Unaccompanied Minor-service

Rejser dit barn i alderen 5 til og med 14 år alene? Sørg for at reservere vores Unaccompanied Minor-service. Servicen kan også reserveres for børn i alderen 15 til og med 17 år.
 

Unaccompanied Minor-service

Stewardess and child

Med vores Unaccompanied Minor-service kan du være sikker på, at dit barn rejser sikkert. Det er obligatorisk at reservere servicen for børn i alderen 5 til og med 14 år, som rejser alene eller rejser på en anden rejseklasse end dig som forælder eller en voksen, der ledsager dem.


Før afgang og efter ankomst vil vores KLM-personale, eller personale hyret af KLM, ledsage dit barn til og fra flyet, selv hvis der er forsinkelse. Under flyvningen vil vores kabinepersonale holde godt øje med dit barn. Vi vil holde dig informeret via telefon, e-mail og SMS-besked om eventuelle ændringer i dit barns flyveplan. Ved afslutningen på rejsen ledsager vi personligt dit barn til den person, du har bemyndiget til at hente ham eller hende.


Læs mere om at modtage flyinformation via telefon, e-mail og SMS-besked.


For børn i alderen 15 til og med 17 år er servicen valgfri. Hvis du vælger ikke at booke Unaccompanied Minor-servicen, vil vi anse dit barn for at være en voksen passager. I tilfælde af at en flyafgang bliver forsinket eller aflyst, står vi altid klar til at hjælpe, hvis dit barn oplyser et KLM-personalemedlem om sin alder og behov for assistance. For at sikre supervision i tilfælde af forstyrrelser af flytrafikken skal du dog huske at booke Unaccompanied Minor-servicen.

 

Hvordan Unaccompanied Minor-servicen fungerer

Reserver

Husk at reservere flyvningen til et barn, der rejser alene, sammen med Unaccompanied Minor-servicen mindst 24 timer før afgang. Denne service kan ikke reserveres separat fra flyvningen, og du kan kun reservere denne via KLM Kundekontakt eller dit rejsebureau.


Når du reserverer servicen, vil vi bede om information om dit barn og om din kontaktinformation. Vi vil desuden bede om oplysninger om den person, der afleverer dit barn i lufthavnen ved afgangen, samt den person, der er autoriseret til at hente dit barn ved ankomsten. Sørg for at have forberedt alle informationerne, når du reserverer servicen. Vi bruger denne information til at udfylde Pasningsrådsformularen, som dit barn vil bære hos sig under hele sin rejse.

Check-in og i lufthavnen

Du skal give os tilladelse til at ledsage dit barn under hele hans/hendes rejse, hvilket du gør ved at aflevere 4 udfyldte og underskrevne kopier af Pasningsrådsformularen ved check-in-skranken i lufthavnen. Udfyld formularen online, eller udskriv den og udfyld den i hånden. Sørg for at underskrive alle kopierne og medbringe en aktuel version af formularen til lufthavnen.


Under online check-in vil du modtage en check-in-bekræftelse, men ikke et boardingkort. Du modtager boardingkortet ved check-in-skranken i lufthavnen.

En forælder eller en værge på 18 år eller derover skal aflevere barnet ved check-in-skranken mindst 2,5 timer inden afgang. Personen, der afleverer barnet i lufthavnen, skal medbringe en gyldig form for identifikation og blive i lufthavnen, indtil barnets fly er lettet.

Afgang fra Amsterdam Airport Schiphol

I Amsterdam Airport Schiphol er check-in for mindreårige uden ledsagere enten ved skranke nr. 8 i afgangshal 1 (for europæiske flyvninger) eller skranke nr. 16 i afgangshal 2 (for interkontinentale flyvninger). Når du har modtaget dit boardingkort og checket din bagage ind, vil du skulle ledsage barnet til den særskilte serviceskranke for mindreårige uden ledsagere, der ligger mellem afgangshal 1 og afgangshal 1a. Sørg for at være der mindst 75 minutter inden afgang.


Transfer

Ved lange flyskift i Amsterdam Airport Schiphol vil vi tage dit barn med til vores Junior Jet Lounge. Her kan han eller hun få en sodavand og hygge sig med at tegne, lege med legetøj og computerspil og se de seneste film. Der er også plads til at slappe af i en af sækkestolene og læse en god bog (på flere forskellige sprog).


KLM tillader kun transfer for mindreårige uden ledsagere på KLM-, Air France- og Delta Air Lines-flyvninger. Har du spørgsmål, bedes du kontakte KLM Kundekontakt.


Ankomst

Ved ankomsten vil vi følge dit barn til den person, der er autoriseret til at hente ham eller hende i overensstemmelse med Pasningsrådsformularen. Denne person skal medbringe gyldigt ID. Vi vil ikke aflevere dit barn til en person, der repræsenterer et firma eller en organisation.

 

Omkostninger

Uanset dit barns alder koster Unaccompanied Minor-servicen det samme som en voksenbillet plus et ekstra servicegebyr. Se tabellen nedenunder for det ekstra servicegebyrs præcise beløb for enkeltbilletter. Ekstragebyret fordobles ved returbilletter. For op til 4 børn i 1 reservation opkræves Unaccompanied Minor-gebyret kun én gang. De kan være beslægtede eller ej, så længe de har den samme reservationskode.


Bemærk venligst, at nedenstående priser vil blive omregnet til lokal valuta. I nogle lande kan en lokal afgift blive påført.


Ekstra servicegebyr for enkeltbilletter
EUR
Direkte flyvning inden for Europa100
Direkte interkontinental flyvning150
Flyvning fra en europæisk lufthavn, via Amsterdam Airport Schiphol, til en anden europæisk lufthavn200
Flyvning fra en europæisk lufthavn, via Amsterdam Airport Schiphol, til en interkontinental lufthavn (eller omvendt)250
Flyvning fra en interkontinental lufthavn, via Amsterdam Airport Schiphol, til en anden interkontinental lufthavn300
KLM-flyvning mellem 2 andre lufthavne end Amsterdam Airport Schiphol100
Flyvning fra Amsterdam Airport Schiphol, via en destination inden for USA, til en anden interkontinental lufthavn250