Specialbagage

Du kan medbringe alle former for særlig bagage, fra surfbræt til golftaske!
 

Vigtigt: Reservationer til specialbagage

På grund af begrænset plads på vores fly skal du reservere transport til visse typer af særlig bagage så tidligt som muligt – senest 48 timer inden afrejse. Dette kan gøres ganske simpelt på KLM.com: log ind på Min Rejse, gå til fanen 'Passageroplysninger', og rul ned til 'Bagage'. Eller kontakt KLM Kundekontakt.

Sørg for, at reservationen er bekræftet inden afrejse for at sikre, at du må medbringe din særlige bagage.

 

Brudekjole

Du kan tage din brudekjole med ind i kabinen i stedet for et stykke håndbagage, hvis den er pakket i en tøjpose. Sørg for, at den opfylder vægt- og størrelsesbegrænsningerne. Tjek reglerne for håndbagage.

Du kan også vælge at medbringe en brudekjole som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, som er købt i forvejen. Du behøver ikke foretage en reservation for at transportere din brudekjole.

På KLM-flyvninger indenfor Europa med fly af typen Boeing 737, Embraer 190 og Embraer 175 har vi begrænset opbevaringsplads i kabinen, så du kan kun medbringe en brudekjole som bagage, der skal checkes ind.

 

Musikinstrumenter

Du kan medbringe dit musikinstrument på en af 3 måder:

1. Som bagage, der skal checkes ind

Dit musikinstrument må højst veje 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og højst 32 kg (70,5 lbs) på Business Class. Det skal være pakket i en hård kuffert. Sørg venligst for at pakke instrumentet på korrekt vis, da vi ikke er ansvarlige for eventuelle skader. Der pålægges et tillægsgebyr, hvis dit instrument er større end L + B + H 158 cm (62 tommer) eller vejer over 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class.

Hvis dit instrument vejer mere end 32 kg (70,5 lbs) eller måler mere end L + B + H 300 cm (118 tommer), bedes du foretage en reservation via KLM Kundekontakt. Du vil skulle betale et gebyr. Foretag venligst din reservation så tidligt som muligt, men senest 48 timer inden afrejse.

2. Som håndbagage

Du kan medbringe et mindre musikinstrument, såsom en violin eller et mindre instrument, i kabinen i stedet for et stykke håndbagage. Det skal kunne være i kabinens bagagebokse.

3. På en ekstra plads

Større instrumenter, som ikke kan være i kabinens bagagebokse eller under sædet, kan medbringes i kabinen, hvor det vil blive transporteret på en særskilt plads. Dit instrument må højst være 140 cm (55 tommer) langt og må højst veje 45 kg (100 lbs). Denne plads skal reserveres i forvejen via KLM Kundekontakt.

 

Cykler og tandemer

Du må medbringe en (sammenfoldelig) cykel eller tandemcykel (ikke-elektrisk) på højst 23 kg (inklusiv cykelboksen) mod et gebyr, så længe den er pakket i en boks, beholder eller taske, der er specialdesignet til cykeltransport. De maksimale mål for cykelboksen er 176,5 x 23,0 x 101,5 cm (69 x 9 x 40 tommer). Den bedste måde at beskytte din cykel på er med en hård omkapsling. En blød omkapsling er dog også tilladt, hvis der er beskyttende pakkemateriale internt.

 • Styret skal drejes, så det følger stellet. Pedaler og andre udragende dele skal fjernes, og dæktryk skal reduceres.
 • Særlige KLM-cykelbokse kan købes i Amsterdam Schiphol Lufthavn for 20 EUR pr. boks. De er inden for de maksimale mål. KLM-cykelboksen vejer 4,5 kg / 10 lbs.
 • På grund af internationale love, kan du ikke medbringe en e-cykel eller en elektrisk cykel.
 • Reserver transporten af din cykel eller tandemcykel så tidligt som muligt og senest 48 timer inden afgang online på Min Rejse eller ved at ringe til KLM Kundekontakt. Du vil skulle angive målene for og vægten af din cykel og cykelboks, når du reserverer transporten telefonisk.

Læs mere om at medbringe særlig bagage.

 

Golftasker

Et sæt golfudstyr må bestå af en golftaske, der kun indeholder køller, bolde og et par golfsko.

Du kan medbringe et sæt golfudstyr som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, som er købt i forvejen. Giv os besked via Min Rejse for at sikre, at du kan medbringe dit sæt golfudstyr.

