Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

5–14-vuotiaat lapset voivat matkustaa yksin silloin, kun heille on varattu yksin matkustavien alaikäisten lasten palvelu. Palvelu voidaan varata myös 15–17-vuotiaille nuorille.

Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

Stewardess and child

Yksin matkustavien lasten saattopalvelun avulla voit olla varma, että lapsesi matkustaa yksin turvallisesti. Palvelun varaaminen on pakollista yksin matkustaville 5–14-vuotiaille lapsille sekä lapsille, jotka matkustavat eri matkustusluokassa kuin heidän kanssaan matkustavat aikuiset. Palvelu on vapaaehtoinen 15–17-vuotiaille nuorille.

KLM:n henkilökunnan jäsen tai KLM:n muutoin palkkaama henkilö saattaa lapsesi koneeseen ennen lennon lähtöä ja pois koneesta lennon saavuttua määränpäähänsä – myös silloin, kun lento on myöhässä. Matkustamohenkilökuntamme pitää lastasi silmällä lennon aikana.

Pitkän välilaskun aikana Amsterdamin Schipholin lentokentällä lapsesi pysyy Junior Jet Loungessa. Täällä hän voi nauttia virvoitusjuomia ja saa käyttöönsä tietokonepelejä, elokuvia, erikielisiä kirjoja ja erilaisia leluja.

Pidämme sinut ajan tasalla kaikista lapsesi lentoaikataulun muutoksista puhelimitse, sähköpostin kautta tai tekstiviestillä. Matkan lopussa saatamme lapsen henkilökohtaisesti vastaanottajalle, jonka olet valtuuttanut noutamaan hänet.

KLM sallii yksin matkustavien lasten koneenvaihdot vain KLM:n, AIR FRANCEN ja Delta Air Linesin lennoilla. Jos sinulla on kysyttävää, ole hyvä ja ota yhteyttä KLM:n puhelinvaraukseen.

Matkustusasiakirjat

Varmista, että lapsellasi on kaikki tarvittavat asiakirjat koko matkalle.

  • Kaikkien Curacaoon tai Curacaosta yksin matkustavien lasten (mukaan lukien 15–17-vuotiaiden nuorten, joille ei ole varattu yksin matkustavien lasten saattopalvelua) tulee esittää vanhempansa/vanhempiensa tai laillisen holhoojansa allekirjoittama kirjallinen todistus siitä, että heillä on lupa matkustaa, sekä vanhempansa tai holhoojansa henkilöllisyyden todistavan virallisen asiakirjan kopio.
  • Yksin Meksikosta matkustavan alle 18-vuotiaan lapsen tulee esittää todiste lapsen ja vanhemman välisestä oikeudellisesta siteestä, kuten syntymätodistus tai huoltajuusmääräys. Hänen on myös esitettävä notaarin vahvistama lausunto toiselta vanhemmaltaan tai lailliselta holhoojaltaan espanjan kielellä. Lausunto on saatavilla Meksikon maahanmuuttoviranomaisten (INM ) websivustolla, ja se on voimassa 180 päivää vahvistuspäivämäärän jälkeen.
  • 1. kesäkuuta 2015 alkaen Etelä-Afrikkaan tai Etelä-Afrikasta matkustettaessa on kaikilla lapsilla oltava mukanaan useita eri asiakirjoja – riippumatta siitä, matkustavatko he huoltajan kanssa vai yksin.

    Katso lisätietoja uusista säännöistä, jotka koskevat Etelä-Afrikkaan tai Etelä-Afrikasta matkustamista

  • Brasiliaan tai Brasiliasta matkustettaessa on kaikilla lapsilla oltava mukanaan useita eri asiakirjoja – riippumatta siitä, matkustavatko he huoltajan kanssa vai yksin. 

