Rejse med børn

Vi elsker at gøre børn og forældre glade. Find ud af alt om, hvordan du gør din familierejse med KLM til din hidtil bedste!

Bluey

For at gøre dit barns rejse med KLM endnu mere sjov, vil vores maskot, Bluey, dukke op. Se om du kan få øje på Bluey i lufthavnen og ombord.


Opdag børneunderholdningen ombord .

Bluey mascot plane

Reservation

En tur med børnene er let at arrangere på KLM.com. Når du reserverer dine flyrejser skal du blot angive, om din baby eller dine børn rejser med dig. De gældende nedsatte billetpriser til børn og/eller babyer vil automatisk blive beregnet.

Reserver din familierejse

Vidste du, at dit barn kan blive medlem af Flying Blue allerede som 2-årig – og optjene Miles ligesom en voksen? Tilmeld dit barn


Babyer 0-1 år
Hvis dit barn endnu ikke er fyldt 2 år på både ud- og hjemrejsen, skal han/hun sidde på dit skød. Hver voksen må rejse med 2 babyer, men der må kun sidde 1 baby på dit skød. Den anden baby skal have sin egen pladsreservation. Kontakt os venligst for at reservere en plads til dit 0-1-årige barn.

Kontakt KLM for at reservere en plads til din baby


Børn der rejser alene

Er dit barn i alderen fra 5 år til og med 14 år og rejser alene, eller rejser de på en anden rejseklasse end dig som forælder eller en anden voksen, der ledsager dem? I sådan et tilfælde er Unaccompanied Minor-servicen obligatorisk for alle barnet.

children travelling

Forbered rejsen

Rejsedokumenter
Find ud af alt om pas, visum m.m.: 

Se, hvilke rejsedokumenter du har brug for

Se din rejse
 • Har dit barn et andet efternavn end dig? Hvis du rejser med dit barn/dine børn, men de ikke har samme efternavn som dig, så medbring familiehæftet eller fødselsattesten for at bevise din tilknytning.
 • Rejser du med dit barn/dine børn på Economy Class fra en lufthavn i Storbritannien? Læs mere om afskaffelsen af passagerafgiften for børn under 16. 

Vaccinationer og medicin
Når rejsen går til en tropisk eller subtropisk destination, skal du sørge for at kontrollere, om din familie har alle de rigtige vaccinationer: Kontroller sundhedsrådene for din destination

Du må medbringe al nødvendig medicin til din familie på KLM-flyvninger – du skal bare sørge for, at brugerens navn er angivet på medicinen. Hvis du vil tage mere end 100 ml/3,4 oz. flydende medicin med dig, skal du huske at medbringe en lægeerklæring.

Graviditet

Hvis du er gravid, må du gerne flyve. Når du er 36 uger henne i graviditeten, fraråder vi dig dog at flyve. Vi fraråder også at flyve indenfor den første uge efter fødslen. Hvis du venter mere end 1 baby, råder vi dig altid til at konsultere din læge først. Hvis du har haft komplikationer, skal du have tilladelse fra din læge til at flyve.

Check-in

Spar tid, og spring køen i lufthavnen over. Check ind online:

 • Se jeres flyoplysninger og de seneste nyheder om jeres rejse
 • Se jeres pladser – vi sørger for, at din familie sidder sammen
 • Modtag jeres boarding pass via e-mail eller udskriv dem derhjemme

Online check-in starter 30 timer før afgang (24 timer for flyvninger til og fra USA). Vi giver dig besked via e-mail, når I kan checke ind.

Kid sitting on the luggage

Om bord

Menuer
Til børn på 2 år og ældre har vi særlige børnemenuer på interkontinentale KLM-flyvninger – gratis. Sørg for at bestille mindst 24 timer før afgang, når du reserverer din flyvning, eller i Min Rejse. Aftensmaden er ren forkælelse, såsom en mini-burger og pommes frites. Den præcise menu varierer afhængigt af flyvningen, men Bluey er inkluderet i alle menuæsker - plus et juniorpilotspil eller et juniorpilotdiplom.

For babyer anbefaler vi, at du medbringer din egen babymad. Eventuelle begrænsninger i lufthavnen for medbringelse af væsker gælder ikke babymad. På interkontinentale KLM-flyvninger har vi kun nogle få specialmenuer til babyer til rådighed. Disse er gratis og skal ikke bestilles på forhånd. Alle 0-2-årige modtager en gratis Bluey-hagesmæk.

Læs mere om særlige måltider

Underholdning
Ombord på interkontinentale KLM-flyvninger modtager alle børn på 2 år og ældre en Bluey-legepakke, der indeholder et huskespil og et kryds og bolle-spil samt genstande såsom blyanter, nøglehalsbånd, kortspil, klistermærke, bagagemærkat m.m. En Bluey-øjenmaske vil hjælpe dit barn med at hvile sig. På europæiske flyvninger modtager børn et Bluey-pasetui og et -aktivitetshæfte.

På interkontinentale KLM-flyvninger har hver enkelt plads et flyunderholdningssæt. Bluey viser dit barn vej til masser af sjov. Flyveturen vil ikke vare længe nok til at afprøve alle film og spil.

Skal I snart flyve? Se, hvad der bliver vist

Både på europæiske og interkontinentale KLM-flyvninger tillader vi brugen af forskellige typer af bærbare elektroniske enheder, såsom håndholdte spil og tablets. Du skal bare sætte apparatet på flytilstand eller slukke for mobiltjenesten.

