Matkustaminen lemmikkieläinten kanssa

Voit ottaa kissan tai koiran mukaasi useimmille KLM:n lennoille. Tarjoamme useita matkustusvaihtoehtoja, jotta lemmikkisi KLM-matkasta tulee mutkaton ja turvallinen.
 
 

Varaus lemmikillesi

Tee lemmikillesi aina erillinen varaus. Voit tehdä sen helposti Matkani-palvelussa. Suosittelemme tekemään varauksen mahdollisimman pian oman lippusi varaamisen jälkeen, mutta vähintään 48 tuntia ennen lennon lähtöä.

Voit tehdä varauksesi myös KLM:n yhteydenottokeskuksen kautta.
 
 

Lemmikit matkustamossa

Economy-luokassa voit ottaa pienen kissan tai koiran mukaasi matkustamoon useimmille KLM:n lennoille ja Business-luokassa useimmille Euroopan lennoille. Varmista, että täytät seuraavat vaatimukset:

 • Lemmikkisi on oltava vähintään 10 viikkoa vanha.
 • Lemmikkisi tulee matkustaa soveltuvassa lemmikkieläinten kuljetuslaukussa, joka on enintään 46 x 28 x 24 cm (P x L x K). Lemmikkisi on voitava seistä ja asettua makuulle mukavasti.
 • Lemmikkisi ja kuljetuslaukun tai häkin yhteispaino saa olla korkeintaan 8 kg (18 lbs).
 • Häkki on laitettava edessäsi olevan istuimen alle (siksi hätäuloskäynnin viereiset rivit eivät käy). Lemmikkiä ei saa ottaa pois kuljetuslaukusta tai häkistä lennon aikana.

Huomaathan, että meillä on matkustamossa tilaa vain rajalliselle määrälle häkkejä. Et valitettavasti voi ottaa lemmikkiäsi matkustamoon Business-luokassa mannertenvälisillä KLM:n lennoilla, koska sille ei ole tilaa edessäsi olevan istuinpaikan alla. 


Erityissäännöt koskevat palveluskoirien tuomista matkustamoon. Voit pyytää lisätietoja palveluseläinten kanssa matkustamisesta KLM CARES-asiakaspalvelusta.

 
 

Lemmikit ruumassa

Kissasi tai koirasi voi matkustaa ruuman ilmastoidussa osassa useimmilla KLM:n lennoilla.* Varmista seuraavien vaatimusten täyttyminen:

 • Lemmikkisi on oltava vähintään 10 viikkoa vanha.
 • Lemmikkisi tulee matkustaa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön (IATA) sääntöjen mukaisessa häkissä (esimerkiksi merkit ”Sky” ja ”Vari”). Katso tarkemmat lemmikkieläimesi häkkiä koskevat säännöt alta.
 • Lemmikkisi ja häkin yhteispaino saa olla korkeintaan 75 kg (165 lbs).
 • Yhdessä häkissä voi matkustaa kaksi täysikasvuista, samankokoista ja keskenään toimeentulevaa eläintä, joista kumpikin painaa korkeintaan 14 kg (30 lbs). Tämä pätee myös kolmeen alle kuusi kuukautta vanhaan samasta pentueesta olevaan eläimeen, jotka painavat korkeintaan 14 kg (30 lbs) kukin.

* Lemmikkisi ei voi matkustaa ruumassa Boeing 787-9- ja Boeing 787-10 -lentokoneissa. Talvella lemmikkisi ei voi matkustaa ruumassa yli kahden tunnin pituisilla KLM Cityhopper -lennoilla (Embraer 175 ja Embraer 190).

Otathan huomioon, että lennon aikana emme voi antaa ruumassa matkustaville lemmikeille ruokaa tai vettä.

Lyhytkuonoisten eläinten, kuten bokserien, kiinanpalatsikoirien ja persialaisten kissojen, voi olla vaikea hengittää lennon aikana korkeasta lämpötilasta ja stressistä johtuen. Hyvinvoinnin varmistamiseksi useimpia lyhytkuonoisia eläimiä ei voida kuljettaa ruumassa. Niitä voidaan kuitenkin kuljettaa matkustamossa tai rahtina. Englannin- ja ranskanbulldoggeja, bostoninterrierejä ja mopseja voidaan kuljettaa vain matkustamossa.

