Koneeseen nouseminen

Passintarkastus, turvatarkastukset ja koneeseen siirtyminen voivat kestää odotettua kauemmin. Välttääksemme myöhästymisiä pyydämme sinua saapumaan ajoissa sekä lentokentälle että portille etenkin kiireisinä juhlapyhinä ja loma-aikoina.

Tee lähtöselvitys ja luovuta matkatavarasi

Aloittaaksesi matkasi rennosti voit helposti tehdä lähtöselvityksen netissä tai lentokentällä ja luovuttaa matkatavarasi yhdellä matkatavaroiden luovutuspisteistä. Katso lähtöselvitys- ja matkatavaroiden luovutusajat.

Portti avautuu

Ennen kuin lentokoneeseen siirtyminen alkaa, portti on auki ja KLM:n henkilökunta on käytettävissäsi, jos sinulla on jotain kysyttävää. Jos huomaat lyhennetyn nimesi taululla, ole hyvä ja siirry portin tiskille saadaksesi lisätietoja.

Koska portin numero on voinut vaihtua, suosittelemme, että tarkistat aina todellisen lähtöportin lentokentän ilmoitustauluilta.

KohdePortti avautuu
Eurooppa: Schengen-maat*55 minuuttia ennen lähtöä
Eurooppa: muut kuin Schengen-maat*55 minuuttia ennen lähtöä
Mannertenvälisillä lennoilla90 minuuttia ennen lähtöä
* Schengenin sopimuksen mukaan jäsenvaltioiden asukkaat voivat matkustaa vapaasti näiden maiden halki ja maasta toiseen. Useat Euroopan maat kuuluvat Schengenin sopimukseen.

Lentokoneeseen siirtyminen

Koneeseen siirtymisaika näkyy sekä tarkastuskortissasi että lähtöportin ilmoitustauluilla. Suosittelemme portille saapumista ennen kuin koneeseen siirtyminen alkaa. Koneeseen siirtymisaika ennen lähtöä riippuu matkakohteesta:


KohdeKoneeseen siirtyminen alkaa
Eurooppa: Schengen-maat*30 minuuttia ennen lähtöä
Eurooppa: muut kuin Schengen-maat*30 minuuttia ennen lähtöä
Mannertenvälisillä lennoilla45 minuuttia ennen lähtöä
* Schengenin sopimuksen mukaan jäsenvaltioiden asukkaat voivat matkustaa vapaasti näiden maiden halki ja maasta toiseen. Useat Euroopan maat kuuluvat Schengenin sopimukseen.


SkyPriority

Jos matkustat KLM:n bisnesluokassa tai jos olet Flying Blue (tai SkyTeam) Elite Plus –jäsen, voit siirtyä ensimmäisten joukossa koneeseen. Etsi vain punaiset SkyPriority-merkit!


Lue lisää SkyPriority-ohjelmasta

Milloin portti sulkeutuu?

woman checking the time for the gate closing time

Amsterdamin Schipholin lentokentällä voit nousta koneeseen kaikilla KLM:n lennoilla myöhäisimmillään vielä 15 minuuttia ennen koneen lähtöä. Jos saavut portille portin sulkemisen jälkeen, et voi enää siirtyä koneeseen.

Nämä ajat voivat poiketa muilla lentokentillä. Ole hyvä ja varmista oikeat tiedot tarkasti lentokentän ilmoitustauluilta. Jos epäröit, kysy apua henkilökunnaltamme.

Pyydä lentotiedot tekstiviestinä tai sähköpostitse

Haluatko pysyä ajan tasalla lentoasi koskevista tiedoista? Rekisteröidy tähän palveluun, niin lähetämme sinulle seuraavat tiedot tekstiviestinä tai sähköpostitse:

  • lähtöselvitysajat
  • lähtöporttien muutokset
  • koneeseen siirtymisaika
  • lennon viivästyminen tai peruutus.


Palveluun kirjautuminen ja viestien vastaanottaminen on maksutonta.

Lue lisää lentotietojen vastaanottamisesta tekstiviestitse tai sähköpostitse

Pääse portillesi nopeammin Amsterdamin lentokentän Privium Parking P2 -parkkipaikalta

Huomaa: Privium jalankulkusilta P2 Parking -parkkipaikalta siipiin B ja C on suljettu. Käy Schipholin nettisivuilla  saadaksesi lisätietoja.