Rajoitetut tai kielletyt tavarat

Käsimatkatavaroita ja ruumassa kuljetettavia matkatavaroita koskevat tiukat säännöt sen suhteen, mitä saa ja ei saa tuoda mukana. Auttaaksemme sinua valmistautumaan kerromme, mitkä tavarat ovat rajoitettuja tai kiellettyjä.
 

Yleiset säännöt koskien rajoitettuja ja kiellettyjä tavaroita

airport baggage check for security
Tämä sivu sisältää eniten tietoa rajoitetuista tai kielletyistä tavaroista, mutta jotkut säädökset saattavat vaihdella eri maiden tai lentoyhtiöiden välillä. Tarkista aina paikallisen lentokentän ja lentoyhtiön säännöt, erityisesti jos vaihdat lentoyhtiötä missä hyvänsä matkasi vaiheessa.

Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden takaamiseksi emme salli tuoda tavaroita, joista meillä on syytä uskoa, että niitä saatetaan käyttää tai muokata niin, että niillä aiheutetaan henkilön loukkaantuminen tai toimintakyvyttömyys tai vaarannetaan lentokoneen turvallisuus.

Eikö tavaraasi ole mainittu tällä sivulla, tai onko sinulla kysyttävää? Ole hyvä ja ota yhteyttä matkanjärjestäjääsi tai KLM:n yhteydenottokeskukseen.

Teitkö verovapaita ostoksia lentokentällä?
Lue lisää verovapaiden ostosten kanssa matkustamisesta
 

Nesteet ja jauheet

Nesteitä saa kuljettaa käsimatkatavaroissa, mutta vain pienissä, enintään 100 ml:n (3,4 oz) pakkauksissa tuotetta kohden. Kaikki nesteet on pakattava yhdessä yhteen enintään litran kokoiseen, läpinäkyvään ja suljettavaan muovipussiin. Pussi on suljettava, ja tuotteiden on mahduttava helposti sen sisään. Henkilöä kohden sallitaan yksi läpinäkyvä muovipussi. Suuremmat erät tulee sijoittaa ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin.

Lennoilla Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista jauheita ja jauhemaisia aineita saa kuljettaa käsimatkatavaroissa, mutta ainoastaan pienissä, enintään 350 ml:n (12 oz) erissä tuotetta kohden. Suuremmat erät tulee sijoittaa ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin. Mikäli tavarassa on merkkejä luvattomasta käsittelystä, ei sitä saa kuljettaa käsimatkatavaroissa tai ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa.

Seuraavien nesteiden ja jauheiden kuljettaminen käsimatkatavaroissa on aina sallittua:
 • Lennon aikana käytettävä vauvan ruoka
 • Lennon aikana tarvittavat lääkkeet, joille sinulla on resepti tai hoitavan lääkärin lausunto
 • Lennon aikana nautittava erikoisruokavalioon kuuluva ruoka
 • Menehtyneen henkilön tuhkat sisältävä uurna, jos se täyttää vaatimukset
 • Sinetöidyt verovapaat tuotteet
 

Elektroniset laitteet ja litiumakut

Ole hyvä ja pidä mielessäsi, ettei vahingoittuneita, viallisia tai valmistajan takaisin vetämiä elektronisia laitteita tai akkuja saa kuljettaa ruumassa tai käsimatkatavaroissa.

Tuotko mukanasi sähkö- tai akkukäyttöisen pyörätuolin? Näihin saatetaan soveltaa muita sääntöjä. Ole hyvä ja ota yhteyttä KLM CARES -palveluun, jotta voimme auttaa löytämään sinulle parhaan ratkaisun.

Litiumakut
Enintään 100 Wh:n litiumakut voi kuljettaa joko käsimatkatavaroissa tai ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa. Ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa olevien laitteiden on oltava täysin sammutettuja, ja niiden tulee olla suojattuja vahingoittumiselta. Saat tuoda matkustajaa kohden enintään 15 elektronista laitetta (maks. 100 Wh) ilman erillistä lupaa. Enintään 160 Wh:n litiumakuilla varustettuihin laitteisiin tulee pyytää lupa KLM:n yhteydenottokeskuksen kautta. Yli 160 Wh:n litiumakulla varustettujen laitteiden kuljettaminen käsimatkatavaroissa tai ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa ei ole sallittua.

Irralliset varalitiumakut ja varavirtalähteet (esimerkiksi kannettaville tietokoneille, matkapuhelimille ja lääketieteellisille laitteille) saa kuljettaa vain käsimatkatavaroissa. Matkustajaa kohden sallitaan enintään 20 vara-akkua (maks. 100 Wh) ilman erillistä lupaa. Enintään 100 Wh:n vara-akkuja varten lupaa ei tarvita. Enintään 160 Wh:n vara-akkuja varten täytyy pyytää lupa KLM:n yhteydenottokeskuksen kautta. Yli 160 Wh:n vara-akkuja ei sallita missään tilanteessa. Jos akussa ei näy Wh-merkintää tai se ei ole tunnistettavissa, ei akkua hyväksytä. Wh:n laskemiseksi Amp-tuntiluokitus (Ah) täytyy kertoa jännitteellä (V).

Jokaisen akun tulee olla pakattuna erikseen ja alkuperäisessä pakkauksessaan. Jos tätä pakkausta ei enää ole, akkujen ja paristojen kontaktipinnat on peitettävä eristävällä teipillä, ja jokainen akku ja paristo on pakattava erilliseen muovipussiin.

 

Laitteen akku

Vara-akku (myös varavirtalähteet)

 

Käsimatkatavara

Ruumassa kuljetettava matkatavara

Käsimatkatavara

Ruumassa kuljetettava matkatavara

< 100 Wh

#kyllä#

#kyllä#

#kyllä#

#ei#

100 - 160 Wh

#kyllä#*

#kyllä#*

#kyllä#*

#ei#

> 160 Wh

#ei#

#ei#

#ei#

#ei#* Tätä varten lupaa täytyy hakea KLM:n yhteydenottokeskuksen kautta. Luvan saatuasi voit tuoda kaksi litiumakulla varustettua laitetta tai yhden litiumakulla ja yhdellä vara-akulla varustetun laitteen.

Pidä aina laitetta silmällä ladatessasi litiumakulla varustettua laitetta lennon aikana. Irrota pistoke liittimestä lataamisen jälkeen. Jos laite on pudonnut istuinten väliin, pyydä aina matkustamohenkilökunnaltamme apua. Vara-akkujesi lataaminen lennon aikana ei ole sallittua.

Älylaukut
Jollain muulla litiumparistolla kuin litiumnappiparistolla (älylaukku) varustetuissa matkatavaroissa pariston on oltava irrotettava. Jos haluat tuoda tämän ruumassa kuljetettavana matkatavarana, on sinun irrotettava paristo ja kuljetettava se matkustamossa. Jos litiumpariston irrottaminen matkatavarastasi ei ole mahdollista, on sen kuljettaminen ruumassa tai käsimatkatavaroissa kielletty.

Itsensä tasapainottavat laitteet
Litiumakkukäyttöisiä itsensä tasapainottavia laitteita tai henkilökohtaisia liikkumislaitteita ei saa ottaa mukaan käsimatkatavaroihin tai ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin, vaikka akku olisi kytketty pois päältä tai irrotettu. Tämä käsittää matkatavaroissa olevat leijulaudat, airboard-laudat, oxboard-laudat, sähkökäyttöiset skeittilaudat, waveboardit, U-runners-laudat ja sähkökäyttöiset ajoneuvot.

Liikuntarajoitteiset matkustajat voivat kuitenkin käyttää itsensä tasapainottavia laitteita. Tähän on pyydettävä lupa KLM CARES -palvelun kautta. Lähetä pyyntösi mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, mutta viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä.

Sähkösavukkeet
Useimmat kohteet sallivat sähkötupakan tai muiden sähkösavukkeiden tuomisen (lisäakut mukaan lukien) ainoastaan henkilökohtaisesti kannettuna. Niiden kuljettaminen ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa ei ole koskaan sallittua. Koska määräykset voivat vaihdella eri maiden välillä, suosittelemme, että tarkistat aina matkaasi kuuluvien maiden lainmukaiset rajoitteet. Sähkösavukkeen käyttäminen tai sähkösavukkeen tai sen akun lataaminen ei ole lennolla koskaan sallittua.

Elektronisten laitteiden tarkistaminen Yhdysvaltoihin ja Kanadaan suuntautuvilla lennoilla
Yhdysvalloissa ja Kanadassa sijaitseviin kohteisiin lähtevillä lennoilla suoritetaan kaikkien käsimatkatavaroissa kuljetettavien paristokäyttöisten elektronisten laitteiden ylimääräinen tarkastus. Nämä laitteet tulee poistaa lähtöportilla niiden koteloista tai kuorista, laittaa päälle sekä osoittaa niiden toimivuus. Rikkoutuneita, puutteellisia tai vaurioituneita elektronisia laitteita ei hyväksytä.
 

Kielletyt tavarat

Ampuma-aseet
Käsimatkatavaroissa tai ruumassa ei saa kuljettaa aseita, ampuma-aseita tai muita laitteita, joita voidaan (tai jotka vaikuttavat siltä, että niitä voidaan) käyttää vakavan vamman tuottamiseen ampumalla. Tämä sisältää, muttei rajoitu seuraaviin:
 • Kaikenlaiset ampuma-aseet, kuten pistoolit, revolverit, kiväärit ja haulikot
 • Leikkiaseet, jäljitelmät ja ampuma-aseiden kopiot, joita voidaan luulla aidoiksi
 • Ampuma-aseiden komponentit (teleskooppiset katselulaitteet ja tähtäimet pois lukien)
 • Ilmapistoolit, ilmakiväärit ja airsoft-aseet (muovikuula-aseet)
 • Merkinantopistoolit ja starttipistoolit
 • Jousipyssyt, varsijouset ja nuolet
 • Harppuunapyssyt
 • Ritsat ja katapultit
Voit kuljettaa ampuma-aseita ja ammuksia ampuma- ja metsästystarkoituksiin ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa ainoastaan, jos sinulla on kaikki tarvittavat luvat ja lisenssit, sekä määrättyjen tiukkojen ehtojen mukaisesti ja vasta sen jälkeen, kun olet varannut niille kuljetuksen.