 
 

Lemmikkieläinten häkit

Kennel image describing the rules

Ruumassa matkustavan lemmikkieläimen häkille on asetettu useita määräyksiä:

 • Häkin ulkokuoren täytyy olla lasikuitua tai kovamuovia. Puusta, metallitangoista tai metallilankaverkoista valmistetut häkit eivät ole sallittuja.
 • Pyörät täytyy irrottaa. Sisäänvedettävät pyörät täytyy irrottaa tai peittää ilmastointiteipillä.
 • Häkin ovessa on oltava keskuslukitusjärjestelmä, joka lukitsee sekä oven ylä- että alalaidassa olevat lukot. (A)
 • Oven saranoiden ja lukitustappien on ulotuttava vähintään 1,6 cm (0,62 tuuman) verran yli kiinnityskohdastaan vaakasuuntaisten ulokkeiden yläpuolelle ja oviaukon alapuolelle, johon tapit sopivat. (B)
 • Häkin kaksi osaa on oltava kiinnitettyinä pulteilla yhteen. Kaikki muut kiinnitysjärjestelmät ovat kiellettyjä. (C)
 • Häkin on oltava niin iso, että lemmikki voi seisoa kattoa koskettamatta, kääntyä helposti ja maata luonnollisessa asennossa.
 • Häkissä täytyy olla huopa, sanomalehteä tai muuta nestettä imevää materiaalia lattialla. Huomaathan, että olkia ei sallita.
 • Häkissä täytyy olla joko kaksi kiinteää tyhjää ruokakuppia tai yksi kahden lokeron ruokakuppi ruokaa ja vettä varten.

Voit ostaa tällaisen häkin suuremmista eläinkaupoista tai erikoishuolintaliikkeistä. Huolehdithan, että kiinnität lemmikkieläimen häkkiin tarran, jossa on eläimen nimi ja ruokintaohjeet.

 
 

Lemmikit rahtitavarana

Haluatko ottaa mukaasi yli kolme lemmikkiä? Tätä suurempi määrä lemmikkejä on kuljetettava rahtina. Lemmikki on myös kuljetettava AIR France-KLM Cargon rahtitavarana, jos:

 • Lemmikki ja häkki painavat yhteensä yli 75 kg (165 lbs).
 • Häkki on suurempi kuin 292 cm/115 tuumaa (p + l + k).
 • Lemmikkisi ei matkusta samalla lennolla kuin sinä.
 • Lemmikki matkustaa maahan, jonka viranomaiset sallivat lemmikkien kuljetuksen vain rahtitavarana.


Jos haluat kuljettaa lemmikkisi rahtina, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä rahtikuljetukseen erikoistuneeseen yritykseen. Löydät listan rahtiyrityksistä Alankomaissa Air France-KLM Cargon verkkosivuilta. Voit myös lukea lisää kansainvälisen lemmikkieläinten kuljetusjärjestön (International Pet and Animal Transportation Association)  sivuilta.

 
 

Ennen lähtöä

Muista järjestää rokotukset, matkustusasiakirjat ja muut tärkeät asiat kuntoon hyvissä ajoin. Suosittelemme, että otat yhteyttä lähtö-, koneenvaihto- ja saapumismaihisi sekä lähetystöihin saadaksesi selville, mitä asiakirjoja tarvitset ja mitä sääntöjä sinun tulee noudattaa lemmikkisi kuljetuksessa.

Katso lisätietoja seuraavilta matkailuun liittyviltä verkkosivustoilta:
 • Euroopan unionin sisällä, Euroopan unioniin tai Euroopan unionista matkustettaessa: Tutustu Euroopan komission sääntöihin. 
 • Jotkut maat eivät salli lemmikkieläinten kuljettamista kyseiseen maahan tai sieltä pois. Kyseisistä poikkeustapauksista löytyy lisätietoa IATA:n verkkosivuilta .
 
 

Kulut

Valmistele lemmikkisi matkaa varten:
 • Anna lemmikillesi viisi päivää aikaa tottua häkkiin ennen lentoa.
 • Älä anna lemmikkisi juoda tai syödä kahteen tuntiin ennen lähtöä. Käytä koirasi lenkillä juuri ennen lähtöä.
 • Suosittelemme, ettet anna lemmikillesi rauhoittavia lääkkeitä. koska lemmikeillä kestää kauemmin tottua uuteen ympäristöön ja sen lämpötila voi laskea lennon aikana. Lemmikillesi ei tule antaa rauhoittavia lääkkeitä muutoin kuin eläinlääkärin suosituksesta.


Lentokentällä on käytössämme lemmikkiäsi, matka-asiakirjoja ja häkkiä koskeva tarkastuslista  (vain englanniksi).

Lemmikkien lähtöselvitys vie oman aikansa. Suosittelemme, että saavut lentokentälle 3 tuntia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa ja tuot täytetyn tarkastuslomakkeen lemmikkisi ruumassa kuljettamista varten.
 
 

Maksut ja koneenvaihto

Jotta voit ottaa lemmikin mukaasi, joudut maksamaan 30 - 200 euron maksun kohteestasi riippuen. Lisäksi jos lemmikkisi matkustaa ruumaan menevissä matkatavaroissa ja koneenvaihto Amsterdamin Schipholin lentokentällä kestää 3 tuntia tai pidempään, joudut maksamaan ylimääräiset 150 euroa (tai 200 USD/CAD), joka kattaa lemmikin hoidon koneenvaihdon aikana.

Eläinhotellissa annamme lemmikillesi jotain syötävää ja juotavaa. Koirat käytetään ulkona, ja kissat saavat puhtaan hiekka-astian ja ison häkin.

Lue lisää eläinhotellista (Air France KLM CARGO -sivusto) 