Lasten kanssa matkustaminen

Me nautimme siitä, että lapset ja aikuiset ovat onnellisia. Katso, miten teidän perhe voi tehdä parhaan lomamatkanne KLM:llä!

Bluey

Jotta lapsesi matka KLM:n kanssa olisi vieläkin hauskempi, maskottimme Bluey tulee teille tutuksi matkan aikana. Bluey viihtyy sekä lentokentillä että lentokoneessa.


Tutustu koneesta lapsille löytyvään viihteeseen .

Bluey mascot plane

Varaus

Lasten kanssa tehtävän matkan järjestelyt on helppo tehdä KLM.com-sivustolla. Ilmoitat vain lentoja varatessasi, mikäli matkustat vauvan tai lapsen kanssa. Lasten ja/tai vauvojen mahdolliset alennukset lasketaan automaattisesti.

Varaa perhematkasi

Tiesitkö, että lapsesi voi liittyä Flying Blue -jäseneksi jo 2-vuotiaana – ja ansaita Flying Blue -maileja aivan kuten aikuiset? Rekisteröi lapsesi jäseneksi


0–1-vuotiaat vauvat
Jos lapsesi on alle 2-vuotias sekä meno- että paluumatkalla, hän matkustaa sylissäsi. Jokaisen aikuisen mukana voi matkustaa 2 vauvaa, mutta vain 1 vauva voi istua sylissäsi. Toiselle vauvalle täytyy varata oma istuinpaikka. Jos haluat varata istuinpaikan 0–1-vuotiaalle vauvalla, ota yhteyttä meihin.

Ota yhteyttä KLM:ään varataksesi istuinpaikan vauvallesi


Yksin matkustavat lapset

Matkustaako 5–14-vuotias lapsesi yksin tai eri matkustusluokassa kuin hänen kanssaan matkustavat vanhemmat tai muut aikuiset? Siinä tapauksessa Yksin matkustavien lasten saattopalvelu on lapselle pakollinen.

children travelling

Valmistaudu matkaan

Matkustusasiakirjat
Katso lisätietoja passeista, viisumeista ja muista asiakirjoista: 

Katso, mitkä matkustusasiakirjat tarvitset

Tarkista matkasi
 • Haluatko tietää lisää lasten kanssa matkustamisesta? Lisätietoja lasten kanssa matkustamisesta saat Alankomaiden puolustusministeriön (tiedot pätevät kaikille kansalaisuuksille) tai kyseessä olevan maan lähetystön sivulta.
 • Onko lapsellasi eri sukunimi kuin sinulla? Jos matkustat lapsen tai lasten kanssa, mutta heillä ei ole sama sukunimi kuin sinulla, ota mukaan selvitys perhesuhteista, syntymätodistus tai todistus sukulaisuudesta.
 • Matkustatko Economy-luokassa lapsen tai lapsien kanssa lentokentältä Yhdistyneistä kuningaskunnista? Lue lisää alle 16-vuotiaiden lasten lentomatkustajaveron poistosta. 

Rokotukset ja lääkkeet
Jos matkustatte trooppiseen tai subtrooppiseen matkakohteeseen, muista tarkistaa perheenjäsenten kaikki rokotteet: Tutustu matkakohteesi terveysohjeisiin

Voit ottaa KLM:n lennoille kaikki lääkkeet, joita perheesi tarvitsee – varmista vain, että lääkkeiden käyttäjän nimi on merkitty niihin. Jos haluat ottaa mukaasi yli 100 ml:n (3,4 oz.) nestemäisen lääkepakkauksen, muista ottaa lääkärisi antama resepti tai määräys mukaasi.

Raskaus

Voit matkustaa lentokoneella jos odotat lasta. Huomautus: mikäli olet vähintään 36. raskausviikolla, emme suosittele lentämistä. Emme suosittele lentämistä myös ensimmäisen synnytyksenjälkeisen viikon aikana. Jos odotat useampaa kuin 1 lasta, suosittelemme aina ensin yhteydenottoa lääkäriin. Jos sinulla on ollut komplikaatioita, sinulla on oltava lääkärin myöntämä lupa lentää.

Lähtöselvitys

Säästä aikaa ja vältä jonot lentokentällä. Lähtöselvitys verkossa:

 • Tarkista lentosi tiedot ja uusimmat matkaasi koskevat uutiset
 • Tarkista istumapaikkasi – me varmistamme, että koko perheenne saa istua yhdessä
 • Vastaanota tarkastuskorttisi sähköpostiisi tai tulosta ne kotona

Verkossa suoritettava lähtöselvitys alkaa 30 tuntia ennen lähtöä (Yhdysvaltoihin lähtevillä ja sieltä saapuvilla lennoilla 24 tuntia ennen lähtöä). Lähetämme sinulle sähköposti-ilmoituksen.

