Sisältyvät käsimatkatavarasi

Lue kaikki tarvittavat tiedot koskien ruumassa kuljetettavia matkatavaroita ja käsimatkatavaroita: KLM:n lennoille sallittujen tavaroiden määrä, niiden koko- ja painorajoitukset.
 
 

Varasitko lennon? Tarkista Matkani-palvelu!

Todellinen sallittu matkatavaramäärä voi vaihdella lennon mukaan. Tästä syystä näytämme todelliset matkakohtaiset matkatavaratiedot useissa eri yhteyksissä: varauksen yhteydessä, varausvahvistuksessasi, lipussasi ja Matkani-palvelussa.

 

Yleinen sisältyvä käsimatkatavaramäärä

Economy-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 1 kappale käsimatkatavaroita, enintään 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tuumaa)
 • 1 lisävaruste, esim. käsilaukku, salkku tai kannettava tietokone, enintään 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tuumaa)
 • Yhteispaino enintään 12 kg (26 lbs).
 

Business-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 2 kappaletta käsimatkatavaroita, kumpikin enintään 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 tuumaa)
 • 1 lisävaruste, esim. käsilaukku, salkku tai kannettava tietokone, enintään 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 tuumaa)
 • Yhteispaino enintään 18 kg (40 lbs)
 

Tärkeää

 • Suuret laukut, jotka täyttävät käsimatkatavaroita koskevat vaatimukset, saatetaan silti ottaa portilla ruumaan veloituksetta, koska istuinten yläpuolella oleva matkatavaratila on matkustamossa rajallinen. Laitathan pienet matkatavarat edessäsi olevan istuimen alle.
 • Suosittelemme ehdottomasti tarkistamaan sinulle sallitun matkatavaramäärän KLM:n lennoille Matkani-palvelusta. Tarkistathan myös muiden matkasuunnitelmaasi kuuluvien lentoyhtiöiden verkkosivuilta heidän (käsi)matkatavaraehtonsa.
 

Rajoitetusti tilaa istuinten yläpuolella olevissa matkatavaratiloissa

Onko sinulla Light-lippu? Jos tiedämme etukäteen, ettei istuinten yläpuolella olevissa matkatavaratiloissa ole tilaa, saat viestin, jossa sinua pyydetään tekemään lähtöselvitys käsimatkatavaroillesi lähtöselvitystiskillä. Tästä ei tietenkään veloiteta mitään. Suosittelemme sinua pakkaamaan mahdolliset välttämättömät matkatavarat kuten lääkkeet pienempään laukkuusi varmuuden varalta.

Etkö ole saanut viestiä koskien lähtöselvityksen tekemistä käsimatkatavaroillesi? Mikäli tilaa ei vieläkään ole riittävästi, eivätkä matkatavarasi mahdu edessäsi olevan istuimen alle, saatamme pyytää sinua tekemään niille lähtöselvityksen portilla. Tästä ei myöskään veloiteta mitään.

 

Yleinen sisältyvä ruumassa kuljetettava matkatavaramäärä

Economy-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • 1 ruumassa kuljetettava matkatavara*: P + L + K enintään 158 cm (62 tuumaa) ja enintään 23 kg (50 lbs).
 • Flying Blue Silver-, Gold- ja Platinum-jäsenet sekä SkyTeam Elite - ja Elite Plus -jäsenet voivat ottaa mukaan SkyTeamin lentoyhtiöiden operoimille lennoille yhden ylimääräisen ruumassa kuljetettavan matkatavaran, jonka mitat ja paino ovat samat kuin yllä mainitut.

* Useimmilla reiteillä Light-lippuvaihtoehto ei sisällä ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa. Lue lisää lipputyypeistä.

 

Business-luokka Euroopan sisäisillä ja mannertenvälisillä lennoilla

 • Kaksi ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa: kummankin P + L + K enintään 158 cm (62 tuumaa) ja kummankin paino enintään 32 kg (70,5 lbs)
 • Flying Blue Silver-, Gold- ja Platinum-jäsenet sekä SkyTeam Elite - ja Elite Plus -jäsenet voivat ottaa mukaan SkyTeamin lentoyhtiöiden operoimille lennoille yhden ylimääräisen ruumassa kuljetettavan matkatavaran, jonka mitat ja paino ovat samat kuin yllä mainitut.
 

