Matkatavarasi

Lue kaikki tarvittavat tiedot koskien ruumassa kuljetettavia matkatavaroita ja käsimatkatavaroita: KLM:n lennoille sallittujen tavaroiden määrä, niiden koko- ja painorajoitukset.

Varasitko lennon? Tarkista Matkani-palvelu!

Todellinen sallittu matkatavaramäärä voi vaihdella lennon mukaan. Tästä syystä näytämme todelliset matkakohtaiset matkatavaratiedot useissa eri yhteyksissä: varauksen yhteydessä, varausvahvistuksessasi, lipussasi ja Matkani-palvelussa.

Yleinen sisältyvä käsimatkatavaramäärä

Hand baggage Economy Class total max. 12 kg

Economy-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 1 kappale käsimatkatavaroita, enintään 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tuumaa)
 • 1 lisävaruste, esim. käsilaukku, salkku tai kannettava tietokone, enintään 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tuumaa)
 • Yhteispaino enintään 12 kg (26 lbs).
Hand baggage Business Class total max 18 kg
Business-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla
 • 2 kappaletta käsimatkatavaroita, kumpikin enintään 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tuumaa)
 • 1 lisävaruste, esim. käsilaukku, salkku tai kannettava tietokone, enintään 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tuumaa)
 • Yhteispaino enintään 18 kg (40 lbs)

Tärkeää

 • Suuret laukut, jotka täyttävät käsimatkatavaroita koskevat vaatimukset, saatetaan silti ottaa portilla ruumaan veloituksetta, koska istuinten yläpuolella oleva matkatavaratila on matkustamossa rajallinen. Laitathan pienet matkatavarat edessäsi olevan istuimen alle.
 • Suosittelemme ehdottomasti tarkistamaan henkilökohtaisen sallitun matkatavaramääräsi KLM:n lennoille Matkani-palvelusta. Tarkistathan myös muiden matkasuunnitelmaasi kuuluvien lentoyhtiöiden verkkosivuilta heidän sallimansa (käsi)matkatavaroiden määrän.

Yleinen sisältyvä ruumassa kuljetettava matkatavaramäärä

Check-in baggage Economy Class max 23 kg
Economy-luokka mannertenvälisillä lennoilla*
 • 1 kappale ruumassa kuljetettavia matkatavaroita**: p + l + k enintään 158 cm (62 tuumaa) ja yhteensä enintään 23 kg (50 lbs).
 • Flying Blue Silver-, Gold- ja Platinum-jäsenet sekä SkyTeam Elite- ja Elite Plus -jäsenet voivat ottaa mukaansa 2 ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa, joiden mitat ja paino ovat samat.

* Sama koskee myös KLM:n Euroopan-lentoja, jotka ovat osa mannertenvälistä matkaa, sekä KLM:n lentoja Manner-Euroopan ja Armenian, Valko-Venäjän, Georgian tai Venäjän. 

** Light-lippuvaihtoehto ei sisällä ruumassa kuljetettavia matkatavaroita alkaen 10.4.2018, kun matkaan lähdetään USA:sta ja Kanadasta tai seuraavista maista: Ranska, Alankomaat, Italia, Saksa, Sveitsi, Itävalta, Espanja, Yhdistynyt kuningaskunta, Belgia, Ruotsi, Tanska, Suomi, Norja, Luxemburg, Islanti, Portugali, Irlanti, Slovakia, Viro, Latvia ja Liettua.

Economy-luokka Euroopan sisäisillä KLM:n lennoilla*
 • Light-liput: 1 kappale käsimatkatavaroita. Jos haluat ottaa enemmän matkatavaroita, voit ostaa oikeuden ottaa ylimääräisiä matkatavaroita verkossa alennettuun hintaan varauksen tekemisen yhteydessä tai Matkani-palvelussa.
 • Standard- ja Flex-lippu: 1 kappale käsimatkatavaroita ja 1 kappale ruumassa kuljetettavia matkatavaroita.
 • Flying Blue Silver-, Gold- ja Platinum-jäsenet sekä SkyTeam Elite- ja Elite Plus -jäsenet voivat ottaa mukaansa 1 ylimääräisen kappaleen ruumassa kuljetettavia matkatavaroita: p + l + k enintään 158 cm (62 tuumaa), yhteensä enintään 23 kg (50 lbs). Tämä pätee kaikilla SkyTeamin operoimilla lennoilla.

* Sama koskee KLM:n lentoja Manner-Euroopan ja Algerian, Israelin, Marokon ja Tunisian välillä.


