Rejse med din uddannede servicehund

Hvis du medbringer din uddannede servicehund om bord på din KLM-flyvning, bedes du kontakte KLM CARES og sørge for at udfylde de nødvendige formularer.
 

Medtagning af din servicehund

Servicehunde er specielt uddannet til at hjælpe en person med et handicap. Hvis du ønsker at rejse med din uddannede servicehund, arrangerer vi det for dig uden ekstra beregning, så længe hunden opfylder kriterierne som er angivet på ansøgningsskemaerne. Hvis du ønsker at rejse med din uddannede servicehund, arrangerer vi det for dig uden ekstra beregning. Sørg venligst for at kontakte KLM CARES  senest 48 timer inden afgang, så vi har tid nok til at arrangere det for dig.

På alle KLM-fly skal din uddannede servicehund passe i størrelsen til det tildelte rum. Vi tillader ikke andre servicedyr end hunde.

Nogle lande kan have restriktioner for medtagning af dyr. Vi råder dig derfor til at have sørget for de nødvendige foranstaltninger (såsom at have et gyldigt dyrepas og vaccinationsbevis).
 

Servicehunde på alle flyvninger

For at medbringe din uddannede servicehund i kabinen bedes du venligst downloade og udfylde ansøgningsskemaet for servicehunde  og sende det udfyldte skema til KLMCARES . Medbring den venligst også, når du checker ind i lufthavnen.

Kun ved rejser til og fra USA må du medbringe din terapihund som en uddannet servicehund. Sørg for, at den opfylder de kriterier, som er angivet på ansøgningsskemaerne. Vi tillader ikke terapihunde på flyvninger til alle andre destinationer.
 

Servicehunde på flyvninger til og fra USA

For at medbringe din uddannede servicehund på flyvninger til og fra USA, bedes du venligst downloade og udfylde ansøgningsskemaet for servicehunde . Du skal downloade og udfylde yderligere en amerikansk DOT Service Animal Transport-formular . Send begge udfyldte formularer til KLM CARES . Medbring begge formularer, når du checker ind i lufthavnen.
 

I lufthavnen

Gå venligst til check-in-skranken for at modtage dit boardingkort. Vi anbefaler at ankomme til lufthavnen senest 30 minutter inden .

Hvis din hund ikke opfører sig ordentligt på offentlige steder, anser vi ikke din hund for at være en servicehund, selvom hunden har en støtterolle over for en fysisk udfordret passager eller er nødvendig for en passagers følelsesmæssige velbefindende. I dette tilfælde vil din hund blive nægtet adgang. Hvis der opstår tvivl, kan KLM-personale anmode om, at du viser yderligere information som bevis på, at din hund rent faktisk er en servicehund. Hvis du ikke kan give en troværdig verbal forklaring, kan der blive anmodet om yderligere skriftligt bevis.

Hvis et flysegment er planlagt til at tage 8 timer eller derover, kan vi kræve dokumentation for, at servicehunden ikke vil få brug for at urinere, eller at den kan gøre dette på en måde, der ikke vil skabe helbredsmæssige eller sanitære problemer om bord.

 

Under din flyvning

Passagerer, der rejser med en servicehund, må sidde på alle pladser, medmindre hunden blokerer en gang eller et andet område, der skal være frit af sikkerhedsmæssige årsager. Under hele flyrejsen skal din hund være iført et (bil)seletøj og skal fastgøres til din sikkerhedssele.

Hvis der ikke er plads til en servicehund på det sted, der er afsat til den, vil du få en anden plads i kabinen inden for den samme rejseklasse, hvor hunden enten kan være under sædet foran passageren eller være uden at blokere for passage. Hvis det er nødvendigt, kan vi bede andre passagerer om at bytte pladser. Vi er dog ikke forpligtede til at tilbyde mere plads til hunden udover pladsen fra det reserverede sæde, at give en plads på en anden rejseklasse end den, der er betalt for, eller at nægte en anden passager adgang til flyet. Hvis der ikke er en plads i kabinen, der kan rumme dig og din hund uden at blokere for passage, kan vi tilbyde dig muligheden for at rejse med et senere fly eller at placere servicehunden i lastrummet.