Sisältyvät käsimatkatavarasi

Lue kaikki tarvittavat tiedot koskien ruumassa kuljetettavia matkatavaroita ja käsimatkatavaroita: KLM:n lennoille sallittujen tavaroiden määrä, niiden koko- ja painorajoitukset.
 

Varasitko lennon? Tarkista Matkani-palvelu!

Todellinen sallittu matkatavaramäärä voi vaihdella lennon mukaan. Tästä syystä näytämme todelliset matkakohtaiset matkatavaratiedot useissa eri yhteyksissä: varauksen yhteydessä, varausvahvistuksessasi, lipussasi ja Matkani-palvelussa.

 

Yleinen sisältyvä käsimatkatavaramäärä

Hand baggage Economy Class total max. 12 kg

Economy-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 1 kappale käsimatkatavaroita, enintään 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tuumaa)
 • 1 lisävaruste, esim. käsilaukku, salkku tai kannettava tietokone, enintään 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tuumaa)
 • Yhteispaino enintään 12 kg (26 lbs).
 
Hand baggage Business Class total max 18 kg

Business-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 2 kappaletta käsimatkatavaroita, kumpikin enintään 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tuumaa)
 • 1 lisävaruste, esim. käsilaukku, salkku tai kannettava tietokone, enintään 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tuumaa)
 • Yhteispaino enintään 18 kg (40 lbs)
 

Tärkeää

 • Suuret laukut, jotka täyttävät käsimatkatavaroita koskevat vaatimukset, saatetaan silti ottaa portilla ruumaan veloituksetta, koska istuinten yläpuolella oleva matkatavaratila on matkustamossa rajallinen. Laitathan pienet matkatavarat edessäsi olevan istuimen alle.
 • Suosittelemme ehdottomasti tarkistamaan sinulle sallitun matkatavaramäärän KLM:n lennoille Matkani-palvelusta. Tarkistathan myös muiden matkasuunnitelmaasi kuuluvien lentoyhtiöiden verkkosivuilta heidän (käsi)matkatavaraehtonsa.
 

Yleinen sisältyvä ruumassa kuljetettava matkatavaramäärä

Check-in baggage Economy Class max 23 kg

Economy-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • Yksi ruumassa kuljetettava matkatavara*: P + L + K enintään 158 cm (62 tuumaa) ja enintään 23 kg (50 lbs).
 • Flying Blue Silver-, Gold- ja Platinum-jäsenet sekä SkyTeam Elite - ja Elite Plus -jäsenet voivat ottaa mukaan SkyTeamin lentoyhtiöiden operoimille lennoille yhden ylimääräisen ruumassa kuljetettavan matkatavaran, jonka mitat ja paino ovat samat kuin yllä mainitut.

* Light-lippuvaihtoehto ei sisällä ruumassa kuljetettavia matkatavaroita.

 
2 check-in baggage Business Class items each max. 32 kg

Business-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • Kaksi ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa: kummankin P + L + K enintään 158 cm (62 tuumaa) ja kummankin paino enintään 32 kg (70,5 lbs)
 • Flying Blue Silver-, Gold- ja Platinum-jäsenet sekä SkyTeam Elite - ja Elite Plus -jäsenet voivat ottaa mukaan SkyTeamin lentoyhtiöiden operoimille lennoille yhden ylimääräisen ruumassa kuljetettavan matkatavaran, jonka mitat ja paino ovat samat kuin yllä mainitut.
 
 • Matkatavaroita, joiden pakkaus tai muoto voi vahingoittaa tai tukkia matkatavaroiden käsittelyjärjestelmän, ei hyväksytä lähtöselvityksessä. Näitä ovat esimerkiksi matkatavarat, jotka on pakattu ruoalle tarkoitetulla kelmulla, tai pallonmuotoiset matkatavarat. Kehotammekin, että et kiedo matkatavaroita kelmulla. Ammattimainen umpiointi hyväksytään, kunhan matkatavaraa ei ole sen seurauksena mahdotonta käsitellä.
 • Jos olet ostanut korotuksen Business-luokkaan lähtöselvityksessä tai automaatilla, uuden Business-luokan lipun sallittu matkatavaramäärä pätee.
 • Matkatavaroiden mittoihin lasketaan myös kahvat ja pyörät.
 • Ylimääräisiä matkatavaroita voi ostaa verkossa viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä.
 • Flying Bluen Explorer-jäsenet saavat jopa 10 euron alennuksen ensimmäisestä ylimääräisestä ruumassa kuljetettavasta matkatavarastaan matkustaessaan Economy-luokassa Air Francen tai KLM:n operoimilla lennoilla ympäri maailmaa, kun se varataan vähintään 24 tuntia ennen lähtöä. Lue lisää ylimääräisten matkatavaroiden kuljetuksen varaamisesta.
 

Erikoismatkatavarat ja ylisuuret matkatavarat

Haluatko ottaa mukaasi enemmän matkatavaroita kuin normaalisti sallitaan? Tai aiotko tuoda matkatavaroita, jotka ovat yli 158 cm (P + L + K) ja 23 kg Economy-luokassa tai 32 kg Business-luokassa? Lue lisää ylimääräisten matkatavaroiden mukaan ottamisesta.

Voit ottaa mukaasi kaikenlaisia erikoismatkatavaroita. Lue lisää erikoismatkatavaroista.
 

Lasten matkatavarat

Lapset ja vauvat, jotka matkustavat heille varatulla istumapaikalla, saavat ottaa mukaan saman määrän käsimatkatavaroita ja ruumassa kuljetettavia matkatavaroita kuin aikuinen.

Alle 2-vuotiaalle sylissä matkustavalle lapselle saa ottaa mukaan:

 • Yhden käsimatkatavaran, joka sisältää lastenhoitotarvikkeita: enintään 12 kg (26 lbs) ja enintään 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tuumaa)
 • Yhden ruumassa kuljetettavan matkatavaran: enintään 10 kg (22 lbs)*


* Light-lippuvaihtoehto ei sisällä ruumassa kuljetettavia matkatavaroita alle 2-vuotiaille lapsille lennoilla, jotka lähtevät USA:sta tai Kanadasta tai jotka saapuvat USA:han tai Kanadaan.


Lue lisää lasten kanssa matkustamisesta.

 

Matkatavarat ja koneen vaihto

Jos lippu, jonka ostit matkaasi varten, sisältää koneenvaihdon jatkolennolle alle 24 tunnin kuluessa, ruumassa kuljetettavat matkatavarasi lähetetään yleensä matkasi viimeiseen kohteeseen. Matkatavaroidesi määränpää on aina mainittu matkatavaralipukkeessasi, jonka saat matkatavaroiden luovutuksen yhteydessä.

Kun vaihdat konetta, sinun on haettava ruumassa kuljetettavat matkatavarasi ja tehtävä uusi lähtöselvitys jatkolennolle, jos:
 • Olet ostanut kaksi tai enemmän kuin kaksi lentolippua eri lentoyhtiöiltä, joilla on erilaiset ehdot
 • Vaihdat konetta mannertenväliseltä lennolta kotimaan lennolle (esimerkiksi USA:ssa)
 • Saavut eri lentokentälle kuin mistä jatkolentosi lähtee
 • Osa matkastasi tapahtuu bussilla tai junalla

Kun koneenvaihtosi on Amsterdamin Schipholin lentokentällä tai Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä, on mahdollista hakea matkatavarasi, mahdollisesti maksua vastaan, riippuen lippuehdoistasi.