Maksutavat

Voit valita lentovarauksesi maksutavan erilaisista vaihtoehdoista riippuen maasta, jossa varaus tehdään ja varauksen ajankohdasta. Minkä tahansa maksutavan valitsetkin, voit olla varma siitä, että maksaminen on turvallista.

Maksutavat maakohtaisesti

Jokaisessa maassa on tarjolla erilaisia maksutapoja varatessasi matkalipun verkkosivustolla KLM.com.

Katso yleiskatsaus maakohtaisista maksutavoista

Luottokortti

Voit maksaa luottokortilla, kun varaat lipun KLM.com-verkkosivustolla. Hyväksymme MasterCard-, VISA- ja American Express -kortit. Riippuen maasta, jossa varaus tehdään, voit maksaa myös Diners Club-, JCB (Japan Credit Bureau)- tai UATP/Airplus-kortilla. Joissakin maissa luottokorttimaksuista veloitetaan palvelumaksu.

Kun olet valinnut lennon, valitse maksuvaihtoehdoksi luottokortti. Valitse seuraavaksi luottokortin myöntänyt yritys. Anna kaikki tarvittavat tiedot ja vahvista varauksesi. Kun maksu on vahvistettu, sinulle lähetetään e-lippu sähköpostitse.

Flying Blue – American Express -kortti

Ansaitset maileja päivittäisillä ostoksillasi ja saat ylimääräisiä maileja maksaessasi AIR FRANCEn tai KLM:n lipun kortillasi. Valitse omasi Silver-, Gold- ja Platinum-korteista, joista jokainen tarjoaa erilaiset edut, ja ansaitse maileja nopeammin – riippumatta Flying Blue -jäsenyystasostasi. Jos valitset Flying Bluen American Express Gold - tai Platinum -kortin, ansaitset myös XP:tä (kokemuspisteitä) KLM:n ja AIR FRANCEn ostoksistasi.

  • Voit joka vuosi saada ylimääräistä XP:tä, jolloin saavutat nopeasti seuraavan Flying Blue -tason tai pysyt nykyisellä tasollasi.
  • Share & Fly -toiminnon avulla voit jakaa mailejasi muiden kortinhaltijoiden kanssa.
  • Aina kun käytät korttiasi, pidennät automaattisesti mailiesi saldon voimassaoloa.

Lue lisää {1}Flying Blue – American Express -kortista{2}Link - Flying Blue – American Express

Turvalliset luotto-, pankki- ja debit-korttimaksut

Maksutietosi koodataan ja lähetetään salattua yhteyttä käyttäen. Voit tarkistaa turvallisuustiedot napsauttamalla hiiren oikeanpuoleisella näppäimellä maksusivua ja valitsemalla sitten Properties (Ominaisuudet). Esiin tulevassa ponnahdusikkunassa näkyvät viestintäyhteyden kaikki tiedot. Connection (Yhteys) -kentässä näkyy, että käytössä on SSL-suojattu yhteys. Luottokorttitietojasi, mukaan lukien numero ja voimassaoloaika, ei tallenneta.

Erityisen turvallinen maksaminen luotto-, pankki- tai debit-kortilla

Jotkut pankit tarjoavat Visa-, MasterCard- ja American Express -korttien haltijoille PIN-koodin tai salasanan käytön lisäturvallisuustoimenpiteenä. Täten sekä pankki että yhtiömme saa tietää, että olet luottokortin laillinen haltija. Jos korttisi on suojattu ”Verified by Visa”-, ”MasterCard Secure Code”- tai ”American Express SafeKey” -turvaominaisuudella, sinua pyydetään antamaan PIN-koodisi tai salasanasi. Maksu hyväksytään ainoastaan, jos koodi tai salasana on annettu oikein.