Kid sitting on the luggage

Koneessa

Ateriat
2-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille on tarjolla erityisiä lasten aterioita mannertenvälisillä KLM:n lennoilla – ilman lisäveloitusta. Muista tehdä tilaus vähintään 24 tuntia ennen lähtöä joko lennon varauksen yhteydessä tai Matkani-palvelussa. Tiedossa on todellinen herkkuillallinen, kuten lasten hampurilainen ja ranskalaisia. Lasten ruokalistan tarkka sisältö vaihtelee lennon mukaan, mutta jokaisesta aterialaatikosta löytyy Bluey – sekä junioripilotin seikkailupeli tai diplomi.

Suosittelemme, että otat vauvoille mukaan omat vauvanruokasi. Lentokenttien nesteitä koskevia rajoituksia ei sovelleta vauvanruokiin. Mannertenvälisillä KLM:n lennoilla on tarjolla vain muutamia vauvanruokia. Ne ovat ilmaisia, eikä niitä tarvitse tilata etukäteen. Jokainen 0–2-vuotias saa ilmaisen Bluey-ruokalapun.

Lue lisää erikoisaterioista

Viihde
Kaikki 2-vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset saavat KLM:n mannertenvälisillä lennoilla Blueyn pelipaketin, johon kuuluu muistipeli ja ristinollapeli sekä kyniä, avaimenperä, korttipeli, tarra, matkatavaratarra ja paljon muuta. Bluey-silmälaput auttavat lastasi nukkumaan lentokoneessa. Euroopan sisäisillä lennoilla lapset saavat Bluey-passipidikkeen ja tehtäväkirjan.

Jokaisella istumapaikalla on KLM:n mannertenvälisillä lennoilla lennonaikainen viihdejärjestelmä. Bluey auttaa lastasi pitämään hauskaa. Tarjolla on vaikka mitä elokuvista peleihin, joten kaikkea ei edes ehdi testata yhden lennon aikana.

Oletko lähdössä kohta lentomatkalle? Katso mitä koneessa on

Sekä Euroopan sisäisillä että mannertenvälisillä KLM:n lennoilla saa käyttää useita erityyppisiä elektronisia laitteita, pelikonsoleita ja tablettitietokoneita. Sinun täytyy vain asettaa laitteesi lentokonetilaan tai kytkeä matkapuhelinverkko pois päältä.

Istumapaikat
Voit varata istumapaikat istumapaikkakartalta varausta tehdessä, Matkani-palvelun kautta tai kun teet lähtöselvityksen KLM.com-sivuston kautta.


 • Jos matkustatte yhdessä perheenä, teille annetaan tavalliset istumapaikat veloituksetta vähintään neljä päivää ennen lähtöä. Pyrimme sijoittamaan teidät lähekkäin. Jos se ei ole mahdollista, takaamme, että kukin lapsi istuu yhden matkaseurueeseenne kuuluvan aikuisen vieressä. Voitte tietenkin valita istumapaikat perheellenne jo aiemmassa vaiheessa, jotta pääsette varmasti istumaan lähekkäin. Siinä tapauksessa suosittelemme tavallisen istumapaikan valitsemista maksullisena lisävaihtoehtona.
 • Jos matkustat sylivauvan kanssa (enintään 2 vuoden ikäinen paluulennolla), voit varata maksulliset istumapaikat itsellesi sekä muille varaukseesi kuuluville henkilöille. Mikäli et varaa istumapaikkoja itse, valitsemme perheellesi sopivat tavalliset istumapaikat.

Vauvankopat
Vauvankopan voi varata KLM:n mannertenvälisille lennoille Matkani-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä KLM:ään. Se sopii vauvalle, joka on matkustuspäivänä enintään 65 cm pitkä ja painaa enintään 10 kg. Vaikka teemme aina parhaamme, emme valitettavasti pysty takaamaan, että vauvankoppa on saatavilla aina kun nouset lentokoneeseen.

Auto-/turvaistuimet
Voit ottaa KLM:n lennolle yhden auto-/turvaistuimen kullekin lapsellesi veloituksetta, myös sylissäsi matkustaville vauvoille. Jos olet varannut lapsellesi istumapaikan, suosittelemme että otat oman auto-/turvaistuimesi mukaan lennolle.

