Varaa istumapaikkasi

Haluamme matkustajien voivan istua juuri siellä missä he haluavat. Tämän vuoksi voit valita KLM:n lennoilla itse oman lempipaikkasi. Me jopa suosittelemme parhaiten soveltuvia istumapaikkoja erityistarpeita omaaville matkustajille, kuten vaikka perheille. Näin voit varaa istumapaikkasi KLM:n lennollesi.

Miten voin valita istumapaikkani?

Jos käytät KLM.com-sivustoa, se ei voisi olla tämän helpompaa. Voit varata paikat istumapaikkakartalta kun varaat KLM:n lentoasi; jälkikäteen voit tehdä varauksen Matkani -palvelun kautta tai lähtöselvityksen yhteydessä. Sinun tarvitsee vain valita KLM:n lentosi istumapaikka ja seurata ohjeita suorittaaksesi istumapaikkasi varauksen loppuun.

Varasitko KLM:n lennon?

Varaa istumapaikkasi nyt

Kulut ja alennukset

Voit valita useille KLM:n lennoille tavalliset istumapaikat veloituksetta koska tahansa KLM.com-sivuston tai KLM-sovelluksen kautta. Economy Comfort -istumapaikat, istumapaikat joissa on enemmän jalkatilaa, sekä suosikki-istumapaikat voi varata maksua vastaan. Lue lisää lisämukavuuksien varaamisesta.

KLM:n Aasian (lukuun ottamatta Intiaa), Etelä-Amerikan ja Karibian lennoilla, jotka on varattu 1. joulukuuta 2015 tai sen jälkeen ja joiden lähtö on aikaisintaan 26. tammikuuta 2016 sovelletaan kuitenkin seuraavia sääntöjä:

 • Tavallisen istumapaikan varaaminen maksaa 20 EUR (yhteen suuntaan) kun varaus tehdään ennen lähtöselvityksen alkamista.
 • Tavallisen istumapaikan varaaminen lähtöselvityksen yhteydessä on maksutonta.
 • Economy Comfort -istumapaikat, istumapaikat joissa on enemmän jalkatilaa, sekä suosikki-istumapaikat voi varata näille KLM:n lennoille maksua vastaan. Lue lisää  lisämukavuuksien varaamisesta

Istumapaikan maksullisuuteen tai maksuttomuuteen vaikuttavat monet eri tekijät, kuten esimerkiksi istumapaikan tyyppi, lipputyyppi, matkustusluokka ja se, matkustatko perheen kanssa vai yksin. Alla on lisätietoja poikkeuksista ja alennuksista.

Business-luokan matkustajat

Business-luokassa istumapaikan valitseminen on aina maksutonta.

Flying Blue -jäsenet

Flying Blue- ja SkyMiles-jäsenet pääsevät nauttimaan muista eduista ja alennuksista heidän jäsentasostaan riippuen:

Ivory-jäsenet:

Voit valita useille KLM:n lennoille tavalliset istumapaikat veloituksetta ja lisämukavuuksilla varustetut istumapaikat maksua vastaan. Koskee KLM:n Aasian (lukuun ottamatta Intiaa), Etelä-Amerikan ja Karibian lennoilla, jotka on varattu 1. joulukuuta 2015 tai sen jälkeen ja joiden lähtö on aikaisintaan 26. tammikuuta 2016:

 • Tavallisen istumapaikan valinta maksutta lähtöselvityksen yhteydessä: alkaen 30 tuntia ennen lähtöä (24 tuntia ennen lähtöä Yhdysvaltoihin lähtevillä ja sieltä saapuvilla lennoilla)
 • Ennen lähtöselvityksen alkamista: tavallisten istumapaikkojen varaaminen maksua vastaan
 • Economy Comfort -istumapaikat, istumapaikat, jossa on enemmän jalkatilaa sekä suosikki-istumapaikat maksua vastaan: milloin tahansa KLM.com-sivuston kautta

