Reserver din plads

Vi ønsker, at alle rejsende sidder præcis, hvor de har lyst. Derfor kan du selv reservere din foretrukne plads på alle KLM-flyvninger. Vi foreslår endda de bedste pladser til rejsende med specifikke ønsker, såsom familier. Sådan reserverer du din plads på din KLM-flyvning.

Hvordan kan jeg vælge min plads om bord?

På KLM.com er det let som ingenting. Du kan reservere pladser på pladsoversigten, når du reserverer din KLM-flyvning, bagefter i Min Rejse eller under check-in. Du skal blot vælge din plads på den pågældende KLM-flyvning og følge instruktionerne for at afslutte din pladsreservation.

Har du reserveret en rejse med KLM?

Reserver din plads nu

Pris og rabatter

Til mange KLM-flyvninger kan du vælge og ændre almindelige pladser gratis – på KLM.com eller i KLM-appen – når som helst. Economy Comfort-pladser, pladser med ekstra benplads og foretrukne pladser kan reserveres mod et gebyr. Læs mere om at vælge mere komfort.

Dog for KLM-flyvninger til og fra Asien (undtagen Indien), Sydamerika og Caribien, som er reserveret fra og med den 1. december 2015 med afgang fra og med den 26. januar 2016:

 • Valg af en almindelig plads koster EUR 20 (enkeltrejse), før check-in begynder.
 • Valg af en almindelig plads er gratis under check-in.
 • Economy Comfort-pladser, pladser med ekstra benplads og foretrukne pladser på disse KLM-flyvninger kan reserveres mod et gebyr. Læs mere om at vælge mere komfort

Hvorvidt pladsvalg er gratis eller mod gebyr afhænger af forskellige faktorer, deriblandt pladstype, din billettype, rejseklasse, og hvorvidt man rejser som familie eller ej – for at nævne nogle stykker. Se nedenfor for undtagelser og rabatter.

Rejsende på Business Class

Pladsvalg på KLM Business Class er altid gratis.

Flying Blue-medlemmer

Medlemmer af Flying Blue og SkyMiles kan nyde godt af visse fordele og rabatter afhængigt af medlemsniveauet:

Ivory-medlemmer:

På mange KLM-flyvninger kan du vælge almindelige pladser gratis og reservere pladser med ekstra komfort mod et gebyr. For KLM-flyvninger til og fra Asien (undtagen Indien), Sydamerika og Caribien, som er reserveret fra og med den 1. december 2015 med afgang fra og med den 26. januar 2016:

 • Gratis valg af almindelige pladser under check-in: Fra 30 timer før afgang (24 timer for flyvninger til og fra USA).
 • Før check-in starter: reservation af almindelige pladser mod gebyr
 • Reservation af Economy Comfort-pladser, pladser med ekstra benplads og foretrukne pladser mod et gebyr: Når som helst på KLM.com.

Silver-medlemmer:

På mange KLM-flyvninger kan du vælge almindelige pladser gratis, og du får 25 % rabat på pladser med ekstra komfort. For KLM-flyvninger til og fra Asien (undtagen Indien), Sydamerika og Caribien, som er reserveret fra og med den 1. december 2015 med afgang fra og med den 26. januar 2016:

 • Gratis valg af almindelige pladser til alle i din rejsegruppe
 • 25 % rabat på Economy Comfort-pladser, pladser med ekstra benplads og foretrukne pladser
 • Når som helst på KLM.com

Gold-medlemmer:

På mange KLM-flyvninger kan du vælge almindelige pladser gratis, og du får 50 % rabat på alle pladser med ekstra komfort. For KLM-flyvninger til og fra Asien (undtagen Indien), Sydamerika og Caribien, som er reserveret fra og med den 1. december 2015 med afgang fra og med den 26. januar 2016:

 • Gratis valg af almindelige pladser til alle i din rejsegruppe
 • Gratis reservation af foretrukne pladser
 • 50 % rabat på Economy Comfort-pladser og pladser med ekstra benplads
 • Når som helst på KLM.com

Platinum- og SkyMiles Diamond-medlemmer:

På mange KLM-flyvninger kan du vælge almindelige pladser og pladser med ekstra komfort gratis. For KLM-flyvninger til og fra Asien (undtagen Indien), Sydamerika og Caribien, som er reserveret fra og med den 1. december 2015 med afgang fra og med den 26. januar 2016:

 • Gratis valg af almindelige pladser til alle i din rejsegruppe
 • Gratis reservation af Economy Comfort-pladser, pladser med ekstra benplads og foretrukne pladser
 • Når som helst på KLM.com
Fuldt fleksible billetter

Med en billet, som lader dig ændre og/eller annullere din rejse (billettype Y, B eller M), kan du også vælge almindelige pladser gratis når som helst. Hvis du ikke er sikker på, hvilken billettype du har reserveret, skal du blot logge ind i Min Rejse og gå til ‘Vælg plads’ for at se, om der pålægges et gebyr.

