På rejse med kæledyr

Du kan tage din kat eller hund med dig på de fleste KLM-flyvninger. For at gøre dit kæledyrs rejse med KLM sikker og problemfri tilbyder vi et udvalg af rejsemuligheder.
 

Reservation for dit kæledyr

Lav altid en særskilt reservation for dit kæledyr via KLM Kundekontakt. Vi anbefaler på det kraftigste, at du foretager reservationen så hurtigt som muligt, efter at du har reserveret din billet, men senest 48 timer før afgang.
 

Kæledyr i kabinen

Du kan bringe en lille kat eller hund med dig i Economy Class-kabinen på de fleste KLM-flyvninger og på Business Class på de fleste KLM-flyvninger inden for Europa. Sørg for, at du opfylder disse krav:

 • Dit kæledyr skal være mindst 10 uger gammel.
 • Dit kæledyr skal rejse i en egnet rejsetaske til kæledyr på maks. 46 x 28 x 24 cm (L x B x H). Dit kæledyr skal kunne stå op og ligge behageligt.
 • Den samlede vægt af dit kæledyr og rejsetasken eller transportboksen må højst være 8 kg (18 lbs).
 • Transportboksen skal placeres under sædet foran dig (hvorfor exit-rækker er udelukket). Det er ikke tilladt at tage dit kæledyr ud af rejsetasken eller transportboksen under flyvningen.

Vær venligst opmærksom på, at vi kun har plads til et begrænset antal transportbokse i kabinen. Desværre er det ikke muligt at tage et kæledyr med om bord i kabinen på Business Class på interkontinentale KLM-flyvninger, da der ikke er plads til dit kæledyr under sædet foran dig. 


Særlige regler gælder, hvis du har brug for at medbringe din servicehund i kabinen. Du kan anmode om yderligere information om rejser med servicedyr fra KLM CARES.

 

Kæledyr i lastrummet

Din kat eller hund kan rejse i en ventileret del af lastrummet på de fleste KLM-flyvninger. * Sørg for at opfylde disse krav:

 • Dit kæledyr skal være mindst 10 uger gammelt.
 • Dit kæledyr skal rejse i en transportboks, som overholder IATA-reglerne (f.eks. af mærkerne 'Sky' og 'Vari'). Se nedenstående om de præcise regler for dit kæledyrs transportboks.
 • Den samlede vægt af dit kæledyr og transportboksen må højst være 75 kg (165 lbs).
 • To voksne dyr af lignende størrelse, som er kompatible og vejer op til 14 kg (30 lbs) hver, kan rejse sammen i en transportboks. Dette gælder også for tre dyr op til seks måneder gamle fra samme kuld, der vejer op til 14 kg (30 lbs) hver.

* Dit kæledyr kan ikke rejse i lastrummet på vores flytyper Boeing 737-900 og Boeing 787-10. Om vinteren må dit kæledyr ikke rejse i lastrummet på KLM Cityhopper-flyvninger (Embraer 175 og Embraer 190) længere end to timer.

Bemærk venligst, at vi under flyvningen ikke kan give mad eller vand til kæledyr, der rejser i lastrummet.

Fladnæsede dyr, såsom boxere, pekingesere og perserkatte, kan have svært ved at trække vejret under flyvningen pga. høje temperaturer og stress. For at sikre deres velbefindende må de fleste fladnæsede dyr ikke transporteres i lastrummet. De må dog gerne transporteres i kabinen eller som fragt. Engelske og franske bulldogs, Boston-terriere og mopser må kun transporteres i kabinen.