Jos pankkisi tarjoaa tämän turvaominaisuuden, mutta korttiasi ei ole vielä liitetty tähän ohjelmaan, pankkisi saattaa kysyä maksun yhteydessä, jos haluat liittyä siihen. Tätä kutsutaan aktivoinniksi ostamisen yhteydessä, emmekä voi vaikuttaa tämän prosessin kulkuun. Osallistuminen Verified by Visa-, MasterCard SecureCode- tai American Express SafeKey -palveluun hoidetaan suoran linkin avulla pankkisi Internet-palvelussa. KLM:llä ei ole oikeuksia tai määräysvaltaa näihin tietoihin. Kun olet rekisteröitynyt palveluun, voit suorittaa varauksesi loppuun.

Suosittelemme, että otat yhteyttä pankkiisi halutessasi lisätietoja Verified by Visa-, MasterCard SecureCode- tai American Express SafeKey -palveluista.

Lue lisää MasterCard SecureCode -palvelusta 

Lue lisää Verified by Visa -palvelusta 

Lue lisää American Express SafeKey -palvelusta

Luotto-, pankki- tai debit-kortin katevaraus

Jos käytät luotto-, pankki- tai debit-korttia KLM.com-sivustossa, saatat muutaman päivän ajan nähdä, että pankkitiliäsi on veloitettu ostokseesi vaadittavalla summalla. Todellisuudessa pankkitililtäsi ainoastaan varataan kyseinen summa, kunnes KLM viimeistelee maksun, jonka jälkeen todellinen tiliveloitus tapahtuu. Tähän kuluu enintään 30 vuorokautta. Tämän ajan kuluessa varattu määrä voi vähentää tilin käyttövaraa: sitä ei voi käyttää muihin ostoksiin.

Jos ostat kerralla useita lippuja, jotkut pankit varaavat virheellisesti summan kahteen kertaan: ensin kokonaissumman ja sitten kunkin yksittäisen lipun. Tämä vähentää sitä summaa, joka sinulla on käytettävissäsi muihin ostoksiin. Pahoittelemme tästä aiheutunutta vaivaa, mutta KLM ei voi vaikuttaa kyseiseen käytäntöön. Voit halutessasi ottaa yhteyttä pankkiisi ja pyytää vapauttamaan varatun summan.

Maksun suorittaminen verkkopankin kautta

Reaaliaikaisten verkkopankkipalvelujen (RTOB) ansiosta voit tehdä ostoksia verkossa turvallisesti ja helposti. Esimerkkejä maksupalveluista ovat mm. iDeal, CUP Online, eNets ja Direct E-banking. KLM.comin sivustolla maksaminen verkkopankin kautta on veloituksetonta. Voit käyttää tätä maksutapaa jopa kaksi tuntia ennen koneen lähtöä.

Kun olet valinnut lentosi, valitse maksutavoista kotimaassasi yleisesti hyväksytty verkkopankki. Valitse pankkisi ja anna vaaditut tiedot. Kun maksu on vahvistettu, kyseinen summa veloitetaan tililtäsi. Kun pankki ilmoittaa meille, että maksu on suoritettu, lähetämme sinulle e-lipun sähköpostitse. Tämä toimenpide kestää useimmissa maissa alle tunnin.

Verkkopankkipalveluja käyttäessäsi suoritat maksun kumppanimme Ingenico ePayments- tai WorldPay-maksupalvelun kautta. Lisätietoja Ingenico ePayments -maksupalvelusta on tämän sivun alareunassa.

E-Wallet

E-Walletilla voit yhdistää monia maksutapoja – esimerkiksi luottokorttisi ja pankkitilisi - ja maksaa yhdellä digitaalisella lompakolla.

  • PayPal: hyväksytään KLM.com -sivustolla ja n. 40 maassa (ei mahdollinen American Express -korttien kanssa)
  • Alipay: Kiina ja Hong Kong (vain paikalliset luotto- ja maksukortit)

Varmista, erä voit maksaa koko summan E-Walletissasi – osa E-Walleteista rajoittaa kerralla maksettavaa summaa. Heti, kun E-Wallet-palveluntarjoajasi ilmoittaa meille suoritetusta maksusta, me lähetämme sinulle lippusi sähköpostitse – tavallisesti tunnin sisällä.

