På rejse med kæledyr

For at gøre dit kæledyrs rejse med KLM sikker og problemfri, tilbyder vi forskellige rejsemuligheder.

Kæledyr i kabinen

Man må medbringe en lille kat eller hund i Economy Class-kabinen på de fleste KLM-flyvninger og på Business Class på de fleste KLM-flyvninger inden for Europa:

 • I en egnet rejsetaske til kæledyr med maks. mål på 46 (længde) x 28 (bredde) x 24 (højde) cm. Dit kæledyr skal kunne stå oprejst og ligge behageligt.
 • Den samlede vægt af kæledyr + rejsetaske eller transportboks må højst være 8 kg (18 pund).
 • Transportboksen skal placeres under sædet foran dig (hvorfor exit-rækker er udelukket). Det er ikke tilladt at tage dit kæledyr ud af rejsetasken eller transportboksen.

Foretag altid en reservation til dit kæledyr pr. telefon. Vær venligst opmærksom på, at vi kun har plads til et begrænset antal transportbokse i kabinen. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at du foretager reservationen senest inden for 24 timer, efter at du har reserveret din billet, men mindst 48 timer før afgang. Desværre er det ikke muligt at tage et kæledyr med om bord i kabinen på Business Class på interkontinentale KLM-flyvninger, da der ikke er plads til dit kæledyr under sædet foran dig. Sørg venligst for at du er i besiddelse af målene og vægten på transportboksen. Hvis du ønsker at tage din servicehund med dig i kabinen,bedes du venligst sørge for at du opfylder kravene.

KLM Telefon Reservation

Kæledyr som bagage, der skal checkes ind

Din kat eller hund kan rejse som bagage, der skal checkes ind, i en ventileret del af flyet:

 • I en transportboks, som overholder IATA-reglerne – f.eks. af mærkerne 'Sky' og 'Vari'. Se nedenstående om de præcise regler for dit kæledyrs transportboks.
 • Den samlede vægt af dit kæledyr og transportboksen må højst være 75 kg (165 pund).
 • To voksne dyr af lignende størrelse, som er kompatible og vejer op til 14 kg (30 pund) hver. Eller tre dyr op til seks måneder gamle fra samme klyng, der vejer op til 14 kg (30 pund) hver.
Vi accepterer maksimalt tre kæledyr pr. passager som bagage, der skal checkes ind. Over denne begrænsning skal kæledyr transporteres som last.


Foretag altid en reservation til dit kæledyr pr. telefon. Vi anbefaler på det kraftigste, at du gør dette senest inden for 24 timer, efter at du har reserveret din billet men mindst 48 timer før afgang. Vær venligst opmærksom på, at hver enkelt passager må medbringe op til 3 kæledyr, men at vi kun har plads til et begrænset antal transportbokse i lastrummet.

Fladnæsede dyr, såsom boxere, mopper, bulldogger, pekingesere og perserkatte, kan have svært ved at trække vejret under flyvningen pga. høje temperaturer og stress. For at sikre deres velbefindende må de fleste fladnæsede dyr derfor kun transporteres i kabinen eller som fragt. Vi transporterer desværre heller ikke engelske og franske bulldogger, Boston terriere og mopper i lastrummet eller som fragt.

Sørg venligst for at du er i besiddelse af målene og vægten på transportboksen.

Kontakt KLM Telefon Reservation

Transportbokse

Kennel image describing the rules

Når du transporterer dit kæledyr som bagage, der skal checkes ind, skal transportboksen opfylde adskillige regler:

 • Transportboksen skal have en yderside af fiberglas eller hård plastik. Transportbokse af træ, metalstænger eller svejsede trådnet er ikke tilladt.
 • Hjulene skal fjernes, eller de skal tages af eller blokeres med gaffertape, hvis de kan trækkes ind.
 • Lemmen skal have et centralt låsesystem, som fæstner begge låse øverst og nederst på lemmen. (A)
 • Lemmens hængsel og låsestifter skal være i indgreb med beholderen med mindst 1,6 cm (0,62 tommer) ud over de horisontale fremspring over og under lemmens åbning, når stifterne er sat i. (B)
 • De to dele af transportboksen skal sættes sammen med bolte. Alle andre låsesystemer er strengt forbudt. (C)
 • Transportboksen skal være stor nok til, at dit kæledyr kan stå op uden at røre toppen af boksen, og til at det nemt kan vende sig og ligge ned i en naturlig stilling.
 • Transportboksen skal have et tæppe, en avis eller andet sugende materiale i bunden. Bemærk venligst, at halm ikke er tilladt.

