Specialbagage

Du kan medbringe alle former for specialbagage, fra surfbræt til golftaske!

Vigtigt: Reservationer til specialbagage

På grund af begrænset plads på vores fly skal du reservere plads til visse typer specialbagage så tidligt som muligt – senest 48 timer inden afrejse. Dette kan ganske enkelt gøres på KLM.com: log ind på Min Rejse, gå til fanen 'Passageroplysninger' og rul ned til 'Bagage'. Eller kontakt KLM Telephone Reservations.

Sørg for, at reservationen er bekræftet inden afrejse for at sikre, at du må medbringe din specialbagage.

Tjek reglerne og gebyrerne for sportsudstyr og andre genstande pr. KLM-flyvning:

Brudekjole

Du kan tage din brudekjole med ind i kabinen i stedet for et stykke håndbagage, hvis den er pakket i en tøjpose. Sørg for, at den opfylder vægt- og størrelsesbegrænsningerne. Kontroller reglerne og gebyrerne for håndbagage.

Du kan også vælge at medbringe en brudekjole i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere plads til din brudekjole.

På KLM-flyvninger indenfor Europa med fly af typen Boeing 737, Embraer 190 og Embraer 175 har vi begrænset opbevaringsplads i kabinen, så du kan kun medbringe en brudekjole i lastrummet.

Musikinstrumenter

Du kan medbringe dit musikinstrument på én af tre måder:

1. I stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert
Dit musikinstrument må maks. veje 23 kg / 50,5 lbs på Economy Class og maks. 32 kg / 70,5 lbs på Business Class. Det skal være i en hård kuffert. Sørg venligst for at pakke instrumentet på korrekt vis, da vi ikke er ansvarlige for eventuelle skader. Der pålægges et ekstra gebyr, hvis dit instrument er større end 158 cm / 62 tommer (l + h + b) eller vejer over 23 kg / 50,5 lbs på Economy Class.

Hvis dit instrument vejer over 32 kg (70,5 lbs) eller er større end 300 cm / 118 tommer (l + h + b) skal du også reservere dets transport via KLM Telefon Reservation og modtage en bekræftelse inden for mindst 48 timer før afgang.

2. Som håndbagage
Du kan medbringe et mindre musikinstrument, såsom en violin eller et mindre instrument, i stedet for et stykke håndbagage. Det skal kunne være i kabinens bagagebokse.

3. På en ekstra plads
Større instrumenter, som ikke kan være i kabinens bagagebokse eller under sædet, kan medbringes i kabinen, hvor det vil blive transporteret på et særskilt sæde. Denne plads skal reserveres i forvejen via KLM Telephone Reservations

Se regler og gebyrer for musikinstrumenter for den enkelte KLM-flyvning

Cykler og tandemer

Du kan medbringe din (sammenfoldelige) cykel eller tandem (ikke-elektrisk) i en egnet emballage eller en cykelboks:

 • Styret skal drejes, så det følger stellet. Pedaler og andre udragende dele skal fjernes, og dæktryk skal reduceres.
 • Særlige KLM-cykelbokse kan købes i Amsterdam Airport Schiphol for 20 EUR pr. boks (176,5 x 23,0 x 101,5 cm– 69 x 9 x 40 tommer). KLM-cykelboksen vejer 4,5 kg/10 lbs.

Reserver venligst transport af din cykel eller tandem mindst 48 timer inden afrejse via KLM Telefon Reservation. Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for cykel og tandem

Golftasker

Et sæt golfudstyr må bestå af en golftaske, der udelukkende indeholder køller, bolde og et par golfsko.

Du kan medbringe et sæt golfudstyr i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Lad os vide via Min Rejse at vi skal sørge for, at du kan medbringe dit eget sæt golfudstyr.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for golftasker

Flying Blue Golf

Hvis du er medlem af Flying Blue Golf, og alle flyvninger i din rejseplan bliver fløjet af KLM eller AIR FRANCE (inklusive HOP!), Air Europa eller Air Corsica, må du medbringe én golftaske (maks. 23 kg/50,5 lbs) uden betaling ud over den almindeligt tilladte bagagemængde. Du skal medbringe en Flying Blue Golf-rejsekupon .

Ski og snowboards

Et sæt (vand)ski eller snowboardudstyr må bestå af ét af følgende punkter:

 • Et snowboard (i en pose: maks. længde på 300 cm/118 tommer) og et par snowboardstøvler
 • Et par (vand)ski, 2 skistave og et par skistøvler

Du kan medbringe et af ovennævnte sæt i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere plads til at transportere skiudstyr.

