Erikoisateriat koneessa

Haluatko mieluummin kasvisaterian tai erikoisaterian uskonnollisista syistä? Vai tarvitsetko erikoisaterian lääkärin määräämästä ruokavaliosta johtuen? KLM:n mannertenvälisillä lennoilla voit tilata useita erilaisia erikoisaterioita.

Tilaa erikoisateriasi

Erikoisateriat ovat saatavilla ilman lisäveloitusta ja niitä tarjoillaan vain KLM:n mannertenvälisillä lennoilla. Muista tehdä varaus vähintään 24 tuntia ennen lähtöä (Kosher-ateriat: vähintään 48 tuntia). Voi tehdä tilauksen verkossa erittäin helposti KLM.com-sivustolla. Voit valita haluamasi vaihtoehdon varauksesi yhteydessä tai Matkani-palvelussa. Voit myös ottaa meihin yhteyttä.

Kirjaudu Matkani-palveluun

Tilaa erikoisateria

Haluatko nauttia jotain todella hyvää? Tutustu à la carte -ruokalistaamme

Lasten ateriat

Bluey mascot plane

 • Vauvanruoka: suosittelemme, että tuot vauvasi ruoat aina mukanasi. Lentokenttien nesteitä koskevia rajoituksia ei sovelleta vauvanruokiin. KLM:n mannertenvälisillä lennoilla vauvasi saa veloituksetta Bluey-ruokalapun. Kyseisillä lennoilla on tarjolla vain rajoitettu määrä steriloituja aterioita. Näitä aterioita ei voi tilata etukäteen.

 • Lapset: voit tilata lasten aterian ilmaiseksi KLM:n mannertenvälisillä lennoilla. Lasten ateria on pakattu värikkääseen Bluey-laatikkoon.

Kasvisateriat

 • Lakto-ovo-kasvisateria: tämä ateria ei sisällä lihaa, lihavalmisteita tai kalaa, mutta saattaa sisältää maitotuotteita, munia ja kasviksia.
 • Aasialainen kasvisateria: mausteisia kasvisruokayhdistelmiä, jotka saattavat sisältää rajoitetun määrän maitotuotteita.
 • Vegaaniateria: ei eläinperäisiä tuotteita, munia tai maitotuotteita.

Lääkinnälliset ruokavaliot

KLM's medical diets
 • Diabeetikon ateria: tasapainoinen ateria, jossa on kompleksisia hiilihydraatteja, proteiineja, terveellisiä rasvoja ja alhainen sokeripitoisuus.
 • Vähärasvainen ateria: tässä ateriassa on yhteensä korkeintaan 3 grammaa rasvaa 100 grammaa kohden.
 • Vähäsuolainen ateria: tämä ateria ei sisällä hyvin suolaisia ainesosia eikä lisättyä suolaa.
 • Gluteeni-intolerantikon ateria: näihin aterioihin käytetyt ainesosat on valittu gluteenittomuuden perusteella. Valitettavasti emme voi taata, että ateria on 100-prosenttisesti gluteeniton.
 • Laktoosi-intoleranssiateria: maitotuotteet on jätetty pois. Valitettavasti emme voi taata, että ateria on 100-prosenttisesti laktoositon.

Uskonnollisen aterian valinta

 • Muslimiateria: tämä ateria ei sisällä sianlihaa, sen sivutuotteita tai alkoholia. Jos tämä ateria sisältää lihaa, se on peräisin rituaalisesti teurastetuista eläimistä.
 • Kosher-ateria: tähän ateriaan sisältyvä ruoka on valittu, valmistettu ja tarjoiltu juutalaisten ruokavaliosääntöjen ja tapojen mukaan. Tilaa kosher-ateriasi vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.
 • Hinduateria: tämä ateria ei sisällä naudan-, vasikan- tai sianlihaa eikä niistä tehtyjä valmisteita.

Maapähkinä- ja pähkinäallergia sekä muut ruoka-aineallergiat

Ateriamme eivät sisällä lainkaan kokonaisia tai jauhettuja maapähkinöitä tai maapähkinätahnaa. Emme kuitenkaan voi taata, että KLM:n lennot olisivat 100 %:n vapaita maapähkinäkontaminaatiosta. Tarjoamme mannertenvälisillä lennoillamme Business-luokassa välipalana pähkinäsekoituksen ja Economy-luokassa manteleita. Emme valitettavasti voi tarjota sinulle vaihtoehtoa. On myös mahdollista, että muut matkustajat ovat ottaneet maapähkinöitä tai muita pähkinöitä mukaansa lennolle.

Älä unohda allergialääkkeitäsi

Jos kärsit vakavasta ruoka-aineallergiasta, suosittelemme, että otat allergialääkkeesi mukaasi. Voit ottaa myös oman aterian mukaasi, mutta lentokoneen turvallisuusmääräyksistä johtuen emme valitettavasti voi lämmittää sitä sinulle. Suosittelemme, että varmistat myös lääkäriltäsi tai KLM Caresista, tulisiko sinun matkustaa.

Lue lisää KLM Cares asiakaspalvelusta