Matkustaminen verovapaiden ostosten kanssa

Ajattelitko tehdä verovapaita ostoksia lentokentällä tai lentokoneessa? Muista tarkistaa paikallisen lentokentän nesteiden käsimatkatavaroissa kuljettamista koskevat säännöt.
 

Matkustaminen Euroopan sisällä

Euroopan sisäisillä matkoilla voi matkustaa nestemäisten verovapaiden ostostesi kanssa. Nesteet, kuten alkoholijuomat ja parfyymit, pakataan ja sinetöidään sinulle. Sinetti on voimassa yhden vuorokauden. Sinettiä ei saa rikkoa ennen lopulliseen matkakohteeseen saapumista, vaikka matkalla olisikin koneenvaihto.
 
 

EU:n ulkopuoliset maat

Jos vaihdat lentokonetta EU-alueen lentokentällä, mukaan lukien Amsterdamin Schipholin lentokenttä, saat tuoda mukanasi EU-alueen ulkopuolisilta lentokentiltä ostettuja verovapaita nesteitä ja geelejä. Jos kuitenkin vaihdat lentokonetta Amsterdamin Schipholin lentokentällä, edellä mainitut nesteet tarkastetaan portilla.

Matkustaminen Yhdysvaltoihin: saat tuoda lentokoneeseen vain Amsterdamin Schipholin lentokentältä ostettuja ja siellä sinetöityjä verovapaita nesteitä.

Jos vaihdat konetta Yhdysvalloissa tai Kanadassa, ruumassa kuljetettavia matkatavaroitasi ei selvitetä lopulliseen kohteeseesi. Suosittelemme, että pakkaat kaikki aiemmin ostamasi verovapaat nesteet ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin.

Tärkeää: muilla lentokentillä sovelletaan aina paikallisia määräyksiä. Muista tarkistaa ne aina ennen kuin matkustat nestemäisten matkatavaroiden kanssa.