Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

5–14-vuotiaat lapset voivat matkustaa yksin silloin, kun heille on varattu yksin matkustavien alaikäisten lasten palvelu. Palvelu voidaan varata myös 15–17-vuotiaille nuorille.
 

Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

Stewardess and child

Yksin matkustavien lasten saattopalvelun avulla voit olla varma, että lapsesi matkustaa yksin turvallisesti. Palvelun varaaminen on pakollista yksin matkustaville 5–14-vuotiaille lapsille sekä lapsille, jotka matkustavat eri matkustusluokassa kuin heidän kanssaan matkustava aikuinen. Palvelu on vapaaehtoinen 15–17-vuotiaille nuorille.

KLM:n henkilökunnan jäsen tai KLM:n muutoin palkkaama henkilö saattaa lapsesi koneeseen ennen lennon lähtöä ja pois koneesta lennon saavuttua määränpäähänsä – myös silloin, kun lento on myöhässä. Matkustamohenkilökuntamme pitää lastasi silmällä lennon aikana.

Koneenvaihtoon liittyvän pitkän välilaskun aikana Amsterdamin Schipholin lentokentällä saatamme lapsesi Junior Jet Loungeen. Siellä hän voi juoda virvoitusjuomia ja pitää hauskaa piirtämällä, leikkimällä leluilla, pelaamalla tietokoneella tai katsomalla uusimpia elokuvia. Sieltä löytyy myös rauhoittumishuone, jossa lapsesi voi rentoutua säkkituolilla ja lukea hyvän kirjan (monilla eri kielillä).

Pidämme sinut ajan tasalla kaikista lapsesi lentoaikataulun muutoksista puhelimitse, sähköpostin kautta tai tekstiviestillä. Matkan lopussa saatamme lapsen henkilökohtaisesti vastaanottajalle, jonka olet valtuuttanut noutamaan hänet.

KLM sallii yksin matkustavien lasten koneenvaihdot vain KLM:n, AIR FRANCEN ja Delta Air Linesin lennoilla. Jos sinulla on kysyttävää, ole hyvä ja ota yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen.

 

Matkustusasiakirjat

Varmista, että lapsellasi on kaikki tarvittavat asiakirjat koko matkalle.


Katso, mitkä matkustusasiakirjat tarvitset

Tarkista matkasi
 

Kuinka palvelu toimii

Tee varaus
Yksin matkustavalle lapselle on varattava lento sekä lentoyhtiön saattopalvelu vähintään 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Tätä palvelua ei voi varata erikseen ja sen voi varata vain KLM:n yhteydenottokeskuksen tai matkatoimiston kautta. Kun varaat palvelun, tarvitsemme tiedot lapsestasi sekä yhteystietosi. Suosittelemme, että täytät kuljetussopimuksen ennen kuin soitat meille.

Lähtöselvitys
Yksin matkustavien lasten saattopalvelu on varattava vähintään 24 tuntia ennen lennon lähtöä. Jos teet lähtöselvityksen verkossa, saat lähtöselvityksen vahvistuksen, jonka voi tulostaa ja vaihtaa tarkastuskorttiin lentokentän lähtöselvitystiskillä.

Lapsen vanhemman tai yli 18-vuotiaan huoltajan on tuotava lapsi lähtöselvitystiskille 2,5 tuntia ennen lennon lähtöä. Amsterdamin Schipholin lentokentällä tämä tiski on lähtöaulan 1 (Euroopan sisäiset lennot) lähtöselvitystiski nro 8 tai lähtöaulan 2 (mannertenväliset lennot) lähtöselvitystiski nro 16. Vanhemmalla tai huoltajalla on oltava voimassa oleva henkilöllisyystodistus, ja hänen on oltava lapsen kanssa lennon lähtöön saakka.

Jotta lastasi voidaan saattaa, sinun on valtuutettava meidät antamalla allekirjoitettu ja täydellisesti täytetty kuljetussopimus (vain englanniksi) tiskille. Suosittelemme, että lataat ja täytät sopimuksen kotona ja tuot sen lentokentälle neljänä kappaleena. Voit myös hakea lomakkeen lähtöselvitystiskiltä.

Saapuminen
Kun lento saapuu perille, luovutamme lapsesi sille henkilölle, joka on valtuutettu kuljetussopimuksessa vastaanottamaan hänet, hänen lopullisessa kohteessaan. Lapsen vastaanottajalla on oltava mukanaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Emme luovuta lastasi yritystä tai organisaatiota edustavalle henkilölle, joten pyydämme sinua kirjoittamaan yksittäisen henkilön nimen.

Lataa lomake yksinmatkustavan lapsen saattopalvelua varten

Siirry kohtaan Kuljetussopimus

Lue lisää lentotietojen vastaanottamisesta

 

Kulut

Lapsen iästä huolimatta yksin matkustavien lasten saattopalvelumaksu on aikuisen lipun hinta ja palvelumaksu. Katso alla olevasta taulukosta tarkat summat yhdensuuntaisille lipuille. Maksu on kaksinkertainen meno-paluu lipuille. Koskee jopa neljää lasta. Maksu yksin matkustavasta lapsesta peritään vain kerran. Lapset voivat olla sukulaisia, mutta se ei ole välttämätöntä, kunhan heille on tehty varaus yhdessä, jolloin heidän varauskoodinsa on sama.

Ota huomioon, että alla olevat hinnat muutetaan paikalliseksi valuutaksi ja että hintoihin saatetaan lisätä joissakin maissa paikallinen vero.


Yksin matkustavien lasten saattopalvelumaksu (yhdensuuntaiset liput):


Yhdensuuntainen

EUR

Suora lento Euroopassa

100

Mannertenvälinen suora lento

150

Eurooppalaiselta lentokentältä Amsterdamin Schipholin lentokentän kautta toiselle Eurooppalaiselle lentokentälle

200

Eurooppalaiselta lentokentältä Amsterdamin Schipholin lentokentän kautta mannertenväliselle lentokentälle (tai toisin päin)

250

Mannertenväliseltä lentokentältä Amsterdamin Schipholin lentokentän kautta toiselle mannertenväliselle lentokentälle

300

KLM:n lento kahden lentokentän välillä, kun kumpikaan ei ole Amsterdamin Schipholin lentokenttä

100

Amsterdamin Schipholin lentokentältä USA:ssa sijaitsevan kohteen kautta mannertenväliselle lentokentälle

250