Jatkolennolle siirtyminen

Amsterdamin Schipholin lentokentällä siirtyminen toiselle KLM:n tai muun SkyTeamin lennolle on erittäin helppoa. Konetta vaihdettaessa voit katsoa lentotietosi ja tulostaa tarkastuskortin itsepalveluautomaatistamme.

Helposti koneesta toiseen -video

Katso video koneen vaihdosta Amsterdamin Schipholin lentokentällä (saatavilla ainoastaan englanniksi).

Koneen vaihto Amsterdamin Schipholin lentokentällä

Kun teet lähtöselvityksen matkasi ensimmäiselle lennolle, saat seuraavat asiakirjat:

  • tarkastuskortti ensimmäiselle lennolle
  • tarkastuskortti jatkolennolle
  • lehtinen, jossa on tietoa koneen vaihdosta Amsterdamin Schipholin lentokentällä.

 

Tavallisesti koneen vaihtoon Amsterdamin Schipholin lentokentällä kuluu aikaa 40 minuuttia Euroopan sisäisille lennoille ja 50 minuuttia mannertenvälisille lennoille.

Jos matkustat Schengen-alueeseen kuuluvista/kuulumattomista maista tai maihin, voit joutua kulkemaan ylimääräisten turvatarkastusten ja tullitarkastusten läpi. Ne voivat pitkittää koneesta toiseen siirtymiseen kuluvaa aikaa huomattavasti.

Jos et ehdi jatkolennolle ajan puutteen takia, sinulle varataan automaattisesti paikka toiselle lennolle. Matkatavarasi saavat uudet matkakohdelipukkeet, eikä sinun tarvitse hakea niitä tai huolehtia niiden lähtöselvityksestä uudelle lennolle. Saat uudet lentotiedot ja voit tulostaa uuden tarkastuskorttisi automaatista.

Jos sinulla on ylimääräistä aikaa Schipholin lentokentällä, saat aikasi kulumaan helposti. Katso Schipholin karttaa. Voit mennä ostoksille See Buy Fly -ostoskeskukseen tai vaikka kokeilla onneasi lentokentän kasinossa! Voit myös vierailla Amsterdamin Schipholin lentokentän Rijksmuseum-näyttelyhallissa, jossa on pysyvä Hollannin kulta-ajan taiteilijoiden näyttely.

Lue lisää matkatavaroista ja koneenvaihdoista
Lue lisää Amsterdamin Schipholin lentokentästä

Lennot Aasiasta:saapuminen tai vaihto Amsterdamissa 
Saapuessasi Amsterdamiin, koreaa, kiinaa tai japania puhuva henkilökuntamme toivottaa sinut tervetulleeksi ja auttaa mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää. Jos vaihdat toiselle lennolle, voit käyttää itsepalveluautomaattejamme. Nämä ovat käytössä kaikkialla Amsterdamin Schipholin lentokentällä ja toimivat myös korean- kiinan tai japanin kielellä.

Lue lisää reittikohtaisista palveluistamme

Automaatit

Kun vaihdat konetta Amsterdamin Schipholin lentokentällä, voit katsoa lentotietosi automaatista. Eri puolilla lentokenttää on yhteensä noin 100 automaattia. Niitä löytyy jokaisen porttialueen sisäänkäynniltä. Voit käyttää automaattia passillasi, tarkastuskortillasi tai kanta-asiakaskortillasi.

Sen jälkeen saat automaattisesti päivitetyt lentotietosi, mukaan lukien lähtöportin, koneeseen siirtymisajan ja lähtöajan. Voit halutessasi myös vaihtaa seuraavan lentosi istuinpaikkaa tai ostaa matkustamosta erityismukavuuksilla varustetun istuimen.

Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että myöhästyt lennolta, näet vaihtoehtoisen jatkolennon, jolle sinulle on varattu paikka. Voit myös tulostaa uuden tarkastuskorttisi. Jos sinulla on oikeus saada juoma-, ruoka- tai puhelinkuponkeja tai Travel Discount Certificate -alennuskuponki, saat ne koneesta automaattisesti. 

Lue lisää Travel Discount Certificate -alennuskupongeista

Koneen vaihto Pariisin Charles de Gaullen ja Lontoon Heathrow’n lentokentällä

Pariisi – Charles de Gaulle
Pariisin Charles de Gaulle (CDG) on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä. Tämä lentokenttä tunnetaan myös nimellä Paris Roissy ja se sijaitsee 25 kilometriä Pariisista pohjoiseen.  

Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä on kolme terminaalia:

  • Terminaali 1 (CDG1) – muille kuin Air France -lentoyhtiön lähteville ja saapuville kansainvälisille lennoille 
  • Terminaali 2 (CDG2) – kaikkien Air France -lentoyhtiön ja muiden lentoyhtiöiden lähtevät ja saapuvat Euroopan lentoliikenteen lennot
  • Terminaali 3 (CDG3 tai T3) – lähtevät ja saapuvat tilauslennot.


Kaikkiin terminaaleihin on ilmainen bussikuljetus. Jos lennät KLM:n tai AIR FRANCEn lennolla, saavut ja lähdet terminaalista 2.

Lue lisää Pariisin Charles de Gaullen lentokentästä

London Heathrow
Lontoon Heathrow (LHR) on yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä ja se tunnetaan myös nimellä BAA Heathrow Airport. Tällä lentokentällä on viisi terminaalia.

Jos lennät KLM:n lennolla, saavut ja lähdet terminaalista 4. Lähtöselvitys on terminaalin 4 ensimmäisessä kerroksessa. Tuloaula on terminaalin 4 pohjakerroksessa.

Lontoon Heathrow’n lentokentältä löydät myös .

Lue lisää Lontoon Heathrow’n lentokentästä

Koneen vaihto muilla lentokentillä

Jos haluat lisätietoja koneen vaihdosta muilla suurilla lentokentillä, napsauta seuraavia linkkejä:

Detroitin Metropolitan lentokenttä
Memphisin kansainvälinen lentokenttä
Minneapolis-St. Paulin kansainvälinen lentokenttä

Kohdeoppaassamme on tietoja useista eri lentokentistä ympäri maailmaa.

Siirry Kohdeoppaamme kohtaan
Koneen vaihto muilla SkyTeam-lentokentillä 

SkyPriority

Jos matkustat KLM:n bisnesluokassa tai jos olet Flying Blue (tai SkyTeam) Elite Plus -jäsen, palvelemme sinua ensisijaisesti tähän tarkoitukseen varatulla transfer-tiskillä.

Etsi vain punainen SkyPriority-merkki ja tee matkustamisesta erityisen miellyttävä kokemus yhä useammilla lentokentillä maailmanlaajuisesti.

Amsterdamin Schipholin lentokentällä autamme sinua myös mielellämme KLM Crown Lounge -tiloissa, jos sinulla on kysyttävää tai toivomuksia koneenvaihdon suhteen.

Lue lisää SkyPriority-ohjelmasta