Hyvä tietää

 • Matkatavaroita, joiden pakkaus tai muoto voi vahingoittaa tai tukkia matkatavaroiden käsittelyjärjestelmän, ei hyväksytä lähtöselvityksessä. Näitä ovat esimerkiksi matkatavarat, jotka on pakattu ruoalle tarkoitetulla kelmulla, tai pallonmuotoiset matkatavarat. Kehotammekin, että et kiedo matkatavaroita kelmulla. Ammattimainen umpiointi hyväksytään, kunhan matkatavaraa ei ole sen seurauksena mahdotonta käsitellä.
 • Jos olet ostanut korotuksen Business-luokkaan lähtöselvityksessä tai automaatilla, uuden Business-luokan lipun sallittu matkatavaramäärä pätee.
 • Matkatavaroiden mittoihin lasketaan myös kahvat ja pyörät.
 

Erikoismatkatavarat ja ylimääräiset matkatavarat

Haluatko ottaa mukaasi enemmän matkatavaroita kuin normaalisti sallitaan? Varaa helposti ylimääräinen matkalaukku (enintään 23 kg) verkossa. Lisäksi saat alennuksen ostaessasi ylimääräiset matkatavarasi verkossa viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä. Lue lisää ylimääräisten matkatavaroiden kuljetuksen varaamisesta.

Huomioi: jos ylimääräinen matkalaukkusi on 23–32 kg, on sinun maksettava lisämaksu lentokentällä.

Aiotko tuoda matkatavaroita, jotka ovat kooltaan yli 158 cm (P + L + K) tai painavat yli 32 kg? Lue lisää matkatavaroiden kuljettamisesta rahtina.

Lisäksi voit ottaa mukaasi kaikenlaisia erikoismatkatavaroita. Lue lisää erikoismatkatavaroista.
 

Lasten matkatavarat

Jos lapsellasi on oma (varattu) istumapaikka, hän saa ottaa mukaansa saman määrän käsimatkatavaroita ja ruumassa kuljetettavia matkatavaroita kuin aikuinen. Sen lisäksi voit tuoda mukanasi kokoontaitettavat lastenrattaat ja turvaistuimen jokaiselle lapselle.

Alle 2-vuotiaalle sylissä matkustavalle lapselle saa ottaa mukaan ilman ylimääräisiä maksuja seuraavaa:

 • 1 käsimatkatavaran, joka sisältää lastenhoitotarvikkeita, joka painaa enint. 12 kg (26 lbs) ja jonka suurin sallittu koko on 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tuumaa).
 • 1 kokoontaitettavat lastenrattaat (lue alta lisätiedot)
 • 1 lasten turvaistuin

Sylissä matkustavalle lapselle sallittu ruumassa kuljetettavan matkatavaran määrä riippuu lipputyypistäsi. Lue lisää lipputyypeistä, tai lue tarkemmat matkatavaroita koskevat yksityiskohdat lipustasi ja Matkani-osiosta.

Lue lisää lasten kanssa matkustamisesta.

 

Matkatavarat ja koneen vaihto

Jos lippu, jonka ostit matkaasi varten, sisältää koneenvaihdon jatkolennolle alle 24 tunnin kuluessa, ruumassa kuljetettavat matkatavarasi lähetetään yleensä matkasi viimeiseen kohteeseen. Matkatavaroidesi määränpää on aina mainittu matkatavaralipukkeessasi, jonka saat matkatavaroiden luovutuksen yhteydessä.

Kun vaihdat konetta, sinun on haettava ruumassa kuljetettavat matkatavarasi ja tehtävä uusi lähtöselvitys jatkolennolle, jos:
 • Olet ostanut kaksi tai enemmän kuin kaksi lentolippua eri lentoyhtiöiltä, joilla on erilaiset ehdot
 • Vaihdat konetta mannertenväliseltä lennolta kotimaan lennolle (esimerkiksi USA:ssa)
 • Saavut eri lentokentälle kuin mistä jatkolentosi lähtee
 • Osa matkastasi tapahtuu bussilla tai junalla

Kun koneenvaihtosi on Amsterdamin Schipholin lentokentällä tai Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä, on mahdollista hakea matkatavarasi, mahdollisesti maksua vastaan, riippuen lippuehdoistasi.