By visiting KLM.com you accept the use of cookies. Read more about cookies.

Tilbage til Forbered dig til rejsen
Det er en fornøjelse for os at sikre, at vores unge passagerer og deres forældre er glade. Hvis du har et barn mellem 5 og 14 år gammel, som rejser alene, skal du booke vores Unaccompanied Minor-service.

Rejse med dit barn

Børn op til og med 14 år skal altid være ledsaget af en person, der er 18 år eller ældre, som har ansvaret for barnet på hele rejsen. Derudover skal barnet rejse sammen med sin forælder eller værge på det samme fly og på samme rejseklasse, medmindre Unaccompanied Minor-servicen er booket.

Børn af EU-borgere der rejser fra, til eller gennem lande i den Europæiske Union, skal medbringe eget pas eller id-kort. Det er ikke længere tilladt at få deres navne indført i deres forældres pas. Denne regel gælder ikke dokumentindehavere fra Storbritannien eller Irland.

På rejser til eller fra Thailand, skal børn på 16 år eller under, som rejser alene eller med kun 1 forælder, medbringe en kopi af deres fødselsattest og en samtykkeerklæring til rejsen fra forælderen/forældrene, der ikke rejser.

Visse lande kan kræve yderligere dokumentation for rejsende børn.

Tjek hvilke rejsedokumenter dit barn skal bruge 

Børn der rejser alene

Child with adult
 • Børn op til og med 4 år må kun rejse, hvis de er ledsaget som beskrevet ovenfor.

 • Børn på 5 til 14 år må rejse alene, hvis Unaccompanied Minor-servicen er booket. Denne service er obligatorisk for børn i denne aldersgruppe, som rejser alene. Du kan booke denne service via KLM Telefon Reservation.

 • Børn på 15 til 17 år kan rejse alene på AIR FRANCE- og KLM-flyvninger. Hvis du foretrækker det, kan du dog booke Unaccompanied Minor-servicen for dit barn i denne aldersgruppe.


Alle børn der rejser alene til eller fra Curacao (også børn mellem 16 og 18 år for hvem ingen Unaccompanied Minor-service er booket), skal medbringe en samtykkeerklæring til rejsen underskrevet af forælder/forældre eller værge samt en kopi af en forælders eller værges legitimation.

Andre flyselskaber kan have andre strengere regler for børn, der rejser alene. Tjek med dit rejsebureau eller kontakt det flyselskab, dit barn skal rejse med.

Læs mere om Unaccompanied Minor-servicen 

Junior Jet Service

Unge børn - og deres forældre - kan altid regne med ekstra opmærksomhed og særlige ekstra ydelser. På alle interkontinentale KLM-flyvninger findes legepakker og forskellige ting til spædbørn.

Rejse med børn under 2 år

Et barn, der er yngre end 2 år på udrejse og hjemrejse, kan sidde på dit skød. Alle børn, som bliver 2 år eller ældre før eller under hjemrejsen skal have egen pladsreservation for både udrejse og hjemrejse.

Én voksen kan højst ledsage 2 spædbørn, men den voksne må kun sidde med 1 spædbarn på skødet. Til eventuelt andre spædbørn kræves en selvstændig plads.

Børnemenuer
På interkontinentale KLM-flyvninger har vi altid et udvalg af steriliserede måltider til spædbørn og småbørn op til 2 år. Det er ikke nødvendigt at bestille disse måltider i forvejen.

Læs mere om specialmenuer 

Babylifte
Der kan reserveres lifte til spædbørn på interkontinentale fly, via Min Rejse eller ved at ringe til KLM Telefon Reservation. De egner sig til spædbørn, der ikke er længere end 65 cm og højst vejer 10 kg på rejsedagen. Selvom vi vil gøre vores bedste, kan vi ikke altid garantere, at der vil være en babylift til rådighed, når du går om bord på flyet.

Bagage, klapvogne og barnesæder

Bagage

Børn, der rejser på deres eget (reserverede) sæde, må medbringe samme mængde håndbagage og bagage, der skal checkes ind, som en voksen.

Til et barn, der er yngre end to år og rejser på dit skød, må du medbringe:

 • 1 stykke håndbagage med babyplejeprodukter, der maks. vejer 12 kg (26 lbs) og ikke er større end 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tommer).
 • 1 stykke bagage, der skal checkes ind, på maks. 10 kg (22 lbs). Hvis dit barns bagage bæres i en af forældrenes bagage, der skal checkes ind, må den pågældende bagage ikke veje over 23 kg (50,5 lbs) pr. styk.


Klapvogn
Du må altid medbringe 1 lille, helt sammenklappelig klapvogn/barnevogn gratis til hvert enkelt barn.

Hvis klapvognen er for stor til at ligge under sædet eller i overskabet, kan du checke den gratis ind.

Klapvognen/barnevognen må have et beskyttende betræk, men den må ikke indeholde andre genstande.

Autostol/barnesæder
Du må altid medbringe 1 autostol/barnesæde gratis til hvert enkelt barn. Hvis du har reserveret en plads til dit barn, anbefaler vi, at du medbringer egen autostol/barnesæde om bord.

 • Autostolen/barnesædet skal kunne være mellem flysædets armlæn, som er 42 cm (16,5 tommer) bred.
 • Dit barn og barnesædet skal fastspændes ifølge sædeproducentens anvisninger.
 • Barnesædet må ikke have synlige defekter og skal være godkendt til lufttransport og være mærket tilsvarende.
 • Du skal bestille brug af en autostol/barnesæde i forvejen. Kontakt venligst KLM Telefon Reservation eller dit lokale KLM-billetkontor.


Du kan også checke autostolen/barnesædet gratis ind. I så fald gælder ovennævnte regler ikke.

Børnesikkerhedssele om bord på flyet (CARES)
Hvis du har reserveret en plads til dit barn, skal du også anvende en børnesikkerhedssele om bord på flyet:

 • Dit barn og CARES-sikkerhedsselen skal fastspændes iht. producentens anvisninger.
 • CARES-sikkerhedsselen må ikke have synlige defekter og skal være godkendt til lufttransport og være mærket tilsvarende.
 • Du skal bestille brug af CARES-sikkerhedsselen på forhånd. Kontakt venligst KLM Telefon Reservation eller dit lokale KLM-billetkontor.


Nogle af vores luftfartspartnere har andre bagageregler, end vi har. Kontakt dit rejsebureau eller det pågældende flyselskab for at få mere information.

Travelling with children

Ofte stillede spørgsmål

Tilbage til toppen
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com