    Lue lisää tarvittavista asiakirjoista 

  • Yksin Yhdysvaltoihin matkustavalle lapselle on suositeltavaa täyttää ja tulostaa tulli-ilmoituslomake verkossa  etukäteen ja antaa tulostettu kopio hänelle mukaan ennen lähtöä.
Katso, minkä matkustusasiakirjan lapsesi tarvitsee

Kuinka palvelu toimii

Tee varaus
Yksin matkustavalle lapselle on varattava lento sekä lentoyhtiön saattopalvelu vähintään 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Tätä palvelua ei voi varata erikseen ja sen voi varata vain KLM:n puhelinvarauksista tai matkatoimiston kautta. Kun varaat palvelun, tarvitsemme tiedot lapsestasi sekä yhteystietosi. Suosittelemme, että täytät kuljetussopimuksen (vain englanniksi) ennen kuin soitat meille.

Lähtöselvitys
Yksin matkustavien lasten saattopalvelu on varattava vähintään 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Jos teet lähtöselvityksen verkossa, saat lähtöselvityksen vahvistuksen, jonka voi tulostaa vai vaihtaa tarkastuskorttiin lentokentän lähtöselvitystiskillä.

Lapsen vanhemman tai yli 18-vuotiaan huoltajan on tuotava lapsi lähtöselvitystiskille 1,5–2,5 tuntia ennen lennon lähtöä. Amsterdamin Schipholin lentokentällä tämä tiski on lähtöaulan 1 (Euroopan sisäiset lennot) lähtöselvitystiski nro 8 tai lähtöaulan 2 (mannertenväliset lennot) lähtöselvitystiski nro 16. Vanhemmalla tai huoltajalla on oltava voimassa oleva henkilöllisyystodistus, ja hänen on oltava lapsen kanssa lennon lähtöön saakka.

Jos haluat, että lastasi saatetaan hänen matkansa aikana, sinun on valtuutettava meidät antamalla allekirjoitettu ja täydellisesti täytetty kuljetussopimus (vain englanniksi) tiskille. Suosittelemme, että lataat ja täytät sopimuksen kotona ja tuot sen lentokentälle neljänä kappaleena. Voit myös hakea lomakkeen lähtöselvitystiskiltä.

Saapuminen
Kun lento saapuu perille, luovutamme lapsesi sille henkilölle, joka on valtuutettu kuljetussopimuksessa vastaanottamaan hänet hänen lopullisessa matkakohteessaan. Lapsen vastaanottajalla on oltava mukanaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Emme luovuta lastasi yritystä tai organisaatiota edustavalle henkilölle, joten pyydämme sinua kirjoittamaan yksittäisen henkilön nimen.

Lataa kuljetussopimus (vain englanniksi)

Lue lisää lentotietojen tilaamisesta

Kulut

Lapsen iästä huolimatta yksin matkustavien lasten saattopalvelumaksu on aikuisen lipun hinta ja palvelumaksu. Katso alla olevasta taulukosta tarkat summat yhdensuuntaisille lipuille. Maksu on kaksinkertainen meno-paluu lipuille. Koskee jopa neljää lasta. Maksu yksin matkustavasta lapsesta peritään vain kerran. Lapset voivat olla sukulaisia, mutta se ei ole välttämätöntä, kunhan heille on tehty varaus yhdessä, jolloin heidän varauskoodinsa on sama.

Ota huomioon, että alla olevat hinnat muutetaan paikalliseksi valuutaksi ja että hintoihin saatetaan lisätä joissakin maissa paikallinen vero.


Yksin matkustavien lasten saattopalvelumaksu (yhdensuuntaiset liput):


Yhdensuuntainen

EUR

Suora lento Euroopassa

100

Mannertenvälinen suora lento

150

Eurooppalaiselta lentokentältä Amsterdamin Schipholin lentokentän kautta toiselle Eurooppalaiselle lentokentälle

200

Eurooppalaiselta lentokentältä Amsterdamin Schipholin lentokentän kautta mannertenväliselle lentokentälle (tai toisin päin)

250

Mannertenväliseltä lentokentältä Amsterdamin Schipholin lentokentän kautta toiselle mannertenväliselle lentokentälle

300

KLM:n lento kahden lentokentän välillä, kun kumpikaan ei ole Amsterdamin Schipholin lentokenttä

100