Rejse med børn

Vi elsker at gøre børn og forældre glade. Find ud af alt om, hvordan du gør din familierejse med KLM til din hidtil bedste!

Reservation

A boy travelling

En tur med børnene er let at arrangere på KLM.com. Når du reserverer dine flyrejser skal du blot angive, om din baby eller dine børn rejser med dig. De gældende nedsatte billetpriser til børn og/eller babyer vil automatisk blive beregnet. Hvis dit barn rejser på en anden rejseklasse end dig (eller en anden ledsagende voksen), er Unaccompanied Minor-servicen obligatorisk for barnet.

Reserver din familierejse

Vidste du, at dit barn kan blive medlem af Flying Blue allerede som 2-årig – og optjene Miles ligesom en voksen? Tilmeld dit barn

Babyer 0-1 år
Hvis dit barn endnu ikke er fyldt 2 år på både ud- og hjemrejsen, skal han/hun sidde på dit skød. Hver voksen må rejse med 2 babyer, men der må kun sidde 1 baby på hans/hendes skød. Den anden baby skal have sin egen pladsreservation. Kontakt os venligst for at reservere en plads til dit 0-1-årige barn.

Kontakt KLM for at reservere en plads til din baby

Bluey

Bluey mascot plane

Vores maskot Bluey vil hele tiden dukke op under din familierejse med KLM. Hold øje med Bluey i lufthavnen og om bord!

Forbered rejsen

Rejsedokumenter
Find ud af alt om pas, visum m.m.: Kontroller, hvilke rejsedokumenter der er nødvendige afhængigt af destinationen

 • Børn af EU-borgere, der rejser fra, til eller via lande i EU, skal medbringe deres eget pas eller id-kort. Det er ikke længere tilladt at indskrive deres navne i forældrenes pas. Denne regel gælder ikke dokumentindehavere i Storbritannien eller Irland.
 • For rejser til eller fra Sydafrika fra og med den 1. juni 2015 skal alle børn medbringe forskellige dokumenter - uanset om de rejser med begge forældre, 1 forælder, en ledsagende voksen eller alene. Læs mere om de nye regler for rejser til/fra Sydafrika

  For børn, der rejser til andre destinationer med 1 forælder eller en ledsagende voksen, anbefaler vi, at du kontrollerer, hvilke dokumenter, du skal medbringe. Læs mere om at rejse med børn på det hollandske forsvarsministeriums hjemmeside , eller se ambassadens hjemmeside.

Sundhed
Når rejsen går til en tropisk eller subtropisk destination, skal du sørge for at kontrollere, om din familie har alle de rigtige vaccinationer: Kontroller sundhedsrådene for din destination

Du må medbringe al nødvendig medicin til din familie på KLM-flyvninger – du skal bare sørge for, at brugerens navn er angivet på medicinen. Hvis du vil tage mere end 100 ml/3,4 oz. flydende medicin med dig, skal du huske at medbringe en lægeerklæring.

Hvis du har brug for særlig assistance om bord eller i lufthavnen, kan du anmode om en særlig service via Min Rejse eller ved at kontakte KLM CARES.

Læs mere om særlig assistance med KLM CARES

Hvis du er gravid, må du gerne flyve Når du er 36 uger henne i graviditeten, fraråder vi dig dog at flyve. Vi fraråder også at flyve indenfor den første uge efter fødslen. Hvis du venter mere end 1 baby, råder vi dig altid til at konsultere din læge først. Hvis du har haft komplikationer, skal du have tilladelse fra din læge til at flyve.

Check-in

Spar tid, og spring køen i lufthavnen over. Check ind online:

 • Se jeres flyoplysninger og de seneste nyheder om jeres rejse
 • Se jeres pladser – vi sørger for, at din familie sidder sammen
 • Modtag jeres boarding pass via e-mail eller udskriv dem derhjemme
 • NYT: Udskriv jeres bagagemærkater derhjemme – accepteret i flere og flere lufthavne
Online check-in starter 30 timer før afgang (24 timer for flyvninger til og fra USA). Vi giver dig besked via e-mail, når I kan checke ind.

Feriesæson: følg Bluey til check-in af familien
Hvis I rejser fra Amsterdam Airport Schiphol i feriesæsonen, skal I lede efter skranken med Bluey-skiltet. Vi hjælper din familie med at checke ind eller aflevere bagagen og glæder børnene med en lille overraskelse.

Om bord

Menuer
Til børn på 2 år og ældre har vi særlige børnemenuer på interkontinentale KLM-flyvninger – gratis. Sørg for at bestille mindst 24 timer før afgang, når du reserverer jeres rejse, eller i Min Rejse. Aftensmaden er ren forkælelse, såsom en mini-burger og pommes frites. Selve menuen varierer afhængigt af flyvningen, men Bluey er inkluderet i alle menuæsker - plus et juniorpilotspil eller et juniorpilotdiplom.

Vi anbefaler, at du medbringer din egen babymad. Eventuelle begrænsninger i lufthavnen for medbringelse af væsker gælder ikke babymad. På interkontinentale KLM-flyvninger har vi kun nogle få specialmenuer til babyer til rådighed. Disse er gratis og skal ikke bestilles på forhånd. Alle 0-2-årige modtager en gratis Bluey-hagesmæk.

Læs mere om specialmenuer

Underholdning
Om bord på interkontinentale KLM-flyvninger modtager alle børn på 2 år og ældre en Bluey-legepakke, der indeholder et huskespil, kryds og bolle-spil, blyanter, nøglehalsbånd, kortspil, klistermærke, bagagemærkat m.m. En Bluey-øjenmaske vil hjælpe dit barn med at hvile sig. På europæiske flyvninger modtager børn et Bluey-pasetui og -aktivitetshæfte.

