Lähtöselvitys lentokentällä

Eikö lähtöselvityksen tekeminen verkossa onnistu? Tee lähtöselvitys siinä tapauksessa lentokentän itsepalveluautomaatilla ja luovuta matkatavarasi matkatavaroiden luovutuspisteellä.

Lähtöselvitys

Lähtöselvityksen tekeminen verkossa on nopein ja helpoin tapa suoriutua lähtöselvityksestä. Jos et voi tehdä lähtöselvitystä verkossa, voit tehdä sen itsepalveluautomaatillamme lentokentällä. Nämä löytyvät lähtöauloista 1 ja 2 Amsterdamin Schipholin lentokentällä.

Voit tehdä oman ja matkakumppaneidesi lähtöselvityksen helposti vain muutamalla toimenpiteellä. Samalla kun teet lähtöselvityksen verkossa, voit valita haluamasi paikan koneessa.

Automaatti toimii seuraavasti:

Vaihe 1 
Syötä passi tai lentoyhtiön kanta-asiakaskortti koneeseen tai anna lippusi numero tai varauskoodi. Varauksesi tiedot ilmestyvät ruudulle.

Vaihe 2 
Valitse paikkasi istuinpaikkakartalta. Voit myös ostaa istuinpaikan Economy Comfort -vyöhykkeeltä tai paikan, jossa on enemmän jalkatilaa tai suosikki-istuinpaikan. Tai voit hemmotella itseäsi vaihtamalla World Business -luokkaan! Tarvitset vain luottokortin, jos haluat tehdä muutoksia.

Vaihe 3
Tulosta tarkastuskorttisi.

Vaihe 4
Onko sinulla ruumaan meneviä matkatavaroita? Luovuta ne lähimpään matkatavaroiden luovutuspisteeseen ja jatka sitten matkaasi portille. Hyvää matkaa!

Jos olet jo tehnyt lähtöselvityksen, voit käyttää myös automaattia tarkastuskorttisi tulostamiseen. Automaatit ovat käytettävissä kellon ympäri Amsterdamin Schipholin lentokentällä. Useimmilla muilla lentokentillä automaatteja voi käyttää lähtöselvityksen tekemiseen ja tarkastuskorttien tulostamiseen vähintään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.

Katso luettelo lentokentistä, joilla on automaatti

Lähtöselvityksen tekeminen Aasian lennoilla 
Voit myös käyttää automaattejamme kiinan, korean ja japanin kielellä. Portilla oleva henkilökuntamme puhuu myös näitä kieliä. He ovat valmiita kääntämään ilmoituksia ja auttavat mielellään, mikäli sinulla on kysyttävää ennen koneeseen nousua.

Lue lisää reittikohtaisista palveluistamme

SkyPriority-palvelut

Sky Priority logo

Kun matkustat ensimmäisessä luokassa tai Business-luokassa Flying Blue -ohjelman Gold- tai Platinum-jäsenenä tai SkyTeam Elite Plus -jäsenenä, saat nauttia erillisen lähtöselvitystiskin takaamasta nopeasta lähtöselvityksestä ja punaisen maton kohtelusta.

Myös matkatavarasi saavat ensisijaista palvelua: sinun tarvitsee vain mennä itsepalvelu- tai tavalliseen luovutuspisteeseen. Amsterdamin Schipholin lentokentällä ne sijaitsevat rivien 9, 10 ja 11 lähtöselvitystiskeillä.

Lähtöselvityksen jälkeen SkyPriority-matkustajat voivat mennä turvatarkastukseen tai maahanmuuttoviranomaisten tarkastukseen käyttäen nopeita ensisijaisia jonoja yhä useammilla lentokentillä maailmanlaajuisesti.

Etsi vain punaiset SkyPriority-merkit, jotta matkastasi tulee erityisen miellyttävä!

Lue lisää SkyPriority-ohjelmasta


Pääse portillesi nopeammin Amsterdamin lentokentän Privium Parking P2 -parkkipaikalta

Huomaa
: Privium jalankulkusilta P2 Parking -parkkipaikalta siipiin B ja C on suljettu. Käy Schipholin nettisivuilla  saadaksesi lisätietoja.


