Erikoismatkatavarat

Olipa kyseessä lainelauta tai golfbägi, voit ottaa sen ja muut erikoismatkatavarat mukaasi!
 

Tärkeää: varaa kuljetus erikoismatkatavaroille

Koska lentokoneissamme on rajoitetusti tilaa, tietyn tyyppisten erikoismatkatavaroiden kuljetus on varattava mahdollisimman aikaisessa vaiheessa – vähintään 48 tuntia ennen lähtöä. Voit tehdä varauksen helposti KLM.com-sivustossa: kirjaudu Matkani-palveluun, avaa Matkustajan tiedot -välilehti ja vieritä sivua alaspäin kohtaan Matkatavarat. Tai ota yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen.

Varmista, että varauksesi on vahvistettu ennen lähtöä, jotta voit olla varma erikoismatkatavaroiden kuljetuksesta.

 

Hääpuvut

Voit ottaa hääpukusi matkustamoon yhden käsimatkatavaran sijasta, jos hääpuku on pakattu pukulaukkuun. Varmista, että laukku on paino- ja kokorajoitusten mukainen. Tarkista käsimatkatavaroita koskevat määräykset.

Voit ottaa hääpuvun mukaan myös ruumassa kuljetettavana matkatavarana tai lisämatkatavarana, jonka olet ostanut etukäteen. Sinun ei tarvitse varata hääpukusi kuljetusta.

KLM:n Euroopan sisäisillä lennoilla käytettävien Boeing 737-, Embraer 190- ja Embraer 175 -lentokoneiden matkustamon säilytystilat ovat rajalliset, joten voit ottaa hääpuvun mukaasi vain ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa.

 

Soittimet

Voit ottaa soittimia mukaan kolmella tavalla:

1. Ruumassa kuljetettavana matkatavarana
Musiikkisoittimesi suurin sallittu paino on 23 kg (50,5 lbs) Economy-luokassa ja 32 kg (70,5 lbs) Business-luokassa. Sen pitää olla pakattuna kovaan koteloon. Varmista, että soittimesi on pakattu asianmukaisesti, sillä me emme vastaa mistään vahingoista. Mikäli soittimesi P + L + K ylittää 158 cm (62 tuumaa) tai se painaa enemmän kuin 23 kg (50,5 lbs) Economy-luokassa, täytyy sinun maksaa lisämaksu.

Mikäli soittimesi painaa enemmän kuin 32 kg (70,5 lbs) tai sen P + L + K ylittää 300 cm (118 tuumaa), tulee sinun tehdä varaus KLM:n yhteydenottokeskuksen avulla. Joudut maksamaan lisämaksun. Ole hyvä ja tee varauksesi niin aikaisin kuin mahdollista, mutta vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

2. Käsimatkatavarana
Pieni soitin, kuten viulu tai sitä pienempi soitin, voi olla mukana matkustamossa yhden käsimatkatavaran sijasta. Sen on sovittava istuinten yläpuolella olevaan matkatavaratilaan.

3. Ylimääräisellä istumapaikalla
Suuremmat soittimet, jotka eivät mahdu istuinten yläpuolella olevaan matkatavaratilaan tai istuimen alle, voidaan viedä matkustamoon kuljetettavaksi istuimella. Soittimen mitat eivät saa olla yli 140 cm (55 tuumaa) eikä se saa painaa yli 45 kg (100 lbs). Tämä istumapaikka on varattava etukäteen KLM:n yhteydenottokeskuksen kautta.

Tarkista KLM:n lentojen soittimia koskevat määräykset ja maksut

 

Polkupyörät ja tandem-pyörät

Voit ottaa maksimissaan 23 kg:n painoisen (kokoontaitettavan) pyörän tai tandempyörän (ei sähkökäyttöistä) mukaan suojaavassa pyörän kuljetuslaatikossa, -säiliössä tai -laukussa. Tämän laatikon, säiliön tai laukun tulee olla erityisesti pyörän kuljetukseen tarkoitettu. Paras tapa varjella pyörääsi on käyttää kovasta materiaalista tehtyä kuljetuskoteloa. Pehmeä kuljetuskotelo sallitaan, jos mukana on pyörää suojaavaa pakkausmateriaalia.

