Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

Matkustaako 5–14-vuotias lapsesi yksin? Varmista, että varaat Yksin matkustavien lasten saattopalvelumme. Palvelu voidaan varata myös 15–17-vuotiaille nuorille.
 
 

Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

Stewardess and child

Yksin matkustavien lasten saattopalvelumme avulla voit olla varma, että lapsesi matkustaa turvallisesti. Palvelun varaaminen on pakollista yksin matkustaville 5–14-vuotiaille lapsille sekä lapsille, jotka matkustavat eri matkustusluokassa kuin heidän vanhempansa tai heidän kanssaan matkustavat aikuiset.


KLM:n henkilökunta tai KLM:n palkkaama henkilökunta saattaa lapsesi koneeseen ennen lennon lähtöä ja pois koneesta lennon saavuttua määränpäähänsä – myös silloin, kun lento on myöhässä. Matkustamohenkilökuntamme pitää lastasi tarkasti silmällä lennon aikana. Pidämme sinut ajan tasalla kaikista lapsesi lentoaikataulun muutoksista puhelimitse, sähköpostin kautta tai tekstiviestillä. Matkan lopussa saatamme lapsen henkilökohtaisesti vastaanottajalle, jonka olet valtuuttanut noutamaan hänet.


Lue lisää .


Palvelu on vapaaehtoinen 15–17-vuotiaille nuorille. Jos päätät olla varaamatta Yksin matkustavien lasten saattopalvelua, kohtelemme lastasi aikuismatkustajana. Mikäli lento viivästyy tai peruuntuu, autamme mielellämme, jos lapsesi kertoo ikänsä ja avuntarpeensa KLM:n henkilökunnalle. Jos haluat lastasi valvottavan lentoja koskevissa poikkeustilanteissa, suosittelemme varaamaan Yksin matkustavien lasten saattopalvelun.

 
 

Yksin matkustavien lasten saattopalvelu toimii näin

Tee varaus

Varmista, että varaat lennon yksin matkustavalle lapselle yhdessä yksin matkustavien lasten saattopalvelun kanssa vähintään 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Tätä palvelua ei voi varata erikseen ilman lentoa, ja palvelun voi varata vain KLM:n yhteydenottokeskukseen tai matkatoimistosi kautta.


Kun varaat palvelun, tarvitsemme tiedot lapsestasi sekä yhteystietosi. Sen jälkeen pyydämme tietoja koskien lapsesi lentokentälle lähtöä varten tuovaa henkilöä sekä henkilöä, joka on valtuutettu hakemaan lapsesi saavuttaessa perille. Varmista, että sinulla on esillä kaikki tarvittavat tiedot palvelua varatessa. Käytämme näitä tietoja täyttääksemme kuljetussopimuksen, joka lapsella on oltava mukana matkansa ajan.

Valmistautuminen ja lähtöselvitys

Ennen kuin menet turvatarkastuksen läpi sinun on täytettävä lupalomake yksin matkustavalle lapselle. Lue lisää alaikäisten ulkomaille matkustamisen lupalomakkeesta  (vain englanniksi). Sen lisäksi tietyt maat voivat vaatia lisäasiakirjoja yksin matkustaville lapsille. Varmista, että tarkistat aina kohteen paikalliset säännöt.

Jotta lastasi voidaan saattaa hänen matkallaan, sinun on valtuutettava meidät antamalla kuljetussopimuksen lentokentän lähtöselvitystiskille. Sinun on annettava meille neljä täytettyä ja allekirjoitettua lomaketta jokaista varauksen lentoa kohden. Täytä verkkolomake Matkani-palvelussa tai verkossa tehtävän lähtöselvityksen aikana. Lähtöselvityksen jälkeen voit muuttaa lomakkeen tietoja vain soittamalla KLM:n yhteydenottokeskukseen. Ole hyvä ja varmista, että tuot lomakkeen viimeisimmän version mukanasi lentokentälle ja allekirjoitat kaikki kopiot.


Etkö ole vielä täyttänyt lomaketta verkossa? Voit myös tulostaa lomakkeen ja täyttää sen käsin . Tarvittaessa voit täyttää sen myös lähtöselvitystiskillä, mutta varaathan siihen 15 minuuttia ylimääräistä aikaa.

Tehdessäsi lähtöselvitystäsi verkossa saat vahvistuksen lähtöselvityksestä, muttet tarkastuskorttia. Saat tarkastuskorttisi lentokentän lähtöselvitystiskiltä.

Vanhemman tai 18 vuotta täyttäneen huoltajan on tuotava lapsi lähtöselvitystiskille vähintään 2,5 tuntia ennen lennon lähtöä. Lapsen kentälle tuovalla henkilöllä on oltava voimassa oleva henkilöllisyystodistus, ja hänen on pysyttävä lentokentällä, kunnes lapsen lento on lähtenyt.

Koneenvaihto

Pitkän välilaskun aikana Amsterdamin Schipholin lentokentällä viemme lapsesi Junior Jet Lounge -tiloihimme. Siellä hän voi juoda virvoitusjuomia ja pitää hauskaa piirtämällä, leikkimällä leluilla, pelaamalla tietokoneella ja katsomalla uusimpia elokuvia. Sieltä löytyy myös huone, jossa voi rentoutua säkkituolissa ja lukea hyvää kirjaa (useilla eri kielillä).


KLM sallii yksin matkustavien lasten koneenvaihdot vain KLM:n, Air Francen ja Delta Air Linesin lennoilla. Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen.

Saapuminen

Kun lento saapuu perille, luovutamme lapsesi henkilölle, joka on valtuutettu kuljetussopimuksessa vastaanottamaan hänet. Tällä henkilöllä on oltava mukanaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Emme luovuta lastasi yritystä tai organisaatiota edustavalle henkilölle.

 
 

Kulut

Lapsen iästä riippumatta Yksin matkustavien lasten saattopalvelun hinta on jokaisen lapsen kohdalla aikuisen lipun hinta ja palvelumaksu. Katso alla olevasta taulukosta tarkat summat yhdensuuntaisten lippujen palvelumaksuille. Palvelumaksu on kaksinkertainen meno-paluulipuille.


Ota huomioon, että alla olevat hinnat muutetaan paikalliseksi valuutaksi. Hintoihin saatetaan lisätä joissakin maissa paikallinen vero.


Palvelumaksu yhdensuuntaisille lipuille
EUR
Suorat Euroopan sisäiset lennot100
Suorat mannertenväliset lennot150
Lento eurooppalaiselta lentokentältä Amsterdamin Schipholin lentokentän kautta toiselle eurooppalaiselle lentokentälle200
Lento eurooppalaiselta lentokentältä Amsterdamin Schipholin lentokentän kautta mannertenväliselle lentokentälle (tai toisin päin)250
Lento mannertenväliseltä lentokentältä Amsterdamin Schipholin lentokentän kautta toiselle mannertenväliselle lentokentälle300
KLM:n lento kahden lentokentän välillä, kun kumpikaan ei ole Amsterdamin Schipholin lentokenttä100
Lento Amsterdamin Schipholin lentokentältä USA:ssa sijaitsevan kohteen kautta toiselle mannertenväliselle lentokentälle250