Käyttämällä KLM.com-sivustoa hyväksyt samalla evästeiden käytön. Lue lisätietoja evästeistä.

Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

5–14-vuotiaat lapset voivat matkustaa yksin, jos lentoyhtiön saattopalvelu on varattu. Palvelu voidaan haluttaessa varata myös 15–17-vuotiaille lapsille.

Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

Stewardess with child

Yksin matkustavien lasten saattopalvelun avulla voit olla varma, että lapsesi matkustaa yksin turvallisesti. Palvelun varaaminen on pakollinen 5-14-vuotiaille yksin matkustaville lapsille sekä lapsille, jotka matkustavat eri matkustusluokassa kuin heidän kanssaan matkustavat aikuiset. 15-17 vuotiaille lapsille palvelu on valinnainen.

Lapsesi saatetaan koneeseen ja koneesta pois sekä lähdön että saapumisen yhteydessä – myös silloin kun lento on myöhässä. Matkustamohenkilökunta pitää hyvää huolta lapsestasi lennon aikana.

Pitkän välilaskun aikana Amsterdamin Schipholin lentokentällä lapsesi pysyy Junior Jet Loungessa. Täällä hän voi nauttia virvoitusjuomia ja saa käyttöönsä tietokonepelejä, elokuvia, erikielisiä kirjoja ja erilaisia leluja.

Pidämme sinut ajan tasalla kaikista lapsesi lentoaikataulun muutoksista puhelimitse, sähköpostin kautta tai tekstiviestillä. Matkan lopussa saatamme lapsen henkilökohtaisesti vastaanottajalle, jonka olet valtuuttanut noutamaan hänet.

Jos lapsesi matkustaa lentoyhtiökumppaniemme lennolla, ole tietoinen siitä, että heillä voi olla toiset säännöt yksin matkustaville lapsille. Ole hyvä ja ota yhteyttä matkatoimistoosi tai suoraan lentoyhtiöön.

Matka-asiakirjat

Varmista, että lapsellasi on kaikki tarvittavat asiakirjat koko matkalle.

  • Kaikkien Curacaoon tai Curacaosta matkustavien yksin matkustavien lasten (mukaan luettuna 15-17 vuotiaat lapset, joille yksinmatkustavien lasten saattopalvelua ei ole varattu), on tuotava tulostettu vanhempien tai laillisen holhoojan allekirjoittama todistus siitä, että heillä on lupa matkustaa, sekä vanhemman/vanhempien tai laillisen holhoojan henkilöllisyyden todistava virallinen asiakirja.
  • Matkustaessa Thaimaahan tai Thaimaasta, alle 16 vuotiaiden lasten, jotka matkustavat yksin tai vain yhden vanhemman kanssa, on tuotava kopio syntymätodistuksesta sekä matkustusluvan sisältämä kirje siltä vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät matkusta.
  • Matkustaessa yksin Meksikosta, alle 18 vuotiaiden lasten on tuotava mukanaan vanhemmuustodistus, kuten syntymätodistus tai huoltajuusmääräys. Hänen on myös tuotava notarisoitu lausunto molemmilta vanhemmilta tai laillisilta holhoojilta espanjan kielellä. lausunto on saatavilla Meksikon maahanmuuttoviranomaisten (INM) websivustolla, ja se on voimassa 180 päivää vahvistuspäivämäärän jälkeen.
  • 1.6.2015 alkaen Etelä-Afrikkaan tai Etelä-Afrikasta matkustettaessa on kaikilla lapsilla oltava mukanaan useita eri asiakirjoja – riippumatta siitä, matkustavatko he huoltajan kanssa vai yksin. Katso lisätietoja uusista säännöistä, jotka koskevat Etelä-Afrikkaan tai Etelä-Afrikasta matkustamista


Katso mitä matkustusasiakirjoja lapsesi tarvitsee

Kuinka palvelu toimii

Tee varaus
Yksin matkustavalle lapselle on varattava lento sekä yksin matkustavien alaikäisten lasten palvelu vähintään 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Tätä palvelua ei voi varata erikseen ja sen voi varata vain KLM:n puhelivarauksista tai matkatoimiston kautta. Kun varaat palvelun, tarvitsemme tiedot lapsestasi sekä yhteystietosi. Suosittelemme, että täytät Handling Advice -lomakkeen(PDF, 435KB) (vain englanniksi) ennen kuin soitat meille.

Lähtöselvitys
Yksin matkustavan lapsen lähtöselvityksen voi tehdä verkossa tai lentokentällä. Jos teet lähtöselvityksen verkossa, saat lähtöselvityksen vahvistuksen, jonka voi tulostaa vai vaihtaa tarkastuskorttiin lentokentän lähtöselvitystiskillä.

Lapsen vanhemman tai yli 18-vuotiaan huoltajan on tuotava lapsi lähtöselvitystiskille 1,5–2,5 tuntia ennen lennon lähtöä. Amsterdamin Schipholin lentokentällä tämä tiski on lähtöaulan 1 (Euroopan sisäiset lennot) lähtöselvitystiski nro 8 tai lähtöaulan 2 (mannertenväliset lennot) lähtöselvitystiski nro 16. Vanhemmalla tai huoltajalla on oltava voimassa oleva henkilöllisyystodistus, ja hänen on oltava lapsen kanssa lennon lähtöön saakka.

Jos haluat, että lastasi saatetaan hänen matkansa aikana, sinun on valtuutettava meidät antamalla allekirjoitettu ja täydellisesti täytetty kuljetussopimus(PDF, 435KB) (vain englanniksi) tiskille. Suosittelemme, että lataat ja täytät sopimuksen kotona ja tuot sen lentokentällä kolmena kappaleena. Saat sopimuksen tarvittaessa myös KLM:n palvelutiskiltä (Amsterdamin Schipholin lentokentällä Axxicomin palvelupisteestä).

Saapuminen
Lennon saapuessa luovutamme lapsesi sille henkilölle, joka on valtuutettu kuljetussopimuksessa vastaanottamaan hänet hänen lopullisessa matkakohteessa. Emme luovuta lastasi yritystä tai organisaatiota edustavalle henkilölle, tästä syystä pyydämme sinua kirjoittamaan yksittäisen henkilön nimen.

Lataa kuljetussopimus(PDF, 394KB) (vain englannin kielellä)

Lue lisää lentotietojen tilaamisesta

Kulut

Lapsen iästä huolimatta yksin matkustavan lapsen palvelumaksu on aikuisen lipun hinta ja palvelumaksu 50 € Euroopan sisäisillä lennoilla ja 75 € mannertenvälisillä lennoilla. Maksu on kaksinkertainen meno-paluu lipuille.

Lisämaksu lisätään automaattisesti lipun hintaan varauksen yhteydessä. Ota huomioon, että alla olevat hinnat muutetaan paikalliseksi valuutaksi ja että hintoihin saatetaan lisätä joissakin maissa paikallinen vero.

                                         Yksin matkustavien lasten saattopalvelumaksu

Yhdensuuntainen

Ilman välilaskuja

Välilaskun kanssa*

Euroopassa

EUR 50

EUR 65

Mannertenvälisillä lennoilla

EUR 75

EUR 90

* Koskee vain 15–17-vuotiaita. Yksin matkustavista 5–14-vuotiaista lapsista peritään ilman välilaskua -lisämaksu.


 

Travelling with children

Frequently asked questions

Takaisin alkuun
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com