Käyttämällä KLM.com-sivustoa hyväksyt samalla evästeiden käytön. Lue lisätietoja evästeistä.

Matkustaminen lemmikkieläinten kanssa

Tarjoamme useita matkustusvaihtoehtoja, jotta lemmikkisi KLM-matkasta tulee mutkaton ja turvallinen.

Lemmikit matkustamossa

Pieni kissa tai koira voidaan turistiluokassa ottaa mukaan matkustamoon useimmille KLM:n lennoille ja bisnesluokassa useimmille Euroopan lennoille:

 • Asianmukaisessa lemmikinkuljetushäkissä, koko enint. 46 (pituus) x 28 (leveys) x 24 (korkeus) cm, tai kovakuorisessa häkissä, jonka koko enint. 46 (pituus) x 28 (leveys) x 20 (korkeus) cm. Lemmikkisi täytyy pystyä seisomaan ja makaamaan mukavasti.
 • Lemmikin + kuljetuslaukun tai häkin yhteispaino saa olla korkeintaan 8 kg (18 lbs).
 • Häkki on laitettava edessäsi olevan istuimen alle. Lemmikkiä ei saa ottaa pois kuljetuslaukusta tai häkistä.


Tee varaus puhelimitse tai Matkani vähintään 48 tuntia etukäteen. Huomaa, että meillä on matkustamossa tilaa vain rajalliselle määrälle häkkejä. Istuinpaikan varaaminen Economy Comfort -vyöhykkeellä ei ole mahdollista, mikäli kuljetat lemmikkisi matkustamossa. Valitettavasti et voi ottaa lemmikkiä matkustamoon Business-luokassa mannertenvälisillä KLM:n lennoilla, koska lemmikille ei ole tilaa edessäsi olevan istuinpaikan alla.

Ota yhteyttä KLM:n puhelinvarauksiin

Lemmikit ruumassa

Kissasi tai koirasi voi matkustaa ruumaan menevänä matkatavarana koneen ilmastoidussa osassa:

 • Tukevassa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön (IATA) sääntöjen mukaisessa – esim. 'Sky'- tai 'Vari'-merkkisessä häkissä. Katso lemmikkieläinhäkkien tarkat säännöt alta.
 • Lemmikkisi ja häkin yhteispaino saa olla korkeintaan 75 kg (165 lbs).
 • Kaikilla KLM:n lennoilla (ja KLM:n alle 2 tuntia kestävillä Cityhopper-lennoilla). Marraskuun 1. ja maaliskuun 31. päivän välillä, joka vuosi, lemmikkejä ei voi viedä Fokker-lentokoneen ruumaan, koska sitä ei voida lämmittää.


Tee varaus puhelimitse tai Matkani vähintään 48 tuntia etukäteen. Huomaathan, että jokainen matkustaja voit ottaa mukaan jopa 3 lemmikkiä, mutta meillä on varastossa vain rajoitettu määrä häkkejä.

Nykerönenäisten eläinten, kuten mopsien, bokserien, bulldoggien, kiinanpalatsikoirien ja persialaisten kissojen voi olla vaikea hengittää lennon aikana korkeasta lämpötilasta ja stressistä johtuen. Eläinten hyvinvoinnin varmistamiseksi useimmat nykerönenäiset eläimet voidaan kuljettaa ainoastaan rahtina. Valitettavasti emme myöskään kuljeta englannin- ja ranskanbulldoggeja, bostoninterriereitä tai mopseja matkustamossa emmekä rahtina.

Ota yhteyttä KLM:n puhelinvarauksiin

Lemmikkieläinten häkit

Ruumassa matkatavarana matkustavan lemmikkieläimen häkille on asetettu useita määräyksiä:

 • Häkin ulkokuoren täytyy olla lasikuitua tai kovamuovia. Puusta, metallitangoista tai metallilankaverkoista valmistetut häkit eivät ole sallittuja.
 • Pyörät täytyy irrottaa. Sisäänvedettävät pyörät täytyy irrottaa tai peittää ilmastointiteipillä.
 • Häkin ovessa on oltava keskeltä käytettävä lukko, joka lukitsee sekä oven ylä- että alalaidassa olevat lukot. (A)
 • Oven saranoiden ja lukitustappien on ulotuttava kiinnityskohdastaan vaakasuuntaisten tankojen yläpuolelle ja aukon alapuolelle vähintään 1,6 cm:n (5/8 tuuman) verran.(B)
 • Häkin kaksi osaa on oltava kiinnitettyinä pulteilla yhteen. Kaikki muut kiinnitysjärjestelmät ovat kiellettyjä. (C)
 • Häkin on oltava niin iso, että lemmikki voi seisoa kattoa koskettamatta, kääntyä helposti ja maata luonnollisessa asennossa.