 • Auto-/turvaistuimen on sovittava lentokoneen istuimen käsinojien väliin. Niiden leveys on 42 cm (16,5 in).
 • Lapsesi ja hänen turvaistuimensa tulee kiinnittää istuimen valmistajan ohjeiden mukaisella tavalla.
 • Lastenistuimet voi kiinnittää nousun ja laskeutumisen ajaksi selkä menosuuntaan olevaan asentoon. Normaalissa lentokorkeudessa ne täytyy asettaa kasvot menosuuntaan, jotta edessä olevaa istuinta voidaan kallistaa taaksepäin.
 • Autoistuin ei saa estää edessä olevan istuimen kallistamista.
 • Turvaistuimessa ei saa olla näkyviä vikoja, ja sen on oltava hyväksytty ja näkyvästi merkitty ilmakuljetukseen soveltuvaksi.
 • Sinun on varattava auto-/turvaistuimen käyttö etukäteen. Ota yhteyttä KLM:n puhelinvarauksiintai paikalliseen KLM:n lipputoimistoon.

Voit myös luovuttaa auto-/turvaistuimen veloituksetta ruumaan, jolloin yllä olevat säännöt eivät koske sitä.

Jos olet varannut lapsellesi istumapaikan KLM:n lennolta, voit myös käyttää Child Aviation Restraint System (CARES) -järjestelmää koneessa:

 • Lapsi ja CARES-järjestelmä on kiinnitettävä valmistajan ohjeiden mukaisesti.
 • CARES-järjestelmässä ei saa olla mitään näkyviä vikoja ja sen on oltava hyväksytty ilmakuljetukseen ja merkitty sen mukaisesti.
 • Sinun pitää varata CARES-järjestelmä käyttöösi etukäteen. Ota yhteyttä KLM:n puhelinvarauksiin tai paikalliseen KLM:n lipputoimistoon.

Lennonaikainen sänky / jalkatuen jatke
Jos olet varannut lapsellesi istumapaikan, voit tuoda lennolle lennonaikaisen sängyn / jalkatuen jatkeen (esim. BedBox, Fly Tot, 1rst Class Kid Travel Pillow, Plane Pal). Tämän kaltaiset välineet sallitaan, kunhan niitä ei kiinnitetä suoraan istuimeen. Lennonaikaisia sänkyjä/ jalkatuen jatkeita, jotka kiinnitetään suoraan istuimeen (esim. Fly LegsUp tai FlyeBaby), ei sallita. Ole hyvä ja ota huomioon, että niitä ei saa käyttää nousun, koneen rullauksen tai laskun aikana eikä niistä saa aiheutua vaivaa muille matkustajille. Lapsesi turvallisuuden vuoksi emme suosittele asettamaan lapsesi tarjotinpöydälle kuumia juomia tai aterioita. Varmistathan myös, että lapsesi pää on kohti koneen takaosaa, jotta turvavyötä voidaan käyttää ohjeiden mukaisesti.

Matkatavarat ja lastenrattaat


Matkatavarat
Jos lapsella on oma (varattu) istumapaikka, hän saa ottaa mukaansa saman määrän käsimatkatavaroita ja ruumassa kuljetettavia matkatavaroita kuin aikuinen, mukaan luettuna taittuvat lastenrattaat ja auto-/turvaistuimen.

Alle 2-vuotiaalle sylissä matkustavalle lapselle saa ottaa mukaan:

 • yhden käsimatkatavaran, joka sisältää lastenhoitotarvikkeita, joka painaa enint. 12 kg (26 lbs), ja jonka suurin sallittu koko on 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 in).
 • 1 ruumassa kuljetettavan enintään 10 kg (22 lbs) painavan laukun. Jos lapsesi matkatavarat kuljetetaan yhdessä vanhempien ruumassa kuljetettavien matkatavaroiden kanssa, matkatavarat saavat painaa enintään 23 kg (50,5 lbs) kappaleelta.
 • 1 taittuvat lastenrattaat
 • 1 lasten auto-/turvaistuimen
Joidenkin lentoyhtiökumppaniemme matkatavarasäännökset poikkeavat omistamme. Jos haluat tarkempia tietoja, ota yhteyttä matkatoimistoon tai kyseiseen lentoyhtiöön.

Lastenrattaat
Voit ottaa KLM:n lennolle yhdet kasaan taittuvat lastenrattaat kullekin lapsellesi veloituksetta. Mikäli lastenrattaat (enintään 15 x 30 x 100 cm eli 6 x 12 x 39 tuumaa) eivät mahdu istuimen alle tai yläpuoliseen matkatavaratilaan, voit kuljettaa ne ruumassa ilman lisämaksua. Kun se on tilojen puolesta mahdollista, voit viedä lapsesi lastenrattaissa lähtöportille. Portilla lastenrattaat tulee antaa lastattavaksi. Lastenrattaissa/lastenvaunuissa voi olla suojus, mutta se ei saa sisältää mitään muita tavaroita.