Maksutavat

Voit valita lentovarauksesi ja lisäpalvelujen (kuten istumapaikat, ylimääräiset matkatavat jne.) maksutavan erilaisista vaihtoehdoista riippuen maasta, jossa varaus tehdään ja varauksen ajankohdasta. Minkä tahansa maksutavan valitsetkin, voit olla varma siitä, että maksaminen on turvallista.
 

Maksutavat maakohtaisesti

Tarjoamme erilaisia maksutapoja jokaisessa maassa varatessasi lipun tai ostaessasi lisäpalveluita KLM.com-sivustolla. Joissakin maissa veloitetaan palvelumaksu (riippuen valitsemastasi maksutavasta).

Tarkastele yleiskatsausta maakohtaisista maksutavoista

 

Luottokortti

Voit maksaa luottokortilla varatessasi lipun KLM.com-sivustolla. Hyväksymme Mastercard-, Visa- ja American Express -kortit. Riippuen maasta, jossa varaus tehdään, voit maksaa myös Diners Club-, Discover-, JCB (Japan Credit Bureau)- tai UATP/Airplus-kortilla.

Kun olet valinnut lennon, valitse maksuvaihtoehdoksi ’luottokortti’. Valitse seuraavaksi luottokortin myöntänyt yhtiö. Syötä kaikki tarvittavat tiedot ja vahvista varauksesi. Kun maksu on vahvistettu, sinulle lähetetään e-lippu sähköpostitse.

 

Turvalliset luotto-, pankki- ja debit-korttimaksut

Erityisen turvallinen maksaminen luotto- tai debit-kortilla
Jotkut pankit tarjoavat Visa-, Mastercard- ja American Express -korttien haltijoille PIN-koodin tai (kertakäyttöisen) salasanan käytön lisäturvallisuustoimenpiteenä. Täten sekä pankki että yhtiömme saa tietää, että olet luottokortin laillinen haltija. Jos korttisi on suojattu ”Verified by Visa”-, ”Mastercard Secure Code”- tai ”American Express SafeKey” -turvaominaisuudella, sinua pyydetään antamaan PIN-koodisi tai salasanasi. Maksu hyväksytään ainoastaan, jos koodi tai salasana on annettu oikein.

Suosittelemme, että otat yhteyttä pankkiisi halutessasi lisätietoja Verified by Visa-, Mastercard SecureCode- tai American Express SafeKey -palveluista.


Lue lisää Mastercard Secure Codesta 
Lue lisää Verified by Visasta 
Lue lisää American Express SafeKeystä 

Luotto- tai debit-kortin katevaraus Jos käytät luotto- tai debit-korttia varaamiseen KLM.com-sivustolla, saatat muutaman päivän ajan nähdä, että pankkitiliäsi on veloitettu ostokseesi vaadittavalla summalla. Todellisuudessa pankkitililtäsi ainoastaan varataan kyseinen summa, kunnes KLM viimeistelee maksun, jonka jälkeen todellinen tiliveloitus tapahtuu. Tähän kuluu enintään 30 vuorokautta. Tämän ajan kuluessa varattu määrä voi vähentää tilin käyttövaraa: sitä ei voi käyttää muihin ostoksiin.

Jos ostat kerralla useita lippuja, jotkut pankit varaavat virheellisesti summan kahteen kertaan: ensin kokonaissumman ja sitten kunkin yksittäisen lipun. Tämä vähentää sitä summaa, joka sinulla on käytettävissäsi muihin ostoksiin. Pahoittelemme tästä aiheutunutta vaivaa, mutta KLM ei voi vaikuttaa kyseiseen käytäntöön. Voit halutessasi ottaa yhteyttä pankkiisi ja pyytää vapauttamaan varatun summan.
 

Verkkopankkipalvelut

Reaaliaikaisten verkkopankkipalvelujen (RTOB) ansiosta voit tehdä ostoksia verkossa turvallisesti ja helposti. Esimerkkejä maksupalveluista ovat mm. iDEAL, FPX, CUP Online, Nordea, eNets, POLi ja Sofort. KLM.comin sivustolla maksaminen verkkopankin kautta on veloituksetonta. Voit käyttää tätä maksutapaa jopa kaksi tuntia ennen koneen lähtöä.


Kun olet valinnut lentosi, valitse maksutavoista kotimaassasi yleisesti hyväksytty verkkopankki. Valitse pankkisi ja anna vaaditut tiedot. Kun maksu on vahvistettu, kyseinen summa veloitetaan tililtäsi. Kun pankki ilmoittaa meille, että maksu on suoritettu, lähetämme sinulle e-lipun sähköpostitse. Tämä toimenpide kestää useimmissa maissa alle tunnin.


Verkkopankkipalveluja käyttäessäsi suoritat maksun kumppanimme Ingenico ePayments- tai Adyen-maksupalvelun kautta. Lisätietoja Ingenico ePayments- tai Adyen-maksupalvelusta on tämän sivun alareunassa.

 

E-Wallet

E-Walletilla voit yhdistää monia maksutapoja – esimerkiksi luottokorttisi ja pankkitilisi - ja maksaa yhdellä digitaalisella lompakolla.

  • PayPal: hyväksytään KLM.com -sivustolla ja n. 40 maassa (ei mahdollinen American Express -korttien kanssa)
  • WeChat Pay: vain Kiinassa
  • Alipay: Kiina ja Hong Kong (vain paikalliset luotto- ja debit-kortit)

Varmista, erä voit maksaa koko summan E-Walletissasi – osa E-Walleteista rajoittaa kerralla maksettavaa summaa. Heti, kun E-Wallet-palveluntarjoajasi ilmoittaa meille suoritetusta maksusta, me lähetämme sinulle lippusi sähköpostitse – tavallisesti tunnin sisällä.