 • Ohjaustangot on käännettävä rungon suuntaiseksi, polkimet ja muut ulkonevat osat on irrotettava ja renkaiden ilmanpainetta on laskettava.
 • Erityisiä KLM:n pyörän kuljetukseen tarkoitettuja laatikoita on saatavilla Amsterdamin Schipholin lentokentällä hintaan 20 EUR/kpl (176,5 x 23 x 101,5 cm / 69 x 9 x 40 tuumaa). KLM:n pyörälaatikko painaa 4,5 kg (10 lbs).
 • Otathan huomioon: kansainvälisen sääntöjen takia et voi ottaa e-pyörää tai sähköpyörää mukaasi.

Varaathan polkupyörän tai tandempyörän kuljetuksen aina vähintään 48 tuntia ennen lähtöä KLM:n yhteydenottokeskuksen kautta. Sinun on aina maksettava ylimääräisten matkatavaroiden maksu pyörästä tai tandempyörästä.

Tarkista KLM:n lentojen pyöriä ja tandempyöriä koskevat määräykset ja maksut

 

Golfbägit

Yhdet golfvarusteet saavat sisältää golflaukun lisäksi vain mailat, pallot ja golfkenkäparin.

Voit ottaa yhdet golfvarusteet mukaan myös ruumassa kuljetettavana matkatavarana tai lisämatkatavarana, jonka olet ostanut etukäteen. Varmista Matkani-palvelun kautta, että voit ottaa golfvarusteesi mukaan matkalle.

Tarkista KLM:n lentojen golfbägejä koskevat määräykset ja maksut

Flying Blue Golf -klubi

Jos olet Flying Blue Golf -klubin jäsen ja kaikki matkaasi kuuluvat lennot ovat KLM:n, Air Francen (HOP! mukaan lukien) tai Air Corsican operoimia, voit ottaa mukaasi veloituksetta yhden golfbägin enint. 23 kg (50,5 lbs) normaalin sallitun matkatavaramäärän lisäksi. Sinulla on oltava mukanasi Flying Blue Golf -kuponki

 

Sukset ja lumilaudat

(Vesi)hiihto- tai lumilautavarusteiksi lasketaan yksi seuraavista:

 • Lauta (pussissa: enimmäispituus 300 cm / 118 tuumaa) ja lumilautamonot
 • Yksi (vesi)suksipari, kaksi sauvaa ja laskettelumonot

Voit ottaa yhdet yllämainituista yhdistelmistä mukaan myös ruumassa kuljetettavana matkatavarana tai lisämatkatavarana, jonka olet ostanut etukäteen. Sinun ei tarvitse varata hiihto- tai lumilautavarusteiden kuljetusta.

Voit ottaa lumivyöryn varalle tarkoitetun pelastusrepun käsimatkatavaran tai (ylimääräisen) ruumassa kuljetettavan matkatavaran sijasta, tai pakattuna käsimatkatavaraan tai ruumassa kuljetettavaan matkatavaraan. Sinun on varattava sen kuljetus on aina puhelimitse. Räjähdepanoksella varustettua lumivyöryn varalle tarkoitettua pelastusreppua ei saa ottaa mukaan Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista suuntautuville lennoille käsimatkatavarana eikä ruumassa kuljetettavana matkatavarana.

Tarkista KLM:n lentojen hiihto- ja lumilautavarusteita koskevat määräykset ja maksut

 

Surffausvarusteet

 • Surffausvarusteet voivat sisältää purje-, leija-, laine-, boogie- tai bodylaudan, joka täytyy pakata surffilautapussiin.
 • Purjelautavarusteisiin lasketaan lauta, masto, purje ja puomi, ja ne on pakattava yhteen pakkaukseen – mieluiten purjelaudoille tarkoitettuun laukkuun.
 • Leijalautavarusteisiin lasketaan lauta ja leijalaukku, ja ne on pakattava yhteen pakkaukseen – mieluiten leijalaukkuun.

Voit ottaa matkalaukun sijasta mukaasi yhdet edellä mainitut surffausvarusteet, kun lentosi operoi KLM, Air France tai HOP! ja lippusi lennon numero on KL, AF tai A5. Kun matkustat Kanadaan, Meksikoon tai Yhdysvaltoihin ja näistä maista pois tai lennot ovat muiden lentoyhtiöiden operoimia, saatat joutua maksamaan maksun. Surffausvarusteiden kuljetus on varattava erikseen, jos niiden pituus on yli 107 cm (42 tuumaa). Surffausvarusteiden (pussi mukaan lukien) enimmäispituus on 300 cm (118 tuumaa), ja suurin sallittu paino on Economy-luokassa 23 kg (50,5 lbs) ja Business-luokassa 32 kg (70,5 lbs).

