Specialbagage

Du kan medbringe alle former for specialbagage, fra surfbræt til golftaske!
 

Vigtigt: Reservationer til specialbagage

På grund af begrænset plads på vores fly skal du reservere transport til visse typer af særlig bagage så tidligt som muligt – senest 48 timer inden afrejse. Dette kan gøres ganske enkelt på KLM.com: Log ind på Min Rejse, gå til fanen 'Passageroplysninger' og rul ned til 'Bagage'. Eller kontakt KLM Kundekontakt.

Sørg for, at reservationen er bekræftet inden afrejse for at sikre, at du må medbringe din særlige bagage.

 

Brudekjole

Du kan medbringe din brudekjole i kabinen i stedet for et stykke håndbagage, hvis den er pakket i en tøjpose. Sørg for, at den opfylder vægt- og størrelsesbegrænsningerne. Tjek reglerne for håndbagage.

Du kan også vælge at medbringe en brudekjole som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, der er købt i forvejen. Du behøver ikke foretage en reservation for at transportere din brudekjole.

På KLM-flyvninger inden for Europa med fly af typen Boeing 737, Embraer 190 og Embraer 175 har vi begrænset opbevaringsplads i kabinen, så du kan kun medbringe en brudekjole som bagage, der skal checkes ind.

 

Musikinstrumenter

Du kan medbringe dit musikinstrument på en af 3 måder:

1. Som bagage, der skal checkes ind
Dit musikinstrument må højst veje 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og højst 32 kg (70,5 lbs) på Business Class. Det skal være pakket i en hård kuffert. Sørg venligst for at pakke instrumentet på korrekt vis, da vi ikke er ansvarlige for eventuelle skader. Der pålægges et ekstra gebyr, hvis dit instrument er større end L + B + H 158 cm (62 tommer) eller vejer over 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class.

Hvis dit instrument vejer mere end 32 kg (70,5 lbs) eller måler mere end L + B + H 300 cm (118 tommer), bedes du foretage en reservation via KLM Kundekontakt. Du vil skulle betale et gebyr. Foretag venligst din reservation så tidligt som muligt, men senest 48 timer inden afrejse.

2. Som håndbagage
Du kan medbringe et mindre musikinstrument, såsom en violin eller et mindre instrument, i kabinen i stedet for et stykke håndbagage. Det skal kunne være i kabinens bagagebokse. Dit instrument må højst være 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tommer).

3. På en ekstra plads
Større instrumenter, som ikke kan være i kabinens bagagebokse eller under sædet, kan medbringes i kabinen, hvor det vil blive transporteret på en særskilt plads. Dit instrument må højst være 140 cm (55 tommer) langt og må højst veje 45 kg (100 lbs). Denne plads skal reserveres i forvejen via KLM Kundekontakt

Tjek reglerne og gebyrerne for musikinstrumenter pr. KLM-flyvning

 

Cykler og tandemer

Du kan medbringe din (sammenfoldelige) cykel eller tandem (ikke-elektrisk) på højst 23 kg i en beskyttet cykelboks, beholder eller taske. Denne boks, beholder eller taske skal være specialdesignet til transport af cykler. Den bedste måde at beskytte din cykel på er med en hård omkapsling. En blød omkapsling er dog også tilladt, hvis der er beskyttende pakkemateriale internt.

 • Styret skal drejes, så det følger stellet. Pedaler og andre udragende dele skal fjernes, og dæktryk skal reduceres.
 • Særlige KLM-cykelbokse kan købes i Amsterdam Lufthavn Schiphol for 20 EUR pr. boks (176,5 x 23 x 101,5 cm / 69 x 9 x 40 tommer). KLM-cykelboksen vejer 4,5 kg (10 lbs).

Reserver venligst transport af din cykel eller tandem mindst 48 timer inden afrejse via KLM Kundekontakt. Du skal altid betale et gebyr for overvægt for en cykel eller en tandem.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for cykel og tandem.

 

Golftasker

Et sæt golfudstyr må bestå af en golftaske, der udelukkende indeholder køller, bolde og et par golfsko.

Du kan medbringe et sæt golfudstyr som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, der er købt i forvejen. Giv os besked via Min Rejse for at sikre, at du kan medbringe dit sæt golfudstyr.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for golftasker

Flying Blue Golf Club

Hvis du er medlem af Flying Blue Golf Club, og alle flyvninger i din rejseplan bliver fløjet af KLM, Air France (inklusive HOP!) eller Air Corsica, må du medbringe én golftaske på højst 23 kg (50,5 lbs) uden betaling ud over den tilladte standardbagagemængde. Du skal medbringe en Flying Blue Golf-kupon

 

Ski og snowboards

Et sæt (vand)ski- eller snowboardudstyr må bestå af en af følgende:

 • Et snowboard (i en pose: maksimale længde på 300 cm / 118 tommer) og et par snowboardstøvler
 • Et par (vand)ski, 2 skistave og et par skistøvler

Du kan medbringe et af ovenstående sæt som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere transport af ski- eller snowboardudstyr.

