Jatkolennolle siirtyminen

Amsterdamin Schipholin lentokentällä siirtyminen toiselle KLM:n tai muun SkyTeamin lennolle on erittäin helppoa. Konetta vaihdettaessa voit katsoa lentotietosi ja tulostaa tarkastuskortin itsepalveluautomaatistamme.
 

Helposti koneesta toiseen -video

Katso video koneen vaihdosta Amsterdamin Schipholin lentokentällä (saatavilla ainoastaan englanniksi).

 

Koneen vaihto Amsterdamin Schipholin lentokentällä

Kun teet lähtöselvityksen matkasi ensimmäiselle lennolle, saat seuraavat asiakirjat:

  • Ensimmäisen lentosi tarkastuskortin
  • Jatkolentosi tarkastuskortin
  • Kansion, jossa on tietoja Amsterdamin Schipholin lentokentällä suoritettavasta koneenvaihdosta

 

Tavallisesti koneenvaihtoon Amsterdamin Schipholin lentokentällä kuluu aikaa 40 minuuttia Euroopan sisäisille lennoille ja 50 minuuttia mannertenvälisille lennoille.

Jos matkustat Schengen-maista ja Schengenin ulkopuolisista maista tai jos matkustat niihin, kannattaa varautua ylimääräisiin turva- ja passitarkastuksiin. Ne voivat pitkittää koneenvaihtoon kuluvaa aikaa huomattavasti.

Jos et ehdi jatkolennolle ajan puutteen takia, sinulle varataan automaattisesti paikka toiselle lennolle. Matkatavarasi saavat uudet matkakohdelipukkeet, eikä sinun tarvitse hakea niitä tai tehdä lähtöselvitystä uudelle lennolle. Saat uudet lentotiedot ja voit tulostaa uuden tarkastuskorttisi automaatista.

Jos sinulla on ylimääräistä aikaa Schipholin lentokentällä, saat aikasi kulumaan helposti. Katso Schipholin karttaa. Voit myös tehdä ostoksia See Buy Fly -kauppakeskuksessa tai vierailla Amsterdamin Schipholin lentokentän Rijksmuseum-näyttelyhallissa, jossa on pysyvästi esillä kymmenen Hollannin kulta-ajan kuuluisien taiteilijoiden taulua.

Lue lisää matkatavaroista ja koneenvaihdosta
Lue lisää Amsterdamin Schipholin lentokentästä


Lennot Aasiasta: saapuminen tai koneenvaihto Amsterdamissa

Saapuessasi Amsterdamiin, koreaa, kiinaa tai japania puhuva henkilökuntamme toivottaa sinut tervetulleeksi ja auttaa mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää. Jos vaihdat konetta, voit käyttää itsepalveluautomaattejamme. Nämä ovat käytössä kaikkialla Amsterdamin Schipholin lentokentällä ja toimivat myös korean, kiinan tai japanin kielellä.

Lue lisää reittikohtaisista palveluistamme

 

Automaatit

Kun vaihdat konetta Amsterdamin Schipholin lentokentällä, voit katsoa lentotietosi automaatista. Eri puolilla lentokenttää on yhteensä noin 100 automaattia. Niitä löytyy jokaisen porttialueen sisäänkäynniltä. Voit käyttää automaattia passillasi, tarkastuskortillasi tai kanta-asiakaskortillasi.

Sen jälkeen saat automaattisesti päivitetyt lentotietosi, mukaan lukien lähtöportin, koneeseen nousuajan ja lähtöajan. Voit halutessasi myös vaihtaa seuraavan lentosi istumapaikkaa tai ostaa matkustamosta erityismukavuuksilla varustetun istumapaikan.

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että myöhästyt lennolta, näet itsepalveluautomaatin kautta vaihtoehtoisen jatkolennon, jolle sinulle on varattu paikka. Voit myös tulostaa uuden tarkastuskorttisi. Jos sinulla on oikeus saada juoma- tai ruokakuponkeja, saat ne automaatista automaattisesti. 

Lue lisää EMD-kupongista.

 

Koneen vaihto Pariisin Charles de Gaullen ja Lontoon Heathrow’n lentokentällä

Pariisi – Charles de Gaulle
Pariisin Charles de Gaulle (CDG) on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä. Tämä lentokenttä tunnetaan myös nimellä Paris Roissy, ja se sijaitsee 25 kilometriä Pariisista pohjoiseen.  

Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä on kolme terminaalia:

  • Terminaali 1 (CDG1) – muiden kuin Air France -lentoyhtiön lähtevät ja saapuvat kansainväliset lennot
  • Terminaali 2 (CDG2) – kaikkien Air France -lentoyhtiön ja muiden lentoyhtiöiden lähtevät ja saapuvat Euroopan lentoliikenteen lennot
  • Terminaali 3 (CDG3 tai T3) – lähtevät ja saapuvat tilauslennot


Kaikkiin terminaaleihin on ilmainen bussikuljetus. Jos lennät KLM:n tai Air Francen lennolla, saavut ja lähdet terminaalista 2.

Lue lisää Pariisin Charles de Gaullen lentokentästä

London Heathrow
Lontoon Heathrow (LHR) on yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä, ja se tunnetaan myös nimellä BAA Heathrow Airport. Tällä lentokentällä on viisi terminaalia.

Jos lennät KLM:n lennolla, saavut ja lähdet terminaalista 4. Lähtöselvitys on terminaalin 4 ensimmäisessä kerroksessa. Tuloaula on terminaalin 4 pohjakerroksessa.

Lue lisää Lontoon Heathrow’n lentokentästä

 

Koneen vaihto muilla lentokentillä

Jos haluat lisätietoja koneen vaihdosta muilla suurilla lentokentillä, napsauta seuraavia linkkejä:

Detroitin Metropolitan lentokenttä
Memphisin kansainvälinen lentokenttä
Minneapolis-St. Paulin kansainvälinen lentokenttä

Matkaoppaassamme on tietoja useista eri lentokentistä ympäri maailmaa.

Siirry Matkaoppaaseen
Vaihto muilla SkyTeam-lentokentillä 

 

SkyPriority

Jos matkustat KLM:n bisnesluokassa tai jos olet Flying Blue (tai SkyTeam) Elite Plus -jäsen, palvelemme sinua ensisijaisesti transfer-tiskeillämme.

Etsi vain punainen SkyPriority-merkki ja tee matkustamisesta erityisen miellyttävä kokemus yhä useammilla lentokentillä maailmanlaajuisesti.

Amsterdamin Schipholin lentokentällä autamme sinua myös mielellämme KLM Crown Lounge -tiloissa, jos sinulla on kysyttävää tai toivomuksia koneenvaihdon suhteen.

Lue lisää SkyPriority-ohjelmasta