Flying Blue Golf Club

Hvis du er medlem af Flying Blue Golf Club, og alle flyvninger i din rejseplan bliver fløjet af KLM, Air France (inklusive HOP!) eller Air Corsica, må du medbringe én golftaske på højst 23 kg (50,5 lbs) uden beregning ud over den tilladte standardbagagemængde. Du skal medbringe en Flying Blue Golf-kupon 

 

Ski og snowboards

Et sæt (vand)ski- eller snowboardudstyr må bestå af en af følgende:

 • Et snowboard (i en pose: maksimale længde på 300 cm / 118 tommer) og et par snowboardstøvler
 • Et par (vand)ski, 2 skistave og et par skistøvler

Du kan medbringe et af ovenstående sæt som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere transport af ski- eller snowboardudstyr.

Du må medbringe en lavinerygsæk i stedet for et stykke håndbagage eller (ekstra, reserveret) bagage, der skal checkes ind, eller lagt i din håndbagage - eller bagage, der skal checkes ind. Du skal altid reservere transport af denne via telefon. På flyvninger til, fra og via USA er lavinerygsække med en eksplosiv udløsningsmekanisme ikke tilladt i håndbagagen eller i bagage, der skal checkes ind.

 

Udstyr til windsurfing

 • Surfudstyr må indeholde et surfbræt (til vind, kite, bølge, boogie eller krop) og skal være pakket ned i en taske til surfbrætter.
 • Udstyr til windsurfing må bestå af et bræt med mast, sejl og bom, og det skal være pakket i én pakke, helst en 'pilekoggerpose' (quiver bag).
 • Udstyr til kitesurfing må bestå af et bræt og en kitetaske, og det skal være pakket i én pakke, helst en kitetaske.

Du kan medbringe et sæt af ovennævnte surfudstyr i stedet for en kuffert på flyvninger fløjet af KLM, Air France eller HOP! som har en billet med et KL-, AF- eller A5-flynummer. Når du rejser til eller fra Canada, Mexico og USA, eller med flyvninger fløjet af andre luftfartselskaber, kan der blive opkrævet et gebyr. Du skal reservere transport af surfudstyr, hvis det er større end 107 cm (42 tommer). Dit surfudstyr (inklusive taske) på højst 300 cm (118 tommer) må højst veje 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og højst 32 kg (70,5 lbs) på Business Class.

 

Dykkerudstyr

Et sæt dykkerudstyr må bestå af en våddragt, vest, sokker, maske, sko, dykkerfødder, kniv og regulator. Dykkerlamper skal transporteres som håndbagage uden pærer og batterier.

Du kan medbringe et sæt dykkerudstyr som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, der er købt i forvejen. Du skal reservere transport af et sæt dykkerudstyr.

Bemærk venligst: Ilttanke (dykkerflasker) skal være tomme, og ventilen skal være åben eller fjernet. Du skal altid reservere transport af ilttanke, som kun må medbringes mod betaling af et særligt gebyr.

 

Fiskeudstyr

Et sæt fiskeudstyr på højst 300 cm (118 tommer) må højst veje 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og højst 32 kg (70,5 lbs) på Business Class og må bestå af stænger, et fiskehjul, et landingsnet, et par fiskestøvler og en kasse fiskegrej. Disse skal pakkes sammen i 1 pakke.

Du kan medbringe et sæt fiskeudstyr som bagage, der skal checkes ind, eller i stedet for ekstra bagage, der skal checkes ind, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere transport til fiskeudstyr.

 

Våben til skydning og jagt

Ønsker du at medbringe skydevåben og ammunition til sports- og jagtformål? Disse må kun transporteres som bagage, der skal checkes ind. Sørg for at have de nødvendige tilladelser, og reserver din transport i god tid.

Udover et våben eller et våbenetui må du medbringe højst 5 kg sports-/jagtammunition, en skydemåtte, mindre værktøjer og høreværn.

Læs mere om at medbringe våben og ammunition
 

Andet sportsudstyr

Du kan medbringe andre typer af sportsudstyr, hvis det lever op til følgende krav:

 • L + B + H højst 300 cm (118 tommer)
 • Højst 23 kg (50,5 lbs) for Economy Class
 • Højst 32 kg (70,5 lbs) for Business Class

For større eller tungere genstande skal du betale et gebyr, og du skal altid reservere plads via KLM Kundekontakt – så tidligt som muligt, men seneste 48 timer inden afrejse.