Unaccompanied Minor-service

Rejser dit barn i alderen 5 til og med 14 år alene? Sørg for at reservere vores Unaccompanied Minor-service. Servicen kan også reserveres for børn i alderen 15 til og med 17 år.
 
 

Unaccompanied Minor-service

Stewardess and child

Med vores Unaccompanied Minor-service kan du være sikker på, at dit barn rejser sikkert. Det er obligatorisk at reservere servicen for børn i alderen 5 til og med 14 år, som rejser alene eller rejser på en anden rejseklasse end dig som forælder eller en voksen, der ledsager dem.


Før afgang og efter ankomst vil vores KLM-personale, eller personale hyret af KLM, ledsage dit barn til og fra flyet, selv hvis der er forsinkelse. Under flyvningen vil vores kabinepersonale holde godt øje med dit barn. Vi vil holde dig informeret via telefon, e-mail og SMS-besked om eventuelle ændringer i dit barns flyveplan. Ved afslutningen på rejsen ledsager vi personligt dit barn til den person, du har bemyndiget til at hente ham eller hende.


Læs mere om at modtage flyinformation via telefon, e-mail og SMS-besked.


For børn i alderen 15 til og med 17 år er servicen valgfri. Hvis du vælger ikke at booke Unaccompanied Minor-servicen, vil vi anse dit barn for at være en voksen passager. I tilfælde af at en flyafgang bliver forsinket eller aflyst, står vi altid klar til at hjælpe, hvis dit barn oplyser et KLM-personalemedlem om sin alder og behov for assistance. For at sikre supervision i tilfælde af forstyrrelser af flytrafikken skal du dog huske at booke Unaccompanied Minor-servicen.

 
 

Hvordan Unaccompanied Minor-servicen fungerer

Reservation

Husk at reservere flyvningen til et barn, der rejser alene, sammen med Unaccompanied Minor-servicen mindst 24 timer før afgang. Denne service kan ikke reserveres separat fra flyvningen, og du kan kun reservere denne via KLM Kundekontakt eller dit rejsebureau.


Når du reserverer servicen, vil vi bede om information om dit barn og om din kontaktinformation. Vi vil desuden bede om oplysninger om den person, der afleverer dit barn i lufthavnen ved afgangen, samt den person, der er autoriseret til at hente dit barn ved ankomsten. Sørg for at have forberedt alle informationerne, når du reserverer servicen. Vi bruger denne information til at udfylde Pasningsrådsformularen, som dit barn vil bære hos sig under hele sin rejse.

Forberedelse og check-in

For et barn, der rejser alene, vil du skulle udfylde en samtykkeerklæring, inden du går igennem sikkerhedskontrollen. Læs mere om samtykkeerklæringen for mindreårige, der rejser til udlandet  (kun på engelsk). Desuden kan nogle lande have yderligere krav for børn, der rejser alene. Sørg venligst for at tjekke de lokale regler på destinationen.

Du skal give os tilladelse til at ledsage dit barn under hele hans/hendes rejse, hvilket du gør ved at aflevere Pasningsrådsformularen ved check-in-skranken i lufthavnen. Du vil skulle aflevere 4 udfyldte og underskrevne kopier af formularen for hver flyvning i din reservation. Udfyld onlineformularen via Min Rejse eller under online check-in. Efter check-in kan du kun foretage ændringer i formularen ved at ringe til KLM Kundekontakt. Sørg venligst for at medbringe den seneste version af formularen til lufthavnen samt at underskrive alle kopier.


Har du ikke udfyldt formularen online? Du kan også udskrive formularen og udfylde den i hånden . Om nødvendigt kan du udfylde den ved check-in-skranken, men forvent venligst 15 minutters ekstra ventetid.

Under online check-in vil du modtage en check-in-bekræftelse, men ikke et boardingkort. Du modtager boardingkortet ved check-in-skranken i lufthavnen.

En forælder eller værge på 18 år eller ældre skal henvende sig til check-in-skranken med barnet mindst 2,5 timer før afgang. Personen, der afleverer barnet i lufthavnen, skal medbringe en gyldig form for identifikation og blive i lufthavnen, indtil barnets fly er lettet.


Transfer

Ved lange flyskift i Amsterdam Airport Schiphol vil vi tage dit barn med til vores Junior Jet Lounge. Her kan han eller hun få en sodavand og hygge sig med at tegne, lege med legetøj og computerspil og se de seneste film. Der er også plads til at slappe af på en af sækkestolene og læse en god bog (på forskellige sprog).


KLM tillader kun transfer for mindreårige uden ledsagere på KLM, Air France og Delta Air Lines-flyvninger. Har du spørgsmål, bedes du kontakte KLM Kundekontakt.

Ankomst

Ved ankomsten vil vi følge dit barn til den person, der er autoriseret til at hente ham eller hende i overensstemmelse med Pasningsrådsformularen. Denne person skal medbringe gyldigt ID. Vi vil ikke aflevere dit barn til en person, der repræsenterer et firma eller en organisation.

 
 

Omkostninger

Uanset barnet alder koster Unaccompanied Minor-servicen det samme som en voksenbillet plus et ekstra servicegebyr. Se tabellen nedenunder for det ekstra servicegebyrs præcise beløb for enkeltbilletter. Ekstragebyret fordobles ved returbilletter.


Bemærk venligst, at nedenstående priser vil blive omregnet til lokal valuta. I nogle lande kan en lokal afgift blive påført.


Ekstra servicegebyr for enkeltbilletter
EUR
Direkte flyvning inden for Europa100
Direkte interkontinental flyvning150
Flyvning fra en europæisk lufthavn, via Amsterdam Airport Schiphol, til en anden europæisk lufthavn200
Flyvning fra en europæisk lufthavn, via Amsterdam Airport Schiphol, til en interkontinental lufthavn (eller omvendt)250
Flyvning fra en interkontinental lufthavn, via Amsterdam Airport Schiphol, til en anden interkontinental lufthavn300
KLM-flyvning mellem 2 andre lufthavne end Amsterdam Airport Schiphol100
Flyvning fra Amsterdam Airport Schiphol, via en destination inden for USA, til en anden interkontinental lufthavn250