Lähtöselvitystiskit

Airport map
Overview of Amsterdam Airport Schiphol’s departure terminalsSuurenna tätä kuvaa

Voit myös tehdä lähtöselvityksen lähtöselvitystiskillä samana päivänä lähteville lennoille. Lähtöselvitystiskit sijaitsevat Amsterdamin Schipholin lentokentällä Schengen-maille lähtöaulassa 1, tiskirivi 7, ja Schengenin ulkopuolisille maille lähtöaulassa 2, tiskirivit 12 ja 13. Voit luovuttaa matkatavarasi kaikkina viikonpäivinä lähtöaulassa alkaen kello 4.30. Ole hyvä ja tarkista lentokentällä olevista näytöistä oikea tiskirivi.

Lähtöselvitys lounge-tiloissa

KLM Crown -aulamme Amsterdamin Schipholin lentokentällä, Houstonissa, Dubaissa ja Torontossa tarjoavat miellyttävää ja rauhallista lähtöselvityspalvelua. Tämä palvelu on tarjolla myös kaikissa Delta Sky Club -auloissa ja Air France -aulassa terminaaleissa 2E, 2F ja 2G Pariisin Charles de Gaulle -kentällä.

Lue lisätietoja lounge-tiloistamme

Matkatavaroiden luovutuspiste

Mikäli olet jo tehnyt lähtöselvityksen, sinun tarvitsee vain luovuttaa ruumaan menevät matkatavarat lentokentän matkatavaroiden luovutuspisteeseen. Nämä sijaitsevat Amsterdamin Schipholin lentokentällä Schengen-maille lähtöaulassa 1, tiskirivi 7, ja Schengenin ulkopuolisille maille lähtöaulassa 2, tiskirivit 12 ja 13. Suurin osa lentokentistä ottaa laukkuja vastaan lähtöpäivänä korkeintaan 2 tuntia ennen koneen lähtöä.

Sinulle annetaan matkatavaralipuke jokaista kuljetettavaa matkatavaraa kohden. Muista säilyttää nämä lipukkeet siihen asti, kunnes olet saanut matkatavarasi kohteessa.


Lue lisää matkatavaroista

Matkatavaroiden itsepalvelupiste

Self-service baggage drop-off points at Schiphol

Amsterdamin Schipholin lentokentällä voit luovuttaa matkatavarasi itse matkatavarakoneella. Schengen-maiden matkatavarakoneet sijaitsevat lähtöaulassa 1, tiskirivi 7, ja Schengenin ulkopuolisten maiden matkatavarakoneet lähtöaulassa 2, tiskirivit 12 ja 13.

Voit käyttää matkatavaroiden itsepalvelupisteitä, jos:

  • olet jo suorittanut lähtöselvityksen joko verkossa tai automaatilla;
  • sinulla ei ole enempää kuin sallittu määrä matkatavaroita;
  • sinulla on voimassa olevat matkustusasiakirjat; 


Jos sinulla on ylimääräisiä matkatavaroita, voit viedä ne tavalliseen matkatavaroiden luovutuspisteeseen.

Matkatavaroiden itsepalvelupiste toimii seuraavasti:

Vaihe 1
Aseta matkatavara hihnalle.

Vaihe 2
Todista henkilöllisyytesi skannaamalla tarkastuskorttisi.

Vaihe 3
Tarkista ruudulle ilmestyvät varaustietosi.

Vaihe 4
Tarraetiketti tulostuu automaattisesti. Kiinnitä etiketti matkatavaroihisi ja ilmoita ruudulla, kun olet valmis.

Vaihe 5
Matkatavaroiden itsepalvelupiste tulostaa vahvistuksen siitä, että olet luovuttanut ruumaan menevät matkatavarat. Varmista, että säilytät tämän vahvistuksen. Matkatavaroidesi lähtöselvitys on nyt suoritettu loppuun.

Ole hyvä ja toista nämä vaiheet jokaisen mukaan ottamasi matkatavaran kohdalla.

Mikäli tarvitset apua matkatavaroiden luovutuspisteessä, työtoverimme auttavat sinua mielellään.