Silver-jäsenet:

Voit valita useille KLM:n lennoille tavalliset istumapaikat veloituksetta ja saat 25 %:n alennuksen lisämukavuuksilla varustetuista istumapaikoista. Koskee KLM:n Aasian (lukuun ottamatta Intiaa), Etelä-Amerikan ja Karibian lennoilla, jotka on varattu 1. joulukuuta 2015 tai sen jälkeen ja joiden lähtö on aikaisintaan 26. tammikuuta 2016:

 • Vapaasti valittavat tavalliset istumapaikat koko matkaseurueellesi
 • 25 %:n alennus Economy Comfort -istumapaikoista, istumapaikoista, jossa on enemmän jalkatilaa sekä suosikki-istumapaikoista
 • Milloin tahansa KLM.com-sivuston kautta

Gold-jäsenet:

Voit valita useille KLM:n lennoille tavalliset istumapaikat veloituksetta ja saat 50 %:n alennuksen kaikista lisämukavuuksilla varustetuista istumapaikoista. Koskee KLM:n Aasian (lukuun ottamatta Intiaa), Etelä-Amerikan ja Karibian lennoilla, jotka on varattu 1. joulukuuta 2015 tai sen jälkeen ja joiden lähtö on aikaisintaan 26. tammikuuta 2016:

 • Vapaasti valittavat tavalliset istumapaikat koko matkaseurueellesi
 • Suosikki-istumapaikkojen varaaminen ilmaiseksi
 • 50 %:n alennus Economy Comfort -istumapaikoista sekä istumapaikoista, jossa on enemmän jalkatilaa
 • Milloin tahansa KLM.com-sivuston kautta

Platinum- ja SkyMiles Diamond -jäsenet:

Voit valita useille KLM:n lennoille tavalliset istumapaikat ja lisämukavuuksilla varustetut istumapaikat veloituksetta. Koskee KLM:n Aasian (lukuun ottamatta Intiaa), Etelä-Amerikan ja Karibian lennoilla, jotka on varattu 1. joulukuuta 2015 tai sen jälkeen ja joiden lähtö on aikaisintaan 26. tammikuuta 2016:

 • Vapaasti valittavat tavalliset istumapaikat koko matkaseurueellesi
 • Economy Comfort -istumapaikkojen, istumapaikkojen, jossa on enemmän jalkatilaa sekä suosikki-istumapaikkojen ilmainen varaus
 • Milloin tahansa KLM.com-sivuston kautta
Täysin joustavat liput

Joustavalla lipulla, jolla voit muuttaa ja/tai peruuttaa matkasi (lippuluokat Y, B ja M) voit lisäksi valita tavalliset istumapaikat maksutta milloin tahansa. Mikäli et ole varma siitä, minkä lipputyypin olet varanut, kirjaudu Matkani -palveluun ja siirry valitse istumapaikka -kohtaan nähdäksesi, mikäli paikasta veloitetaan.

Perheet

Pyrimme tekemään perheiden matkustamisesta mahdollisimman vaivatonta. Teemme parhaamme antaaksemme perheellesi hyvät istumapaikat, koska tiedämme kuinka tärkeää on voida istua yhdessä lasten kanssa.

Voit valita useille KLM:n lennoille tavallisen istumapaikan veloituksetta, ja lisämukavuuksilla varustetut istumapaikat lisämaksua vastaan.

