Pas og visum

Find ud af, hvilke rejsedokumenter du har brug for plus andre vigtige oplysninger om at besøge dit destinationsland.

Hvilke rejsedokumenter har jeg brug for?

Hvert land har sine egne regler for besøgende af forskellige nationaliteter. Her kan du kontrollere, om du har brug for visum, og om der er andre vigtige regler, såsom gyldigheden af dit pas.

Bemærk:

  • Børn af EU-borgere, der rejser fra, til eller via lande i EU, skal medbringe deres eget pas eller id-kort. Det er ikke længere tilladt at indskrive deres navne i forældrenes pas. Denne regel gælder ikke dokumentindehavere i Storbritannien eller Irland.
  • Rejsende til USA skal muligvis også anmode om ESTA-rejsetilladelse.

Se, hvilke rejsedokumenter du har brug for

Se din rejse

Ansøg om dit visum online

Hvis du rejser med afgang fra Australien, Belgien, Canada, Frankrig, Tyskland, Holland, Singapore, Spanien, Schweiz, Storbritannien eller USA, og du har brug for et visum, kan du på bekvem vis ansøge om dette online via Min Rejse. Vores partner, CIBT, vil med glæde behandle din ansøgning fra A til Å. Kun hvis der rent faktisk kræves visum, vil Min Rejse tilbyde dig denne mulighed.

Log ind på Min rejse

Gyldigt ID er obligatorisk for Frankrig

På grund af sikkerhedssituationen i Paris og den undtagelsestilstand, der er erklæret i Frankrig, anbefaler vi dig at være i besiddelse af et gyldigt identifikationsdokument, når de rejser til, fra eller via alle lufthavne i Frankrig. Et kørekort regnes ikke for at være et gyldigt identifikationsdokument.

Ansøg om visum til Kenya online

Rejsende til Kenya, som skal bruge visum, kan kun udfylde ansøgningen om visum online. Fra 1. september 2015 er det ikke længere muligt at ordne dette i lufthavnen. Ansøg om visum til Kenya online via portalen eCitizen.

Ændring af indrejseregler i Canada

Fra og med 15. marts 2016 skal rejsende til eller via Canada vise en Elektronisk rejsegodkendelse (eTA)  før ombordstigning på flyet. Man kan ansøge om ETA online viade canadiske myndigheders hjemmeside . Denne regel gælder ikke dokumentindehavere fra USA eller rejsende med gyldigt visum til Canada.

API - forhåndsinformation om passagerer

Myndighederne i mange lande kræver, at vi indsamler forskellige personlige oplysninger om vores passagerer. Vi vil bede dig om at give os disse oplysninger, hvis de er nødvendige for din rejse. Du kan indtaste dine API-oplysninger online i Min Rejse, eller når du checker ind i lufthavnen. Du kan også give os dine API-oplysninger via dit rejsebureau.

API-dataene omfatter oplysninger i den maskinlæsbare del i passet:

  • Efternavn og fornavn
  • Fødselsdato, køn og nationalitet
  • Pasnummer, udstedelsesland og udløbsdato
  • Bopælsland og midlertidig adresse, hvor du vil opholde dig (kun for rejser til USA), inklusive husnummer, gade, by, forkortelse af navnet på staten og postnummeret.

Når du rejser til USA, er der nogle undtagelser, hvor du ikke behøver at angive API-information.

Hvis du ikke ønsker at indtaste disse oplysninger online, kan du også udfylde og aflevere API-formularen.

Indtast API-informationen i Min Rejse>

Download API-formularen
Læs mere om rejser til USA