Viivästyneet, kadonneet tai vahingoittuneet matkatavarat

Matkatavarasi voivat viivästyä tai kadota huolenpidostamme huolimatta. Pahoittelemme siitä aiheutuneita hankaluuksia ja teemme parhaamme palauttaaksemme ne niin pian kuin mahdollista.
 

Matkatavaroiden viivästymisilmoituksen tekeminen

Jos huomaat lentokentälle saavuttaessa, että matkatavarasi ovat kadonneet, ilmoita asiasta välittömästi lentokentän matkatavaroiden luovutusalueella sijaitsevaan matkatavaratoimistoon. Kyseinen toimisto sijaitsee Amsterdamin Schipholin lentokentällä matkatavaroiden luovutusalueella matkatavarahihnaa 9 vastapäätä.

Matkatavaratoimiston henkilökunta rekisteröi matkatavaroiden katoamisilmoituksesi ja antaa sinulle henkilökohtaisen viitenumerosi sisältävän PIR-lomakkeen (Property Irregularity Report). Tarvitset tätä viitenumeroa viivästyneiden matkatavaroidesi tilan tarkistamiseen. Kun matkatavarasi ovat löytyneet, otamme sinuun yhteyttä kuljetuksen järjestämiseksi.

Sinulla tulisi olla lähtöselvityksen yhteydessä saatu matkatavarakuitti jokaista kuljetettavaa matkatavaraa kohden. Muista säilyttää nämä kuitit siihen asti, kunnes olet saanut kaikki matkatavarasi.

Viivästyneiden matkatavaroiden ilmoittaminen verkossa

Voit ilmoittaa viivästyneistä matkatavaroista myös verkossa, jos kyseessä on KLM:n tai ir Francen operoima lento. Se pitää tehdä kahden päivän kuluessa saapumisesta ja vain seuraavissa tapauksissa:

 • Joistakin valituista kohteista lähtevä KLM-lentosi peruuntui sen jälkeen, kun olit luovuttanut matkatavarasi, mutta matkatavaroitasi ei palautettu sinulle.
 • Saavuit johonkin valituista kohteista, mutta matkatavarasi eivät saapuneet perille.

Matkatavaroiden viivästymisilmoituksen tekeminen verkossa

Tee ilmoitus nyt

 

Viivästyneiden matkatavaroiden seuranta

Voit tarkistaa viivästyneiden matkatavaroidesi tilan verkossa sukunimesi ja PIR-lomakkeesta (Property Irregularity Report) löytyvän viitenumerosi perusteella World Tracer -työkalun avulla.

Seuraa viivästyneitä matkatavaroitasi 

Matkatavarat, joita ei ole löytynyt kolmen vuorokauden kuluessa

Jos matkatavaroitasi ei löydetä kolmen vuorokauden kuluessa, voit täyttää BICF-lomakkeen (Baggage Inventory and Claim Form)  verkossa World Tracer -työkalun avulla. Tämä lomake näytetään sinulle automaattisesti verkossa kolmen vuorokauden kuluttua. Ole hyvä ja anna sukunimesi ja tiedoston viitenumero kirjautuaksesi sisään ja antaaksesi tarvittavat tiedot. Lisätietoja antamalla autat meitä kohdentamaan etsintämme ja palauttamaan matkatavarasi sinulle mahdollisimman pian.

Siinä valitettavassa tapauksessa, että matkatavaroita ei löydetä 21 vuorokauden kuluessa, BICF-lomakkeesi lähetetään KLM:n asiakaspalveluun.

Näin otat meihin yhteyttä, jos matkatavarasi viivästyvät

Saat puhelinnumeron yhteydenottoa varten kun olet ilmoittanut, että matkatavarasi ovat kadonneet. Voit ottaa meihin yhteyttä 24/7 myös Facebookin  tai Twitterin  kautta. Ole hyvä ja anna henkilökohtaiset tietosi ainoastaan yksityisten viestien kautta.

 

Vahingoittuneet matkatavarat

Normaalista matkatavaroiden käsittelystä voi syntyä naarmuja, jälkiä, pieniä lommoja tai muita käsittelyjälkiä. Emme vastaa näistä vahingoista.

