Lasten kanssa matkustaminen

Meistä on ihana ilahduttaa ja lapsia heidän vanhempiaan. Ota selvää, kuinka perheesi matkasta KLM:llä tehdään paras ikinä!
 

Erikoistariffit lapsille

Kid and cabin crew

Matkat lasten kanssa on helppo järjestää KLM.com-sivustolla. Ilmoitat vain lentoa varatessasi, mikäli matkustat vauvan tai lapsen kanssa. Lasten tai vauvojen alennukset tariffeista (mikäli sovellettavissa) lasketaan automaattisesti.

Varaa perhematkasi


0 - 1-vuotiaat vauvat

Jos lapsesi on 1-vuotias tai sitä nuorempi sekä lähtö- että paluulennolla, matkustaa hän sylissäsi istuen. Jokaisen aikuisen mukana voi matkustaa kaksi vauvaa, mutta vain yksi vauva voi istua sylissäsi. Toiselle vauvalle täytyy varata ylimääräinen istumapaikka. Varataksesi istumapaikan vauvallesi, ole hyvä ja ota yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen.


Yksin matkustavat lapset

Matkustaako 5–14-vuotias lapsesi yksin tai eri matkustusluokassa kuin sinä hänen vanhempanaan tai joku muu hänen mukanaan matkustava aikuinen? Siinä tapauksessa tarjoamamme Yksin matkustavien lasten palvelu on lapselle pakollinen.

15 - 17-vuotiaille nuorille palvelu on vapaaehtoinen. Jos päätät olla varaamatta Yksin matkustavien lasten saattopalvelua, kohtelemme lastasi aikuismatkustajana. Mikäli lento viivästyy tai peruuntuu, autamme mielellämme, jos lapsesi kertoo ikänsä ja avuntarpeensa KLM:n henkilökunnalle. Jos haluat lastasi valvottavan lentoja koskevissa poikkeustilanteissa, suosittelemme varaamaan Yksin matkustavien lasten saattopalvelun.


Flying Blue lapsille

Tiesitkö, että lapsesi voi liittyä Flying Blue -jäseneksi jo 2-vuotiaana ja ansaita Flying Blue -maileja aivan kuten aikuiset? Rekisteröi lapsesi heti jäseneksi. 

 

Valmistaudu matkaan

Matkustusasiakirjat

 • Matkustaako lapsesi yksin tai vain yhden vanhemman tai huoltajan kanssa tai aikuisen kanssa, jolla ei ole vanhempien toimivaltaa? Ennen kuin menet turvatarkastuksen läpi sinun on täytettävä lupalomake. Lue lisää alaikäisten ulkomaille matkustamisen lupalomakkeesta  (vain englanniksi).
 • Onko lapsellasi eri sukunimi kuin sinulla? Ole hyvä ja tuo selvitys perhesuhteesta tai syntymätodistus sukulaisuuden todistamiseksi.
 • Euroopan unionin alueelta, alueelle tai sen kautta matkustavilla lapsilla on oltava oma passi tai henkilökortti. Lasta ei voi merkitä enää vanhempien passiin. Tämä sääntö ei koske Yhdistyneen kuningaskunnan tai Irlannin asiakirjoja omaaviin henkilöihin.
 • Matkustatko Economy-luokassa lapsen tai lasten kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevalta lentokentältä? Lue lisää alle 16-vuotiaiden lasten lentomatkustajaveron poistosta .
 • Etelä-Afrikkaan tai Etelä-Afrikasta matkustettaessa on kaikilla lapsilla oltava mukanaan useita eri asiakirjoja riippumatta siitä, matkustavatko he molempien vanhempien, yhden vanhemman, mukana matkustavan aikuisen kanssa tai yksin. Lue lisää Etelä-Afrikkaan ja Etelä-Afrikasta matkustamista koskevista uusista säännöistä .
 • Lisätietoja lasten kanssa matkustamisesta saat Alankomaiden puolustusministeriön  (sovellettavissa kaikkiin kansalaisuuksiin) tai kyseessä olevan maan lähetystön verkkosivustolta.


Rokotteet ja lääkkeet

Jos matkustatte (sub)trooppiseen matkakohteeseen, muista tarkistaa, että perheeltä löytyvät kaikki asianmukaiset rokotteet. Tutustu matkakohteesi terveysohjeisiin 

Voit ottaa KLM:n lennoille kaikki lääkkeet, joita perheesi tarvitsee – varmista vain, että lääkkeiden käyttäjän nimi on merkitty niihin. Jos haluat ottaa mukaasi yli 100 ml:n (3,4 oz.) nestemäisen lääkepakkauksen, muista ottaa lääkärisi antama resepti tai määräys mukaasi.


Raskaus

Mikäli olet vähintään 36. raskausviikolla, emme suosittele lentämistä. Emme suosittele lentämistä myöskään ensimmäisen synnytyksenjälkeisen viikon aikana. Jos odotat useampaa kuin yhtä lasta, suosittelemme aina keskustelemaan asiasta lääkärin kanssa ennen lentoa. Jos sinulla on ollut komplikaatioita, sinulla on oltava lääkärin myöntämä lupa lentää.

 

Matkatavarat ja lastenrattaat

Matkatavarat

Jos lapsellasi on oma (varattu) istumapaikka, hän saa ottaa mukaansa saman määrän käsimatkatavaroita ja ruumassa kuljetettavia matkatavaroita kuin aikuinen. Sen lisäksi voit tuoda mukanasi kokoontaitettavat lastenrattaat ja turvaistuimen jokaiselle lapselle.

Alle 2-vuotiaalle sylissä matkustavalle lapselle saa ottaa mukaan ilman ylimääräisiä maksuja seuraavaa:

 • 1 käsimatkatavaran, joka sisältää lastenhoitotarvikkeita, joka painaa enint. 12 kg (26 lbs) ja jonka suurin sallittu koko on 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tuumaa).
 • 1 kokoontaitettavat lastenrattaat (lue alta lisätiedot)
 • 1 lasten turvaistuin
Sylissä matkustavalle lapselle sallittu ruumassa kuljetettavan matkatavaran määrä riippuu lipputyypistäsi. Lue lisää lipputyypeistä, tai lue tarkemmat matkatavaroita koskevat yksityiskohdat lipustasi ja Matkani-osiosta.

Lastenrattaat

Varjorattaat (enint. 15 x 30 x 100 cm / 6 x 12 x 39 tuumaa) voi ottaa mukaan matkustamoon, mikäli siellä on riittävästi tilaa. Mikäli ne eivät mahdu istuimen alle tai yläpuoliseen matkatavaratilaan, viemme ruumaan ilman lisämaksua. Suuremmat lastenrattaat täytyy aina kuljettaa ruumassa.

Kun se on tilojen puolesta mahdollista, voit viedä lapsesi merkityissä lastenrattaissa lähtöportille. Portilla lastenrattaat tulee antaa lastattavaksi. Lastenrattaassa voi olla suojus, mutta se ei saa sisältää mitään muita tavaroita.

 

Istumapaikat

Kid with luggage at the airport

Voit varata istumapaikat istumapaikkakartalta varausta tehdessä, Matkani-palvelun kautta tai kun teet lähtöselvityksen KLM.com-sivuston kautta.

Jos matkustatte yhdessä perheenä, teille annetaan tavalliset istumapaikat veloituksetta vähintään neljä päivää ennen lähtöä. Pyrimme sijoittamaan teidät lähekkäin. Jos tämä ei ole mahdollista, takaamme aina sen, että jokainen lapsi aina 11 ikävuoteen asti pääsee istumaan ryhmääsi kuuluvan aikuisen viereen. Voitte tietenkin valita istumapaikat perheellenne jo aiemmassa vaiheessa, jotta pääsette varmasti istumaan lähekkäin. Siinä tapauksessa suosittelemme tavallisen istumapaikan valitsemista maksullisena lisävaihtoehtona.


Vauvankopat

Vauvankopan voi varata KLM:n mannertenvälisille lennoille Matkani-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen. Nämä kopat sopivat vauvoille, joiden pituus on matkustuspäivänä enintään 65 cm ja paino enintään 10 kg. Teemme aina parhaamme, muttemme valitettavasti pysty aina takaamaan, että vauvankoppa on saatavilla, kun nouset lentokoneeseen.


Turvaistuimet

Voit ottaa KLM:n lennolle yhden turvaistuimen kullekin lapsellesi veloituksetta, myös sylissäsi matkustaville vauvoille. Jos olet varannut lapsellesi istumapaikan, suosittelemme sinua ottamaan mukaasi oman turvaistuimesi. Varmista, että seuraavat vaatimukset täyttyvät:

 • Turvaistuimen on mahduttava lentokoneen istuimen käsinojien väliin. Välin leveys on 42 cm (16,5 tuumaa).
 • Lapsen ja turvaistuimen kiinnitykset on varmistettava istuimen valmistajan ohjeita noudattaen.
 • Turvaistuimet voi kiinnittää nousun ja laskeutumisen ajaksi selkä menosuuntaan olevaan asentoon. Normaalissa lentokorkeudessa ne täytyy asettaa kasvot menosuuntaan, jotta edessä olevaa istuinta voidaan kallistaa taaksepäin.
 • Turvaistuimessa ei saa olla näkyviä vikoja, ja sen on oltava hyväksytty ja näkyvästi merkitty ilmakuljetukseen soveltuvaksi.
 • Sinun on varattava auto-/turvaistuimen käyttö etukäteen. Ole hyvä ja ota yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen tai paikalliseen KLM:n lipputoimistoon.

