Alt om bæredygtige rejser

Luftfart forbinder mennesker over hele verden og skaber velfærd og jobs verden over, men den påvirker også miljøet. Det er derfor, vi aktivt arbejder mod en reduktion af CO₂-udledning og indtager en lederrolle i skabelsen af en mere bæredygtig fremtid for luftfart.
 

Bluey mascot plane


 

Fly Responsibly

Fly Responsibly er vores forpligtelse til at indtage en lederrolle i skabelsen af en mere bæredygtig fremtid for luftfart. Vi investerer og nytænker løbende for at gøre vores produkter og processer mere bæredygtige. Det kræver dog stadig meget mere. Vi ved, at der følger endnu et stort ansvar med at være et luftfartsselskab: At sørge for, at vores børn også har en planet, de kan udforske. Med lanceringen af Fly Responsibly gør vi verden bevidst om vores delte ansvar. Vi kan kun lykkes, hvis vi arbejder sammen, så slut dig til kampen i dag for en mere bæredygtig fremtid.

Find ud af, hvad du kan gøre. 

 
 

KLM’s vejkort til reduktion af kulstof

Som en af de store spillere i luftfartsbranchen mener vi, at det er vigtigt at tage ansvar for vores kulstofaftryk. Det er derfor, vi har en Carbon Reduction Roadmap; en plan, der kombinerer de løsninger, der er tilgængelige i dag, med morgendagens innovative opfindelser. Vores aktuelle mål er at reducere CO₂ per passager med 20 % i 2020 (i forhold til 2011). Vi er på sporet: Ved udgangen af 2018 vil vi allerede have reduceret vores kulstofudledning med 17 %.

Vi er allerede begyndt at se længere frem end 2020. I 2030 sigter vi efter en reduktion på 15 % af vores samlede CO₂-aftryk sammenlignet med 2005.

Læs mere om Carbon Reduction Roadmap. 

 
 

KLM Takes Care

Udover vores egne investeringer i CO₂-reduktion ved vi, at vores passagerer ønsker at spille en aktiv rolle i at reducere deres miljømæssige fodaftryk. Derfor har vi startet en CO₂-kompensationsservice i 2008, som hedder CO2ZERO: med blot et lille bidrag kan du gøre din flyvning CO₂-neutral. Når du benytter denne service, investerer du i CO₂-reducerende projekter med Gold Standard for Global Goals-mærket. Udover at reducere CO₂ støtter disse projekter også lokal bæredygtig udvikling.

Tjek den aktuelle beregning pr. destination (kun tilgængelig på engelsk).


Disse beregninger er baseret på flytypen, den fløjne distance samt den historiske belægningsgrad for den pågældende flyrejse. Kompenser nemt for CO₂-udledningerne fra dine flyvninger online: Vælg CO2ZERO, når du reserverer, eller via Min Rejse.

Verificering af data for CO2-udslip og metoden til beregning af kulstofudslip foretages af KPMG Sustainability. Download KPMG's deklaration eller beskrivelsen af deres beregningsmetode.

 
 

KLM Takes Care

Bluey mascot plane
While we naturally want to limit our environmental impact whenever possible, our ambition extends further. Not only are we working on finding the best solutions for attaining that goal, we’re also pro-actively striving to make a positive contribution to society. And in those efforts, every good idea is welcome. On the KLM Takes Care platform , you’ll find examples of what we are doing to achieve more sustainable aviation.