Viivästyneet, kadonneet tai vahingoittuneet matkatavarat

Jos matkatavarasi ovat viivästyneet tai kadonneet huolenpidostamme huolimatta, teemme parhaamme palauttaaksemme ne niin pian kuin mahdollista.

Matkatavaroiden viivästymisilmoituksen tekeminen

Jos huomaat matkatavarahihnalla, että matkatavarasi ovat kadonneet, ilmoita asiasta välittömästi lentokentän tulliaulassa sijaitsevaan matkatavaratoimistoon. Kyseinen toimisto sijaitsee Amsterdamin Schipholin lentokentällä matkatavaroiden luovutusalueella matkatavarahihnaa 9 vastapäätä.

Matkatavaratoimiston henkilökunta rekisteröi matkatavaroiden katoamisilmoituksesi ja antaa sinulle henkilökohtaisen viitenumerosi sisältävän PIR-lomakkeen (Property Irregularity Report). Tarvitset tätä viitenumeroa viivästyneiden matkatavaroidesi tilan tarkistamiseen. Kun matkatavarasi ovat löytyneet, otamme sinuun yhteyttä kuljetuksen järjestämiseksi.

Sinulla tulisi olla lähtöselvityksen yhteydessä saatu matkatavarakuitti jokaista kuljetettavaa matkatavaraa kohden. Muista säilyttää nämä kuitit siihen asti, kunnes olet saanut kaikki matkatavarasi.

Matkatavaroiden viivästymisilmoituksen tekeminen verkossa
Voit ilmoittaa viivästyneistä matkatavaroista myös verkossa (kahden vuorokauden kuluessa), jos kyseessä on KLM:n tai AIR FRANCEn operoima lento ja mikäli:

 • joistakinvalituista kohteista lähtevä KLM-lentosi peruuntui sen jälkeen, kun olit luovuttanut matkatavarasi, mutta matkatavaroitasi ei palautettu sinulle, tai mikäli:
 • saavuit johonkin valituista kohteista, mutta matkatavarasi eivät saapuneet perille

Matkatavaroiden viivästymisilmoituksen tekeminen verkossa

Tee ilmoitus nyt

Viivästyneiden matkatavaroiden seuranta

Voit tarkistaa viivästyneiden matkatavaroidesi tilan verkossa sukunimesi ja PIR-lomakkeesta (Property Irregularity Report) löytyvän viitenumerosi perusteella World Tracer -työkalun avulla.

Seuraa viivästyneitä matkatavaroitasi

Matkatavarat, joita ei ole löytynyt kolmen vuorokauden kuluessa

Jos matkatavaroitasi ei löydetä kolmen vuorokauden kuluessa, voit täyttää BICF-lomakkeen (Baggage Inventory and Claim Form) verkossa World Tracer -työkalun avulla. BICF-lomake näytetään sinulle automaattisesti verkossa silloin, kun matkatavaroitasi ei ole löydetty kolmen vuorokauden kuluessa. Anna sukunimesi ja viitenumerosi. Antamiesi lisätietojen avulla voimme sitten tarkentaa hakuamme. Lisätietoja antamalla autat meitä palauttamaan matkatavarasi sinulle mahdollisimman pian.

Jos matkatavaroita ei löydetä 21 vuorokauden kuluessa, BICF-lomakkeesi lähetetään KLM:n asiakaspalveluun.

Näin otat meihin yhteyttä, jos matkatavarasi viivästyvät

Saat puhelinnumeron yhteydenottoa varten kun olet ilmoittanut, että matkatavarasi ovat kadonneet. Voit ottaa meihin yhteyttä 24/7 myös Facebookin tai Twitterin kautta. Ole hyvä ja anna henkilökohtaiset tietosi ainoastaan yksityisten viestien kautta:

www.facebook.com/klm

www.twitter.com/klm

Vahingoittuneet matkatavarat

Normaalista matkatavaroiden käsittelystä matkatavaroihisi voi ilmaantua jälkiä, naarmuja, lommoja tai muita pieniä vahinkoja. Emme vastaa näistä vahingoista.