Du må medbringe en lavinerygsæk i stedet for et stykke håndbagage eller (ekstra, reserveret) check-in-bagage, eller lagt i din håndbagage eller check-in-bagage. Du skal altid reservere transport af denne via telefon. På flyvninger til, fra og via USA er lavinerygsække med en eksplosiv udløsningsmekanisme ikke tilladt i håndbagagen eller i check-in-bagage.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for ski og snowboards

Udstyr til windsurfing

 • Surfudstyr må indeholde et surfbræt (til vind, drage, bølge, boogie eller krop) og skal være pakket ned i en pose til surfbrætter.
 • Udstyr til windsurfing må bestå af et bræt med mast, sejl og bom, og det skal være pakket i én pakke, helst en 'pilekoggerpose'.
 • Udstyr til dragesurfing må bestå af et bræt og en dragepose, og det skal være pakket i én pakke, helst en dragetaske.

Du kan medbringe ét sæt af ovennævnte surfudstyr i stedet for en kuffert på flyvninger fløjet af KLM, AIR FRANCE eller Hop!, som har en billet med et KL-, AF- eller A5-flynummer, undtagen når der rejses til eller fra Canada, Mexico og USA. Du skal reservere transport af surfudstyr, hvis det er større end 107 cm / 42 tommer. Dit surfudstyr (deriblandt pose) på maks. 300 cm / 118 tommer må maks. veje 23 kg (50,5 pund) på Economy Class og maks. 32 kg (70,5 pund) på Business Class.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for udstyr til surfing

 

Dykkerudstyr

Et sæt dykkerudstyr må bestå af en våddragt, vest, sokker, maske, sko, dykkerfødder, kniv og regulator. Dykkerlamper skal transporteres som håndbagage uden pærer og batterier.

Du må medbringe et sæt dykkerudstyr i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Du skal reservere plads til et sæt dykkerudstyr.

Bemærk venligst: Ilttanke (dykkerflasker) skal være tomme, og ventilen skal være åben eller fjernet. Du skal altid reservere plads til ilttanke, som kun må medbringes mod betaling af et særligt gebyr.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for dykkerudstyr

Fiskeudstyr

Et sæt fiskeudstyr på maks. 300 cm (118 tommer) må maks. veje 23 kg (50,5 pund) på Economy Class og maks. 32 kg (70,5 pund) på Business Class og må bestå af stænger, et fiskehjul, et landingsnet, et par fiskestøvler og en kasse fiskegrej. Disse skal pakkes sammen.

Du må medbringe et sæt fiskeudstyr i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere plads til fiskeudstyr.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for fiskeudstyr

Våben til skydning og jagt

Du må kun medbringe skydevåben og ammunition til skyde- og jagtformål som check-in-bagage og under visse strenge betingelser. Du må medbringe et skydevåben og ammunition i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen, men du skal altid reservere plads til et skydevåben og ammunition.

Ud over et våben eller et våbenetui må du også medbringe maks. 5 kg sports-/jagtammunition, en skydemåtte, mindre værktøj og høreværn.

Bemærk venligst:

 • Du skal have alle påkrævede våbentilladelser i din besiddelse.
 • Ammunitionen må kun være beregnet til skydesport.
 • Skydevåben skal være afladet og pakket sikkert i en kuffert eller et andet etui. Patronerne skal være pakket sikkert, helst i en kuffert.
 • Rifler skal transporteres adskilt fra ammunitionen. Skydevåben og ammunition skal pakkes adskilt fra andre personlige ejendele.
 • Bagage, der indeholder ammunition, må ikke bære etiketter med teksten 'sprængstof'.
 • Transport af ammunition med eksplosive eller brandfarlige projektiler er ikke tilladt.
 • Når du checker din bagage ind, skal du erklære, at dit våben er afladet, og ammunitionen er blevet pakket særskilt.

Læs mere om våben- og ammunitionstilladelser

Anden specialbagage

Du må medbringe andre slags sportsudstyr og andre genstande i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen, hvis:

 • Maks. 158 cm/62 tommer (l + b + h)
 • Maks. 23 kg/50,5 lbs for Economy Class
 • Maks. 32 kg/70,5 lbs for Business Class

For større og/eller tungere genstande skal du betale et gebyr, og du skal altid reservere plads via KLM Telephone Reservations – så tidligt som muligt, men seneste 48 timer inden afrejse. Hvis du gerne vil medbringe en genstand, der måler mere end 300 cm (l+b+h), eller som vejer mere end 32 kg, skal du bede om godkendelse via KLM Telefon Reservation.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for alle slags specialbagage: