Lasten kanssa matkustaminen

Me nautimme siitä, että lapset ja aikuiset ovat onnellisia. Katso, miten teidän perhe voi tehdä parhaan lomamatkanne KLM:llä!

Varaus

A boy travelling

Lasten kanssa tehtävän matkan järjestelyt on helppo tehdä KLM.com-sivustolla. Ilmoitat vain lentoja varatessasi, mikäli matkustat vauvan tai lapsen kanssa. Lasten ja/tai vauvojen mahdolliset alennukset lasketaan automaattisesti. Jos lapsesi matkustaa eri luokassa kuin sinä (tai hänen mukanaan matkustava aikuinen), lapselle on varattava Yksin matkustavien lasten saattopalvelu.

Varaa perhematkasi

Tiesitkö, että lapsesi voi liittyä Flying Blue -jäseneksi jo 2-vuotiaana – ja ansaita Flying Blue -maileja aivan kuten aikuiset? Rekisteröi lapsesi jäseneksi

0–1-vuotiaat vauvat
Jos lapsesi on alle 2-vuotias sekä meno- että paluumatkalla, hän matkustaa sylissäsi. Yhden aikuisen mukana voi matkustaa 2 vauvaa, mutta vain 1 vauva voi istua hänen sylissään. Toiselle vauvalle täytyy varata oma istuinpaikka. Jos haluat varata istuinpaikan 0–1-vuotiaalle vauvalla, ota yhteyttä meihin.

Ota yhteyttä KLM:ään varataksesi istuinpaikan vauvallesi

Bluey

Bluey mascot plane

KLM:n Bluey-maskotti tulee teille tutuksi matkan aikana. Bluey viihtyy sekä lentokentillä että lentokoneessa!

Valmistaudu matkaan

Matkustusasiakirjat
Katso lisätietoja passeista, viisumeista ja muista asiakirjoista: Tarkista kohdekohtaiset matkustusasiakirjavaatimukset

 • Euroopan unionin alueelta, alueelle tai sen kautta matkustavilla lapsilla on oltava oma passi tai henkilöllisyystodistus. Lasta ei voi merkitä enää hänen vanhempansa passiin. Tämä sääntö ei koske henkilöitä, joilla on Yhdistyneen kuningaskunnan tai Irlannin passi.
 • 1.6.2015 alkaen Etelä-Afrikkaan tai Etelä-Afrikasta matkustettaessa on kaikilla lapsilla oltava mukanaan useita eri asiakirjoja – riippumatta siitä, matkustavatko he huoltajan kanssa vai yksin. Katso lisätietoja uusista säännöistä, jotka koskevat Etelä-Afrikkaan tai Etelä-Afrikasta matkustamista

  Jos lapsi matkustaa muihin kohteisiin yhden (1) vanhemman tai aikuisen kanssa, suosittelemme tarkistamaan, mitä asiakirjoja tarvitsette mukaanne. Lisätietoja lasten kanssa matkustamisesta saat Alankomaiden puolustusministeriön  tai lähetystön sivulta.

Terveys
Jos matkustatte trooppiseen tai subtrooppiseen matkakohteeseen, muista tarkistaa perheenjäsenten kaikki rokotteet: Tutustu matkakohteesi terveysohjeisiin

Voit ottaa KLM:n lennoille kaikki lääkkeet, joita perheesi tarvitsee – varmista vain, että lääkkeiden käyttäjän nimi on merkitty niihin. Jos haluat ottaa mukaasi yli 100 ml:n (3,4 oz.) nestemäisen lääkepakkauksen, muista ottaa lääkärisi antama resepti tai määräys mukaasi.

Jos tarvitset erikoisavustusta koneessa tai lentokentällä, voit tehdä erikoispalvelupyynnön Matkani-palvelussa tai ottamalla yhteyttä KLM CARES -asiakaspalveluun.

Lue lisätietoja KLM CARESin erikoisavustuspalveluista

Voit matkustaa lentokoneella jos odotat lasta. Huomautus: mikäli olet vähintään 36. raskausviikolla, emme suosittele lentämistä. Emme suosittele lentämistä myös ensimmäisen synnytyksenjälkeisen viikon aikana. Jos odotat useampaa kuin 1 lasta, suosittelemme aina ensin yhteydenottoa lääkäriin. Jos sinulla on ollut komplikaatioita, sinulla on oltava lääkärin myöntämä lupa lentää.

Lähtöselvitys

Säästä aikaa ja vältä jonot lentokentällä. Lähtöselvitys verkossa:

 • Tarkista lentosi tiedot ja uusimmat matkaasi koskevat uutiset
 • Tarkista istumapaikkasi – me varmistamme, että koko perheenne saa istua yhdessä
 • Vastaanota tarkastuskorttisi sähköpostiisi tai tulosta ne kotona
 • UUTTA: Tulosta matkatavaratarrasi kotona – itse tulostetut tarrat hyväksytään jo todella monilla lentokentillä
Verkossa suoritettava lähtöselvitys alkaa 30 tuntia ennen lähtöä (Yhdysvaltoihin lähtevillä ja sieltä saapuvilla lennoilla 24 tuntia ennen lähtöä). Lähetämme sinulle sähköposti-ilmoituksen.

Lomakausi: anna Bluey-maskotin johdattaa teidät perheiden lähtöselvitykseen
Jos lähdet matkaan lomakaudella Amsterdamin Schipholin lentokentältä, etsi Bluey-logolla merkitty lähtöselvitystiski. Me autamme teitä lähtöselvitysten ja matkatavaroiden luovutuksessa ja annamme lapsillenne pienen yllätyksen.

Koneessa

Ateriat
2-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille on tarjolla erityisiä lasten aterioita mannertenvälisillä KLM:n lennoilla – ilman lisäveloitusta. Muista tehdä tilaus vähintään 24 tuntia ennen lähtöä joko lennon varauksen yhteydessä tai Matkani-palvelussa. Tiedossa on todellinen herkkuillallinen, kuten lasten hampurilainen ja ranskalaisia. Lasten menun tarkka sisältö vaihtelee lennon mukaan, mutta jokaisesta aterialaatikosta löytyy Bluey – sekä junioripilotin seikkailupeli tai diplomi.

Suosittelemme, että otat mukaasi omat vauvanruokasi. Lentokenttien nesteitä koskevia rajoituksia ei sovelleta vauvanruokiin. Mannertenvälisillä KLM:n lennoilla on tarjolla vain muutamia vauvanruokia. Ne ovat ilmaisia, eikä niitä tarvitse tilata etukäteen. Jokainen 0–2-vuotias saa ilmaisen Bluey-lelun.

Lue lisää erikoisaterioista

viihdettä
Kaikki enintään 2-vuotiaat lapset saavat KLM:n mannertenvälisillä lennoilla Blueyn pelipaketin, johon kuuluu muistipeli ja ristinollapeli sekä kyniä, avaimenperä, tarra, matkatavaratarra ja paljon muuta. Bluey-silmälaput auttavat lastasi nukkumaan lentokoneessa. Euroopan sisäisillä lennoilla lapset saavat Bluey-passipidikkeen ja tehtäväkirjan.

Jokaisella istuinpaikalla on KLM:n mannertenvälisillä lennoilla lennonaikainen viihdejärjestelmä. Bluey auttaa lastasi pitämään hauskaa. Tarjolla on vaikka mitä elokuvista peleihin, joten kaikkea ei edes ehdi testata yhden lennon aikana.

Oletko lähdössä kohta lentomatkalle? Katso mitä on tarjolla

Sekä Euroopan sisäisillä että mannertenvälisillä KLM:n lennoilla saa käyttää useita erityyppisiä elektronisia laitteita, pelikonsoleita ja tablettitietokoneita. Sinun täytyy vain asettaa laitteesi lentokonetilaan tai kytkeä matkapuhelinverkko pois päältä.

Istumapaikat
Voit varata istumapaikat istumapaikkakartalta varausta tehdessä, Matkani-palvelun kautta tai kun teet lähtöselvityksen KLM.com-sivuston kautta.

Varasitko KLM:n lennon, joka lähtee ennen 26. tammikuuta 2016? Voit valita perheellesi tavalliset istumapaikat veloituksetta ja lisämukavuuksilla varustetut istumapaikat maksua vastaan.

Koskee KLM:n Aasian (lukuun ottamatta Intiaa), Etelä-Amerikan ja Karibian lentoja, joiden lähtö on aikaisintaan 26. tammikuuta 2016 mutta vain mikäli lento on varattu 1. joulukuuta 2015 tai sen jälkeen:

 • Jos matkustat sylivauvan kanssa (enintään 2 vuoden ikäinen paluulennolla), voit varata maksulliset istumapaikat itsellesi sekä muille varaukseesi kuuluville henkilöille. Mikäli et varaa istumapaikkoja itse, valitsemme sopivat istumapaikat koko perheellesi veloituksetta viimeistään 4 päivää ennen lähtöä.
 • Jos matkustat (2–11 vuoden ikäisten) lasten kanssa, voit varata maksulliset istumapaikat perheellesi lähtöselvityksen alkamiseen saakka. Mikäli et varaa istumapaikkoja, valitsemme perheellesi sopivat tavalliset istumapaikat viimeistään 4 päivää ennen lähtöä. Pyrimme sijoittamaan teidät vierekkäin ja takaamme, että kukin lapsi istuu yhden matkaseurueeseenne kuuluvan aikuisen vieressä. Istumapaikkojen valitseminen ja vaihtaminen lähtöselvityksen yhteydessä on ilmaista.

Vauvojen kantolaukut
Vauvankopan voi varata KLM:n mannertenvälisille lennoille Matkani-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä KLM:ään. Se sopii vauvalle, joka on matkustuspäivänä enintään 65 cm pitkä ja painaa enintään 10 kg. Teemme aina parhaamme mutta emme valitettavasti pysty takaamaan, että vauvankoppa on saatavilla aina kun tulet lennolle.

Lasten turvaistuimet
Voit ottaa KLM:n lennolle yhden turvaistuimen kullekin lapsellesi veloituksetta. Jos olet varannut lapsellesi istumapaikan, suosittelemme että otat oman turvaistuimesi mukaasi.

 • Turvaistuimen on mahduttava lentokoneen istuimen käsinojien väliin. Välin leveys on 42 cm (16,5 tuumaa).
 • Lapsesi ja hänen turvaistuimensa on kiinnitettävä istuimen valmistajan ohjeiden mukaisella tavalla.
 • Lastenistuimet voi kiinnittää nousun ja laskeutumisen ajaksi selkä menosuuntaan olevaan asentoon. Normaalissa lentokorkeudessa ne täytyy asettaa kasvot menosuuntaan, jotta edessä olevaa istuinta voidaan kallistaa taaksepäin.
 • Turvaistuimessa ei saa olla näkyviä vikoja ja sen on oltava hyväksytty ja näkyvästi merkitty ilmakuljetukseen soveltuvaksi.
 • Sinun on varattava Auto-/turvaistuimen käyttö etukäteen. Ota yhteyttä KLM:n puhelinvaraukseen tai paikalliseen KLM:n lipunmyyntiin.

Voit myös lähtöselvittää turvaistuimen koneen ruumaan veloituksetta, jolloin edellä olevat määräykset eivät ole voimassa.

Jos olet varannut lapsellesi istumapaikan, voit käyttää myös CARES (Child Aviation Restraint System) -kiinnitysjärjestelmää koneessa:

 • Lapsi ja CARES-järjestelmä on kiinnitettävä valmistajan ohjeiden mukaisesti.
 • CARES-järjestelmässä ei saa olla mitään näkyviä vikoja ja sen on oltava hyväksytty ilmakuljetukseen ja merkitty sen mukaisesti.
 • CARES-järjestelmän käyttö on varattava etukäteen. Ota yhteyttä KLM:n puhelinvaraukseen tai paikalliseen KLM:n lipunmyyntiin.

Matkatavarat ja lastenrattaat


Matkatavarat
Jos lapsella on oma (varattu) istumapaikka, hän saa ottaa mukaansa saman määrän käsimatkatavaroita ja ruumassa kuljetettavia matkatavaroita kuin aikuinen.

Alle 2-vuotiaalle sylissä matkustavalle lapselle saa ottaa mukaan:

 • yhden käsimatkatavaran, joka sisältää lastenhoitotarvikkeita, joka painaa enint. 12 kg (26 lbs), ja jonka suurin sallittu koko on 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 in).
 • 1 ruumassa kuljetettavan enintään 10 kg (22 lbs) painavan laukun. Jos lapsesi matkatavarat kuljetetaan yhdessä vanhempien ruumassa kuljetettavien matkatavaroiden kanssa, matkatavarat saavat painaa enintään 23 kg (50,5 lbs) kappaleelta.
Joidenkin lentoyhtiökumppaniemme matkatavarasäännökset poikkeavat omistamme. Jos haluat tarkempia tietoja, ota yhteyttä matkatoimistoon tai kyseiseen lentoyhtiöön.

Lastenrattaat
Voit ottaa jokaiselle lapselle yhdet (1) täysin kokoontaitettavat (sateenvarjotyyppiset) rattaat ilmaiseksi kaikilla KLM:n lennoilla. Mikäli rattaat eivät mahdu istuimen alle tai yläpuoliseen matkatavaratilaan, voit kuljettaa ne ruumassa ilman lisämaksua. Lastenrattaissa/lastenvaunuissa voi olla suojus, mutta se ei saa sisältää mitään muita tavaroita.

Yksin matkustavat lapset

children travelling

KLM:n yksin matkustavien lasten saattopalvelun avulla voit olla varma, että pieni maailmanmatkaajasi on turvallisissa käsissä.

Palvelun varaaminen on pakollista 5–14-vuotiaille yksin matkustaville lapsille, kun he matkustavat ilman (yli 18-vuotiasta) aikuista. Yksin matkustavien lasten saattopalvelun voi kuitenkin varata (vapaaehtoisesti) myös yksi matkustavalle 15–17-vuotiaalle lapselle.

4-vuotiaat ja sitä nuoremmat lapset saavat matkustaa vain vanhemman tai huoltajan seurassa.

Lue lisää yksin matkustavien lasten saattopalvelusta