Pladser
Du kan reservere dine pladser på pladsoversigten under reservationen, i Min Rejse, eller når du checker ind online på KLM.com.


 • Hvis du rejser som en familie, vil du gratis blive tildelt almindelige pladser mindst 4 dage før afgang. Vi vil forsøge at placere jer alle sammen. Hvis dette ikke er muligt, garanterer vi altid, at et hvert barn sidder ved siden af en voksen i jeres gruppe. Naturligvis er du velkommen til at vælge pladser til din familie på et tidligere stadie, for at sikre at I alle sidder sammen. I så fald anbefaler vi, at du bruger den betalte mulighed for almindeligt pladsvalg.
 • Hvis du rejser med en baby på skødet (højst 2 år gammel på hjemrejsen), kan du reservere pladser til dig selv og alle i din reservation mod et gebyr. Hvis du ikke selv booker pladser, vil vi sørge for at tildele egnede, almindelige pladser til din familie.

Babylifte
På interkontinentale KLM-flyvninger kan babylifte ombord bestilles via Min Rejse eller ved at kontakte os. De egner sig til spædbørn, der ikke er længere end 65 cm og højst vejer 10 kg på rejsedagen. Selvom vi vil gøre vores bedste, kan vi ikke altid garantere, at en babylift er tilgængelig, når du stiger ombord på flyet.

Autostole/barnesæder
Du må medbringe 1 autostol/barnesæde til hvert barn gratis på KLM-flyvninger, inklusive børn, der sidder på dit skød. Hvis du har reserveret en plads til dit barn, anbefaler vi, at du tager din egen autostol/barnesæde med ombord.

 • Autostolen/barnesædet skal kunne passe ind mellem armlænene på flysædet, som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
 • Dit barn og barnesædet skal fastspændes iht. sædeproducentens anvisninger.
 • Under afgang og landing kan børnesæder sikres, så de vender bagud. Ved marchhøjde skal de placeres, så de vender fremad, for at tillade, at sædet foran kan lænes tilbage.
 • Autostolen må ikke blokere for muligheden for at læne sædet foran tilbage.
 • Et barnesæde må ikke være defekt, og det skal være godkendt til lufttransport og være mærket i overensstemmelse hermed.
 • Du skal reservere brug af en autostol/barnesæde på forhånd. Kontakt venligst KLM Telefon Reservation eller dit lokale KLM-billetkontor.

Du kan også checke en autostol/et barnesæde ind gratis. I dette tilfælde gælder ovenstående regler ikke.

Hvis du har reserveret en plads til dit barn på en KLM-flyvning, kan du også bruge en flysikkerhedssele (Child Aviation Restraint System, CARES) ombord:

 • Dit barn og flysikkerhedsselen skal fastspændes iht. producentens anvisninger.
 • Flysikkerhedsselen må ikke være defekt, og den skal være godkendt til lufttransport og være mærket i overensstemmelse hermed.
 • Du skal reservere flysikkerhedsselen på forhånd. Kontakt venligst KLM Telefon Reservation eller dit lokale KLM-billetkontor.

Flyseng/ benstøtteforlængere
Hvis du reserverede en plads til dit barn, kan du medbringe en flyseng/ benstøtteforlænger (f.eks. BedBox, Fly Tot, 1st Class Kid Travel Pillow, Plane Pal). En sådan enhed er tilladt så længe den ikke er direkte fastgjort til sædet. Flyseng/ benstøtte forlængere der fastgøres til sædet (f.eks. Fly LegsUp eller FlyeBaby) er ikke tilladt. Vær venligst opmærksom på at den ikke må benyttes under afgang, taxiing eller landing og den må ikke genere andre passagerer. For dit barns sikkerhed, anbefaler vi ikke at bruge barnets bakkebord til varme drikkevarer eller måltider. Sørg venligst også for at dit barns hoved peger imod haleenden af flyet, for at kunne benytte sikkerhedsselen ordentligt.

Bagage og barnevogne/klapvogne


Bagage
Hvis dit barn har sin egen (reserverede) plads, må han eller hun medbringe den samme mængde håndbagage og check-in bagage som en voksen, inklusive en sammenklappelig klapvogn og en autostol/barnesæde.

Til et barn på under 2 år, der rejser på dit skød, må du medbringe:

 • 1 stykke håndbagage med babyplejeartikler, der maks. vejer 12 kg (26 pund) og maks. måler 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tommer).
 • 1 stykke bagage, der skal checkes ind, på maks. 10 kg (22 pund). Hvis dit barns bagage bæres i forældrenes bagage, der skal checkes ind, må denne bagage ikke veje mere end 23 kg (50,5 pund) per stk.
 • 1 sammenklappelig klapvogn
 • 1 autostol/barnesæde
Nogle af vores luftfartspartnere har andre bagageregler. Kontakt venligst dit rejsebureau eller det pågældende luftfartsselskab for yderligere oplysninger.

Klapvogn
Du må altid medbringe 1 sammenklappelig klapvogn til hvert barn på enhver KLM-flyvning uden beregning. Hvis klapvognen (maks. 15 x 30 x 100 cm (6 x 12 x 39 tommer) ikke kan være under sædet eller i bagagerummet over sæderne, kan du checke den gratis ind. Der, hvor faciliteterne gør det muligt, må du skubbe dit barn til afgangsgaten i den markerede klapvogn. Ved gaten skal klapvognen afleveres til pålæsning. Klapvognen/barnevognen må gerne være anbragt i et beskyttende betræk, men dette må ikke indeholde andre genstande.