2 check-in baggage Business Class items each max. 32 kg

Business-luokka

 • 2 kappaletta ruumassa kuljetettavia matkatavaroita: p + l + k kummallakin enintään 158 cm (62 tuumaa) ja paino kummallakin enintään 32 kg (70,5 lbs)
 • Flying Blue Silver-, Gold- ja Platinum-jäsenet sekä SkyTeam Elite- ja Elite Plus -jäsenet voivat ottaa mukaansa 3 ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa, joiden mitat ja paino ovat samat. Flying Bluen Explorer-jäsenten sallittu matkatavaramäärä on sama kuin tavallisilla matkustajilla.

Hyvä tietää

 • Niitä matkatavaroita, joiden pakkaus tai muoto voi vahingoittaa tai tukkia matkatavaroiden käsittelyjärjestelmän, esimerkiksi matkatavarat, jotka on pakattu ruoalle tarkoitetulla kelmulla tai pallonmuotoiset matkatavarat, ei hyväksytä lähtöselvityksessä. Kehotammekin olemaan kietomatta matkatavaroita kelmulla. Ammattimainen umpiointi hyväksytään, kunhan matkatavarana ei ole sen seurauksena mahdoton käsitellä.
 • Jos olet ostanut korotuksen Business-luokkaan lähtöselvityksessä tai automaatilla, uuden Business-luokan lipun sallittu matkatavaramäärä pätee.
 • Matkatavaroiden mittoihin lasketaan myös kahvat ja pyörät.
 • Ylimääräisiä matkatavaroita voi ostaa verkossa viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä.
 • Flying Bluen Explorer -jäsenet saavat korkeintaan 10 euron alennuksen ensimmäisestä maksetusta ruumassa kuljetettavasta matkatavarastaan matkustaessaan Economy-luokassa AIR FRANCEn tai KLM:n operoimilla lennoilla ympäri maailmaa (lukuun ottamatta Euroopan sekä Yhdysvaltojen, Kanadan ja Meksikon välisiä lentoja). Lue lisää ylimääräisten matkatavaroiden kuljetuksen varaamisesta.

Lasten matkatavarat

Lapset ja vauvat, jotka matkustavat heille varatulla istuinpaikalla, saavat ottaa mukaan saman määrän käsimatkatavaroita ja ruumassa kuljetettavia matkatavaroita kuin aikuinen.

Alle 2-vuotiaalle sylissä matkustavalle lapselle saa ottaa mukaan:

 • 1 käsimatkatavaran, joka sisältää lastenhoitotarvikkeita: enintään 12 kg / 26 lbs ja enintään 55 x 35 x 25 cm / 22 x 14 x 10 tuumaa
 • 1 ruumassa kuljetettavan matkatavaran: enintään 10 kg / 22 lbs.


Lue lisää lasten matkatavaroista, vauvanvaunuista ja lasten turvaistuimista

Matkatavarat ja koneen vaihto

Jos lippu, jonka ostit matkaasi varten, sisältää koneenvaihdon jatkolennolle alle 24 tunnin kuluessa, ruumassa kuljetettavat matkatavarasi lähetetään yleensä matkasi viimeiseen kohteeseen. Matkatavaroidesi määränpää on mainittu tarrassa, jonka saat matkatavaroiden luovutuksen yhteydessä.

Kun vaihdat konetta, sinun on haettava ruumassa kuljetettavat matkatavarasi ja tehtävä uusi lähtöselvitys, jos:
 • Jos olet ostanut kaksi lippua tai useamman lipun eri lentoyhtiöiltä, joilla on erilaiset ehdot
 • Jos vaihdat mannertenväliseltä lennolta maan sisäiselle lennolle (esimerkiksi Yhdysvalloissa)
 • Jos saavut eri kentälle, kuin mistä jatkolentosi lähtee 
 • Jos matkaan sisältyy bussi- tai junakuljetuksia

Kun vaihdat konetta Amsterdamin Schipholin tai Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä, lippuehdoista riippuen sinun voi olla mahdollista noutaa matkatavarasi, mutta mahdollisesti vain maksua vastaan.


Elektronisten laitteiden tarkistaminen Yhdysvaltoihin ja Kanadaan lähtevillä lennoilla

Amsterdamin Schipholin lentokentältä ja Pariisin Charles de Gaullen lentokentältä Yhdysvalloissa ja Kanadassa sijaitseviin kohteisiin lähtevillä lennoilla suoritetaan ylimääräinen tarkastus kaikille käsimatkatavaroissa kuljetettaville paristokäyttöisille elektronisille laitteille. Nämä laitteet tulee poistaa lähtöportilla niiden koteloista tai kuorista, laittaa päälle sekä näyttää niiden olevan toiminnassa.