KLM CARES -palvelun erikoisavustus

Jos tarvitset apua lentokentällä tai joudut käyttämään matkustaessasi erityisiä lääkintälaitteita, KLM CARES -palvelu auttaa sinua kaikissa tilanteissa. Ota yhteyttä meihin, kun tarvitset erikoisavustusta!

Pyydä erikoisavustusta

Ota yhteyttä KLM CARES -palveluun vähintään 48 tuntia ennen lähtöä, jos haluat:

 • Pyytää avustusta lentokentällä koneeseen nousussa, koneesta poistumisessa ja/tai koneen vaihtamisessa
 • Ottaa mukaasi oman (sähkökäyttöisen) pyörätuolin (skootterin), rollaattorin tai kainalo-/kyynärsauvat tai käyttää matkustamon pyörätuolia
 • Ottaa mukaasi erityisiä lääketieteellisiä laitteita: ota aina yhteyttä KLM CARES -palveluun, kun kuljetat lääketieteellisiä laitteita käsimatkatavarassasi tai ruumassa kuljetettavassa matkatavarassasi vaikket aikoisikaan käyttää laitteita lentokoneessa
 • Tuo palveluskoirasi matkustamoon
 • Käytä normaalia pidempää jalkatukea, jos (kipsatun) jalkasi täytyy pysyä vaakatasossa. KLM:n Euroopan sisäisillä lennoilla täytyy varata 2 ylimääräistä istuinpaikkaa Economy-luokassa. KLM:n mannertenvälisillä lennoilla sinun täytyy matkustaa Business-luokassa.
 • KLM CARES -palvelua ei voida taata, jos tämä tapahtuu alle 48 tuntia ennen lähtöä.

Erikoisavustuksen pyytäminen

 • Pyydä erikoisavustusta heti kirjautumalla Matkani-palveluun
 • Katso paikallisen KLM CARES -palvelun puhelinnumero

 • Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen KLMCARES@KLM.com (englannin tai hollannin kielellä), soittaa meille numeroon 00800 55622737 (puhelu voi olla maksullinen) tai Hollannissa (ilmaiseksi) numeroon 0800 55622737 (klo 7.00–22.00 välillä).

Tärkeää ennen lähtöä

 • Avustusta ei voida järjestää matkustajille, joilla on lentopelko tai jotka matkustavat ensimmäistä kertaa lentämällä tai jos kielimuuri estää sen.
 • Sinun on pyydettävä erikoisavustusta (ja varattava lentosi) vähintään 48 tuntia ennen lähtöä. Jos kyseessä on jonkun kumppaniyhtiömme operoima lento, pyydä erikoisavustusta kyseiseltä lentoyhtiöltä. KLM kuljettaa oman pyörätuolisi (skootterisi) tai rollaattorisi - veloituksetta.
 • Lähtöselvitys on tehtävä lentokentällä vähintään puoli tuntia ennen normaalia aikaa. Jos lentosi lähtee Amsterdamin Schipholin lentokentältä, tee lähtöselvitys tiskillä 16. Jos käytät sähkökäyttöistä pyörätuolia, lähtöselvitys on tehtävä tuntia tätä aikaisemmin.
 • Siirry lähtöportille tarkastuskorttiin merkittynä ajankohtana.
 • Huomaa, että KLM:n henkilöstö ei välttämättä pysty auttamaan sinua matkasi kaikissa vaiheissa. Jos tarvitset apua koko matkan ajan, varmista että mukanasi on joku, joka voi auttaa sinua.
Katso videoita saadaksesi lisätietoa lähdön , saapumisen ja jatkolennoille siirtymisen  yhteydessä Amsterdamin Schipolin lentokentällä erityisapua tarvitseville matkustajille tarjottavasta palvelusta.

Tuo oma pyörätuolisi

Jos otat mukaan oman pyörätuolisi, muista ottaa meihin yhteyttä vähintään 48 tuntia ennen lähtöä. Tarkistamme eri mahdollisuudet ja teemme varauksesi heti. Lentokoneessa voidaan kuljettaa vain rajallinen määrä (sähköisiä) pyörätuoleja.

Pyörätuoli täytyy kuljettaa pystyasennossa ruumassa kuljetettavana matkatavarana, jotta pyörätuoli ei vaurioidu eivätkä akkunesteet vuoda.

