Lähtöselvitys matkapuhelimella

voit tehdä lähtöselvityksen missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain matkapuhelimesi. Olemme tehneet siitä vieläkin helpompaa: useimmille lennoille voit tilata myös sähköisen tarkastuskortin suoraan matkapuhelimeen.

Voinko käyttää lähtöselvityksen mobiilipalvelua?

Voit tehdä lähtöselvityksen mobiilipalvelun kautta:

  • matkapuhelimesta, jossa on Internet-yhteys
  • itsellesi ja ryhmäsi kaikille muille matkustajille
  • kaikille KLM:n suorittamille lennoille ja monille muille lennoille.


Joitakin mobiililähtöselvitystä koskevia poikkeuksia on mainittu KLM.com-sivustolla. Nämä poikkeukset ovat samat kuin verkossa täydellisen KLM.com-sivuston kautta lähtöselvitystä tehdessä.

Lue lisää lähtöselvityksen tekemisestä verkossa

Miten se toimii?

Mobile check-in

Vaihe 1 – KLM.com mobiilisivusto
Käytä matkapuhelintasi, anna osoite 'www.KLM.com' ja mene sitten kohtaan 'lähtöselvitys'. Jos sait lähtöselvitystä koskevan tekstiviestin, ohita tämä vaihe ja käytä vain tekstiviestissä olevaa linkkiä.  
 
Vaihe 2 – Kirjaudu sisään
Anna e-lippusi numero tai varauskoodi ja lennon numero, jolloin henkilökohtaiset tietosi ilmestyvät ruudulle. 

Vaihe 3 – Istuinpaikka ja matkatavarat
Näet koneessa sinulle varatun istuinpaikan numeron; voit halutessasi vaihtaa paikkaa. Voit myös varata mukavamman istuinpaikan. Haluatko mukaasi enemmän matkatavaroita? Voit saada niistä 20 % alennusta!

Vaihe 4 – Tarkastuskortti
Riippuen lentoreitistäsi ja matkapuhelimesi liittymän palveluista voit vastaanottaa tarkastuskorttisi sähköpostitse. Viivakoodi pysyy samana, vastaanotitpa sen sitten miten tahansa.

  • Sähköposti: saat yhden viestin, jossa ovat sekä lähtöselvitystietosi että viivakoodi.


Jos et voi vastaanottaa lentosi sähköistä tarkastuskorttia, voit tulostaa tarkastuskorttisi kotona tai lentokentällä.

Mikä on sähköinen tarkastuskortti?

Mobile electronic boarding card

Sähköisessä tarkastuskortissa ovat lentosi kaikki tiedot ja viivakoodi, joka skannataan lentokentällä koneeseen noustessa. Se tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse tulostaa tätä tarkastuskorttia.

Jos sinulla on passi tai henkilöllisyystodistus, pääset lentokentän kaikkien tarkastuspisteiden läpi. Sähköisen tarkastuskortin avulla voit käyttää kaikkia lentokentän tiloja aivan samoin kuin paperilla olevalla tarkastuskortilla.

Sähköisessä tarkastuskortissa ei ole mainintaa Flying Blue -jäsenyydestäsi. Muista ottaa Flying Blue -jäsenkorttisi mukaan, jotta pääset nauttimaan kaikista jäsentasollesi kuuluvista eduista!

Tarkista, onko sähköinen tarkastuskortti saatavilla lähtökentällesi

Kuinka voin tulostaa tarkastuskortin tarvittaessa?

Jos puhelimesi akku on lopussa tai jos unohdit ottaa matkapuhelimesi mukaan, voit tulostaa tarkastuskortin automaatilla tai lentokentän lähtöselvitystiskillä. Tarkastuskortti voidaan tulostaa vielä 30 minuuttia ennen lähtöä.  

Tarkastele listaa lentokentistä, joista on lähtöselvityspalvelu

Matkatavaroiden lähtöselvitys

Kun olet tehnyt lähtöselvityksen, voit jättää ruumassa kuljetettavat matkatavarat lentokentän matkatavaroiden luovutuspisteeseen.

Katso matkatavaroiden luovutusajat

Oletko jo tehnyt lähtöselvityksen? Tutustu Flight Guide -oppaaseesi

Haluaisitko tietää, mitä ruokalistalta löytyy tai lukea mielenkiintoisia tietoja lennostasi, miehistöstä tai lentokoneesta? Voit siirtyä Flight Guide -oppaaseesi Matkani-palvelun kautta. Voit käyttää Flight Guide -opasta millä tahansa laitteella, joten muista tallentaa se matkapuhelimesi tai tablettisi aloitusnäytölle, ennen kuin lähdet matkaan!

Flight Guide on käytettävissä aikaisintaan 31 päivää ennen KLM:n lennon lähtöä.

Siirry suoraan Flight Guide -oppaaseen