Særlig assistance under din rejse

Har du brug for særlig assistance i lufthavnen eller om bord? Læs mere om, hvordan du kan bruge de særligt tilpassede faciliteter og servicer, samt hvordan vi kan hjælpe dig med at planlægge og reservere din flyvning.
 

Anmodning om særlig assistance

Sørg for at foretage din anmodning om særlig assistance i så god tid som muligt inden din flyvning, men senest 48 timer inden afgang for at give os nok tid til at arrangere det for dig. Jo mere information vi har om dine særlige behov, desto bedre forberedte vil vi være til at tage os af dig. Hvis vi modtager din anmodning inden for 48 timer inden afgang, vil vi stadig gøre vores allerbedste for at hjælpe dig, men vi kan ikke garantere, at vi kan give dig den assistance, du har brug for, til tiden.

Ønsker du at anmode om særlig assistance?

Kontakt KLM CARES

Anmodning om særlig assistance er nødvendig, hvis:

 • Du har brug for assistance i lufthavnen eller under boarding, udstigning af flyet eller transfer
 • Du medbringer din egen (elektriske) kørestol eller scooter
 • Du medbringer særligt medicinsk udstyr, selvom du ikke anvender udstyret om bord
 • Du medbringer din servicehund i kabinen
 • Dit ben skal af medicinske årsager forblive i en vandret stilling (i gips)
 • Du har brug for assistance på grund af nedsat syn eller hørelse
 • Du kan ikke gå på trapper, eller slet ikke gå i det hele taget
 • Du kan ikke gå lange afstande (for eksempel mellem check-in-området og afgangsgaten, mellem din gate og ankomsthallen eller fra gate til gate under en transfer)
 • Du har brug for medicinske faciliteter om bord på flyet (såsom medicinsk ilt)

At anmode om særlig assistance ikke muligt eller nødvendigt

Arranger din egen sikkerhedsassistent eller rejseledsager

 • Hvis du rejser alene og ikke kan evakuere uafhængigt i det usandsynlige tilfælde, at en nødsituation opstår, er det nødvendigt at arrangere en sikkerhedsassistent, der kan hjælpe dig. Du kan enten arrangere det selv eller spørge KLM-personalet i lufthavnen for at få hjælp til at finde nogen. Uden en sikkerhedsassistent til at assistere dig under flyvningen vil boarding blive nægtet.
 • Hvis du har brug for hjælp til at administrere din medicin, bruge toilettet eller spise, skal du selv arrangere en rejseledsager til at assistere dig under din flyvning. I disse tilfælde tilbyder vi ikke særlig assistance.

Særlig assistance via partner-luftfartsselskaber
På flyvninger fløjet af KLM kan du stole på tilgængeligheden af alle særlige hjælpeservicer og -faciliteter. Nogle af vores flyvninger flyves dog af partner-luftfartsselskaber. På disse flyvninger kan det forekomme, at ikke alle servicer og faciliteter er tilgængelige. Vi råder dig til at tjekke hos dit rejsebureau eller direkte hos luftfartsselskabet for at se, hvilke faciliteter du kan forvente.

 

I lufthavnen

Afgang fra Amsterdam Airport Schiphol
Hvis du rejser fra Amsterdam Airport Schiphol, er assistancen i lufthavnen faciliteret af Schiphol. Kørestole og assistance er tilgængelige til passagerer, der har svært ved at bevæge sig mellem de forskellige parkeringsområder og afgangshallen. Du kan anmode om denne assistance ved at tage kontakt til Amsterdam Airport Schiphol .

Hvis du har anmodet om assistance, bedes du checke ind ved en af følgende check-in-skranker:

 • Economy Class: check-in-skranke 8 (Schengen-lande) eller check-in-skranke 16 (lande uden for Schengen)
 • Business Class: check-in-skranker 10 eller 11

Efter check-in og bagageaflevering, eller hvis du har checket ind online på forhånd, skal du fortsætte til skranken for særlig assistance i lufthavnen, der findes i afgangshallen. Assistenterne i Schiphol vil med glæde guide dig derfra.

Sørg venligst for at ankomme til Amsterdam Airport Schiphol senest 30 minutter før , eller 1 time før hvis du medbringer din egen elektriske kørestol. Har du en transfer i Amsterdam Airport Schiphol? Vi råder dig kraftigt til at planlægge en transfer på mindst 90 minutter mellem dine flyvninger.

Se videoerne for at lære mere om særlig assistance ved din afgang  og ankomst og transfer  i Amsterdam Airport Schiphol.

Lufthavnens lægetjenester  håndterer medicinske supporttjenester i Amsterdam Airport Schiphol. De har også ambulancer til rådighed.

Lounger i Amsterdam Airport Schiphol
Hvis du er berettiget til loungeadgang, og tiden tillader det, kan vi hjælpe dig til og fra loungen. Vores KLM-lounger i Amsterdam Airport Schiphol er tilgængelige til passagerer med nedsat mobilitet og har specialudstyrede toiletter til at imødekomme deres særlige behov. KLM Crown Lounges er ikke specialudstyrede med brusebade til passagerer med nedsat mobilitet.

Læs mere om vores lounger og vores lounge-adgangspolitik

Afgang fra en anden lufthavn
Vi råder dig til at tjekke hos dit rejsebureau eller direkte hos lufthavnen for at se, hvilke faciliteter du kan forvente.

 

Boarding og udstigning

Vores personale vil være tilgængeligt til at hjælpe dig med boarding, afstigning og transfer, hvis du har anmodet om denne service på forhånd og melder dig ved en af skrankerne for særlig assistance. For at højne sikkerheden og af hensyn til privatliv har passagerer med nedsat mobilitet ret til at boarde først. Af de samme årsager vil disse passagerer blive bedt om at være de sidste, der går fra borde ved ankomsten.

 

Under din flyvning

Vores kabinepersonale er yderst kvalificeret til at sikre flysikkerhed og komfort for alle vores passager. Du kan diskutere alle dine ønsker og behov med dem under flyvningen. Vores kabinepersonale har dog ikke lov til at hjælpe dig med personlig hygiejne eller spisning. De har desuden ikke lov til at løfte eller bære passagerer eller yde medicinske servicer. Hvis du har brug for hjælp til at administrere din medicin, bruge toilettet eller spise, skal du selv arrangere en rejseledsager til at assistere dig under din flyvning.

Har du brug for et særligt måltid på grund af din lægeordinerede diæt? På interkontinentale KLM-flyvninger kan du bestille forskellige særlige måltider.