Koneeseen nouseminen

Passintarkastus, turvatarkastukset ja koneeseen siirtyminen voivat kestää odotettua kauemmin. Ajat voivat poiketa lentokentittäin. Välttääksemme myöhästymisiä pyydämme sinua saapumaan ajoissa sekä lentokentälle että portille etenkin kiireisinä juhlapyhinä ja loma-aikoina.
 
 

Tee lähtöselvitys ja luovuta matkatavarasi

Voit aloittaa matkasi rennosti tekemällä lähtöselvityksen helposti verkossa tai lentokentällä ja luovuttamalla matkatavarasi jollakin matkatavaroiden luovutuspisteistä. Katso lähtöselvitysajat ja matkatavaroiden luovutusajat.

Haluaisitko matkustaa mahdollisimman mukavasti? Silloin kannattaa ottaa mukaan vain pieni käsimatkatavara. Se säästää sinulta aikaa varsinkin Amsterdamin Schipholin lentokentällä, jossa on erillinen pienten laukkujen linja . Jos matkatavarasi ylittävät normaalin sallitun matkatavaramäärän, joudumme ottamaan laukkusi lähtöselvitykseen ja rajallisen tilan takia joudut maksamaan erillisen maksun, jotta voit ottaa sen mukaasi.

Jotta et myöhästyisi lennoltasi, otathan huomioon, että turvatarkastukseen, passintarkastukseen ja matkatavaroiden luovutukseen menee aikaa.

 
 

Porttiajat

Koneeseen nousuaika näkyy sekä tarkastuskortissasi että lähtöportin näytöillä. Suosittelemme saapumaan portille ennen kuin koneeseen nousu alkaa. Aika koneeseen nousun ja lähdön välillä riippuu kohteestasi ja lähtölentokentästä. Tarkistathan aina lentokentän näytöiltä mahdolliset porttien muutokset, ja tarkista lentosi numero lähtöportin näytöltä, jotta olet varmasti oikealla portilla.

Henkilökunta saapuu portille vähintään 90 minuuttia ja viimeistään 60 minuuttia ennen lähtöä. Koneeseen nousu alkaa vähintään 60 minuuttia ja viimeistään 25 minuuttia ennen lähtöä. Ajat voivat vaihdella lentokentän ja kohteen mukaan. Amsterdamin Schipholin lentokentällä näytetään kävelyajat, jotta tiedät, milloin sinun on mentävä portille koneeseen nousua varten.

 
 

Lentokoneeseen siirtyminen

Sekä KLM-sovelluksessa että lentokentän näytöillä näkyvät lentosi viimeisimmät koneeseen nousua koskevat tiedot. Ne tarjoavat kaikkein ajankohtaisimmat tiedot. Koneeseen nousuaikasi lukee myös tarkastuskortissasi. Otathan kuitenkin huomioon, että tämä aika voi muuttua ennalta-arvaamattomien tapahtumien johdosta. Varmista, että olet portillasi ajoissa, jotta voimme taata mahdollisimman jouhevan koneeseen nousun ja että lentosi lähtee ajallaan.

Ennen koneeseen nousua kutsumme liikuntarajoitteiset matkustajat sekä alle 2-vuotiaiden lasten kanssa matkustavat perheet nousemaan koneeseen ensin. Heti heidän jälkeensä pääsevät koneeseen Business-luokan matkustajat ja SkyPriority-matkustajat.

Käytössämme on monilla lentokentillä vaiheittainen koneeseen nousu. Ryhmäsi lukee tarkastuskortissasi ja riippuu matkustusluokastasi, tariffityypistäsi sekä kanta-asiakastasostasi. Ryhmän 1 matkustajat nousevat koneeseen ensin ja sen jälkeen ryhmät 2–5.

 
 

Vastaanota lentosi tiedot puhelimeesi

Haluatko pysyä ajan tasalla lentoasi koskevista tiedoista? Käytä KLM-sovellustamme löytääksesi kaikki tarpeelliset tiedot tai tilaa tekstiviesti- tai sähköpostipalvelu. Lähetämme sinulle lähtöselvityksesi ajan, porttien muutoksia koskevat päivitykset sekä tiedot lentoasi koskevista viivästyksistä ja/tai peruutuksista. Palveluun kirjautuminen ja viestien vastaanottaminen on maksutonta.