Matkustaminen lemmikkieläinten kanssa

Tarjoamme useita matkustusvaihtoehtoja, jotta lemmikkisi KLM-matkasta tulee mutkaton ja turvallinen.

Lemmikit matkustamossa

Pieni kissa tai koira voidaan Economy-luokassa ottaa mukaan matkustamoon useimmille KLM:n lennoille ja Business-luokassa useimmille Euroopan lennoille:

 • Asianmukaisessa lemmikinkuljetushäkissä, koko enint. 46 (pituus) x 28 (leveys) x 24 (korkeus) cm. Lemmikkisi täytyy pystyä seisomaan ja makaamaan mukavasti.
 • Lemmikin + kuljetuslaukun tai häkin yhteispaino saa olla korkeintaan 8 kg (18 lbs).
 • Häkki on laitettava edessäsi olevan istuimen alle (siksi hätäuloskäynnin viereiset rivit eivät käy). Lemmikkiä ei saa ottaa pois kuljetuslaukusta tai häkistä.

Tee lemmikillesi varaus aina puhelimitse. Huomaa, että meillä on matkustamossa tilaa vain rajalliselle määrälle häkkejä. Kehotamme tekemään varauksen viimeistään 24 tunnin kuluessa lipun varauksesta, mutta vähintään kuitenkin 48 tuntia ennen lennon lähtöä. Et valitettavasti voi ottaa lemmikkiäsi matkustamoon Business-luokassa mannertenvälisillä KLM:n lennoilla, koska sille ei ole tilaa edessäsi olevan istuinpaikan alla. Ole hyvä ja tarkista, että häkin koko ja paino ovat saatavilla.Jos haluat palveluskoirasi mukaan matkustamoon, niin ole hyvä ja tarkista, että vaatimukset täyttyvät.

Ota yhteyttä KLM:n puhelinvarauksiin

Lemmikit ruumaan menevinä matkatavaroina

Kissasi tai koirasi voi matkustaa ruumaan menevänä matkatavarana koneen ilmastoidussa osassa:

 • Tukevassa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön (IATA) sääntöjen mukaisessa – esim. 'Sky'- tai 'Vari'-merkkisessä häkissä. Katso lemmikkieläinhäkkien tarkat säännöt alta.
 • Lemmikkisi ja häkin yhteispaino saa olla korkeintaan 75 kg (165 lbs).
 • Kaksi täysikasvuista, samankokoista ja yhteensopivaa eläintä, joista kumpikin painaa korkeintaan 14 kg (30 lbs). Vaihtoehtoisesti kolme samasta pentueesta olevaa eläintä, jotka ovat korkeintaan kuuden kuukauden ikäisiä ja painavat korkeintaan 14 kg (30 lbs) kukin.
Hyväksymme korkeintaan kolme lemmikkiä yhtä matkustajaa kohden ruumassa kuljetettavana matkatavarana. Sitä suurempi määrä lemmikkejä on kuljetettava rahtina.


Tee lemmikillesi varaus aina puhelimitse. Kehotamme tekemään tämän viimeistään 24 tunnin kuluessa lipun varauksesta, mutta vähintään kuitenkin 48 tuntia ennen lennon lähtöä. Huomaathan, että jokainen matkustaja voit ottaa mukaan jopa 3 lemmikkiä, mutta meillä on varastossa vain rajoitettu määrä häkkejä.

Nykerönenäisten eläinten, kuten mopsien, bokserien, bulldoggien, kiinanpalatsikoirien ja persialaisten kissojen voi olla vaikea hengittää lennon aikana korkeasta lämpötilasta ja stressistä johtuen. Hyvinvointinsa varmistamiseksi useimmat nykerönenäiset eläimet on kuljetettava ainoastaan rahtina. Valitettavasti emme myöskään kuljeta englannin- ja ranskanbulldoggeja, bostoninterriereitä tai mopseja matkustamossa emmekä rahtina.

Ole hyvä ja tarkista, että häkin koko ja paino ovat saatavilla.

Ota yhteyttä KLM:n puhelinvarauksiin

Lemmikkieläinten häkit

Kennel image describing the rules

Ruumassa matkatavarana matkustavan lemmikkieläimen häkille on asetettu useita määräyksiä:

 • Häkin ulkokuoren täytyy olla lasikuitua tai kovamuovia. Puusta, metallitangoista tai metallilankaverkoista valmistetut häkit eivät ole sallittuja.
 • Pyörät täytyy irrottaa. Sisäänvedettävät pyörät täytyy irrottaa tai peittää ilmastointiteipillä.
 • Häkin ovessa on oltava keskeltä käytettävä lukko, joka lukitsee sekä oven ylä- että alalaidassa olevat lukot. (A)
 • Oven saranoiden ja lukitustappien on ulotuttava kiinnityskohdastaan vaakasuuntaisten tankojen yläpuolelle ja aukon alapuolelle vähintään 1,6 cm:n (0,62 tuuman) verran. (B)
 • Häkin kaksi osaa on oltava kiinnitettyinä pulteilla yhteen. Kaikki muut kiinnitysjärjestelmät ovat kiellettyjä. (C)
 • Häkin on oltava niin iso, että lemmikki voi seisoa kattoa koskettamatta, kääntyä helposti ja maata luonnollisessa asennossa.
 • Häkissä täytyy olla huopa, sanomalehteä tai muuta nestettä imevää materiaalia lattialla. Huomaathan, että olkia ei sallita.

