Ehdot ja edellytykset: etukäteen maksetut ylimääräiset matkatavarat

Jos haluat kuljettaa matkatavaroita yli sallitun määrän, voit järjestää sen helposti verkkosivullamme. Ylimääräisiin matkatavaroihin sovelletaan erityisiä ehtoja.
 

1. Ylimääräisten matkatavaroiden kuljetus

1.1 Jos teet lähtöselvityksen verkossa, KLM tarjoaa mahdollisuuden kuljettaa ylimääräisiä matkatavaroita yli sallitun matkatavaramäärän lisämaksusta lentolipussasi mainituilla ehdoilla.

1.2 Huomaa, että joiltakin lentokentiltä lähdettäessä ylimääräisiä matkatavaroita ei voida järjestää sivulla KLM.com. Tässä tapauksessa käy lentokentän tiskillä järjestämässä ylimääräiset matkatavarat.

Lue lisää ruumassa kuljetettavista matkatavaroista

 

2. Etukäteen maksettuja ylimääräisiä matkatavaroita koskevat ehdot

2.1 Etukäteen maksetun ylimääräisen matkatavaran suoritus on käytettävä sen lipun kanssa, jolla matkatavaratila ostettiin lähtöselvityksen yhteydessä. Ylimääräiselle matkatavaralle etukäteen ostettu tila on henkilökohtainen, eikä se ole siirrettävissä.

2.2 Ylimääräisille matkatavaroille etukäteen ostettu suoritus on voimassa yhdensuuntaisella matkalla (meno- tai paluumatka) välilaskukohteeseen tai lopulliseen matkakohteeseen ja ainoastaan KLM:n suorittamilla lennoilla.

2.3 KLM:n yleiset kuljetusehdot ovat kiinteä osa näitä ehtoja.

2.4 Sinun on varmistettava, että annat kaikki tarvittavat tiedot varausta tehdessäsi ja ylimääräisen matkatavaran kuljetustilaa ostaessasi.

Lue lisää erikoismatkatavaroista

 

3. Palautukset

3.1 Sinulla on oikeus ylimääräisen matkatavaran kuljetuksesta suoritetun maksun palautukseen, jos:

(I) KLM ei voi operoida lentoasi tai
(II) matkatavara, jolle ostit ylimääräisen matkatavaran kuljetustilaa, on kadonnut, eikä sitä löydy kohtuullisen ajan kuluessa.

3.2 Sinulla ei ole oikeutta maksun palautukseen, jos peruutat lennon tai päätät ottaa etukäteen maksettujen ylimääräisten matkatavaroiden määrää vähemmän matkatavaroita. Jos päätät ottaa enemmän matkatavaroita kuin sallittujen ja ylimääräisten matkatavaroiden lukumäärä on yhteensä, ylimenevästä osasta on maksettava normaali ylipainomaksu.

3.3 Jos voit vaihtaa lentolippusi sitä koskevien maksuehtojen perusteella, etukäteen maksettu ylimääräisten matkatavaroiden tila säilyy voimassa muutetun lippusi kanssa.

3.4 Maksun palautuspyyntö on lähetettävä verkkosivustomme kautta.

Lue lisää hyvityksistä ja maksujen palautuksista