Lähtöselvitys lentokentällä

Eikö lähtöselvityksen tekeminen verkossa onnistu? Tee lähtöselvitys siinä tapauksessa lentokentällä ja luovuta matkatavarasi matkatavaroiden luovutuspisteellä.

Tee lähtöselvitys helposti itsepalveluautomaatilla

Lähtöselvityksen tekeminen verkossa on nopein ja helpoin tapa suoriutua lähtöselvityksestä. Jos et voi tehdä lähtöselvitystä verkossa, voit tehdä sen itsepalveluautomaatillamme lentokentällä.

Voit tehdä oman ja matkakumppaneidesi lähtöselvityksen helposti vain muutamalla toimenpiteellä. Samalla kun teet lähtöselvityksen verkossa, voit valita haluamasi paikan koneessa.

Automaatti toimii seuraavasti:

Vaihe 1
Syötä passi tai lentoyhtiön kanta-asiakaskortti koneeseen tai anna lippusi numero tai varauskoodi. Varauksesi tiedot ilmestyvät ruudulle.

Vaihe 2
Valitse paikkasi istuinpaikkakartalta. Voit myös ostaa istuinpaikan Economy Comfort -vyöhykkeeltä tai paikan, jossa on enemmän jalkatilaa tai suosikki-istuinpaikan. Tai voit hemmotella itseäsi vaihtamalla World Business -luokkaan! Tarvitset vain luottokortin, jos haluat tehdä muutoksia.

Vaihe 3
Tulosta tarkastuskorttisi.

Vaihe 4
Onko sinulla ruumaan meneviä matkatavaroita? Luovuta ne lähimpään matkatavaroiden luovutuspisteeseen ja jatka sitten matkaasi portille. Hyvää matkaa!
Jos olet jo tehnyt lähtöselvityksen, voit käyttää myös automaattia tarkastuskorttisi tulostamiseen. Automaatit ovat käytettävissä kellon ympäri Amsterdamin Schipholin lentokentällä. Useimmilla muilla lentokentillä automaatteja voi käyttää lähtöselvityksen tekemiseen ja tarkastuskorttien tulostamiseen vähintään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.
Katso luettelo lentokentistä, joilla on automaatteja


Lähtöselvitys lennoille Aasiaan
Voit myös käyttää automaattejamme kiinan, korean ja japanin kielellä. Portilla oleva henkilökuntamme puhuu myös näitä kieliä. He ovat valmiita kääntämään ilmoituksia ja auttavat mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää ennen koneeseen nousua.
Lue lisää reittikohtaisista palveluistamme

SkyPriorityn erillinen lähtöselvitys

Sky Priority logo
Kun matkustat ensimmäisessä luokassa tai Business-luokassa, Flying Blue -ohjelman Gold- tai Platinum-jäsenenä tai SkyTeam Elite (Plus) -jäsenenä Economy-luokassa, saat nauttia erillisen lähtöselvitysalueen takaamasta nopeasta lähtöselvityksestä ja matkatavaroiden luovutuksesta.

Amsterdamin Schipholin lentokentällä SkyPriorityn lähtöselvitys sijaitsee lähtöselvitystiskiriveillä 9, 10 ja 11 lähtöaulassa 2.

Lähtöselvityksen jälkeen SkyPriority-matkustajat voivat mennä turvatarkastukseen tai maahanmuuttoviranomaisten tarkastukseen käyttäen nopeita ensisijaisia jonoja yhä useammilla lentokentillä maailmanlaajuisesti.

Etsi vain punaiset SkyPriority-merkit, jotta matkastasi tulee erityisen miellyttävä!

Lue lisää SkyPriority-ohjelmasta

Lähtöselvityspalvelut Amsterdamin Schipholin lentokentällä

Airport map


Jos lähtöselvitys itsepalveluautomaatilla ei toimi, voit tehdä lähtöselvityksen myös niillä lähtöselvitystiskeillä, jotka käsittelevät samana päivänä lähteviä lentoja:
• Lähtöselvitystiskit Schengenin ulkopuolisille maille ovat lähtöaulassa 2 tiskiriveillä 12 ja 13.
• Schengen-maiden lähtöselvitystiskit löytyvät lähtöaulasta 1. Ole hyvä ja tarkista lentokentällä olevista näytöistä oikea tiskirivi.
Lähtöselvityksen jälkeen voit jatkaa turvatarkastukseen ja sitten portille. 


Onko sinulla jo tarkastuskorttisi ja matkustatko vain käsimatkatavaroiden kanssa? Siinä tapauksessa voit jättää lähtöselvityksen väliin ja mennä suoraan turvatarkastukseen:
• Schengenin ulkopuolisiin maihin lähtevät voivat jatkaa lähtöaulan 2 turvatarkastukseen.
• Schengen-maihin lähtevät voivat jatkaa lähtöaulan 1 turvatarkastukseen.

Voit luovuttaa matkatavarasi kaikkina viikonpäivinä lähtöaulassa alkaen kello 4.30.

Katso yleiskatsaus Amsterdamin Schipholin lentokentän lähtöterminaaleista

Lähtöselvityspalvelut muilla lentokentillä

Departing from an airport other than Schiphol Airport?

View check-in services per airport >

Matkatavaroiden luovutuspisteet

Mikäli olet jo tehnyt lähtöselvityksen, sinun tarvitsee vain luovuttaa ruumaan menevät matkatavarat lentokentän matkatavaroiden luovutustiskille tai matkatavarakoneeseen.

Hyvä tietää
• Matkatavaroiden luovutuspisteet sijaitsevat Amsterdamin Schipholin lentokentällä Schengenin ulkopuolisille maille lähtöaulassa 2, tiskiriveillä 12 ja 13. Schengen-maille ne sijaitsevat lähtöaulassa 1. Ole hyvä ja tarkista aina lentokentällä olevista näytöistä oikea tiskirivi.
• Sinulle annetaan matkatavaralipuke jokaista kuljetettavaa matkatavaraa kohden. Muista säilyttää nämä lipukkeet siihen asti, kunnes olet saanut matkatavarasi kohteessa.

Lue lisää matkatavaroista
Lue lisää matkatavaroiden luovuttamisajoista

Oletko jo tehnyt lähtöselvityksen? Tutustu Flight Guide -oppaaseesi

Haluaisitko tietää, mitä ruokalistalta löytyy tai lukea mielenkiintoisia tietoja lennostasi, miehistöstä tai lentokoneesta? Voit siirtyä Flight Guide -oppaaseesi Matkani-palvelun kautta. Voit käyttää Flight Guide -opasta millä tahansa laitteella, joten muista tallentaa se matkapuhelimesi tai tablettisi aloitusnäytölle, ennen kuin lähdet matkaan!

Flight Guide on käytettävissä aikaisintaan 31 päivää ennen KLM:n lennon lähtöä.

Siirry suoraan Flight Guide -oppaaseen