Særlig assistance af KLM CARES

Har du brug for særlig assistance i lufthavnen eller ombord? For eksempel hvis du rejser med en kørestol eller med din servicehund, eller hvis du har brug for at medbringe dit medicinske udstyr? KLM CARES er der til at assistere dig. Kontakt os angående særlig assistance.
 

Tjek om du har brug for at anmode om særlig assistance

Kontakt KLM CARES mindst 48 timer inden afgang, hvis:
 • Du har brug for at arrangere assistance i lufthavnen under boarding, udstigning af flyet og/eller transfer, eller for at komme igennem lufthavnen
 • Du medbringer din egen (elektriske) kørestol (el-scooter) ombord
 • Du medbringer særligt medicinsk udstyr i din håndbagage eller bagagen, der skal checkes ind, selvom du ikke anvender udstyret ombord
 • Du har brug for at medbringe din servicehund i kabinen
 • Dit ben skal af medicinske årsager forblive i en horisontal position (i gips).

At arrangere særlig assistance ikke muligt eller nødvendigt

 • At medbringe dine krykker, din rollator eller stok ombord er gratis og kan gøres uden reservation.
 • Vi tilbyder ikke særlig assistance i tilfælde af flyskræk.

Arranger selv en sikkerhedsassistent eller rejsemakker

 • Hvis du rejser alene og har brug for assistance i tilfælde af et nødstilfælde, er det nødvendigt at arrangere en person, der kan assistere dig, en såkaldt ‘sikkerhedsassistent‘. Du kan enten arrangere det selv eller spørge KLM-personale i lufthavnen for at få hjælp til at finde nogen. Uden en ‘sikkerhedsassistent‘ til at assistere dig under flyvningen vil boarding blive nægtet.
 • Hvis du har brug for hjælp til at administrere medicin, brug af toilettet eller til at spise, skal du arrangere en rejsemakker til at assistere dig under din flyvning.
 

Sådan anmoder du om særlig assistance

Anmod om særlig assistance mindst 48 timer inden afgang:
 • Online: Log ind på Min rejse
 • Per e-mail: KLMCARES@KLM.com (på engelsk eller hollandsk)
 • På telefon: +800 556 22737 (+800 KLM CARES), i Holland (gratis) på 0800 55622737 (mellem kl 7.00 og 22.00) eller i USA og Canada på +1 844 7977723.
 

Assistance i lufthavnen

Amsterdam Airport Schiphol og de fleste andre lufthavne er kørestolsvenlige. I Schiphol Airport er kørestole tilgængelige for passagerer, der har problemer med at gå. Hvis du vil medbringe din egen kørestol, skal du kontakte KLM CARES. Vi vil spørge dig om du har brug for assistance i lufthavnen, ombord eller i begge tilfælde. Efter anmodning om assistance bedes du venligst sikre, at du ankommer til lufthavnen i god tid inden afgang og mindst 30 minutter inden check-in tid eller mindst 1 time inden check-in, hvis du medbringer din elektriske kørestol. Hvis du rejser fra Amsterdam Airport Schiphol, er vi der til at assistere dig videre efter check-in ved følgende check-in-skranker:

 • Hvis du rejser på Economy Class, kan du checke ind ved skranke 8 (Schengen-lande) eller ved check-in skranke 16 (lande udenfor Schengen).
 • Hvis du rejser på Business Class, kan du checke ind ved skranke 10 eller 11.
 

Rejse med en kørestol

Medbring din egen kørestol gratis og foretag din reservation mindst 48 timer inden afgang. Vi undersøger mulighederne og reserverer for dig med det samme.

Hvilken type kørestol medbringer du?

 • Hvis din manuelle kørestol kan klappes sammen eller skilles ad, kan du medbringe den som håndbagage, så længe den ikke overskrider de maksimale dimensioner på 33x92x107 cm (13x36x42 tommer).
 • Andre typer kørestole vil blive transporteret som bagage, der skal checkes ind. Efter du har checket ind, kan du bruge en af de kørestole, vi har tilgængelige til dig i lufthavnen.

Maksimal størrelse og vægt for kørestole pr. flytype:

flytypeMaks. størrelse
(h x b x l)
Maks. vægt
Boeing 777, 747, 787 og Airbus 330

152 x 139 x 149 cm /

59,5 x 54,5 x 58,5 tommer

Ingen maks. vægt
Boeing 737

112 x 113 x 85 cm /

44 x 44,5 x 33 tommer

Ingen maks. vægt
Embraer 175 og 190

120 x 100 x 70 cm /

47 x 39 x 27,5 tommer

150 kg / 331 pund
Har du foretaget en reservation til at rejse med din kørestol? For at checke din elektriske kørestol ind bedes du være tilstede i lufthavnen mindst 1 time inden check-in tid; for andre typer kørestole mindst 30 minutter inden check-in tid.