 

Transportbokse

Kennel image describing the rules

Når du transporterer dit kæledyr i lastrummet, skal transportboksen opfylde adskillige regler:

 • Transportboksen skal have en yderside af fiberglas eller hård plastik. Transportbokse af træ, metalstænger eller svejsede trådnet er ikke tilladt.
 • Hjulene skal fjernes, eller de skal tages af eller blokeres med gaffertape, hvis de kan trækkes ind.
 • Lemmen skal have et centralt låsesystem, som fæstner begge låse øverst og nederst på lemmen. (A)
 • Lemmens hængsel og låsestifter skal være i forlængelse af beholderen med mindst 1,6 cm (0,62 tommer) ud over de horisontale fremspring over og under lemmens åbning, når stifterne er sat i. (B)
 • De to dele af transportboksen skal sættes sammen med bolte. Alle andre låsesystemer er strengt forbudt. (C)
 • Transportboksen skal være stor nok til, at dit kæledyr kan stå op uden at røre toppen af boksen, og det nemt kan vende sig og ligge ned i en naturlig stilling.
 • Transportboksen skal have et tæppe, en avis eller andet sugende materiale i bunden. Bemærk venligst, at halm ikke er tilladt.
 • Transportboksen skal enten have to fastgjorte madskåle eller en fastgjort madskål med to dele til mad og vand.

Du kan købe en sådan transportboks i større dyrehandler eller hos specialiserede speditører. Sørg for at sætte en mærkat på siden af transportboksen med dyrets navn og foderinstruktioner.

 

Kæledyr som fragt

Ønsker du at medbringe flere end tre kæledyr? Over dette antal skal kæledyr transporteres som fragt. Dit kæledyr bør også transporteres som fragt af Air France-KLM Cargo, hvis:

 • Dit kæledyr og transportboksen tilsammen vejer mere end 75 kg (165 pund).
 • Transportboksen er større end 292 cm (115 tommer) (l + b + h).
 • Dit kæledyr ikke rejser på samme flyvning som dig.
 • Dit kæledyr rejser til et land, hvis myndigheder kun tillader transport af dyr som fragt.


For at transportere dit kæledyr som fragt skal du kontakte en specialiseret fragtagent. Du kan finde en liste over fragtagenter i Holland på Air France-KLM Cargos hjemmeside. Eller læs mere på hjemmesiden for International Pet and Animal Transportation Association (internationalt forbund for transport af kæledyr og dyr). 

 

Før afgang

Sørg for at arrangere vaccinationer, rejsedokumenter og andre vigtige ting i god tid i forvejen. Vi anbefaler, at du kontakter afrejse-, transfer- og ankomstlandets ambassader for at finde ud af, hvilke dokumenter der kræves, og hvilke regler der gælder for transport af dit kæledyr.

Find yderligere information på følgende rejsehjemmesider:
 • Til, fra eller inden for Den Europæiske Union: Læs Europa-Kommissionens forordninger. 
 • I nogle lande er det ikke tilladt at transportere kæledyr til og/eller ud af landet. For yderligere information om disse undtagelser bedes du gå ind på IATA´s hjemmeside .
 

Priser

Forbered dit kæledyr på at rejse:
 • Giv dit kæledyr fem dage før rejsen til at blive vant til transportboksen.
 • Tillad ikke kæledyret at spise eller drikke inden for to timer før afgang. Gå en tur med din hund før afgang.
 • Vi anbefaler stærkt, at du ikke bedøver dit kæledyr. Det vil tage længere tid for dit kæledyr at vænne sig til de nye omgivelser, og dyrets temperatur kan falde under flyvningen. I alle tilfælde bør du kun bedøve dit kæledyr efter aftale med en dyrlæge.


I lufthavnen bruger vi en kontrolliste til dit kæledyr, rejsedokumenter og transportboks  (kun på engelsk).

Check-in processen for kæledyr kan tage lidt tid. Vi anbefaler, at du ankommer til lufthavnen tre timer før den planlagte afgang, og at du medbringer den udfyldte tjekliste til transport af dit kæledyr i lastrummet.
 

Omkostninger og transfer

Der er et gebyr på 30-200 EUR for at medbringe dit kæledyr, afhængigt af destinationen. Derudover, hvis dit kæledyr rejser som bagage, der skal checkes ind, og transfer i Amsterdam Airport Schiphol varer to timer eller mere, skal du betale yderligere 150 EUR (eller 200 USD/CAD) til dækning af dyrets pleje under transfer.

I dyrehotellet giver vi dit kæledyr noget at spise og drikke. Hunde vil blive luftet, og katte vil få en ren kattebakke, mens de opholder sig i en større transportboks.

Læs mere om dyrehotellet (Air France KLM CARGO-hjemmesiden) 