Sisältyvät käsimatkatavarasi

Lue kaikki tarvittavat tiedot koskien ruumassa kuljetettavia matkatavaroita ja käsimatkatavaroita: KLM:n lennoille sallittujen tavaroiden määrä, niiden koko- ja painorajoitukset.

Varasitko lennon? Tarkista Matkani-palvelu!

Todellinen sallittu matkatavaramäärä voi vaihdella lennon mukaan. Tästä syystä näytämme todelliset matkakohtaiset matkatavaratiedot useissa eri yhteyksissä: varauksen yhteydessä, varausvahvistuksessasi, lipussasi ja Matkani-palvelussa.

Yleinen sisältyvä käsimatkatavaramäärä

Hand baggage Economy Class total max. 12 kg

Economy-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 1 kappale käsimatkatavaroita, enintään 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tuumaa)
 • 1 lisävaruste, esim. käsilaukku, salkku tai kannettava tietokone, enintään 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tuumaa)
 • Yhteispaino enintään 12 kg (26 lbs).
Hand baggage Business Class total max 18 kg

Business-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 2 kappaletta käsimatkatavaroita, kumpikin enintään 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tuumaa)
 • 1 lisävaruste, esim. käsilaukku, salkku tai kannettava tietokone, enintään 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tuumaa)
 • Yhteispaino enintään 18 kg (40 lbs)

Tärkeää

 • Suuret laukut, jotka täyttävät käsimatkatavaroita koskevat vaatimukset, saatetaan silti ottaa portilla ruumaan veloituksetta, koska istuinten yläpuolella oleva matkatavaratila on matkustamossa rajallinen. Laitathan pienet matkatavarat edessäsi olevan istuimen alle.
 • Suosittelemme ehdottomasti tarkistamaan henkilökohtaisen sallitun matkatavaramääräsi KLM:n lennoille Matkani-palvelusta. Tarkistathan myös muiden matkasuunnitelmaasi kuuluvien lentoyhtiöiden verkkosivuilta heidän sallimansa (käsi)matkatavaroiden määrän.

Yleinen sisältyvä ruumassa kuljetettava matkatavaramäärä

Check-in baggage Economy Class max 23 kg

Economy-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 1 ruumassa kuljetettava matkatavara*: P + L + K enintään 158 cm (62 tuumaa) ja enintään 23 kg (50 lbs).
 • Flying Blue Silver-, Gold- ja Platinum-jäsenet sekä SkyTeam Elite - ja Elite Plus -jäsenet voivat ottaa mukaansa 1 ylimääräisen ruumassa kuljetettavan matkatavaran, jonka mitat ja paino ovat samat kuin yllä mainitut.

* Light-lippuvaihtoehto ei sisällä ruumassa kuljetettavia matkatavaroita.

2 check-in baggage Business Class items each max. 32 kg

Business-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 2 ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa: kummankin P + L + K enintään 158 cm (62 tuumaa) ja kummankin paino enintään 32 kg (70,5 lbs)
 • Flying Blue Silver-, Gold- ja Platinum-jäsenet sekä SkyTeam Elite - ja Elite Plus -jäsenet voivat ottaa mukaansa 1 ylimääräisen ruumassa kuljetettavan matkatavaran, jonka mitat ja paino ovat samat kuin yllä mainitut.
 • Niitä matkatavaroita, joiden pakkaus tai muoto voi vahingoittaa tai tukkia matkatavaroiden käsittelyjärjestelmän, esimerkiksi matkatavaroita, jotka on pakattu ruoalle tarkoitetulla kelmulla tai pallonmuotoiset matkatavarat, ei hyväksytä lähtöselvityksessä. Kehotammekin olemaan kietomatta matkatavaroita kelmulla. Ammattimainen umpiointi hyväksytään, kunhan matkatavaraa ei ole sen seurauksena mahdotonta käsitellä.
 • Jos olet ostanut korotuksen Business-luokkaan lähtöselvityksessä tai automaatilla, uuden Business-luokan lipun sallittu matkatavaramäärä pätee.
 • Matkatavaroiden mittoihin lasketaan myös kahvat ja pyörät.
 • Ylimääräisiä matkatavaroita voi ostaa verkossa viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä.
 • Flying Bluen Explorer-jäsenet saavat jopa 10 euron alennuksen ensimmäisestä ylimääräisestä ruumassa kuljetettavasta matkatavarastaan matkustaessaan Economy-luokassa AIR FRANCEn tai KLM:n operoimilla lennoilla ympäri maailmaa, kun se varataan vähintään 24 tuntia ennen lähtöä. Lue lisää ylimääräisten matkatavaroiden kuljetuksen varaamisesta.