Familier

Vi bestræber os på at gøre det så let som muligt for familier at rejse. Og fordi vi ved, at det er vigtigt for dig at sidde sammen med dine børn, gør vi vores allerbedste for at finde gode pladser til din familie.

Til mange KLM-flyvninger kan du vælge almindelige pladser gratis og pladser med ekstra komfort mod betaling af et gebyr.

Dog for KLM-flyvninger til og fra Asien (undtagen Indien), Sydamerika og Caribien, som er reserveret fra og med den 1. december 2015 med afgang fra og med den 26. januar 2016:

 • Hvis du rejser med en baby på skødet (maks. 2 år gammel på hjemrejsen), kan du reservere pladser til dig selv og alle i din reservation mod et gebyr. Hvis du ikke reserverer pladser selv, vil vi sørge for at tildele egnede, almindelige pladser til din familie, så I alle sidder sammen, senest 4 dage før afgang og gratis.
 • Hvis du rejser med børn (mellem 2 og 11 år), kan du reservere pladser til din familie mod et gebyr, indtil check-in starter. Hvis du ikke selv reserverer pladser, vil vi tildele egnede, almindelige pladser til din familie senest 4 dage før afgang. Vi vil forsøge at få jer alle til at sidde sammen, og vi garanterer altid, et hvert barn sidder ved siden af en voksen i jeres gruppe. Det er gratis at vælge og ændre almindelige pladser under check-in.
 • Hvis dit barn rejser alene, vælger vi en egnet plads gratis og holder øje med det under hele flyvningen.
Rejsende med særlige behov

Vi vil gerne have, at du har det så komfortabelt som muligt på din KLM-flyvning. Vores personale vil med glæde drøfte dine behov, så ring til os, og så hjælper vi dig med at finde den bedste plads til dig gratis.

Læs mere om anmodning om særlig assistance

Grupper på 9 eller flere

Du kan vælge almindelige pladser gratis til alle i din gruppe når som helst, indtil check-in lukker.

Ændr pladser

Det er lige så let at ændre plads som det er at reservere en - i Min Rejse eller under check-in. Du kan når som helst ændre til den samme pladstype, du reserverede, indtil check-in lukker. Hvis du vælger at reservere en plads til en højere pris, eller hvis du fik tildelt en almindelig plads af os og gerne vil ændre plads, skal du kun betale prisforskellen. Hvis du fik tildelt en Economy Comfort-plads, en plads med ekstra benplads eller en foretrukken plads af os, og du gerne vil ændre til en anden plads, skal du betale den fulde pris uanset pladstypen.

Flyændringer

Hvis du har reserveret en plads og senere ændrer din flyvning, kan du vælge den samme pladstype gratis på din nye flyvning.

Hvis vi ændrer din flyvning, vil vi gøre alt det, vi kan, for at sikre, at du får den plads, du oprindeligt valgte. Nogle gange er der dog for eksempel en ændring af flytypen. I så fald går vi til plan B. Dette vil sige, at vi vil gøre vores yderste for at tilbyde dig det bedste alternativ; en lignende, ekstra komfortabel pladstype eller en almindelig plads (vindue/gang/midter), ligesom du oprindeligt havde reserveret. Og vi vil prøve på at sikre, at rejsende i samme gruppe sidder sammen.

Læs Vilkårene og Betingelserne for at reservere almindelige pladser

Refunderinger

Hvis du ikke kunne sidde, hvor du gerne ville, beklager vi meget! I de sjældne tilfælde, hvor vi ikke kan give dig samme pladstype med ekstra komfort, kan du anmode om en refundering af prisen på din oprindelige plads. Dette er også muligt, hvis du valgte en almindelig plads mod et gebyr men blev tildelt en anden plads af os.

Læs mere, og anmod om en refundering