Faciliteter om bord

 • Sammenklappelig kørestol om bord: Tilgængelig på alle KLM- og KLM Cityhopper-fly.
 • Toiletfaciliteter: der er kørestolsvenlige toiletter til rådighed på alle KLM’s Boeing 777-, Boeing 787- og Airbus A330-fly. Vores Boeing 737-, Boeing 747- og Embraer 190-fly har et foldegardin til udvidelse af toiletpladsen. Vores personale vil hjælpe dig med at finde vej til og fra toilettet. Desværre kan vi ikke assistere dig inde på selve toilettet.
 • Toilethåndtag: toiletterne om bord på alle vores KLM-fly er udstyret med toilethåndtag.
 • Bevægelige armlæn: På alle vores fly har vi et antal gang- og midterpladser med bevægelige armlæn, så du nemmere kan indtage din plads. Antallet og placeringen af gangpladserne med bevægelige armlæn kan variere alt efter flytypen.
 • Særlige pladsløsninger, såsom en ortopædisk siddeenhed, vil altid blive gennemgået af vores afdeling for Flystandarder og Overholdelse for at se om pladsløsningen overholder gældende flysikkerhedsregler, som defineret af FAA. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det desværre ikke medbringes om bord. Foretag venligst din anmodning mindst 2 hverdage inden afgang ved at ringe til KLM CARES.

Read the KLM CARES brochure 'Carefree travel'

Download the brochure
 

Bærbar iltkoncentrator

Kun bærbare iltkoncentratorer, som er batteridrevne eller iltkoncentratorer, som er både batteridrevne og kører på nettoeffekt, er tilladt til brug ombord. Sørg venligst for at reservere transporten af din bærbare iltkoncentrator i god tid inden afgang.

Batterier til en bærbar iltkoncentrator

Desværre kan vi ikke garantere strømforsyning på hver passagerplads ombord, og du er derfor nødt til at medbringe tilstrækkeligt med fuldt opladede batterier. Baseret på producentens angivelse af den beregnede batterilevetid i timer, mens apparatet er i brug, samt de oplysninger, du har fået af din læge, skal batterierne kunne holde mindst 150 % af den forventede, maksimale varighed af flyv. Batterierne skal gemmes under dit sæde. Ekstra batterier er kun tilladt i håndbagagen, aldrig i din bagage, der skal checkes ind.

Se restriktioner for litiumbatterier.

 

Rejs med din servicehund

Hvis du medbringer din servicehund ombord, arrangerer vi det for dig uden beregning.

Førerhund

For at medbringe din førerhund i kabinen bedes du venligst downloade og udfylde ansøgningsskemaet Førerhund og sende det udfyldte skema til KLMCARES@KLM.com. Medbring den venligst også, når du checker ind i lufthavnen.

Terapihund

Fra d. 1. december 2018 er det kun tilladt at medbringe terapihunde i kabinen på fly til, fra eller via USA.* Kontakt altid venligst KLM CARES mindst 48 timer inden afgang. Derudover skal du downloade og udfylde Ansøgningsskemaet Terapihund og sørge for at få underskrevet en erklæring fra din mentale sundhedsudbyder. Send det udfyldte skema sammen med den underskrevne erklæring til KLMCARES@KLM.com og medbring disse, når du checker ind i lufthavnen.

* Har du allerede modtaget en bekræftelse for, at du kan tage din terapihund med på et fly til en anden destination? I dette tilfælde kan du stadig medbringe din terapihund.

Læs mere om medbringelse af din servicehund.


 

Medicinske informationsformularer

Hvis en af beskrivelserne nedenfor gælder for dig, skal du kontakte din læge før afrejse. I nogle tilfælde skal du og dit rejsebureau udfylde den Medicinske Informationsformular A, og din læge skal udfylde og underskrive den Medicinske Informationsformular B. Sørg for, at KLM modtager disse senest 48 timer før afgang.

 • Passagerer, der lider af en smitsom sygdom.
 • Passagerer, som har brug for lægehjælp, eller som er afhængige af bestemt medicinsk udstyr under flyrejsen.
 • Passagerer, som har en lidelse, der kan medføre en livstruende situation, eller af hensyn til sikkerheden kan kræve særlig lægehjælp under flyrejsen.
 • Passagerer, der ikke kan bruge flyets pladser i normal, opretsiddende position.
 

Andre spørgsmål

Har du stadig spørgsmål eller er der noget, der ikke er klart? KLM CARES er der til at assistere dig. Du kan altid kontakte os:

 • Per e-mail: KLMCARES@KLM.com(på engelsk eller hollandsk)
 • På telefon: +800 556 22737 (+800 KLM CARES), i Holland (gratis) på 0800 55622737 (7.00 - 22.00) eller i USA og Canada på +1 844 7977723.

Read the KLM CARES brochure 'Carefree travel'

Download the brochure

Se videoerne, hvis du vil vide mere om særlig assistance ved din afgang  og ankomst og overførsel  ved Amsterdam Airport Schiphol.