Käyttämällä KLM.com-sivustoa hyväksyt samalla evästeiden käytön. Lue lisätietoja evästeistä.

Viivästyneet, kadonneet tai vahingoittuneet matkatavarat

Jos matkatavarasi ovat viivästyneet tai kadonneet huolenpidostamme huolimatta, teemme parhaamme palauttaaksemme ne niin pian kuin mahdollista.

Matkatavaroiden viivästymisilmoituksen tekeminen

Jos huomaat matkatavarahihnalla, että matkatavarasi ovat kadonneet, ilmoita asiasta välittömästi lentokentän tulliaulassa sijaitsevaan matkatavaratoimistoon. Kyseinen toimisto sijaitsee Amsterdamin Schipholin lentokentällä matkatavaroiden luovutusalueella matkatavarahihnaa 9 vastapäätä.

Matkatavaratoimiston henkilökunta rekisteröi matkatavaroiden katoamisilmoituksesi ja antaa sinulle henkilökohtaisen viitenumerosi sisältävän PIR-lomakkeen (Property Irregularity Report). Tarvitset tätä viitenumeroa viivästyneiden matkatavaroidesi tilan tarkistamiseen. Kun matkatavarasi ovat löytyneet, otamme sinuun yhteyttä kuljetuksen järjestämiseksi.

Sinulla tulisi olla lähtöselvityksen yhteydessä saatu matkatavarakuitti jokaista kuljetettavaa matkatavaraa kohden. Muista säilyttää nämä kuitit siihen asti, kunnes olet saanut kaikki matkatavarasi.

Matkatavaroiden viivästymisilmoituksen tekeminen verkossa
Voit ilmoittaa viivästyneistä matkatavaroista myös verkossa (kahden vuorokauden kuluessa), jos kyseessä on KLM:n tai AIR FRANCEn operoima lento ja mikäli:

  • joistakin valituista kohteista lähtevä KLM-lentosi peruuntui sen jälkeen, kun olit luovuttanut matkatavarasi, mutta matkatavaroitasi ei palautettu sinulle, tai mikäli:
  • saavuit johonkin valituista kohteista,mutta matkatavarasi eivät saapuneet perille

Katso valittujen kohteiden luettelo

Tee matkatavaroiden viivästymisilmoitus verkossa

PIR-lomake

Viivästyneiden matkatavaroiden seuranta

Voit tarkistaa viivästyneiden matkatavaroidesi tilan verkossa sukunimesi ja PIR-lomakkeesta (Property Irregularity Report) löytyvän viitenumerosi perusteella World Tracer -työkalun avulla.

Seuraa viivästyneitä matkatavaroitasi 

Matkatavarat, joita ei ole löytynyt kolmen vuorokauden kuluessa

Jos matkatavaroitasi ei löydetä kolmen vuorokauden kuluessa, voit täyttää BICF-lomakkeen (Baggage Inventory and Claim Form) verkossa fWorld Tracer -työkalun avulla.  BICF-lomake näytetään sinulle automaattisesti verkossa silloin, kun matkatavaroitasi ei ole löydetty kolmen vuorokauden kuluessa. Anna sukunimesi ja viitenumerosi. Antamiesi lisätietojen avulla voimme sitten tarkentaa hakuamme. Lisätietoja antamalla autat meitä palauttamaan matkatavarasi sinulle mahdollisimman pian.

Jos matkatavaroita ei löydetä 21 vuorokauden kuluessa, BICF-lomakkeesi lähetetään KLM:n asiakaspalveluun. Otamme sinuun tällöin yhteyttä matkatavaravaatimuksesi käsittelemiseksi.

Vahingoittuneet matkatavarat

Normaalista matkatavaroiden käsittelystä matkatavaroihisi voi ilmaantua jälkiä, naarmuja, lommoja tai muita pieniä vahinkoja. Emme vastaa näistä vahingoista.

Jos huomaat muuta, suurempaa vahinkoa matkatavaroissasi, ilmoita siitä meille heti saavuttuasi. Voit myös halutessasi tehdä siitä kirjallisen ilmoituksen asiakaspalveluun seitsemän päivän sisällä saapumisestasi.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun

Jos matkatavaroistasi puuttuu jotain

Jos matkatavaroidesi sisällöstä puuttuu jotain vahingon tai varkauden seurauksena, ilmoita siitä välittömästi saapumisen jälkeen lentokentän tulopalveluun.

Varkaus, jota ei ole ilmoitettu tulopäivänä, voidaan ilmoittaa asiakaspalveluun seitsemän päivän sisällä tulopäivästä. Tämän ajan jälkeen emme valitettavasti voi enää käsitellä pyyntöäsi.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun

Premium-tuloaula Schipholin lentokentällä

World Business Class -matkustajat sekä Flying Blue Gold- ja Flying Blue Platinum -jäsenet voivat ilmoittaa viivästyneistä tai vahingoittuneista matkatavaroista Amsterdamin Schipholin lentokentän Premium-tuloaulassa.

Varaamme myös mielellämme sinulle hotellin, jos et voi jatkaa matkaasi peruuntuneen lennon takia. Jos joudut odottamaan, voit nauttia virvokkeista, käyttää ilmaista Internet-verkkoa ja rentoutua mukavissa nojatuoleissamme.

Premium-tuloaula on matkatavaroiden luovutusalueella matkatavarahihnaa 9 vastapäätä, aivan kadonneita ja vahingoittuneita matkatavaroita käsittelevän ilmoitustiskin vieressä.

Kompensaatio

Jos matkatavarasi olivat kadonneet, vahingoittuneet tai niistä puuttui jotain, ota yhteyttä KLM:n asiakaspalveluun pyytääksesi korvausta kustannuksista ja/tai hyvitystä.

Valitettavasti meillä on rajoitettu vastuu, eli jos matkatavarasi olivat kadonneet suosittelemme yhteydenottoa vakuutusyhtiöösi. Useimmat vakuutukset kattavat omaisuuden arvoon perustuvan summan, kun taas ilmailualalla tavallinen käytäntö on korvata vain rajattu summa henkilöä kohden.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun
Lue lisää KLM:n vastuusta

Takaisin alkuun
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com