Erikoisateriat koneessa

Haluatko mieluummin kasvisaterian tai erikoisaterian uskonnollisista syistä? Vai tarvitsetko erikoisaterian lääkärin määräämästä ruokavaliosta johtuen? KLM:n mannertenvälisillä lennoilla voit tilata useita erilaisia erikoisaterioita.
 

Tilaa erikoisateriasi

Erikoisateriat ovat saatavilla ilman lisäveloitusta ja niitä tarjoillaan vain KLM:n mannertenvälisillä lennoilla. Muista tehdä tilaus viimeistään 24 tuntia (kosher-ateriat: 48 tuntia) ennen lähtöä. Tilaaminen KLM.comin kautta on helppoa: voit valita haluamasi vaihtoehdon varauksen yhteydessä tai Matkani-palvelussa. Voit myös ottaa yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen.

Kirjaudu Matkani-palveluun

Tilaa erikoisateria
 

Lasten ateriat

Bluey mascot plane

 • Vauvanruoka: suosittelemme, että tuot vauvasi ruoat aina itse mukanasi. Lentokenttien nesteitä koskevia rajoituksia ei sovelleta vauvanruokiin. KLM:n mannertenvälisillä lennoilla vauvasi saa veloituksetta Bluey-ruokalapun. Kyseisillä lennoilla on tarjolla vain rajoitettu määrä steriloituja aterioita. Näitä aterioita ei voi tilata etukäteen.
 • Lapset: voit tilata lasten aterian ilmaiseksi KLM:n mannertenvälisillä lennoilla. Lasten ateria on pakattu värikkääseen Bluey-laatikkoon.
 

Kasvisateriat

 • Lakto-ovo-kasvisateria: tämä ateria ei sisällä lihaa, lihavalmisteita tai kalaa, mutta saattaa sisältää maitotuotteita, munaa ja kasviksia.
 • Aasialainen kasvisateria: mausteisia kasvisruokayhdistelmiä, jotka saattavat sisältää rajoitetun määrän maitotuotteita.
 • Vegaaniateria: ei eläinperäisiä tuotteita, munaa tai maitotuotteita.
 

Lääkinnälliset ruokavaliot

KLM's medical diets
 • Diabeetikon ateria: tasapainoinen ateria, jossa on monimutkaisia hiilihydraatteja, proteiineja, terveellisiä rasvoja ja alhainen sokeripitoisuus.
 • Vähärasvainen ateria: tämä ateria sisältää yhteensä alle 3 grammaa rasvaa 100 grammaa kohden.
 • Vähäsuolainen ateria: tämä ateria ei sisällä suolapitoisuudeltaan korkeita ainesosia tai lisättyä suolaa.
 • Gluteeniton ateria: näihin aterioihin käytetyt ainesosat on valittu gluteenittomuuden perusteella. Valitettavasti emme voi taata, että ateria on 100 % gluteeniton.
 • Laktoosi-intoleranssiateria: maitotuotteet on jätetty pois. Valitettavasti emme voi taata, että ateria on 100 % laktoositon.
 

Uskonnollisen aterian valinta

 • Muslimiateria: tämä ateria ei sisällä sianlihaa, sen sivutuotteita tai alkoholia. Jos tämä ateria sisältää lihaa, se on peräisin rituaalisesti teurastetuista eläimistä.
 • Kosher-ateria: tähän ateriaan sisältyvä ruoka on valittu, valmistettu ja tarjoiltu juutalaisten ruokavaliosääntöjen ja tapojen mukaan. Tilaa kosher-ateriasi vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.
 • Hinduateria: tämä ateria ei sisällä naudan-, vasikan- tai sianlihaa eikä niistä tehtyjä valmisteita.
 

Maapähkinä- ja pähkinäallergia sekä muut ruoka-aineallergiat

Ateriamme eivät sisällä lainkaan kokonaisia tai jauhettuja maapähkinöitä tai maapähkinätahnaa. Emme kuitenkaan voi taata, että KLM:n lennot olisivat 100 %:sti vapaita maapähkinäkontaminaatiosta. Tarjoamme mannertenvälisillä lennoillamme Business-luokassa välipalana pähkinäsekoituksen. Emme valitettavasti voi tarjota sinulle vaihtoehtoa. On myös mahdollista, että muut matkustajat ovat ottaneet maapähkinöitä tai muita pähkinöitä mukaansa lennolle.

Älä unohda allergialääkkeitäsi

Jos kärsit vakavasta ruoka-aineallergiasta, suosittelemme, että otat allergialääkkeesi mukaasi. Voit myös ottaa oman aterian mukaasi, mutta lentokoneen turvallisuusmääräyksistä johtuen emme valitettavasti voi lämmittää sitä. Suosittelemme, että varmistat myös lääkäriltäsi tai KLM Cares -asiakaspalvelusta, tulisiko sinun matkustaa.

Lue lisää KLM Cares -asiakaspalvelusta