Erikoisateriat koneessa

Haluatko syödä koneessa mieluummin kasvis-, kosher-, halal- tai hinduaterian? Vai haluatko aterian ilman gluteenia, laktoosia tai kaloreita? KLM:n mannertenvälisillä lennoilla voit tilata useita erilaisia erikoisaterioita.

Tilaa erikoisateriasi

Erikoisateriat ovat saatavilla ilman lisäveloitusta ja niitä tarjoillaan vain KLM:n mannertenvälisillä lennoilla. Muista tehdä varaus vähintään 24 tuntia ennen lähtöä (Kosher-ateriat: vähintään 48 tuntia). Voi tehdä tilauksen verkossa erittäin helposti KLM.com-sivustolla. Voit valita haluamasi vaihtoehdon varauksesi yhteydessä tai Matkani-palvelussa. Voit myös ottaa meihin yhteyttä.

Kirjaudu Matkani-palveluun

Tilaa erikoisateria

Haluatko nauttia jotain todella hyvää? Tutustu à la carte -ruokalistaamme

Lasten ateriat

Bluey mascot plane

 • Vauvanruoka: suosittelemme, että tuot vauvasi ruoat aina mukanasi. Lentokenttien nesteitä koskevia rajoituksia ei sovelleta vauvanruokiin. KLM:n mannertenvälisillä lennoilla vauvasi saa veloituksetta Bluey-ruokalapun. Kyseisillä lennoilla on tarjolla vain rajoitettu määrä steriloituja aterioita. Näitä aterioita ei tarvitse tilata etukäteen.

 • Lapset: voit tilata lasten aterian ilmaiseksi KLM:n mannertenvälisillä lennoilla. Aterialaatikosta löytyy herkullisen ruoan lisäksi myös Bluey-lelu.

Kasvisateriat

 • Lakto-ovo-kasvisateria: tämä ateria ei sisällä lihaa, lihavalmisteita tai kalaa, mutta saattaa sisältää maitotuotteita, munia ja kasviksia.
 • Aasialainen kasvisateria: mausteisia kasvisruokayhdistelmiä, jotka sisältävät rajoitetusti maitotuotteita.
 • Vegaaniateria: ei eläinperäisiä tuotteita, munia tai maitotuotteita.

Lääkinnälliset ruokavaliot

KLM's medical diets
 • Diabeetikon ateria: tässä ateriassa on runsaasti kompleksisia hiilihydraatteja ja kuituja, alhainen rasvapitoisuus ja ateria sisältää pienen määrän sokeria.
 • Vähäkalorinen ateria: tässä ateriassa on runsaasti kompleksisia hiilihydraatteja, kuituja ja tyydyttymättömiä rasvoja, alhainen kolesterolitaso ja ateria sisältää pienen määrän tyydyttyneitä rasvoja.
 • Vähäsuolainen ateria: ei lisättyä suolaa, hyvin suolaiset ainesosat jätetty pois.
 • Gluteeniton ateria: näihin aterioihin käytetyissä ainesosissa on valmistajan etiketti, joka varmistaa, että niissä ei ole gluteenia. Valitettavasti emme voi taata, että ateria on 100-prosenttisesti gluteeniton.
 • Laktoosi-intoleranssiateria: maitotuotteet on jätetty pois. Valitettavasti emme voi taata, että ateria on 100-prosenttisesti laktoositon.

Uskonnollisen aterian valinta

 • Halal-ateria: ei sisällä sianlihaa, sen sivutuotteita tai alkoholia. Kaikki ateriassa käytetyt lihat ovat peräisin rituaalisesti teurastetuista eläimistä.
 • Kosher-ateria: valittu, valmistettu ja tarjoiltu juutalaisten ruokavaliosääntöjen ja tapojen mukaan. Tilaa kosher-ateriasi vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.
 • Hinduateria: ei sisällä naudanlihaa, naudanlihavalmisteita tai vasikan- tai sianlihaa.

Maapähkinä- ja pähkinäallergia

Ateriamme eivät sisällä lainkaan kokonaisia tai jauhettuja maapähkinöitä tai maapähkinätahnaa. Emme kuitenkaan voi taata, että KLM:n lennot olisivat 100 %:n vapaita maapähkinäkontaminaatiosta. Tarjoamme mannertenvälisillä lennoillamme Business-luokassa välipalana pähkinäsekoituksen ja Economy-luokassa manteleita. Emme valitettavasti voi tarjota sinulle vaihtoehtoa. On myös mahdollista, että muut matkustajat ovat ottaneet maapähkinöitä tai muita pähkinöitä mukaansa lennolle.

Jos kärsit vakavasta maapähkinä- tai muusta allergiasta, ethän unohda ottaa allergialääkettäsi mukaan. Voit ottaa myös oman aterian mukaasi, mutta lentokoneen turvallisuusmääräyksistä johtuen emme valitettavasti voi lämmittää sitä sinulle. Suosittelemme, että varmistat myös lääkäriltäsi tai KLM Caresista, tulisiko sinun matkustaa.

Lue lisää KLM Cares asiakaspalvelusta