Du må medbringe en lavinerygsæk i stedet for et stykke håndbagage eller (ekstra, reserveret) bagage, der skal checkes ind, eller lagt i din håndbagage - eller bagage, der skal checkes ind. Du skal altid reservere transport af denne via telefon. På flyvninger til, fra og via USA er lavinerygsække med en eksplosiv udløsningsmekanisme ikke tilladt i håndbagagen eller i bagage, der skal checkes ind.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for ski og snowboards

 

Udstyr til windsurfing

 • Surfudstyr må indeholde et surfbræt (til vind, kite, bølge, boogie eller krop) og skal være pakket ned i en pose til surfbrætter.
 • Udstyr til windsurfing må bestå af et bræt med mast, sejl og bom, og det skal være pakket i én pakke, helst en 'pilekoggerpose' (quiver bag).
 • Udstyr til kitesurfing må bestå af et bræt og en kitetaske, og det skal være pakket i én pakke, helst en kitetaske.

Du kan medbringe et sæt af ovennævnte surfudstyr i stedet for en kuffert på flyvninger fløjet af KLM, AIR FRANCE eller Hop! og som har en billet med et KL-, AF- eller A5-flynummer, undtagen når der rejses til eller fra Canada, Mexico og USA. Du skal reservere transport af surfudstyr, hvis det er større end 107 cm (42 tommer). Dit surfudstyr (deriblandt taske eller pose) på højst 300 cm (118 tommer) må højst veje 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og højst 32 kg (70,5 lbs) på Business Class.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for udstyr til surfing

 

Dykkerudstyr

Et sæt dykkerudstyr må bestå af en våddragt, vest, sokker, maske, sko, dykkerfødder, kniv og regulator. Dykkerlamper skal transporteres som håndbagage uden pærer og batterier.

Du kan medbringe et sæt dykkerudstyr som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, der er købt i forvejen. Du skal reservere transport af et sæt dykkerudstyr.

Bemærk venligst: Ilttanke (dykkerflasker) skal være tomme, og ventilen skal være åben eller fjernet. Du skal altid reservere transport af ilttanke, som kun må medbringes mod betaling af et særligt gebyr.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for dykkerudstyr

 

Fiskeudstyr

Et sæt fiskeudstyr på højst 300 cm (118 tommer) må højst veje 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og højst 32 kg (70,5 lbs) på Business Class og må bestå af stænger, et fiskehjul, et landingsnet, et par fiskestøvler og en kasse fiskegrej. Disse skal pakkes sammen i 1 pakke.

Du kan medbringe et sæt fiskeudstyr som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere transport til fiskeudstyr.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for fiskeudstyr

 

Våben til skydning og jagt

Du må kun medbringe skydevåben og ammunition til skyde- og jagtformål som håndbagage under visse strenge betingelser. Du kan medbringe et skydevåben og ammunition som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, der er købt i forvejen, men du skal altid reservere transport af et skydevåben og ammunition.

Ud over et våben eller et våbenetui, må du også medbringe højst 5 kg sports-/jagtammunition, en skydemåtte, mindre værktøj og høreværn.

Bemærk venligst:

 • Du skal have alle påkrævede våbentilladelser i din besiddelse.
 • Ammunitionen må kun være beregnet til skydesport.
 • Skydevåben skal være afladet og pakket sikkert i en kuffert eller et andet etui. Patronerne skal være pakket sikkert, helst i en kuffert.
 • Rifler skal transporteres adskilt fra ammunitionen. Skydevåben og ammunition skal pakkes adskilt fra andre personlige ejendele.
 • Bagage, der indeholder ammunition, må ikke bære etiketter med teksten 'sprængstof'.
 • Transport af ammunition med eksplosive eller brandfarlige projektiler er ikke tilladt.
 • Når du checker din bagage ind, skal du erklære, at dit våben er afladet, og ammunitionen er blevet pakket særskilt.

Læs mere om våben- og ammunitionstilladelser

 

Andet sportsudstyr

Du kan medbringe andre typer af sportsudstyr, hvis det lever op til følgende krav:

 • L + B + H højst 158 cm (62 tommer)
 • Højst 23 kg (50,5 lbs) for Economy Class
 • Højst 32 kg (70,5 lbs) for Business Class

For større eller tungere genstande skal du betale et gebyr, og du skal altid reservere plads via KLM Kundekontakt – så tidligt som muligt, men seneste 48 timer inden afrejse.