Lasten kanssa matkustaminen

Meistä on ihana ilahduttaa ja lapsia heidän vanhempiaan. Ota selvää, kuinka perheesi matkasta KLM:llä tehdään paras ikinä!

Tällä sivulla:

 
 

Valmistaudu matkaan

Matkustusasiakirjat

  • Matkustaako lapsesi yksin tai vain yhden vanhemman tai huoltajan kanssa tai aikuisen kanssa, jolla ei ole vanhempien toimivaltaa? Ennen kuin menet turvatarkastuksen läpi sinun on täytettävä lupalomake. Lue lisää alaikäisten ulkomaille matkustamisen lupalomakkeesta  (vain englanniksi).
  • Onko lapsellasi eri sukunimi kuin sinulla? Ole hyvä ja tuo selvitys perhesuhteesta tai syntymätodistus sukulaisuuden todistamiseksi.
  • Euroopan unionin alueelta, alueelle tai sen kautta matkustavilla lapsilla on oltava oma passi tai henkilökortti. Lasta ei voi merkitä enää vanhempien passiin. Tämä sääntö ei koske Yhdistyneen kuningaskunnan tai Irlannin asiakirjoja omaaviin henkilöihin.
  • Matkustatko Economy-luokassa lapsen tai lasten kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevalta lentokentältä? Lue lisää alle 16-vuotiaiden lasten lentomatkustajaveron poistosta .
  • Etelä-Afrikkaan tai Etelä-Afrikasta matkustettaessa on kaikilla lapsilla oltava mukanaan useita eri asiakirjoja riippumatta siitä, matkustavatko he molempien vanhempien, yhden vanhemman, mukana matkustavan aikuisen kanssa tai yksin. Lue lisää Etelä-Afrikkaan ja Etelä-Afrikasta matkustamista koskevista uusista säännöistä .
  • Lisätietoja lasten kanssa matkustamisesta saat Alankomaiden puolustusministeriön  (sovellettavissa kaikkiin kansalaisuuksiin) tai kyseessä olevan maan lähetystön verkkosivustolta.


Rokotteet ja lääkkeet

Jos matkustatte (sub)trooppiseen matkakohteeseen, muista tarkistaa, että perheeltä löytyvät kaikki asianmukaiset rokotteet. Tutustu matkakohteesi terveysohjeisiin 

Voit ottaa KLM:n lennoille kaikki lääkkeet, joita perheesi tarvitsee – varmista vain, että lääkkeiden käyttäjän nimi on merkitty niihin. Jos haluat ottaa mukaasi yli 100 ml:n (3,4 oz.) nestemäisen lääkepakkauksen, muista ottaa lääkärisi antama resepti tai määräys mukaasi.


Raskaus

Mikäli olet vähintään 36. raskausviikolla, emme suosittele lentämistä. Emme suosittele lentämistä myöskään ensimmäisen synnytyksenjälkeisen viikon aikana. Jos odotat useampaa kuin yhtä lasta, suosittelemme aina keskustelemaan asiasta lääkärin kanssa ennen lentoa. Jos sinulla on ollut komplikaatioita, sinulla on oltava lääkärin myöntämä lupa lentää.