Voit myös jättää turvaistuimen koneen ruumaan veloituksetta, jolloin edellä olevat määräykset eivät ole voimassa.

Jos olet varannut lapsellesi istumapaikan KLM:n lennolle, voit käyttää myös CARES (Child Aviation Restraint System) -kiinnitysjärjestelmää koneessa, mikäli seuraavat vaatimukset täyttyvät:

 • Lapsesi ja CARES-järjestelmä on kiinnitettävä valmistajan ohjeiden mukaisesti.
 • CARES-järjestelmässä ei saa olla mitään näkyviä vikoja, ja sen on oltava hyväksytty ilmakuljetukseen ja merkitty sen mukaisesti.
 • CARES-järjestelmän käyttö on varattava etukäteen. Ole hyvä ja ota yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen tai paikalliseen KLM:n lipputoimistoon.


Lennonaikainen sänky / jalkatuen jatkeet

Jos olet varannut lapsellesi istumapaikan, voit tuoda lennolle lennonaikaisen sängyn / jalkatuen jatkeen (esim. Wick, BedBox, Fly Tot, 1rst Class Kid Travel Pillow, Plane Pal). Tämän kaltaiset välineet sallitaan, kunhan niitä ei kiinnitetä suoraan istuimeen. Lennonaikaisia sänkyjä / jalkatuen jatkeita, jotka kiinnitetään suoraan istuimeen (esim. Fly LegsUp tai FlyeBaby), ei sallita. Ole hyvä ja ota huomioon, että niitä ei saa käyttää nousun, rullauksen tai laskun aikana, eikä niistä saa aiheutua vaivaa muille matkustajille. Lapsesi turvallisuuden vuoksi emme suosittele asettamaan lapsesi tarjotinpöydälle kuumia juomia tai aterioita. Varmistathan myös, että lapsesi pää on kohti lentokoneen takaosaa, jotta turvavyötä voidaan käyttää ohjeiden mukaisesti.

 

Lentokoneessa

Bluey mascot plane

Ateriat

2-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille on tarjolla erityisiä lasten aterioita mannertenvälisillä KLM:n lennoilla – ilman lisäveloitusta. Muista tehdä varaus vähintään 24 tuntia ennen lähtöä joko lennon varauksen yhteydessä tai Matkani-palvelussa. Tiedossa on todellinen herkkuillallinen, kuten lasten hampurilainen ja ranskalaisia. Ruokalistan tarkka sisältö vaihtelee lennon mukaan, mutta jokaisesta aterialaatikosta löytyy Bluey sekä junioripilotin seikkailupeli tai -diplomi.

Suosittelemme, että otat vauvoille mukaan omat vauvanruokasi. Nesteitä koskevia rajoituksia ei sovelleta vauvanruokiin. Mannertenvälisillä KLM:n lennoilla on tarjolla vain muutamia erityisiä vauvanruokia. Niitä saa veloituksetta, eikä niitä tarvitse tilata etukäteen. Jokainen 0–2-vuotias saa ilmaisen Bluey-ruokalapun.

Lue lisää erikoisaterioista


Viihde

Kaikki 2-vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset saavat KLM:n mannertenvälisillä lennoilla Blueyn pelipaketin, johon kuuluu muistipeli ja ristinollapeli sekä kyniä, avaimenperä, tarra, matkatavaratarra ja paljon muuta. Bluey-silmälaput auttavat lastasi nukkumaan lentokoneessa. Euroopan sisäisillä lennoilla lapset saavat Bluey-passipidikkeen sekä tehtäväkirjan.

Mannertenvälisillä KLM:n lennoilla jokaisella istumapaikalla on lennonaikainen viihdejärjestelmä. Tarjontaa elokuvista peleihin – kaikkea ei ehdi edes testata yhden lennon aikana.

Lähdössä pian lentomatkalle? Katso, mitä on tarjolla 

Sekä Euroopan sisäisillä että mannertenvälisillä KLM:n lennoilla saa käyttää erilaisia kannettavia elektronisia laitteita, kuten kannettavia pelikonsoleita ja tabletteja. Sinun täytyy vain asettaa laitteesi lentotilaan tai kytkeä matkapuhelinverkko pois päältä ja käyttää kuulokkeita, mikäli laitteesi tuottaa ääntä.