Jos huomaat muuta, suurempaa vahinkoa matkatavaroissasi, ilmoita siitä meille heti saavuttuasi. Voit myös halutessasi tehdä siitä kirjallisen ilmoituksen asiakaspalveluun seitsemän päivän sisällä saapumisestasi.

Lähetä sähköpostia asiakaspalveluun

Jos matkatavaroistasi puuttuu jotain

Jos matkatavaroidesi sisällöstä puuttuu jotain, ilmoita siitä välittömästi saapumisen jälkeen lentokentän matkatavaratoimistoon. Voit ilmoittaa kadonneet matkatavarasi myös täyttämällä asiakaspalvelumme sähköpostilomakkeen 7 päivän kuluessa saapumisesta.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun

Jäikö jotain koneeseen?

Jäikö sinulta jotain omaisuutta KLM:n lentokoneeseen, joka laskeutui Amsterdamin Schipholin lentokentälle? Katso, mitä voit tehdä:

 • Voit kertoa meille asiasta helposti KLM:n Facebook-sivulla tai KLM:n Twitter-sivulla. KLM Lost & Found -tiimi ryhtyy etsimään tavaroitasi välittömästi – kunhan vain muistat ottaa meihin yhteyttä 3 päivän kuluessa. Kaikki löytötavarat viedään 3 päivän kuluttua Amsterdamin Schipholin lentokentän asiakaspalvelukeskukseen: näytä yhteystiedot – käytä näitä yhteystietoja myös silloin, jos hukkasit jotain KLM Crown Lounge -tiloihin missä päin maailmaa tahansa.
 • Jos hukkasit jotain KLM:n lentokoneeseen, joka laskeutui jollekin toiselle lentokentälle, ota yhteyttä kyseisen lentokentän henkilökuntaan.
 • Jos hukkasit jotain Air Francen lentokoneeseen, joka laskeutui jollekin toiselle lentokentälle, ota yhteyttä Air Francen löytötavaratoimistoon (Lost and Found Property Office). Kaikkia löytötavaroita säilytetään enintään 3 kuukautta:
  • Verkkosivusto: airfrance.franceobjetstrouves.fr 
  • Faksi: +33 1 41 56 20 68
 • Jos hukkasit jotain jonkun muun lentoyhtiön operoimalla lennolla, ota yhteyttä kyseisen lentoyhtiön asiakaspalveluun.

Vaikka KLM pyrkii huolehtimaan löytötavaroista parhaansa mukaan, se ei vastaa lentokoneisiin jääneistä matkustajien tavaroista.

Premium-tuloaula Schipholin lentokentällä

World Business Class -matkustajat sekä Flying Blue Gold- ja Flying Blue Platinum -jäsenet voivat ilmoittaa viivästyneistä tai vahingoittuneista matkatavaroista Amsterdamin Schipholin lentokentän Premium-tuloaulassa.

Premium-tuloaula on matkatavaroiden luovutusalueella matkatavarahihnaa 9 vastapäätä, aivan kadonneita ja vahingoittuneita matkatavaroita käsittelevän ilmoitustiskin vieressä.

Hyvitys

Jos matkatavarasi olivat kadonneet, vahingoittuneet tai jos niistä puuttui jotain, voit ottaa yhteyttä KLM:n asiakaspalveluun pyytääksesi korvausta kustannuksista ja/tai hyvitystä.

Ole hyvä ja ota huomioon:
 • Jos haluat pyytää matkatavaroiden viivästymisestä syntyneiden lisäkulujen korvausta, sinun tulee ilmoittaa tästä 21 päivän sisällä siitä päivästä, kun viivästyneet matkatavarasi toimitettiin sinulle.
 • Jos viivästyneet matkatavarat ovat vahingoittuneet, sinun tulee ilmoittaa vahingoista 7 päivän sisällä siitä päivästä, kun viivästyneet matkatavarasi toimitettiin sinulle.
Meillä on rajoitettu vastuu, eli jos matkatavarasi olivat kadonneet suosittelemme yhteydenottoa vakuutusyhtiöösi, jos sinulla on sellainen. Useimmat vakuutukset korvaavat tavarat niiden arvoon perustuen.

Lähetä sähköpostia KLM:n asiakaspalveluun
Lue lisää KLM:n vastuusta