Jos huomaat muuta, suurempaa vahinkoa matkatavaroissasi, ilmoita siitä matkatavaratoimistoon heti saavuttuasi. Jos huomaat vahingot lähdettyäsi lentokentältä, voit lähettää vaatimuksen KLM:n yhteydenottokeskukseen seitsemän päivän sisällä saapumisesta joko kirjeitse tai sähköpostitse.

 

Jos matkatavaroistasi puuttuu jotain

Jos matkatavaroidesi sisällöstä puuttuu jotain, ilmoita siitä välittömästi saapumisen jälkeen lentokentän matkatavaratoimistoon. Jos huomaat vahingot lähdettyäsi lentokentältä, voit ilmoittaa kadonneet matkatavarasi myös täyttämällä sähköpostilomakkeen 7 päivän kuluessa saapumisesta.

 

Jäikö jotain koneeseen?

Jäikö sinulta jotain omaisuutta lentokoneeseen? Riippuen siitä minne ja milloin se jäi sinulta, voit:

 • Jäikö sinulta jotain KLM:n lentokoneeseen, joka laskeutui Amsterdamin Schipholin lentokentälle?
  Voit kertoa meille asiasta helposti Facebookissa  tai Twitterissä 

  KLM Löytötavaratiimi  ryhtyy etsimään tavaroitasi välittömästi – kunhan vain muistat ottaa meihin yhteyttä 3 päivän kuluessa.

  • Kaikki löytötavarat viedään 3 päivän kuluttua keskusvarastoon. Ole hyvä ja ota yhteyttä Amsterdamin Schipholin lentokenttään myös silloin, jos hukkasit jotain KLM Crown Lounge -tiloihin missä päin maailmaa tahansa.

 • Jos hukkasit jotain KLM:n lentokoneeseen, joka laskeutui jollekin toiselle lentokentälle, ota yhteyttä kyseisen lentokentän paikalliseen KLM:n henkilökuntaan.

 • Jos hukkasit jotain Air Francen lentokoneeseen, ole hyvä ja ota yhteyttä Air Francen Löytötavaratoimistoon . Otathan huomioon, että kaikkia löytötavaroita säilytetään enintään 3 kuukautta.

 • Jos hukkasit jotain lentokoneeseen jonkun muun lentoyhtiön operoimalla lennolla, suosittelemme, että otat yhteyttä kyseisen lentoyhtiön asiakastukeen.


Vaikka KLM pyrkii huolehtimaan löytötavaroista parhaansa mukaan, emme ole vastuussa lentokoneisiin jääneistä matkustajien tavaroista.

 

Premium-tuloaula Schipholin lentokentällä

World Business Class -matkustajat tai Flying Blue Gold- ja Flying Blue Platinum -jäsenet voivat ilmoittaa viivästyneistä tai vahingoittuneista matkatavaroista Amsterdamin Schipholin lentokentän Premium-tuloaulassa. Premium-tuloaula on matkatavaroiden luovutusalueella matkatavarahihnaa 9 vastapäätä, aivan kadonneita ja vahingoittuneita matkatavaroita käsittelevän ilmoitustiskin vieressä.

 

Hyvitys

Jos matkatavarasi olivat kadonneet, vahingoittuneet tai jos niistä puuttui jotain, voit ottaa yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen pyytääksesi korvausta kustannuksista ja/tai hyvitystä.

Ole hyvä ja ota huomioon:
 • Jos haluat pyytää matkatavaroiden viivästymisestä syntyneiden lisäkulujen korvausta, sinun tulee ilmoittaa tästä 21 päivän sisällä siitä päivästä, kun viivästyneet matkatavarasi toimitettiin sinulle.
 • Jos viivästyneet matkatavarat ovat vahingoittuneet, sinun tulee ilmoittaa vahingoista 7 päivän sisällä siitä päivästä, kun viivästyneet matkatavarasi toimitettiin sinulle.
Meillä on rajoitettu vastuu, eli jos matkatavarasi olivat kadonneet suosittelemme yhteydenottoa vakuutusyhtiöösi, jos sinulla on sellainen. Useimmat vakuutukset korvaavat tavarat niiden arvoon perustuen.

Lue lisää KLM:n vastuusta