Transport af våben og ammunition

Ønsker du at medbringe skydevåben og ammunition til sports- og jagtformål? Disse må kun transporteres som bagage, der skal checkes ind. Sørg for at have de nødvendige tilladelser, og reserver din transport i god tid.
 

Forbered din rejse

Når du medbringer dit skydevåben (eller en kopi) eller ammunition, bedes du huske på følgende:
 • Du skal have alle påkrævede våbentilladelser i din besiddelse.
 • Ammunitionen må kun være beregnet til skydesport.
 • Skydevåben må ikke være ladte. Både skydevåben og patroner skal være pakket forsvarligt ned.
 • Rifler skal transporteres adskilt fra ammunitionen. Skydevåben og ammunition skal pakkes adskilt fra andre personlige ejendele.
 • Bagage, der indeholder ammunition, må ikke bære etiketter med teksten 'sprængstof'.
 • Transport af ammunition med eksplosive eller brandfarlige projektiler er ikke tilladt.
 • Når du checker din bagage ind, skal du erklære, at dit våben er afladet, og ammunitionen er blevet pakket særskilt.
 

Reservation, dokumenter og tilladelser

Hvis du ønsker at medbringe dine skydevåben eller ammunition på din flyvning, bedes du gøre følgende:

1. Lav en reservation via dit rejsebureau eller via KLM Kundekontakt.
2. Sørg for, at du har disse dokumenter: 3. Ansøg om en tilladelse fra de hollandske toldmyndigheder til at rejse til, fra eller via Holland med våben eller ammunition.
 

Ansøg om en tilladelse til at rejse med våben

For at få tilladelse til at transportere skydevåben og ammunition skal du udfylde en ansøgningsformular til din ud- og hjemrejse samt indsende kopier af passet tilhørende den person, der besidder våbentilladelsen, samt invitationen eller tilladelsen fra det land, jagten vil finde sted i.

For at downloade ansøgningsformularen til en tilladelse til at transportere skydevåben bedes du besøge de hollandske toldmyndigheders hjemmeside .

De hollandske toldmyndigheder returnerer skemaerne sammen med en tilladelse og informerer toldmyndighederne og sikkerhedsafdelingen i Schiphol. Denne proces kan tage op til 8 uger.

Under din rejse vil du skulle medbringe de pågældende tilladelser. Hvis du ikke har de nødvendige tilladelser på dig, kan dine skydevåben og din ammunition blive konfiskeret.
 

Undtagelser: ingen tilladelse påkrævet

Følgende passagerer behøver ikke ansøge om tilladelse fra de hollandske toldmyndigheder:
 • Jægere, der har bopæl i Holland, når de rejser til eller fra Holland og har et gyldigt jagttegn. De relevante skydevåben skal være angivet på jagttegnet.
 • Medlemmer af skydeklubber, som har bopæl i Holland, når de rejser til eller fra Holland, og kun hvis de kan fremvise en skriftlig invitation eller erklæring fra en skydeklub i destinationslandet.
 • Passagerer med EU-pas, som rejser inden for EU og har et officielt EU-våbenpas i pasformat. Dette EU-våbenpas skal være udstedt i passagerens navn og gælde for det pågældende skydevåben. Bemærk venligst: Nogle EU-lande udsteder våbenpas, der ikke har en EU-reference. Personer, der besidder disse pas, har brug for en tilladelse.
 • Militærpersonel, som rejser under regeringens instruktioner (NATO, FN).