Tee lähtöselvitys verkossa

Find the best flight by Benefits Block

Tee lähtöselvitys missä tahansa
Tee lähtöselvitys mukavasti kotona tai toimistossa

Valitse oma istuinpaikkasi
Valitse istuinpaikkasi verkossa ja tulosta tarkastuskortti

Säästä aikaa lentokentällä
Vältä jonoja lähtöselvitystiskillä

Tee lähtöselvitys nyt
 

Miten lähtöselvitys tehdään verkossa?

Woman booking online

Kirjaudu sisään
Anna e-lippusi numero tai varauskoodi ja lennon numero tai kirjaudu palveluun käyttäen sähköpostiosoitettasi ja salasanaa tai Flying Blue-numeroasi ja salasanaa.

Vaihe 1 – Omat tiedot
Valitse lennot ja anna kaikkien niiden seurueeseesi kuuluvien matkustajien nimet, joiden lähtöselvityksen haluat tehdä.

Vaihe 2 – Lisävaihtoehdot

  • Valitse istumapaikkasi tai järjestä erityismukavuuksilla varustettu istumapaikka. Jos matkustat yksin, voit Meet & Seat -palvelun avulla katsoa, ketkä matkustavat mukanasi KLM:n lennolla.
  • Tilaa à la carte ateria mannertenvälisille KLM:n lennoille, jotka lähtevät Amsterdamista
  • Saat alennuksen, jos haluat tuoda maksullisen ylimääräisen ruumaan menevän matkatavaran.

Vaihe 3 – Tulosta tositteet
Tulosta oma tarkastuskorttisi sekä mahdollisen matkaseurueesi tarkastuskortit. Jos sinulla ei ole tulostinta, voit lähettää tarkastuskorttisi sähköpostitse jollekin, joka voi tulostaa sen puolestasi. Voit myös tulostaa sen itsepalveluautomaatista lentokentällä.

Tai voit vastaanottaa sähköisen tarkastuskortin
Useilla reiteillä on mahdollista tilata sähköinen tarkastuskortti. Voit vastaanottaa sen älypuhelimeesi, kämmentietokoneeseesi, Blackberryysi tai Internet-yhteydellä varustettuun matkapuhelimeesi. Vastaanottamassasi tekstiviestissä tai sähköpostissa on kaikki lennon tiedot ja viivakoodi, joka skannataan lentokentällä. Lue lisää sähköisestä tarkastuskortista.

Joissakin tapauksissa tarkastuskortti ei välttämättä ole saatavilla. Silloin voit tulostaa lähtöselvityksen vahvistusasiakirjan ja vaihtaa sen tarkastuskorttiin lentokentällä.

Ruumaan menevien matkatavaroiden luovuttaminen lentokentällä
Kun lähtöselvitys on tehty, sinun tarvitsee vain jättää ruumaan menevät matkatavarat lentokentän luovutuspisteeseen ennen koneen lähtöä. Useimmilla lentokentillä voit luovuttaa matkalaukkusi jo 2 tuntia ennen koneesi lähtöä.

Katso matkatavaroiden luovutuspisteiden sulkemisajat.

Lähtöselvityksen peruuttaminen
Lähtöselvityksen tehtyäsi voit peruuttaa sen, jos esim. haluat varata myöhemmän lennon. Siirry kohtaan ’Tee lähtöselvitys verkossa’ sivulla KLM.com, ja klikkaa ’Peruuta lähtöselvityksesi täällä’. Anna lippusi numero tai varauskoodi. Varaa myöhempi lento soittamalla puhelinvaraukseen.

Ota yhteyttä puhelinvaraukseen

Milloin lähtöselvityksen voi tehdä verkossa?

Useimmilla lennoilla voit tehdä lähtöselvityksen KLM.com-sivustolla 1–30 tuntia ennen lennon lähtöä.

