Aseiden ja ammusten tuominen

Haluatko tuoda ampuma-aseita ja ammuksia urheilu- ja metsästystarkoituksiin? Ne on mahdollista kuljettaa ainoastaan ruumassa kuljetettavina matkatavaroina. Varmistathan, että sinulla on asianmukaiset luvat ja että varaat kuljetuksen hyvissä ajoin.
 

Valmistaudu matkallesi

Kun tuot ampuma-aseesi (tai niiden jäljitelmät) tai ammuksesi, ole hyvä ja pidä mielessä seuraavat seikat:
 • Sinulla on oltava kaikki tarvittavat luvat mukanasi.
 • Ammusten käyttötarkoituksena saa olla ainoastaan ampumaurheilu.
 • Ampuma-aseiden on oltava lataamattomia. Sekä ampuma-aseet että patruunat on pakattava turvallisesti.
 • Kiväärit on kuljetettava erillään ammuksista. Ampuma-aseet ja ammukset on pakattava erilleen muista henkilökohtaisista matkatavaroista.
 • Ammuksia sisältävissä matkatavaroissa ei saa olla Räjähtävää-tekstillä varustettuja tarroja.
 • Räjähtäviä tai sytyttäviä ammuksia sisältävien patruunoiden kuljettaminen ei ole sallittua.
 • Kun teet matkatavaroiden lähtöselvitystä, sinun on ilmoitettava, että aseesi on lataamaton ja että ammukset on pakattu erikseen.
 

Varaus, asiakirjat ja luvat

Ottaaksesi ampuma-aseesi ja ammuksesi mukanasi lennolle, ole hyvä ja noudata seuraavia vaiheita:

1. Tee varaus matkatoimistosi tai KLM:n yhteydenottokeskuksen kautta.
2. Varmista, että sinulta löytyvät seuraavat asiakirjat: 3. Hae lupaa Alankomaidein tulliviranomaisilta aseiden tai ammusten kanssa matkustamiseksi Alankomaihin, Alankomaista tai Alankomaiden kautta.
 

Hae lupaa aseiden kanssa matkustamiseksi

Saadaksesi luvan ampuma-aseiden ja ammusten kuljettamiseksi sinun tulee täyttää hakemuslomake meno- ja paluumatkoillesi ja toimitettava kopiot aseluvan haltijan passista, aseluvasta sekä kutsu tai lupa maasta, jossa metsästys tapahtuu.

Ladataksesi hakemuslomakkeen ampuma-aseiden kuljettamista varten, ole hyvä ja siirry Alankomaiden tulliviranomaisten verkkosivustolle .

Alankomaiden tulliviranomaiset palauttavat lomakkeet yhdessä luvan kanssa ja tiedottavat asiasta Schipholin tulliviranomaisille ja turvallisuusosastolle. Prosessi voi kestää jopa 8 viikkoa.

Matkasi aikana sinun on pidettävä tarvittavat luvat mukanasi. Jos sinulla ei ole vaadittavia lupia mukanasi, ampuma-aseesi ja ammuksesi voidaan takavarikoida.
 

Poikkeukset: lupaa ei tarvita

Seuraavien matkustajien ei tarvitse hakea lupaa Alankomaiden tulliviranomaisilta:
 • Alankomaissa asuvat metsästäjät, jotka matkustavat Alankomaihin tai Alankomaista ja joilla on voimassa oleva metsästyslupa. Metsästysluvassa on oltava maininta kyseisistä ampuma-aseista.
 • Alankomaissa asuvat ampumaseuran jäsenet Alankomaista tai Alankomaihin matkustettaessa, mutta vain, jos heillä on esittää kirjallinen kutsu tai lausunto kohdemaan ampumaseuralta.
 • EU-maan passin haltijat, jotka matkustavat Euroopan unionin alueella ja joilla on esittää Euroopan unionin virallinen ampuma-asepassi. Euroopan unionin ampuma-asepassin on oltava kyseessä olevan matkustajan nimellä ja koskettava kyseessä olevaa ampuma-asetta. Ole hyvä ja ota huomioon: jotkut EU-maat myöntävät ampuma-asepasseja, joilla ei ole EU:n viitenumeroa. Tällaisten passien haltijoilla täytyy olla lupa.
 • Armeijan henkilökunta matkustaessaan hallituksen ohjeistuksen mukaisesti (NATO, Yhdistyneet kansakunnat).