Economy-luokan à la carte -aterioiden ehdot ja säännöt

Useilla mannertenvälisillä lennoilla KLM tarjoaa a la carte -aterioita. Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää tilataksesi a la carte -aterian.

1. A la carte -ateriat

1.1 KLM tarjoaa lisämaksusta mahdollisuuden valita haluamasi KLM:n lennon aikana turistiluokassa tarjoiltavan aterian etukäteen. Palvelua kutsutaan nimellä ”a la carte -ateria”. Tätä lisäpalvelua tarjotaan varauksen tai lähtöselvityksen tekemisen yhteydessä KLM.com-verkkosivustolla tai kohdassa ”Matkani”. Tilauksia voi tehdä useimmille mannertenvälisille KLM:n lennoille, jotka lähtevät Amsterdamista 14. syyskuuta 2011 tai sen jälkeen. Tavallisia aterioita on aina saatavana.
1.2 KLM:n lennon aikana tarjoiltavat a la carte -ateriat voivat poiketa kokonsa, makunsa tai ulkonäkönsä puolesta KLM.com-verkkosivuston kuvista tai kuvauksista. Ruoka-aineita voidaan korvata muilla samantapaisilla ruoka-aineilla siitä etukäteen ilmoittamatta.
1.3 Tilattua a la carte -ateriaa ei voi vaihtaa tai peruuttaa.
1.4 Jos haluat tai tarvitset erikoisaterian uskonnollisista syistä tai ruoka-allergiasta, -intoleranssista tai muusta syystä (esim. vegetarismi) johtuen, pyydä erikoisateriaa viimeistään 24 tuntia (Kosher-ateriat: viimeistään 36 tuntia) ennen lentosi lähtöä. Jos olet pyytänyt erikoisateriaa, et voit tilata à la carte -ateriaa. 
1.5 KLM ei toimita yksityiskohtaista luetteloa à la carte -aterioiden ainesosista. Jos sinulla on ruokaan liittyvä intoleranssi tai allergia, suosittelemme välttämään à la carte –aterian tilaamista. Kaikki ruoan ainesosiin liittyvät intoleranssin tai allergian aiheuttamat seuraukset ovat yksinomaan sinun vastuullasi.
1.6 KLM:n matkustajien ja matkatavaran yleiset kuljetusehdot ovat sitova osa näitä ehtoja.

Erityistoivomukset

1.4 Jos haluat tilata erikoisaterian uskonnollisista syistä, ruoka-allergian tai yliherkkyyden vuoksi tai jonkin muun syyn perusteella (esim. koska olet kasvissyöjä), voit tilata erikoisaterian 48 tuntia ennen lennon lähtöä. Jos olet tilannut erikoisaterian, et voi tilata a la carte -ateriaa.
1.5 KLM ei anna julkisuuteen listaa a la carte -aterioissa käytetyistä ruoka-aineista. Jos sinulla on yliherkkyys tai ruoka-allergia, suosittelemme, että et valitse a la carte -ateriaa. Yliherkkyydestä ja ruoka-allergioista johtuvat seuraukset ovat yksinomaan omalla vastuullasi.
1.6 KLM:n yleiset kuljetusehdot ovat kiinteä osa näitä ehtoja.

2. Edellytykset ja kelpoisuus

2.1 Voidaksesi tilata a la carte -aterian sinun on esitettävä ja taattava, että sinulla on laillinen oikeustoimikelpoisuus solmia tämä sopimus ja sitoutua tämän sopimuksen ehtoihin ja edellytyksiin; ja
2.2 Ilmoitat samalla myös, että kaikki a la carte -aterian tilaamisen yhteydessä antamasi tiedot ovat oikein ja että et tee harhaanjohtavia, vääriä tai väärennettyjä varauksia. Ilmoitat myös, että teet varaukset vain itsellesi tai toiselle henkilölle, joka on valtuuttanut sinut toimimaan puolestaan ja joka sitoutuu noudattamaan kappaleessa 2.1 esitettyjä vaatimuksia.

3. Palautukset

3.1 Jos tilaamasi a la carte -ateria ei ole saatavana, sinulle tarjoillaan tavallinen ateria. Jos emme tarjoile sinulle tilaamaasi a la carte -ateriaa tai jos ostit korotuksen bisnesluokkaan, olet oikeutettu hyvitykseen, joka on samansuuruinen kuin summa, jonka maksoit a la carte -ateriasta.
3.2 Jos lentosi aikataulu tai varaus muuttuu, a la carte -ateriasi tarjoilu saattaa muuttua sen myötä.
3.3 Jos muutit varaustasi henkilökohtaisesta syystä, á la carte -ateriasi maksua ei palauteta.
3.4 Voit pyytää hyvitystä täyttämällä hyvityslomakkeemme .
3.5 Hyvitystä ei suoriteta, jos et täytä yllämainittuja ehtoja.

4. Yhteystietojesi käyttö

4.1 KLM Royal Dutch Airlines ja KLM:n ateriapalvelu BV käyttää nimeäsi ja lentotietojasi tilauksesi suorittamiseen KLM:n tietosuojakäytännön mukaisesti.
4.2 Jos haluat antaa meille sähköpostiosoitteesi, saatamme käyttää sitä lähettääksesi sinulle vahvistuksen, ilmoittaaksemme sinulle tilauksesi tilan ja pyytääksemme sinulta palautetta a la carte -palvelusta.