Poikkeukset lähtöselvitysaikoihin:

  • Yhdysvaltoihin lähtevät ja sieltä saapuvat lennot: 1–24 tuntia ennen lähtöä
  • Etiopiasta, Ghanasta, Keniasta tai Sudanista lähtevät lennot: 1,5–30 tuntia ennen lähtöä.
  • Aeroméxicon ja China Easternin lennot: korkeintaan 24 tuntia ennen lähtöä

Jos paluulentosi lähtee 24 tunnin kuluessa menolentosi lähdöstä, voit tehdä heti lähtöselvityksen paluulentoasi varten.

Lähtöselvityksen tekeminen verkossa KLM.com-sivustolla on mahdollista, jos matkasi ensimmäistä lentoa operoi KLM, AIR FRANCE, Alitalia, Aeroméxico, CityJet, Delta Air Lines tai Kenya Airways, China Southern Airlines, China Airlines, LOT tai Tarom lähtiessäsi Amsterdamista. (Näet varausvahvistuksesta, mikä lentoyhtiö suorittaa lentosi.)

Matkustajat, jotka eivät voi tehdä lähtöselvitystä verkossa:

  • matkustajat, jotka ovat pyytäneet avustamista ja jotka eivät matkusta vähintään 15-vuotiaan samassa varauksessa näkyvän henkilön seurassa
  • matkustajat, jotka lähtevät lentokentiltä, joilla ei ole mahdollisuutta lähtöselvityksen tekemiseen verkossa
  • matkustajat, jotka menevät junalla Brysselin eteläiseltä rautatieasemalta tai Antwerpenin keskusasemalta Amsterdamin Schipholin lentokentälle.

Näissä tapauksissa sinun on tehtävä lähtöselvitys lentokentällä.

Tarkastele listaa lentokentistä, joista on lähtöselvityspalvelu

Yhdysvaltoihin lähtevät ja sieltä saapuvat lennot

Yhdysvaltoihin lähtevillä ja sieltä saapuvilla lennoilla lähtöselvityksen voi tehdä verkossa 1–24 tuntia ennen lähtöä.

Matkustaminen Yhdysvaltoihin
Maahanmuuton, turvatoimien ja lentokenttärajoitusten seurauksena jotkut lentokentät eivät salli oman tarkastuskortin tulostamista ennen lähtöä. Tässä tapauksessa voit tehdä lähtöselvityksen automaatilla tai lentokentän lähtöselvitystiskillä.

Jos passisi on myönnetty maassa, joka kuuluu Visa Waiver -ohjelmaan, sinun on haettava ESTA-matkustuslupaa mieluiten 72 tuntia ennen lähtöä.

Sinulla on aina oltava ESTA-matkustuslupa, jotta voit tehdä lähtöselvityksen verkossa osoitteessa KLM.com, paitsi jos sinulla on oleskelulupa Yhdysvalloissa.

Lue lisää matkustamisesta Yhdysvaltoihin

Matkustaminen Yhdysvalloista
Jos matkustat Yhdysvalloista ja haluat tehdä lähtöselvityksen verkossa KLM.comin kautta, sinut ohjataan Delta Air Linesin verkkosivustolle. Se tarkoittaa sitä, että ylimääräisten matkatavaroiden kuljetusta ei voida järjestää KLM.comin kautta.

Jos kuitenkin lähdet Chicagosta, Houston, Miami, San Franciscosta tai Washington DC:stä, voit tehdä lähtöselvityksen KLM.comin kautta – ja halutessasi järjestää ylimääräisten matkatavaroiden kuljetuksen.

Oletko jo tehnyt lähtöselvityksen? Tutustu Flight Guide -oppaaseesi

Haluaisitko tietää, mitä ruokalistalta löytyy tai lukea mielenkiintoisia tietoja lennostasi, miehistöstä tai lentokoneesta? Voit siirtyä Flight Guide -oppaaseesi Matkani-palvelun kautta. Voit käyttää Flight Guide -opasta millä tahansa laitteella, joten muista tallentaa se matkapuhelimesi tai tablettisi aloitusnäytölle, ennen kuin lähdet matkaan!

Flight Guide on käytettävissä aikaisintaan 31 päivää ennen KLM:n lennon lähtöä.

Siirry suoraan Flight Guide -oppaaseen