Våbentilladelser og -licenser

Skydevåben og ammunition til sports- og jagtformål må kun transporteres som bagage, der skal checkes ind. Du skal også have de nødvendige tilladelser/licenser og reservere transport på forhånd.
 

Reservation, dokumenter og tilladelser/licenser

For at kunne medbringe skydevåben og/eller ammunition på din flyvning, skal du udføre nedenstående 3 trin:

1.Foretag en reservation via dit rejsebureau eller via KLM Telefon Reservation

2.Sørg for at være i besiddelse af følgende dokumenter:p>


3.Anmod om en tilladelse/licens fra de hollandske toldmyndigheder til at rejse med våben og/eller ammunition til, fra eller via Holland (se herunder).

 

Anmodning om en tilladelse/licens til at rejse med våben

For at få tilladelse/licens til at transportere skydevåben og ammunition, skal du udfylde et ansøgningsskema til udrejsen og hjemrejsen samt aflevere kopier af følgende dokumenter:

  • Pas tilhørende indehaveren af våbentilladelsen/-licensen
  • Våbentilladelsen/-licensen
  • Invitationen eller tilladelsen/licensen fra det land, hvor jagten vil finde sted

For at downloade ansøgningsskemaet til opnåelse af en tilladelse/licens til transport af skydevåben bedes du gå til www.belastingdienst.nl (kun på engelsk).

Du kan også rekvirere ansøgningsskemaer hos de hollandske toldmyndigheder på følgende adresse:

Belastingdienst, Douane, Centrale dienst voor in- en uitvoer 
P. O. Box 3070
6401 DN HEERLEN

De hollandske toldmyndigheder returnerer skemaerne sammen med en tilladelse/licens og informerer toldmyndighederne og sikkerhedsafdelingen i Schiphol om transporten. Denne proces kan tage op til otte uger.

På rejsen skal du have de relevante tilladelser/licenser på dig. Hvis du ikke har de nødvendige tilladelser/licenser på dig, kan dine skydevåben og din ammunition blive konfiskeret.

 

Undtagelser: ingen tilladelse/licens nødvendig

Følgende passagerer behøver ikke søge om tilladelse/licens fra de hollandske toldmyndigheder:

  • Jægere, der har bopæl i Holland, når de rejser til eller fra Holland og har et gyldigt jagttegn. De relevante skydevåben skal være angivet på jagttegnet.
  • Medlemmer af skydeklubber, som har bopæl i Holland, når de rejser til eller fra Holland, og kun, hvis de kan fremvise en skriftlig invitation eller erklæring fra en skydeklub i destinationslandet.
  • Passagerer med EU-pas, som rejser inden for EU og har et officielt EU-våbenpas i pasformat. Dette EU-våbenpas skal være udstedt i passagerens navn og gælde for det pågældende skydevåben. Bemærk venligst: nogle EU-lande udsteder våbenpas, der ikke har en EU-reference. Indehavere af disse pastyper skal have en tilladelse/licens.
  • Militærpersonel, som rejser under regeringens instruktioner (NATO, FN).