Voit luottaa KLM:ään

Olemme sitoutuneet tekemään matkustamisen vaivattomaksi – sinulle ja kaikille matkustajillemme. Jos matkasi ei mene suunnitellusti, olemme sitoutuneet auttamaan sinua, jotta pääset jatkamaan matkaasi mahdollisimman nopeasti.

Pidämme sinut ajan tasalla

Pidämme sinut ajan tasalla matkasi varaamisesta alkaen aina siihen asti, kunnes saavut määränpäähäsi. Saat välittömästi tiedon esimerkiksi lentosi viivästymisestä tai lähtöportin vaihtumisesta. Pidämme sinuun yhteyttä sähköpostilla, tekstiviestillä ja puhelimella. Voit antaa turvallisesti yhteystietosi KLM-tiliisi, Flying Blue -tiliisi, tai Matkani-kohtaan.

Voit tarkastaa päivitetyt tiedot myös KLM:n Facebook-, LinkedIn- tai Twitter-sivulta, KLM.com-sivustosta sekä matkatoimistosi kautta.

Voit luottaa henkilökuntamme ja miehistömme huomaavaiseen ja henkilökohtaiseen tukeen koko matkasi ajan.

Voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa sosiaalisen verkostomme kautta

KLM on Social Media

Voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa – riippumatta siitä, mitä kysymyksesi, pyyntösi tai kommenttisi koskee:

Jos lentosi myöhästyy tai peruutetaan

Lentosi myöhästyminen tai peruutus tai seuraavalta lennolta myöhästyminen ovat kiusallisia tapauksia. Yhdessä löydämme ratkaisun:

  • Vaihdamme sinulle jonkin parhaista käytettävissä olevista vaihtoehtoisista lennoista niin, että etusijalla ovat AIR FRANCE, KLM ja SkyTeam-kumppanit.
  • Ilmoitamme sinulle uuden aikataulun sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimella.
  • Voit halutessasi pyytää vaihtoehtoista lentoa suoraan puhelinpalvelustamme, sosiaalisen median palveluistamme tai matkatoimistostasi.
  • Matkastasi uusimmat tiedot löytyvät aina My Trip -kohdasta. Tietyissä tilanteissa voit vaihtaa lentosi myös itse kirjautumalla My Trip -kohtaan.

Varmistamme kaikissa tapauksissa, että matkatavarasi toimitetaan automaattisesti määränpäähäsi.

Huolehdimme tärkeimmistä perustarpeistasi toimittamalla sinulle ruoka- ja juomakuponkimme sekä prepaid-puhelinkortin. Järjestämme tarvittaessa myös hotellimajoituksen ja siihen liittyvät lentokenttäkuljetukset.

Jos matkasi keskeytyy esimerkiksi ylivarauksen tai eri matkustusluokkaan annetun istuinpaikan vuoksi, voit luottaa siihen, että saat hyvityksen.

Lue lisätietoja palautuksen tai hyvityksen pyytämisestä.

Palautuksen tai hyvityksen saaminen

Jos lentosi peruuntuu tai se myöhästyy yli 3 tuntia, voit siirtää matkasi toiselle päivälle (saatavuuden mukaan). Jos matkasi ei enää palvele tarkoitustaan, voit peruuttaa sen. Jos olet ollut vaihtamassa konetta, voit halutessasi pyytää paluulentoa lipussa mainittuun ensimmäiseen lähtöpaikkaan (jos saatavilla). Annamme sinulle myös hyvityksen, jota voit pyytää helposti KLM.com-sivustossa (täytä hyvityslomake asiakastukisivustossamme) tai matkatoimistosi kautta.

Sinulla voi olla oikeus myös lisäkustannusten hyvitykseen, jos sellaisia on häiriön takia syntynyt: kolleegamme KLM:n asiakaspalvelussa kertovat sinulle lisää!

Vastaavasti, jos et pystynyt käyttämään ostamiasi lisävaihtoehtoja (kuten istuinta erityismukavuuksilla), saat hyvityksen helpoiten menemällä KLM.com-sivustolle ja täyttämällä hyvityslomakkeen.

Palvelut lentokoneessa

Pyrimme aina tarjoamaan lentokoneessa hyvää palvelua. Jos kohtaat ongelmia istuinpaikan, aterian, viihdejärjestelmän tai minkä tahansa muun asian kanssa, miehistömme tekee parhaansa, että lentokoneessa kanssamme viettämäsi aika olisi mahdollisimman miellyttävä ja mukava. He voivat esimerkiksi tarjota sinulle joitakin vaihtoehtoja tai korvauksia.

Viivästynyt matkatavara

Kerromme sinulle välittömästi, jos laukkusi ei ole tullut perille kohteeseen.* Tällä tavoin et tuhlaa aikaasi odottamalla laukkuasi matkatavarahihnan luona. Matkatavaratiskin henkilökuntamme täyttää kanssasi matkatavararaportin, jotta tiedämme heti, minkälaista laukkua etsimme. Tietyillä lentokentillä voit ilmoittaa viivästyneestä matkatavarasta myös KLM.com-sivustossa.**

Ilmoitamme sinulle välittömästi, kun laukkusi on noudettavissa tai toimitettavissa, ja hyvitämme välttämättömyystavaroista sinulle aiheutuneet kustannukset. Ilmoita matkatavaroita koskevat kysymykset ja asiat meille 7 vuorokauden kuluessa kohteeseen saapumisesta. Jos laukkuasi ei löydetä 21 vuorokauden kuluessa tai se on rikkoutunut meidän käsittelyssämme, tarjoamme sinulle korvausta.

* Jos asiakas on antant KLM:lle yhteystietonsa ja jos KLM on paikallistanut matkatavarat.
** Voit ilmoittaa viivästyneistä matkatavaroista verkossa seuraavilla asemilla: Almaty, Ateena, Barcelona, Christians sekä Frankfurt, Göteborg, Helsinki, Linköping, Lissabon, Madrid, Mexico City, Pariisi, Milano, Oslo, Sandefjord, Stavanger, Tukholma, Trondheim tai Jerevan

Erikoispalvelut uskollisille asiakkaillemme

Flying Blue -jäsenenä olet oikeutettu henkilökohtaisiin etuihin. Myös Elite- ja Elite Plus -jäsenillä on etuoikeus puhelinpalveluihimme. Lisätietoja eduistasi: lue lisää Flying Blue -palveluista.

Arvostamme palautettasi

Jos emme pystyneet tekemään matkasta odotustesi mukaista, kerro meille! Teemme parhaamme asiakaspalvelumme parantamiseksi, ja KLM:n asiakaspalvelu ottaa sinuun viipymättä yhteyttä.
Olisimme erittäin kiitollisia, jos käyttäisit hetken ajastasi mielipiteidesi kertomiseen. Kokemuksesi matkasta on se, millä on meille merkitystä!
KLM tekee parhaansa ollakseen lupauksensa arvoinen. Jos jotain odottamatonta on päässyt tapahtumaan, pyydämme anteeksi aiheuttamaamme pettymystä.