Du kan købe en sådan transportboks i større dyrehandler eller hos specialiserede speditører. Læs mere om transportbokse på www.iata.org .

Kæledyr som fragt

Dit kæledyr skal transporteres som fragt af AIR FRANCE-KLM Cargo, hvis:

 • Dit kæledyr og transportboksen vejer mere end 75 kg (165 pund).
 • Transportboksen er større end 292 cm (115 tommer) (l + b + h).
 • Dit kæledyr ikke rejser på samme flyvning som dig.
 • Dit kæledyr rejser til et land, hvis myndigheder kun tillader transport af dyr som fragt.


For at transportere dit kæledyr som fragt skal du kontakte en specialiseret fragtagent. Du kan finde en liste over fragtagenter i Holland på AIR FRANCE-KLM Cargos hjemmeside.

Gå til AIR FRANCE-KLM Cargo (kun på engelsk)
Eller du kan læse mere på hjemmesiden for International Pet and Animal Transportation Association (internationalt forbund for transport af kæledyr og dyr) 

Rejsedokumenter og sundhedsattester

Vi anbefaler, at du kontakter afrejse- og destinationslandets ambassader for at finde ud af, hvilke dokumenter, der kræves, og hvilke regler, der gælder for transport af dit kæledyr.

Find yderligere information på følgende rejsehjemmesider:
 • Til, fra eller inden for Den Europæiske Union: læs Europa-Kommissionens forordninger 
 • I nogle lande er det ikke tilladt at transportere kæledyr til og/eller ud af landet – hverken som håndbagage eller bagage, der skal checkes ind. For yderligere information om disse undtagelser bedes du gå ind på IATA´s hjemmeside. For spørgsmål om transport af dit kæledyr som fragt bedes du kontakte AIR FRANCE-KLM Cargo 


Der gælder særlige regler for servicedyr, som er trænet til at hjælpe passagerer med handicap eller redningsmandskab. Du kan anmode om yderligere information fra KLM Cares.

I lufthavnen bruger vi en kontrolliste til dit kæledyr, rejsedokumenter og transportboks.

Læs lufthavnens kontrolliste til kæledyr

Læs mere om KLM Cares

Før afgang

Forbered dit kæledyr på at rejse:
 • Giv dit kæledyr 5 dage til at vænne sig til transportboksen før rejsen.
 • Giv dit kæledyr et let måltid og/eller vand senest 2 timer før afgang, og gå en tur med hunden lige før. Under flyvningen vil dit kæledyr ikke få noget mad eller vand.
 • Beroligende midler til dit kæledyr bør kun gives efter aftale med en dyrlæge.


Check-in processen for kæledyr kan tage lidt tid. Vi anbefaler, at du ankommer til lufthavnen 3 timer før den planlagte afgang, og at du medbringer en udfyldt formular til transport af dit kæledyr som bagage, der skal checkes ind.

Download formularen til transport af dit kæledyr som bagage, der skal checkes ind (kun på engelsk).
Læs lufthavnens kontrolliste til kæledyr

Priser

Prisen afhænger af destinationen. Hvis dit kæledyr rejser som bagage, der skal checkes ind, og transfer i Amsterdam Schiphol-lufthavnen varer 2 timer eller mere, skal du betale yderligere EUR 150 (eller USD/CAD 200) til dækning af dyrets pleje under transfer.

På dyrehotellet giver vi det noget at spise og drikke, hunde vil blive luftet, og katte vil få en ren kattebakke, mens de opholder sig i en større transportboks.

Reserver altid via telefon mindst 48 timer i forvejen.

Se gebyr for transport af dit kæledyr afhængigt af KLM-flyvningen

Læs mere om dyrehotellet (AIR FRANCE KLM CARGO-websiten) 