Pyörätuolinen suurin sallittu koko ja paino lentokoneen tyypin mukaan:


Lentokoneen tyyppiEnimmäismitat
(K x L x S)
Enimmäispaino
Boeing 777, 747, 787 ja Airbus 330

152 x 139 x 149 cm / 

59,5 x 54,5 x 58,5 tuumaa

Ei enimmäispainoa
Boeing 737

112 x 113 x 85 cm / 

44 x 44,5 x 33 tuumaa

Ei enimmäispainoa
Embraer 175, 190
Fokker 70

120 x 100 x 70 cm / 

47 x 39 x 27,5 tuumaa

150 kg (331 lbs)


Lentokoneen varustus

 • Kokoontaittuva lentokoneen pyörätuoli löytyy kaikista KLM:n ja KLM Cityhopperin lentokoneista.
 • WC-tilat: KLM:n kaikissa Boeing 777, Boeing 787 ja Airbus A330 -lentokoneissa on inva-WC, johon pääsee pyörätuolilla. Boeing 737, Boeing 747, Embraer 190 ja Fokker 70 -lentokoneiden WC-tiloissa on kokoontaitettava verho, jolla WC:stä saadaan suurempi. Henkilökuntamme auttaa sinua mielellään mennessäsi WC:hen ja takaisin paikallesi. WC-tiloissa emme kuitenkaan valitettavasti voi auttaa sinua.
 • WC:n kahvat: kaikkien KLM:n lentokoneiden WC-tilat on varustettu kahvoilla.
 • Siirrettävät käsinojat: kaikissa KLM:n lentokoneissa on useita käytävä- ja keskipaikkoja, joissa on siirrettävät käsinojat, jotta pääset helpommin omalle paikallesi. Siirrettävällä käsinojalla varustettujen käytäväpaikkojen lukumäärä voi vaihdella lentokonetyypin mukaan.
 • Lentostandardi- ja määräystenmukaisuusosastomme tarkistaa aina kaikki erityiset istuimeen asennettavat apuvälineet, kuten ortopediset tuet, jotta ne vastaisivat asiasta vastaavien viranomaisten (FAA) asianomaisia sääntöjä. Mikäli ne eivät vastaa yllä mainittuja sääntöjä, ei kyseisiä välineitä valitettavasti voida ottaa koneeseen. Jätä pyyntösi vähintään kaksi (2) arkipäivää ennen lähtöäsi soittamalla KLM CARES -palveluun.

   

Terveystietolomakkeet (Medif)

Jos jokin alla olevista kuvauksista koskee sinua, ota yhteys lääkäriin ennen matkaa. Joissakin tapauksissa matkatoimiston virkailijan tai matkustajan on täytettävä Mediflomake A ja lääkärin täytyy täyttää ja allekirjoittaa Mediflomake B. Niiden on oltava KLM:llä vähintään 48 tuntia ennen lentoa.

 • Matkustajat, joilla on tarttuva tauti
 • Matkustajat, jotka sairauden tai fyysisen kunnon vuoksi käyttäytyvät tavalla, joka voi vaikuttaa muiden matkustajien ja/tai miehistön mukavuuteen ja hyvinvointiin tai jotka saattavat vaarantaa lennon turvallisuuden tai aiheuttaa viivästymisiä
 • Matkustajat, jotka tarvitsevat hoitoa tai ovat riippuvaisia tietyistä lääkinnällisistä laitteista lennon aikana
 • Matkustajat, joilla on sairaus, josta voi olla seurauksena hengenvaarallinen tila tai joka voi vaatia erityistä sairaanhoitoa potilaan turvallisuuden takaamiseksi lennon aikana
 • Matkustajat, jotka tarvitsevat henkilökohtaista apua lennon aikana (aterian yhteydessä, wc:ssä käyntiin jne.) ja matkustavat ilman kumppania
 • Matkustajat, jotka eivät voi istua lentokoneen istuimella normaalissa pystyasennossa

POC - Portable Oxygen Concentrator

Saat ottaa oman POC-laitteesi matkustamoon vain, jos se on EASA/FAA-hyväksytty laite. Jos haluat käyttää omaa POC-laitettasi lennolla, muista varata sen kuljetus vähintään 2 arkipäivää ennen lähtöä soittamalla KLM CARES -palveluun.

POC-laitteen akut/paristot

Emme valitettavasti pysty takaamaan, että lennolla on käytettävissä virtalähde joka istumapaikalla, joten sinun täytyy ottaa omat täyteen ladatut akut mukaasi. Akkujen täytyy kestää valmistajan arvion mukaisen käyttöajan ja lääkärisi antamien tietojen mukaan vähintään 1,5 kertaa lennon arvioidun enimmäiskeston ajan. Akut on säilytettävä istuimen alla. Vara-akkuja saa kuljettaa vain käsimatkatavaroissa, niitä ei koskaan saa kuljettaa ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa.

 • Litiummetalli- tai litiumyhdisteakuissa saa olla enintään 2 grammaa litiumia
 • Litiumioniakkujen wattituntimäärä saa olla enintään 100 wattia/tunti

Wattituntimäärä näkyy akuissa tai niiden käyttöohjeessa. Vara-akut on suojattava erikseen oikosulun varalta. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi teippaamalla akkujen navat tai laittamalla akut muovi- tai kangaspusseihin.

Palveluskoiran kanssa matkustaminen

Jos haluat tuoda palveluskoirasi mukanasi koneeseen, on tiettyjen ehtojen täytyttävä:

Lue lisää palveluskoiran ottamisesta mukaan.

Ota yhteyttä KLM CARES -palveluun