 

Pankkisiirto

Useimmissa tapauksissa voit maksaa pankkisiirrolla, jos varauksen ja lähtöpäivämäärän välinen ajanjakso on vähintään 14 päivää. Jos valitset maksutavaksi pankkisiirron, sinua pyydetään antamaan joitakin tietoja. Kaikki tiedot käsitellään tietenkin luottamuksellisesti. Kun varaus on suoritettu loppuun, saat viitenumeron maksun suorittamista varten. Tässä viitenumerossa on 12 numeroa ja sitä käytetään paikallistamaan oikea lentovaraus suoritetulle maksulle. Sen vuoksi on tärkeää, että annat tämän koodin oikein pankkisiirtoa suorittaessasi.

Kun olet saanut viitenumeron maksun suorittamista varten, voit siirtää rahat pankkitililtäsi. Voit tehdä sen verkkopankkipalveluja käyttämällä, pankkisiirtolomakkeella tai käteissuorituksena pankissasi. Varmista, että suoritat maksun 48 tunnin sisällä lentovarauksesta.  

Pankkisi saattaa veloittaa palvelumaksuja tätä vaihtoehtoa käytettäessä. Ulkomaan pankkisiirroissa lipun hintaan lisätään aina ulkomaan tilisiirron lisämaksu. Saat tästä lisätietoja pankistasi. Jos emme saa lipustasi täyttä maksua, lippusi toimitus saattaa viivästyä. Kun kokonaismaksu on saapunut perille, saat e-lippusi sähköpostitse. E-lipun toimitus saattaa kestää viisi arkipäivää maksun suorituksesta.

Pankkisiirrot maksetaan yleensä kumppanimme Ingenico ePayments -maksupalvelun kautta, mutta joissakin maissa maksu suoritetaan suoraan meille. Maksu on suoritettava suoraan meille, jos varaus tehdään Aruballa, Bonairessa, Kiinassa, Curacaossa, Ecuadorissa, Ghanassa, Indonesiassa, Iranissa, Nigeriassa, Keniassa, Koreassa, Omanissa, Perussa, Filippiineillä, Ruandassa, Saudi-Arabiassa, Saint Martinilla, Surinamissa, Tansaniassa, Thaimaassa, Ugandassa tai Sambiassa. Maksusi on suojattu kaikissa tapauksissa. Lue lisää Ingenico ePayments -palvelusta tämän sivun alareunasta.

Vakuutusta ei voi maksaa pankkisiirrolla.

 

Käteismaksu ja maksu PIN-koodilla

Kun olet tehnyt varauksesi verkossa, voit myös maksaa ja noutaa lippusi KLM:n lipputoimistossa. Hyväksymme PIN-maksut vain toimistoissamme Alankomaissa.

Tavallisesti käteismaksuista tai PIN-maksuista ei veloiteta palvelumaksua.

Jos haluat maksaa lipputoimistossa, varmista, että otat mukaasi varausvahvistuksen tai varauskoodin, jonka sait sähköpostitse. Ole hyvä ja ota huomioon, että kaikki lipputoimistot eivät hyväksy käteismaksuja.

 

EMD-kupongilla maksaminen

Voit vaihtaa EMD-kuponkisi KLM.com-sivustolla:

  • Rahan pyytäminen pankkitilille – jos EMD-kupongissasi on merkintä ’hyvitettävä’ (refundable). Vaihda EMD-kuponkisi rahaksi.
  • Kun varaat KLM:n, Delta Air Linesin tai Air Francen lennon tai ostat lisävaihtoehtoja KLM:n lennoille (kuten erikoismukavuuksilla varustettu istuinpaikka) – jos EMD-kupongissasi on merkintä ’ei-hyvitettävä’ (non-refundable). Saat jäljellä olevalle saldolle uuden EMD-kupongin.
  • Käytä EMD-kuponkisi varatessasi lennon KLM.com-sivustolla
  • Jos sinulla on jo varaus: voit ostaa EMD-kupongillasi lisävaihtoehtoja KLM:n lennoille Matkani-palvelussa
  • Jos EMD:n valuutta poikkeaa lipulle julkaistun hinnan valuutasta, vaihtokurssina käytetään KLM:n paikallisen pankin myyntikurssia.


* Et voi käyttää EMD-kuponkiasi KLM:n pakettitarjousten tai palkintolipuista aiheutuvien verojen maksamiseen.


Lue lisää EMD-kupongista
 

Tietoja Ingenico ePayments- ja Adyen-maksupalveluista

Ingenico ePayments ja Adyen ovat yrityksiä, jotka käsittelevät verkkomaksuja ja maksutietoja puolestamme. Näihin sisältyvät reaaliaikaiset verkkopankkipalvelut, verkkolompakot ja pankkisiirrot. Jos suoritat maksun Ingenico ePayments- tai Adyen-maksupalvelulla, kirjoitamme lippusi ja lähetämme sen sinulle sähköpostitse heti, kun olemme saaneet vahvistuksen siitä, että koko summa on maksettu. Maksutietosi lähetetään turvallisesti Ingenico ePayments- tai Adyen-maksupalveluun ja niitä käytetään ainoastaan tämän tilitapahtuman käsittelyn yhteydessä. Näitä tietoja ei koskaan luovuteta tai lähetetä kolmansille osapuolille, eikä niitä käytetä kaupallisiin tarkoituksiin.

Käytämme maailmanlaajuisen Ingenico ePayments- tai Adyen-verkoston verkkopalveluja varmistaaksemme, että maksusi hoituu mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti.