Passagerer med særlige medicinske behov

Når du flyver, kan du have brug for en lægetilladelse. Husk desuden at medbringe en lægelig recept for al medicin og medicinsk udstyr, du tager med dig.
 

Lægetilladelse

Hvis en af beskrivelserne nedenfor gælder for dig, skal du kontakte din læge før afrejse. I nogle tilfælde skal du og dit rejsebureau udfylde den medicinske informationsformular A, og din læge skal udfylde og underskrive den medicinske informationsformular B. Sørg venligst for at sende disse formularer til lufthavnens lægetjenester senest 48 timer inden afgang, så vi har tid nok til at arrangere det for dig.

  • Passagerer, der lider af en smitsom sygdom.
  • Passagerer, som har brug for lægehjælp, eller som er afhængige af bestemt medicinsk udstyr under flyrejsen.
  • Passagerer, som har en lidelse, der kan resultere i en livstruende situation, eller kan kræve særlig lægehjælp under flyrejsen for at sikre passagerens sikkerhed.
  • Passagerer, der ikke kan bruge flyets pladser i normal, opretsiddende position.
  • Passagerer, der lider af en sygdom eller fysisk lidelse, der resulterer i usædvanlig opførsel, der kan påvirke andre passagerers eller besætningens velbefindende og komfort negativt, eller der kan anses for at være til potentiel fare for flyvningens sikkerhed eller punktlighed
  • Gravide passagerer med kendte komplikationer.
  • Uledsagede passagerer med en psykisk lidelse, der kræver assistance

Lægekort til hyppigt rejsende

For passagerer med en lidelse, der flyver hyppigt, bruger vi FREMEC (Frequent Traveller Medical Card), så du undgår at skulle udfylde den Medicinske informationsformular, hver gang du rejser. Dette kort er gyldigt i den periode, der står angivet på kortet. FREMEC-kortet er kun tilgængeligt, hvis du rejser mindst to gange om året. Når du har et FREMEC-kort, kan vi tage hensyn til dine behov i alle tilfælde, hvor det er muligt. Du vil dog stadig skulle foretage din reservation mindst 48 timer i forvejen. For yderligere oplysninger om FREMEC bedes du kontakte .

 

Medtagning af medicin og medicinsk udstyr om bord

Sørg venligst for, at du har al den medicin, du har brug for under flyvningen, i din håndbagage. Eventuelle begrænsninger for medbragte væsker gælder ikke medicin. Placer den aldrig i din check-in-bagage, da denne transporteres i flyets lastrum, og du vil ikke kunne få fat i den under flyvningen. Medbring venligst en recept fra en læge skrevet på engelsk, der dækker din medicin eller eventuelle kanyler i tilfælde af, at du bliver mødt af spørgsmål i tolden eller af sikkerhedspersonalet.

Vores fly har begrænset køleskabsplads om bord, så vi anbefaler, at du medbringer køletasker eller termoflasker. Medicin i små pakker kan dog opbevares i køleskabet om bord.

Du må medbringe visse stykker medicinsk udstyr eller hjælpemidler om bord, hvis de kan opbevares under et sæde eller fastgøres til et tilstødende sæde. Vi kan ikke garantere strømforsyning om bord, så du skal medbringe en tilstrækkelig mængde fuldt opladede batterier om bord. Dine batterier skal kunne holde i mindst 150 procent af flyvningens forventede maksimale varighed. Disse batterier skal også opbevares under dit sæde.

 

Iltforsyning om bord

Vi kan tilbyde supplerende ilt om bord på alle KLM-flyvninger. Vores kabinepersonale vil hjælpe dig med at bruge dette udstyr. Denne iltforsyning fungerer separat fra den iltforsyning, der bruges i nødsituationer. Det involverer et standardgebyr at modtage denne tjeneste, og der skal anmodes om det ved at indsende en Medicinsk Informationsformular mindst 48 timer inden afgang.

Vi kan tilpasse iltforsyningen til den præcise mængde, der er nødvendig til din lidelse (med et maksimum på 5,2 liter i minuttet). Denne facilitet er kun tilgængelig om bord på flyet. Hvis du har brug for ilt i lufthavnen, kan KLM tilbyde dig det i Amsterdam Airport Schiphol, men ikke i andre lufthavne.

Bærbar iltkoncentrator

Bærbare iltkoncentratorer (Portable Oxygen Concentrators, POC) må kun bruges om bord, hvis de er batteridrevne eller både batteridrevne og drevne med netstrøm. Sørg venligst for at reservere transporten af din bærbare iltkoncentrator i god tid inden afgang. Sørg for at kontakte senest 48 timer inden afgang, så vi har tid nok til at arrangere det for dig.

Desværre kan vi ikke garantere strømforsyning på hver passagerplads om bord, og du er derfor nødt til at medbringe tilstrækkeligt med fuldt opladede batterier til din bærbare iltkoncentrator. Dine batterier skal kunne holde i mindst 150 procent af flyvningens forventede maksimale varighed. Du vil skulle opbevare batterierne under dit sæde. Ekstra batterier er kun tilladt i håndbagagen, aldrig i din bagage, der skal checkes ind.