Voit ostaa tällaisen häkin suuremmista eläinkaupoista tai erikoishuolintaliikkeistä esim. Air Francen myymälän sivustosta. Lue lisää häkeistä osoitteessa www.iata.org.

Lemmikit rahtina

Lemmikki on kuljetettava AIR FRANCE-KLM-rahtitavarana, jos:

 • Lemmikki ja häkki painavat yli 75 kg ( 165 lbs).
 • Häkki on suurempi kuin 292 cm/115 tuumaa (p + l + k). Joissakin lentokoneissa häkki ei saa olla suurempi kuin 247 cm/97 tuumaa (p + l + k).Kysy neuvoa ottamalla yhteyttä matkatoimistoosi tai soittamalla meille.
 • Lemmikkisi ei matkusta samalla lennolla kuin sinä.
 • Lemmikki matkustaa maahan, jonka viranomaiset sallivat lemmikkien kuljetuksen vain rahtitavarana.


Jos haluat kuljettaa lemmikkisi rahtina, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä rahtikuljetukseen erikoistuneeseen yritykseen. Löydät listan rahtiyrityksistä Alankomaissa AIR FRANCE-KLM Cargon verkkosivuilta.

Siirry AIR FRANCE-KLM Cargoon (vain englanniksi)
Tai voit lukea lisää kansainvälisen lemmikkieläinten kuljetusjärjestön (International Pet and Animal Transportation Association) sivuilta

Matka-asiakirjat ja terveystodistukset

Suosittelemme, että otat yhteyttä lähtö- ja kohdemaasi lähetystöihin saadaksesi selville, mitä asiakirjoja tarvitset ja mitä sääntöjä sinun tulee noudattaa lemmikkisi kuljetuksessa.

Katso lisätietoja seuraavilta matkailuun liittyviltä verkkosivustoilta:


Erityiset säännöt koskevat palvelueläimiä, jotka on koulutettu auttamaan matkustajia, joilla on invaliditeetteja tai toimivat pelastusryhmien kanssa. Pyydä lisätietoja KLM Caresista. Lentokentällä on käytössämme lemmikkiäsi, matka-asiakirjoja ja häkkiä koskeva tarkastuslista.

Tutustu lentokentän lemmikkieläinten tarkastuslistaan
Lue lisää KLM Caresista

Ennen lähtöä

Valmistele lemmikkisi matkaa varten:

 • Anna lemmikillesi viisi päivää aikaa tottua häkkiin ennen lentoa.
 • Älä anna lemmikkisi syödä tai juoda 4 tuntiin ennen lähtöä.
 • Älä anna lemmikillesi rauhoittavia lääkkeitä. Sen lämpötila voi pudota lennon aikana ja siltä kestää kauemmin tottua uuteen ympäristöönsä.


Lemmikkien lähtöselvitys vie omana aikansa. Suosittelemme, että saavut lentokentälle 3 tuntia ennen aikataulunmukaista lähtöaikaa ja tuot täytetyn lomakkeen lemmikkisi kuljetusta varten ruumaan menevänä matkatavarana.

Lataa lomake lemmikisi kuljetusta varten ruumaan menevänä matkatavarana(PDF, 72KB) (vain englanniksi)
Tutustu lentokentän lemmikkieläinten tarkastuslistaan

Kustannukset

Kustannukset riippuvat matkakohteesta. Jos lemmikkisi matkustaa ruumaan menevissä matkatavaroissa ja siirto Amsterdamin Schipholin lentokentällä kestää 2 tuntia tai pidempään, joudut maksamaan ylimääräiset 150 euroa (tai USD/CAD 200), joka kattaa lemmikin hoidon siirron aikana.

Annamme eläinhotellissa lemmikillesi jotain syötävää ja juotavaa. Koirat käytetään ulkona, ja kissat saavat puhtaan hiekka-astian ja ison häkin.

Tee varaus puhelimitse tai Matkani vähintään 48 tuntia etukäteen.

Katso lemmikin kuljetuksen hinta / KLM:n lento

Lue lisätietoja eläinhotellista AIR FRANCE KLM CARGOn sivustolta 

Travelling with pets

Frequently asked questions

Takaisin alkuun
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com