Voit ostaa tällaisen häkin suuremmista eläinkaupoista tai erikoishuolintaliikkeistä. Lue lisää häkeistä osoitteessa www.iata.org .

Lemmikit rahtitavarana

Lemmikki on kuljetettava AIR FRANCE-KLM-rahtitavarana, jos:

 • Lemmikki ja häkki painavat yli 75 kg (165 lbs).
 • Häkki on suurempi kuin 292 cm (115 tuumaa) (p + l + k).
 • Lemmikkisi ei matkusta samalla lennolla kuin sinä.
 • Lemmikki matkustaa maahan, jonka viranomaiset sallivat lemmikkien kuljetuksen vain rahtitavarana.


Jos haluat kuljettaa lemmikkisi rahtina, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä rahtikuljetukseen erikoistuneeseen yritykseen. Löydät listan rahtiyrityksistä Alankomaissa AIR FRANCE-KLM Cargon verkkosivuilta.

Siirry AIR FRANCE-KLM Cargoon (vain englanniksi)
Tai voit lukea lisää kansainvälisen lemmikkieläinten kuljetusjärjestön (International Pet and Animal Transportation Association)  sivuilta.

Matka-asiakirjat ja terveystodistukset

Suosittelemme, että otat yhteyttä lähtö- ja kohdemaasi lähetystöihin saadaksesi selville, mitä asiakirjoja tarvitset ja mitä sääntöjä sinun tulee noudattaa lemmikkisi kuljetuksessa.

Katso lisätietoja seuraavilta matkailuun liittyviltä verkkosivustoilta:
 • Euroopan unionin sisällä, Euroopan unioniin tai Euroopan unionista matkustettaessa: tutustu Euroopan komission sääntöihin 
 • Jotkut maat eivät salli lemmikkieläinten kuljettamista kyseiseen maahan tai sieltä pois, ei käsimatkatavarana eikä ruumassa kuljettavana matkatavarana. Kyseisistä poikkeustapauksista löytyy lisätietoa IATA:n verkkosivuilta. Jos sinulla on kysyttävää lemmikkien kuljettamisesta matkatavarana, ota yhteyttä AIR FRANCE-KLM Cargoon 


Palvelueläimiin, jotka on koulutettu auttamaan invaliditeetin omaavia matkustajia, tai jotka toimivat pelastusryhmien kanssa, sovelletaan erikoissääntöjä. Pyydä lisätietoja KLM Cares -asiakaspalvelusta.

Lentokentällä on käytössämme lemmikkiäsi, matka-asiakirjoja ja häkkiä koskeva tarkastuslista.

Tutustu lentokentän lemmikkieläinten tarkastuslistaan

Lue lisää KLM Cares -asiakaspalvelusta

Ennen lähtöä

Valmistele lemmikkisi matkaa varten:
 • Anna lemmikillesi 5 päivää aikaa tottua häkkiin ennen lentoa.
 • Anna lemmikillesi kevyt ateria ja/tai vettä viimeistään 2 tuntia ennen lennon lähtöä ja ulkoiluta koiraasi juuri ennen lennon lähtöä. Lemmikkisi ei tule saamaan ruokaa tai vettä lennon aikana.
 • Lemmikillesi ei tule antaa rauhoittavia lääkkeitä muutoin kuin eläinlääkärin suosituksesta.


Lemmikkien lähtöselvitys vie omana aikansa. Suosittelemme, että saavut lentokentälle 3 tuntia ennen aikataulunmukaista lähtöaikaa ja tuot täytetyn lomakkeen lemmikkisi kuljetusta varten ruumaan menevänä matkatavarana.

Lataa lomake lemmikkisi kuljetusta varten ruumaan menevänä matkatavarana (vain englanniksi).
Tutustu lentokentän lemmikkieläinten tarkastuslistaan

Kulut

Kustannukset riippuvat matkakohteesta. Jos lemmikkisi matkustaa ruumaan menevissä matkatavaroissa ja siirto Amsterdamin Schipholin lentokentällä kestää 2 tuntia tai pidempään, joudut maksamaan ylimääräiset 150 euroa (tai USD/CAD 200), joka kattaa lemmikin hoidon siirron aikana.

Annamme eläinhotellissa lemmikillesi jotain syötävää ja juotavaa. Koirat käytetään ulkona, ja kissat saavat puhtaan hiekka-astian ja ison häkin.

Tee varaus aina puhelimitse vähintään 48 tuntia etukäteen.

Katso lemmikin kuljetuksen hinta / KLM:n lento

Lue lisää eläinhotellista (AIR FRANCE KLM CARGO -sivusto) 