Bevægelseshæmmet passagerer

Rejser du med din egen (elektriske) kørestol eller dit eget gangstativ, eller er du nødt til at ligge ned under flyvningen? Vi gør en indsats for, at alle bevægelseshæmmede passagerer kan rejse komfortabelt og nemt.
 

Rejse med din egen kørestol

Hvis du ønsker at medbringe din egen kørestol, vil vi transportere den for dig uden beregning.

Medbringer du en elektrisk eller batteridrevet kørestol? Husk på, at der gælder begrænsninger for medbringning af elektronisk udstyr eller batterier. Kontakt venligst KLM CARES, så vi kan hjælpe med at finde den bedste løsning til dig.

Tilladte kørestole i kabinen
Manuelle passagerkørestole, der kan foldes, klappes sammen eller skilles ad, må medbringes i kabinen, så længe de lever op til kravene for maksimal størrelse og vægt af håndbagage: højst 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tommer) og højst 12 kg (26 pund). På flyvninger til og fra USA er disse kørestole tilladte, såfremt de ikke overstiger målene 33 x 92 x 107 cm (13 x 36 x 42 tommer). Bemærk venligst, at vi har begrænset plads til kørestole i kabinen. Hvis der ikke er mere plads, kan vi desværre ikke transportere din kørestol i kabinen.

Kørestole som check-in-bagage
Alle typer af kørestole, både manuelle og elektriske, kan transporteres som check-in-bagage. Foretag din anmodning i så god tid som muligt inden din flyvning, men senest 48 timer inden afgang for at give os nok tid til at sørge for de nødvendige arrangementer. Antallet af (elektriske) kørestole, som vi kan transportere, er begrænset og kan afhænge af størrelsen på flyet.

Her kan du se størrelses- og vægtbegrænsningerne for kørestole transporteret som check-in-bagage per flytype:

Flytype

Maks. størrelse
(l x b x h)

Maks. vægt

Boeing 777, 747, 787 og Airbus 330

152 x 139 x 149 cm /
59,5 x 54,5 x 58,5 tommer

Ingen maks. vægt

Boeing 737

112 x 113 x 85 cm /
44 x 44,5 x 33 tommer

Ingen maks. vægt

Embraer 175 og 190

120 x 100 x 70 cm /
47 x 39 x 27,5 tommer

150 kg / 331 pund


Din kørestols mål vil blive tjekket i lufthavnen. Alle kørestole, der transporteres som check-in-bagage, vil blive placeret i en opret position for at undgå skader og spild af batterier under flyvningen.

Læs mere om at foretage en reservation for at transportere din kørestol

 

I lufthavnen med din kørestol

Afhængigt af typen af kørestol, du medbringer, kan du bruge den efter check-in.

Manuel kørestol
Check venligst din manuelle kørestol ind senest 30 minutter inden . Lufthavnskørestole er tilgængelige i afgangshallen.

Hvis du ønsker at beholde din kørestol, indtil du er ved afgangsgaten, bedes du angive dette, når du foretager din reservation. Din kørestol vil blive markeret som check-in-bagage under check-in, men den vil blive læsset på flyet ved gaten. Sørg for at være ved afgangsgaten på det tidligere boardingtidspunkt, der vil blive oplyst af lufthavnspersonalet. Personalet ved gaten vil sørge for, at du kan boarde tidligt i ro og mag.

Har du en kort transfer med en forbindelsestid på mindre end 3 timer, vil det ikke være muligt at bruge din indcheckede kørestol i lufthavnen. I dette tilfælde vil din kørestol blive sendt direkte videre til det næste fly på din rejseplan. Hvis du har mere end 3 timer til at foretage din transfer, vil vi sørge for, at din egen kørestol står klar til dig ved gaten, hvis du har anmodet om denne service senest 48 timer på forhånd, og den lufthavn, hvor du foretager din transfer, tillader dette.

I nogle lufthavne kan din kørestol blive returneret til dig ved gaten ved ankomsten. Hvis dette ikke er muligt, vil din kørestol blive kørt til ankomsthallen sammen med de andre manuelt eller elektrisk drevne kørestole og rollatorer, hvor den vil blive placeret ved siden af din flyvnings bagagebånd. I dette tilfælde vil en lufthavnskørestol være tilgængelig til at bringe dig til bagagebåndet.

Elektrisk eller batteridrevet kørestol
Medbringer du din egen elektriske eller batteridrevne kørestol? Disse kørestole skal altid transporteres som check-in-bagage. Sørg for at ankomme til lufthavnen senest 1 time inden .