Erikoismatkatavarat ja ylisuuret matkatavarat

Jos haluat ottaa mukaasi matkatavaroita, jotka ovat kooltaan yli 300 cm (P + L + K) tai painoltaan yli 32 kg, joudut maksamaan lisämaksun. Näiden isompien ja painavampien esineiden kuljetus tulee aina varata KLM:n yhteydenottokeskuksen kautta. Ole hyvä ja tee varauksesi niin aikaisin kuin mahdollista, mutta vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

Haluatko ottaa mukaasi enemmän matkatavaroita kuin normaalisti sallitaan? Lue lisää ylimääräisten matkatavaroiden mukaan ottamisesta.

Voit ottaa mukaasi kaikenlaisia erikoismatkatavaroita. Lue lisää erikoismatkatavaroista.

Lasten matkatavarat

Lapset ja vauvat, jotka matkustavat heille varatulla istumapaikalla, saavat ottaa mukaan saman määrän käsimatkatavaroita ja ruumassa kuljetettavia matkatavaroita kuin aikuinen.

Alle 2-vuotiaalle sylissä matkustavalle lapselle saa ottaa mukaan:

 • 1 käsimatkatavaran, joka sisältää lastenhoitotarvikkeita: enintään 12 kg (26 lbs) ja enintään 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tuumaa)
 • 1 ruumassa kuljetettavan matkatavaran: enintään 10 kg (22 lbs)*


* Light-lippuvaihtoehto ei sisällä ruumassa kuljetettavia matkatavaroita alle 2-vuotiaille lapsille lennoilla Euroopan ja USA:n, Kanadan, Ranskan Guayanan, Guadaloupen, Martiniquen ja Réunionin saaren välillä eikä lennoilla Ranskasta Karibialle, Väli- ja Etelä-Amerikkaan ja Réunionin saaren välillä.


Lue lisää lasten kanssa matkustamisesta

Matkatavarat ja koneen vaihto

Jos lippu, jonka ostit matkaasi varten, sisältää koneenvaihdon jatkolennolle alle 24 tunnin kuluessa, ruumassa kuljetettavat matkatavarasi lähetetään yleensä matkasi viimeiseen kohteeseen. Matkatavaroidesi määränpää on mainittu tarrassa, jonka saat matkatavaroiden luovutuksen yhteydessä.

Kun vaihdat konetta, sinun on haettava ruumassa kuljetettavat matkatavarasi ja tehtävä uusi lähtöselvitys, jos:
 • Olet ostanut kaksi tai enemmän kuin kaksi lentolippua eri lentoyhtiöiltä, joilla on erilaiset ehdot
 • Vaihdat konetta mannertenväliseltä lennolta kotimaan lennolle (esimerkiksi USA:ssa)
 • Saavut eri lentokentälle kuin mistä jatkolentosi lähtee 
 • Osa matkastasi tapahtuu bussilla

Kun koneenvaihtosi on Amsterdamin Schipholin lentokentällä tai Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä, on mahdollista hakea matkatavarasi, mahdollisesti maksua vastaan, riippuen lippuehdoistasi.