KLM:n Aasian (lukuun ottamatta Intiaa), Etelä-Amerikan ja Karibian lennoilla, jotka on varattu 1. joulukuuta 2015 tai sen jälkeen ja joiden lähtö on aikaisintaan 26. tammikuuta 2016 sovelletaan kuitenkin seuraavia sääntöjä:

 • Jos matkustat sylivauvan kanssa (enintään 2 vuoden ikäinen paluulennolla), voit varata maksulliset istumapaikat itsellesi sekä muille varaukseesi kuuluville henkilöille. Mikäli et varaa istumapaikkoja itse, valitsemme sopivat istumapaikat koko perheellesi veloituksetta viimeistään 4 päivää ennen lähtöä.
 • Jos matkustat (2–11 vuoden ikäisten) lasten kanssa, voit varata maksulliset istumapaikat perheellesi lähtöselvityksen alkamiseen saakka. Mikäli et varaa istumapaikkoja, valitsemme perheellesi sopivat tavalliset istumapaikat viimeistään 4 päivää ennen lähtöä. Pyrimme sijoittamaan teidät vierekkäin ja takaamme, että kukin lapsi istuu yhden matkaseurueeseenne kuuluvan aikuisen vieressä. Istumapaikkojen valitseminen ja vaihtaminen lähtöselvityksen yhteydessä on ilmaista.
 • Mikäli lapsesi matkustaa yksin, valitsemme hänelle maksutta sopivan istumapaikan ja huolehdimme hänestä koko lennon ajan.
Avustusta tarvitsevat matkutstajat

Haluamme, että KLM:n lentosi sujuu mahdollisimman miellyttävästi. Henkilökuntamme keskustelee mielellään avun tarpeestasi. Soita meille, niin autamme sinua löytämään sopivimman istumapaikan maksutta.

Lue lisää avustajan järjestämisestä

Vähintään 9 hengen ryhmät

Voit valita tavalliset istumapaikat koko ryhmällesi veloituksetta lähtöselvityksen päättymiseen saakka.

Vaihda istumapaikkaa

Istumapaikkojen vaihtaminen on yhtä helppoa kuin niiden varaaminenkin – Matkani -palvelussa tai lähtöselvityksen yhteydessä. Voit vaihtaa istumapaikan saman istumapaikkatyypin paikkaan milloin tahansa aina lähtöselvityksen sulkeutumiseen asti. Jos päätät varata kalliimman istumapaikan, tai jos annoimme sinulle tavallisen istumapaikan ja haluat vaihtaa paikkoja, sinun tarvitsee vain maksaa näiden hintojen välinen erotus. Mikäli sinulle annettiin Economy Comfort -istumapaikka tai istumapaikka, jossa on enemmän jalkatilaa, tai suosikki-istumapaikka, ja haluat vaihtaa sen toiseen istumapaikkaan, sinun täytyy maksaa täysi hinta istumapaikan tyypistä riippumatta.

Lentojen muutokset

Jos olet varannut istumapaikan ja vaihtanut lentoasi sen jälkeen, voit valita saman istumapaikkatyypin ilmaiseksi uudelle lennollesi.

Jos vaihdat lentoasi, teemme kaikkemme varmistaaksemme, että saat alunperin valitsemasi istumapaikan. Ajoittain joudumme kuitenkin esimerkiksi vaihtamaan konetta. Tällaisessa tilanteessa toimimme varasuunnitelman mukaan. Tämä tarkoittaa, että pyrimme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen vaihtoehtoisen istumapaikan; vastaavan erityismukavuuksilla varustetun istumapaikan tai alunperin varaamaasi tavallisen istumapaikan (ikkuna-/käytävä-/keskipaikka). Pyrimme myös sijoittamaan matkaryhmät vierekkäin.

Lue tavallisten istumapaikkojen varausta koskevat Ehdot ja edellytykset

Hyvitykset

Olemme hyvin pahoillamme, jos et saanut haluamaasi istumapaikkaa! Sellaisen harvinaisen tapauksen sattuessa, ettemme saa sinulle samantyyppistä erityismukavuuksilla varustettua istumapaikkaa, voit hakea hyvitystä alunperin varatun istumapaikan kuluista. Tämä on mahdollista myös, jos olit varannut tavallisen istumapaikan maksua vastaan, mutta olimme valinneet sinulle eri istumapaikan.

Lue lisää ja hae hyvitystä