KLM CARES -palvelun erikoisavustus

Jos tarvitset apua lentokentällä tai joudut käyttämään matkustaessasi erityisiä lääkintälaitteita, KLM CARES -palvelu auttaa sinua kaikissa tilanteissa. Ota yhteyttä meihin, kun tarvitset erikoisavustusta!

Pyydä erikoisavustusta

Ota yhteyttä KLM CARES -palveluun, kun haluat:

 • Pyytää avustusta lentokentällä koneeseen nousussa, koneesta poistumisessa ja/tai koneen vaihtamisessa
 • Ottaa mukaasi oman (sähkökäyttöisen) pyörätuolin (skootterin), rollaattorin tai kainalo-/kyynärsauvat tai käyttää matkustamon pyörätuolia
 • Ottaa mukaasi erityisiä lääkintälaitteita (enintään 2 laitetta matkustajaa kohti)
 • Ottaa opaskoiran mukaan matkustamoon
 • Käytä normaalia pidempää jalkatukea, jos (kipsatun) jalkasi täytyy pysyä vaakatasossa. KLM:n Euroopan sisäisillä lennoilla täytyy varata 2 ylimääräistä istuinpaikkaa Economy-luokassa. KLM:n mannertenvälisillä lennoilla sinun täytyy matkustaa Business-luokassa.

Erikoisavustuksen pyytäminen

Tärkeää ennen lähtöä

 • Sinun on pyydettävä erikoisavustusta (ja varattava lentosi) vähintään 48 tuntia ennen lähtöä. Jos kyseessä on jonkun kumppaniyhtiömme operoima lento, pyydä erikoisavustusta kyseiseltä lentoyhtiöltä. KLM kuljettaa oman pyörätuolisi (skootterisi) tai rollaattorisi - veloituksetta
 • Lähtöselvitys on tehtävä lentokentällä vähintään puoli tuntia ennen suositeltavaa aikaa. Jos lentosi lähtee Amsterdamin Schipholin lentokentältä, tee lähtöselvitys tiskillä 16. Jos käytät sähkökäyttöistä pyörätuolia, lähtöselvitys on tehtävä tuntia tätä aikaisemmin.
 • Siirry lähtöportille tarkastuskorttiin merkittynä ajankohtana.
 • Huomaa, että KLM:n henkilöstö ei välttämättä pysty auttamaan sinua matkasi kaikissa vaiheissa. Jos tarvitset apua koko matkan ajan, varmista että mukanasi on joku, joka voi auttaa sinua.
Katso videoita saadaksesi lisätietoa lähdön, saapumisen ja jatkolennoille siirtymisen yhteydessä Amsterdamin Schipolin lentokentällä erityisapua tarvitseville matkustajille tarjottavasta palvelusta.

Tuo oma pyörätuolisi

Jos otat mukaan oman pyörätuolisi, muista ottaa meihin yhteyttä vähintään 48 tuntia ennen lähtöä. Tarkistamme eri mahdollisuudet ja teemme varauksesi heti. Lentokoneessa voidaan kuljettaa vain rajallinen määrä (sähköisiä) pyörätuoleja.

Pyörätuoli täytyy kuljettaa pystyasennossa ruumassa kuljetettavana matkatavarana, jotta pyörätuoli ei vaurioidu eivätkä akkunesteet vuoda.

Pyörätuolinen suurin sallittu koko ja paino lentokoneen tyypin mukaan:


Lentokoneen tyyppiEnimmäismitat
(K x L x S)
Enimmäispaino
Boeing 777, 747, 787 ja Airbus 330149 × 139 × 152 cm (58,5 x 54,5 x 59,5 tuumaa)Ei enimmäispainoa
Boeing 737-700,
Boeing 800 ja Boeing 900
85 × 113 × 112 cm (33,5 x 44,5 x 44 tuumaa)150 kg (331 lbs)
Embraer 190 ja
Fokker 70
69 × 100 × 69 cm (27 x 39,5 x 27 tuumaa)150 kg (331 lbs)