På interkontinentale KLM-flyvninger har hver enkelt plads et flyunderholdningssæt. Bluey viser dit barn vej til masser af sjov. Flyveturen vil ikke vare længe nok til at afprøve alle film og spil.

Skal I snart flyve? Se, hvad der bliver vist

Både på europæiske og interkontinentale KLM-flyvninger tillader vi brugen af forskellige typer bærbare, elektroniske apparater, såsom håndholdte spil og tablets. Du skal bare sætte apparatet på flytilstand eller slukke for mobiltjenesten.

Pladser
Du kan reservere dine pladser på pladsoversigten under reservationen, i Min Rejse, eller når du checker ind online på KLM.com.

Reserverede du KLM-flyvninger, som har afgang før den 26. januar 2016? Til din familie kan du vælge almindelige pladser gratis og reservere pladser med ekstra komfort mod et gebyr.

For KLM-flyvninger til og fra Asien (undtagen Indien), Sydamerika og Caribien med afgang fra og med den 26. januar 2016 – kun hvis reserveret fra og med den 1. december 2015:

 • Hvis du rejser med en baby på skødet (maks. 2 år gammel på hjemrejsen), kan du reservere pladser til dig selv og alle i din reservation mod et gebyr. Hvis du ikke reserverer pladser selv, vil vi sørge for at tildele egnede, almindelige pladser til din familie, så I alle sidder sammen, senest 4 dage før afgang og gratis.
 • Hvis du rejser med børn (mellem 2 og 11 år), kan du reservere pladser til din familie mod et gebyr, indtil check-in starter. Hvis du ikke selv reserverer pladser, vil vi tildele egnede, almindelige pladser til din familie senest 4 dage før afgang. Vi vil forsøge at få jer alle til at sidde sammen, og vi garanterer altid, et hvert barn sidder ved siden af en voksen i jeres gruppe. Det er gratis at vælge og ændre almindelige pladser under check-in.

Babylifte
For oversøiske KLM-flyvninger kan babylifte ombord bestilles via Min Rejse eller ved at kontakte os. De egner sig til spædbørn, der ikke er længere end 65 cm og højst vejer 10 kg på rejsedagen. Selvom vi vil gøre vores bedste, kan vi ikke altid garantere, at en babylift er tilgængelig, når du stiger om bord på flyet.

Autostole/børnesæder
Du må medbringe 1 autostol/barnesæde til hvert barn gratis på KLM-flyvninger. Hvis du har reserveret en plads til dit barn, anbefaler vi, at du tager din egen autostol/barnesæde med om bord.

 • Autostolen/barnesædet skal kunne passe ind mellem armlænene på flyets sæde, som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
 • Dit barn og barnesædet skal fastspændes iht. sædeproducentens anvisninger.
 • Under afgang og landing kan børnesæder sikres, så de vender bagud. Ved marchhøjde skal de placeres, så de vender fremad, for at tillade, at sædet foran kan lænes tilbage.
 • Et barnesæde må ikke være defekt, og det skal være godkendt til lufttransport og være mærket i overensstemmelse hermed.
 • Du skal reservere brug af en autostol/barnesæde på forhånd. Kontakt venligst KLM Telefon Reservation eller dit lokale KLM-billetkontor.

Du kan også checke autostolen/barnesædet gratis ind, og i så fald gælder ovenstående regler ikke.

Hvis du har reserveret en plads til dit barn på en KLM-flyvning, kan du også benytte en flysikkerhedssele til børn (CARES) om bord:

 • Dit barn og flysikkerhedsselen skal fastspændes iht. producentens anvisninger.
 • Flysikkerhedsselen må ikke være defekt, og den skal være godkendt til lufttransport og være mærket i overensstemmelse hermed.
 • Du skal reservere brug af en flysikkerhedssele på forhånd. Kontakt venligst KLM Telefon Reservation eller dit lokale KLM-billetkontor.

Bagage og barnevogne/klapvogne


Bagage
Hvis dit barn har sin egen (reserverede) plads, må han eller hun medbringe den samme mængde håndbagage og bagage, der skal checkes ind, som en voksen.

Til et barn på under 2 år, der rejser på dit skød, må du medbringe:

 • 1 stykke håndbagage med babyplejeartikler, der maks. vejer 12 kg (26 pund) og maks. måler 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tommer).
 • 1 stykke bagage, der skal checkes ind, på maks. 10 kg (22 pund). Hvis dit barns bagage bæres i forældrenes bagage, der skal checkes ind, må denne bagage ikke veje mere end 23 kg (50,5 pund) per stk.
Nogle af vores luftfartspartnere har andre bagageregler. Kontakt venligst dit rejsebureau eller det pågældende luftfartsselskab for yderligere oplysninger.

Klapvogn
For hvert barn må du altid medbringe 1 helt sammenklappelig klapvogn (paraplymodel) gratis på alle KLM-flyvninger. Hvis klapvognen ikke kan være under sædet eller i bagagerummet over sæderne, kan du checke den gratis ind. Klapvognen/barnevognen må gerne være anbragt i et beskyttende betræk, men dette må ikke indeholde andre genstande.

Børn der rejser alene

children travelling

Med vores Unaccompanied Minor-service kan du være sikker på, at din lille globetrotter er i meget gode hænder.

Det er obligatorisk at reservere denne service til alle børn fra 5 til og med 14 år, som rejser uden en voksen (18+). Men du kan også (valgfrit) reservere Unaccompanied Minor-servicen, hvis dit barn er 15, 16 eller 17 år gammel og rejser alene.

Børn på 4 år og yngre skal altid rejse med en forælder eller værge.

Læs alt om Unaccompanied Minor-servicen