Pankkisiirto

Useimmissa tapauksissa voit maksaa pankkisiirrolla, jos varauksen ja lähtöpäivämäärän välinen ajanjakso on vähintään 14 päivää.  

Jos valitset maksutavaksi pankkisiirron, sinua pyydetään antamaan joitakin tietoja. Kaikki tiedot käsitellään tietenkin luottamuksellisesti. Kun varaus on suoritettu loppuun, saat viitenumeron maksun suorittamista varten.  

Tässä viitenumerossa on 12 numeroa ja sitä käytetään paikallistamaan oikea lentovaraus suoritetulle maksulle. Sen vuoksi on tärkeää, että annat tämän koodin oikein pankkisiirtoa suorittaessasi.  

Kun olet saanut viitenumeron maksun suorittamista varten, voit siirtää rahat pankkitililtäsi. Voit tehdä sen verkkopankkipalveluja käyttämällä, pankkisiirtolomakkeella tai käteissuorituksena pankissasi. Varmista, että suoritat maksun 48 tunnin sisällä lentovarauksesta.  

Pankkisi saattaa veloittaa palvelumaksuja tätä vaihtoehtoa käytettäessä. Ulkomaan pankkisiirroissa lipun hintaan lisätään aina ulkomaan tilisiirron lisämaksu. Saat tästä lisätietoja pankistasi. Jos emme saa lipustasi täyttä maksua, lippusi toimitus saattaa viivästyä.  

Kun kokonaismaksu on saapunut perille, saat e-lippusi sähköpostitse. E-lipun toimitus saattaa kestää viisi arkipäivää maksun suorituksesta.

Pankkisiirrot maksetaan yleensä kumppanimme Ingenico ePayments -maksupalvelun kautta, mutta joissakin maissa maksu suoritetaan suoraan meille. Maksu on suoritettava suoraan meille, jos varaus tehdään Alankomaiden Antilleilla, Aruballa, Ecuadorissa, Ghanassa, Iranissa, Nigeriassa, Omanissa, Perussa, Saudi-Arabiassa, Surinamissa, Thaimaassa tai Etelä-Koreassa. Maksusi on suojattu kaikissa tapauksissa.

Lue lisää Ingenico ePayments -palvelusta tämän sivun alareunasta.

Käteismaksu ja maksu PIN-koodilla

Kun olet tehnyt varauksesi verkossa, voit myös maksaa ja noutaa lippusi KLM:n lipputoimistossa. Hyväksymme PIN-maksut vain toimistoissamme Alankomaissa, Alankomaiden Antilleilla ja Surinamissa.

Tavallisesti käteismaksuista tai PIN-maksuista ei veloiteta palvelumaksua.

Jos haluat maksaa lipputoimistossa, varmista, että otat mukaasi varausvahvistuksen tai varauskoodin, jonka sait sähköpostitse. Huomaa, että kaikki lipputoimistot eivät hyväksy käteismaksuja.

Tietoja Ingenico ePayments- ja WorldPay-maksupalveluista

Ingenico ePayments on yritys, joka käsittelee verkkomaksut ja maksutiedot puolestamme. Näihin sisältyvät reaaliaikaiset verkkopankkipalvelut, pankkisiirrot ja suoraveloitusmaksut.

Jos suoritat maksun Ingenico ePayments -maksupalvelulla, kirjoitamme lippusi ja lähetämme sen sinulle sähköpostitse heti, kun olemme saaneet vahvistuksen siitä, että koko summa on maksettu.  

Maksutietosi lähetetään turvallisesti Ingenico ePayments -maksupalveluun ja niitä käytetään ainoastaan tämän tilitapahtuman käsittelyn yhteydessä. Näitä tietoja ei koskaan luovuteta tai lähetetä kolmansille osapuolille, eikä niitä käytetä kaupallisiin tarkoituksiin.

Käytämme maailmanlaajuisen Ingenico ePayments -verkoston verkkopalveluja varmistaaksemme, että maksusi hoituu mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti.

Ingenico ePayments -maksupalvelun lisäksi käytämme myös useita WorldPay-maksupalveluja.