Lentokoneen varustus

 • Kokoontaittuva lentokoneen pyörätuoli löytyy kaikista KLM:n ja KLM Cityhopperin lentokoneista.
 • WC-tilat: KLM:n kaikissa Boeing 777, Boeing 787 ja Airbus A330 -lentokoneissa on inva-WC, johon pääsee pyörätuolilla. Boeing 737, Boeing 747, Embraer 190 ja Fokker 70 -lentokoneiden WC-tiloissa on kokoontaitettava verho, jolla WC:stä saadaan suurempi. Henkilökuntamme auttaa sinua mielellään mennessäsi WC:hen ja takaisin paikallesi. WC-tiloissa emme kuitenkaan valitettavasti voi auttaa sinua.
 • WC:n kahvat: kaikkien KLM:n lentokoneiden WC-tilat on varustettu kahvoilla.
 • Siirrettävät käsinojat: kaikissa KLM:n lentokoneissa on useita käytävä- ja keskipaikkoja, joissa on siirrettävät käsinojat, jotta pääset helpommin omalle paikallesi. Siirrettävällä käsinojalla varustettujen käytäväpaikkojen lukumäärä voi vaihdella lentokonetyypin mukaan.
 • Lentoturvallisuusosastomme tarkistaa aina kaikki erityiset istuimeen asennettavat apuvälineet, kuten ortopediset tuet, jotta ne vastaisivat FAA:n ja/tai EASA:n lentoturvallisuussääntöjä. Mikäli ne eivät vastaa yllä mainittuja sääntöjä, ei kyseisiä välineitä valitettavasti voida ottaa koneeseen. Jätä pyyntösi vähintään kaksi (2) arkipäivää ennen lähtöäsi soittamalla KLM CARES -palveluun.

Terveystietolomakkeet (Medif)

Jos jokin alla olevista kuvauksista koskee sinua, ota yhteys lääkäriin ennen matkaa. Joissakin tapauksissa matkatoimiston virkailijan tai matkustajan on täytettävä Mediflomake A  (PDF, 295 kt) ja lääkärin täytyy täyttää ja allekirjoittaa Mediflomake B  (PDF, 952 kt). Varmista, että nämä asiakirjat ovat KLM:llä vähintään 48 tuntia ennen lentoa.

 • Matkustajat, joilla on tarttuva tauti
 • Matkustajat, jotka sairauden tai fyysisen kunnon vuoksi voivat vaikuttaa muiden matkustajien ja/tai miehistön mukavuuteen ja hyvinvointiin tai joiden terveydentila saattaa vaarantaa lennon turvallisuuden tai aiheuttaa viivästymisiä
 • Matkustajat, jotka tarvitsevat hoitoa tai ovat riippuvaisia tietyistä lääkinnällisistä laitteista lennon aikana
 • Matkustajat, joilla on sairaus, josta voi olla seurauksena hengenvaarallinen tila tai joka voi vaatia erityistä sairaanhoitoa potilaan turvallisuuden takaamiseksi lennon aikana
 • Matkustajat, jotka tarvitsevat henkilökohtaista apua lennon aikana (aterian yhteydessä, wc:ssä käyntiin, jne.) ja matkustavat ilman kumppania
 • Matkustajat, jotka eivät voi istua istuimella normaalissa pystyasennossa.

POC - Kannettava happikonsentraattori

Saat ottaa oman POC-laitteesi matkustamoon vain, jos se on EASA/FAA-hyväksytty laite. Jos haluat käyttää omaa POC-laitettasi lennolla, muista varata sen kuljetus vähintään 48 tuntia ennen lähtöä soittamalla KLM CARES.

Jos tuot oman POC-laitteen, tee lähtöselvitys lentokentän tiskillä.

POC-laitteen akut/paristot

Emme valitettavasti pysty takaamaan, että lennolla on virtalähde käytettävissä, joten sinun täytyy ottaa omat täyteen ladatut akut mukaasi. Akkujen täytyy kestää valmistajan arvion mukaisen käyttöajan ja lääkärisi antamien tietojen mukaan vähintään 1,5 kertaa lennon arvioidun enimmäiskeston ajan. Akut on säilytettävä istuimen alla.

 • Litiummetalli- tai litiumyhdisteakuissa saa olla enintään 2 grammaa litiumia
 • Litiumioniakkujen wattituntimäärä saa olla enintään 100 wattia/tunti

Wattituntimäärä näkyy akuissa tai niiden käyttöohjeessa. Vara-akut on suojattava erikseen oikosulun varalta. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi teippaamalla akkujen navat tai laittamalla akut muovi- tai kangaspusseihin.

Ota yhteyttä KLM CARES -palveluun