I lufthavnen har vi ikke tilgængelige indpakningsmaterialer til at transportere din kørestol. For at hjælpe os med at undgå skader beder vi om, at du transporterer alle de aftagelige dele, såsom puder og fodstøtter, i din håndbagage. Disse genstande vil blive anset som yderligere tilladt håndbagage. Hvis dette ikke er muligt, beder vi om, at du fastgør disse med tape til kørestolen. Afhængigt at typen af kørestol kan vi også bede dig om at frakoble batterierne eller strømkablerne og isolere terminalerne for at undgå kortslutninger.

Efter du har checket den ind, kan du bruge en af de kørestole, vi har tilgængelige til dig i lufthavnen. Hvis du er fuldt afhængig af din egen kørestol, bedes du kontakte , så vi kan tjekke, hvilke yderligere arrangementer der kan foretages for dig.

Lufthavnskørestole
I hver lufthavn er der tilgængelige kørestole, der kan bruges mellem check-in og gaten og ved ankomsten. Da disse kørestole ikke egner sig til manuel brug af passageren selv, skal et personalemedlem eller en rejseledsager skubbe den for dig. Hvis du har brug for transport mellem gaten og dit sæde på flyet, vil en mindre kørestolstype blive anvendt.

I Amsterdam Airport Schiphol og visse andre lufthavne kan en elektrisk vogn blive brugt til at transportere passagerer med nedsat mobilitet fra et sted til et andet. Vi kan dog ikke garantere, hvorvidt en elektrisk vogn eller en manuel kørestol vil blive brugt.

Alternative boardingmetoder
Nogle steder vil en trappe blive brugt til boarding eller afstigning. Hvis du ikke er i stand til at gå op eller ned ad trapper, og du har informeret os om dette på forhånd, vil vi sørge for en alternativ boardingmetode. Vi kan bruge en særligt tilpasset vogn til dette. Disse alternativer vil ikke altid være de mest bekvemme løsninger, men vi forsikrer dig om, at vi gør vores ypperste for at sikre din sikkerhed, dit privatliv og din komfort.

 

Rejse med dit gangstativ

Dit gangstativ kan checkes ind uden beregning. Hvis du ønsker at beholde dit gangstativ, indtil du er ved afgangsgaten, bedes du angive dette, når du checker ind. Dit gangstativ vil blive markeret som check-in-bagage, men det vil ikke blive læsset på flyet, før du ankommer til gaten.

 

Faciliteter under din flyvning

For bevægelseshæmmede passagerer har vi følgende faciliteter om bord:

  • Sammenklappelige kørestole er tilgængelige om bord på alle KLM og KLM Cityhopper-fly. Disse kørestole er specialdesignede til at passe i gangen på vores fly. Du er velkommen til at bede om at bruge en af disse kørestole til at komme til og fra toilettet. Selvom vores kabinepersonale vil hjælpe dig med at bruge denne kørestol, har de ikke tilladelse til at løfte eller bære dig.
  • Toiletterne om bord på alle vores KLM-fly er udstyret med toilethåndtag. Der er kørestolsvenlige toiletter til rådighed på alle KLM’s Boeing 777-, Boeing 787- og Airbus A330-fly. Vores Boeing 737-, Boeing 747- og Embraer 190-fly har et foldegardin til udvidelse af toiletpladsen. Vores kabinepersonale vil hjælpe dig til og fra toiletområdet, men de har ikke lov til at hjælpe dig inden for toiletområdet. Hvis du har brug for hjælp til at bruge toilettet, skal du selv arrangere en rejseledsager til at assistere dig under din flyvning.
  • På alle vores fly har vi et antal gang- og midterpladser med bevægelige armlæn, så du nemmere kan indtage din plads. Antallet og placeringen af gangpladserne med bevægelige armlæn kan variere alt efter flytypen. Kontakt venligst , så vi kan reservere den mest egnede plads til dig.


Særlige pladsløsninger, såsom en ortopædisk siddeenhed, vil altid blive gennemgået af vores afdeling for Flystandarder og Overholdelse for at se, om de overholder gældende flysikkerhedsregler. Hvis dette ikke er tilfældet, kan det desværre ikke medbringes om bord. Sørg venligst for at kontakte senest 48 timer inden afgang, så vi har tid nok til at arrangere det for dig.

 

Båreservice

Hvis du har brug for at ligge ned under flyvningen af medicinske årsager, kan du gøre brug af vores båreservice. Denne service koster et ekstragebyr. I de fleste tilfælde vil denne service blive reserveret til dig af den relevante organisation, der står for at organisere din transport.

Du vil få plads om bord på flyet i en separat del af kabinen, så du ikke vil blive forstyrret af andre passagerer og kan rejse komfortabelt og privat. Du vil dog skulle ledsages af en person, der kan yde dig medicinsk assistance.

For at reservere vores båreservice bedes du kontakte .