Tarkista KLM:n lentojen surffausvarusteita koskevat määräykset ja maksut

 

Sukellusvarusteet

Sukellusvarusteisiin voi kuulua märkäpuku, liivi, sukat, naamari, kengät, räpylät, veitsi ja paineensäädin. Sukelluslamput on kuljetettava käsimatkatavaroissa polttimo ja akut irrotettuna.

Voit ottaa yhdet sukellusvarusteet mukaan myös ruumassa kuljetettavana matkatavarana tai lisämatkatavarana, jonka olet ostanut etukäteen. Sukellusvarusteiden kuljetus on varattava etukäteen.

Otathan huomioon: Paineilmapullojen (-säiliöiden) on oltava tyhjät ja venttiilin on oltava auki tai irrotettuna. Paineilmapullojen kuljetuksesta on tehtävä aina erillinen varaus, ja kuljetuksesta veloitetaan erikoismaksu.

Tarkista KLM:n lentojen sukellusvarusteita koskevat määräykset ja maksut

 

Kalastusvälineet

Kalastusvälineiden enimmäispituus on 300 cm (118 tuumaa), ja suurin sallittu paino on 23 kg (50,5 lbs) Economy-luokassa ja 32 kg (70,5 lbs) Business-luokassa ja niihin lasketaan vavat, kela, haavi, kalastussaappaat ja viehelaatikko. Kalastusvälineet pitää olla pakattuna yhteen pakkaukseen.

Voit ottaa yhdet kalastusvarusteet mukaan myös ruumassa kuljetettavana matkatavarana tai lisämatkatavarana, jonka olet ostanut etukäteen. Kalastusvälineiden kuljetusta ei tarvitse varata.

Tarkista KLM:n lentojen kalastusvälineitä koskevat määräykset ja maksut

 

Ampuma-aseet ja metsästysurheilu

Ampumaurheilua ja metsästystä varten tarkoitettuja ampuma-aseita ja ammuksia voi ottaa mukaan käsimatkatavaroina vain tiukkojen ehtojen mukaisesti. Voit ottaa ampuma-aseita ja ammuksia mukaan ruumassa kuljetettavien matkatavaroiden sijasta tai etukäteen ostetun ylimääräisenä ruumassa kuljetettavana matkatavarana, mutta ampuma-aseiden ja ammusten kuljetus on varattava aina etukäteen.

Aseen tai aselaatikon lisäksi voit ottaa mukaan enint. 5 kg urheilu- tai metsästysammuksia, ampumamaton, pieniä työkaluja sekä kuulosuojaimet.

Otathan huomioon:

 • Sinulla on oltava aina kaikki tarvittavat luvat mukanasi.
 • Ammusten käyttötarkoituksena saa olla ainoastaan ampumaurheilu.
 • Ampuma-aseiden on oltava lataamattomat ja pakattuna turvallisesti matkalaukkuun tai muuhun koteloon. Panokset on pakattava turvallisesti, mieluiten matkalaukkuun.
 • Kiväärit on kuljetettava erillään patruunoista. Ampuma-aseet ja ammukset on pakattava erilleen kaikista muista henkilökohtaisista matkatavaroista.
 • Ammuksia sisältävissä matkatavaroissa ei saa olla tarraa, jossa lukee 'räjähtävää'.
 • Räjähtävillä tai helposti syttyvillä ammuksilla varustettujen patruunoiden kuljetus ei ole sallittua.
 • Sinun on ilmoitettava tulliviranomaisille matkatavaroiden lähtöselvitystä tehdessäsi, että aseesi on lataamaton ja että ammukset on pakattu erikseen.

Lisätietoja ampuma-aseiden ja ammuksien luvista

 

Muut urheiluvälineet

Voit tuoda muitakin urheiluvälineitä, jos ne täyttävät seuraavat vaatimukset:

 • P + L + K enint. 300 cm (118 tuumaa)
 • Enint. 23 kg (50,5 lbs) Economy-luokassa
 • Enint. 32 kg (70,5 lbs) Business-luokassa

Suurempien tai painavampien tavaroiden kuljetuksesta on maksettava lisämaksu, ja niiden kuljetus on varattava aina KLM:n yhteydenottokeskuksesta – niin aikaisin kuin mahdollista, mutta vähintään 48 ennen lähtöä.