Lue lisää aseluvista ja -lisensseistä

Tainnutuslaitteet
Käsimatkatavaroissa ei saa kuljettaa mitään erityisesti tainnuttamiseen tai lamaannuttamiseen suunniteltuja laitteita, mukaan lukien:
 • Shokkilaitteet, kuten tainnutusaseet, etälamauttimet, sähköpaimenet ja ballistisesti johdetut energiajärjestelmät
 • Eläinten tainnutus- ja tappolaitteet
Teräväkärkiset tai teräväreunaiset esineet
Käsimatkatavaroissa ei saa tuoda mitään teräväkärkisiä tai -reunaisia esineitä, joita voitaisiin käyttää vahingoittamistarkoituksessa. Nämä esineet voivat olla valmistettu metallista tai muusta sellaisesta materiaalista, joka on riittävän vahvaa käytettäväksi aseena. Tämä sisältää, muttei rajoitu seuraaviin:
 • Kirveet, halkaisuveitset, hakkuuveitset ja muut halkaisemiseen tarkoitetut esineet
 • Yli 6 cm/2,35 tuuman terällä varustetut veitset ja sakset (muita paikallisia sääntöjä saatetaan soveltaa)
 • Jäähakut ja jäänaskalit
 • Partaterät
 • Pahviveitset
 • Luistimet
 • Sapelit, miekat ja pistimet
 • Neulat ja virkkuukoukut
Työmiesten työkalut
Käsimatkatavaroissa ei saa tuoda mitään sellaisia työkaluja, joita voitaisiin käyttää teräväkärkisenä tai teräväreunaisena aseena, mukaan lukien:
 • Sorkkaraudat
 • Porat ja poranterät, mukaan lukien johdottomat kannettavat porakoneet
 • Yli 6 cm / 2,35 tuuman terällä tai varrella varustetut työkalut (muita paikallisia sääntöjä saatetaan soveltaa), kuten ruuvimeisselit ja taltat
 • Sahat, mukaan lukien johdottomat kannettavat sähkösahat
 • Kaasupolttimet
 • Pulttiaseet, teolliset niittauskoneet ja naulapyssyt
Lyömäaseet
Käsimatkatavaroissa ei saa tuoda mitään sellaisia esineitä, joita voitaisiin käyttää lyömiseen ja vahingoittamiseen. Tämä sisältää, muttei rajoitu seuraaviin:
 • Pesäpallo- ja softballmailat
 • Nuijat ja patukat, kuten pamput
 • Biljardi- ja snookerkepit
 • Kalastusvavat
 • Golfmailat, jääkiekkomailat, lacrossemailat ja krikettimailat
 • Kajakin tai kanootin melat
 • Itsepuolustusvälineet, kuten nyrkkiraudat
 • Rullalaudat ja longboard-laudat
Räjähteet ja helposti syttyvät aineet
Käsimatkatavaroissa ja ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa ei saa kuljettaa mitään räjähtäviä tai helposti syttyviä aineita tai laitteita, jotka vaarantavat matkustajien tai miehistön terveyden tai omaisuuden tai lentokoneen turvallisuuden. Tämä sisältää, muttei rajoitu seuraaviin:
 • Ammukset
 • Nallit
 • Sytyttimet ja sytytyslangat
 • Räjähteet, räjäytysvälineet, räjähtävät materiaalit, räjähtävien materiaalien jäljennökset tai kopiot
 • Miinat, kranaatit ja muut räjähtävät sodankäyntivarusteet
 • Ilotulitukset tai valoammukset kaikissa muodoissaan (mukaan lukien papatit ja leikkinallit)
 • Savua tuottavat kanisterit ja säiliöt
 • Dynamiitti, ruuti ja muoviräjähteet
 • Helposti syttyvät kiinteät ja nestemäiset aineet, kuten polttoaine, diesel, alkoholi, etanoli
 • Spraymaalipurkit, tärpätti ja tinneri
 • Pitoisuudeltaan yli 70-prosenttiset alkoholijuomat
 • Kaasut ja kaasupullot, kuten butaani, propaani, asetyleeni, happi suurissa erissä
Pienet sytyttimet ja turvatulitikut saa kuljettaa ainoastaan henkilön yllä vaatteissa, ei käsimatkatavaroissa.

Kemialliset ja myrkylliset aineet
Mukana ei saa kuljettaa mitään sellaisia kemikaaleja tai myrkyllisiä aineita, jotka voivat aiheuttaa vaaraa matkustajien tai miehistön terveydelle tai lentokoneen turvallisuudelle, mukaan lukien:
 • Suihkeet, joilla voi vammauttaa tai tehdä toimintakyvyttömäksi, kuten kaasusumuttimet, pippurisumutteet ja kyynelkaasu
 • Hapot ja alkalit, kuten märkäakut, jotka voivat läikkyä
 • Syövyttävät tai valkaisevat aineet, kuten elohopea ja kloori
 • Palosammuttimet
 • Aineet, joihin sisältyy tartuntariski tai biologinen vaara, kuten infektoitunut veri, bakteerit ja virukset
 • Itsestään syttyvät materiaalit
 • Myrkyt
 • Radioaktiiviset materiaalit, kuten lääkinnälliset tai kaupalliset isotoopit
 • Tulostimet ja värikasetit
Muut kielletyt tavarat
Yleisesti ottaen minkä tahansa eläinperäisen tuotteen kuljettaminen ei ole sallittua. Tämä koskee myös metsästettyjä eläimiä (ja niiden osia).

Luodeista tai hylsyistä valmistetut korut tai amuletit ovat kiellettyjä lennoilla Filippiineille tai Filippiineiltä.

Keniaan, Tansaniaan ja Ruandaan matkustavien ei ole sallittua tuoda mukanaan minkäänlaisia muovipusseja maahan saapuessaan. Ostatko verovapaita tuotteita? Suosittelemme poistamaan muovipussin ennen lennollesi nousemista.