Koulutetun palveluskoirasi kanssa matkustaminen

Jos tuot koulutetun palveluskoirasi mukanasi koneeseen KLM:n lennolle, ole hyvä ja ota yhteyttä KLM CARES -palveluun ja varmista, että täytät tarvittavat lomakkeet.
 

Palveluskoirasi ottaminen mukaan

Palveluskoirat on koulutettu varta vasten auttamaan henkilöä, jolla on rajoite. Jos haluat matkustaa koulutetun palveluskoirasi kanssa, järjestämme sen sinulle veloituksetta, kunhan koirasi täyttää hakemuslomakkeissa mainitut hyväksyntäkriteerit. Jos haluat matkustaa koulutetun palveluskoirasi kanssa, järjestämme sen sinulle veloituksetta. Ole hyvä ja ota yhteyttä KLM CARES  -palveluun vähintään 48 tuntia ennen lähtöä, jotta meillä on riittävästi aikaa järjestää se sinulle.

Koulutetun palveluskoirasi tulee mahtua sille varattuun tilaan kaikilla KLM:n lennoilla. Emme salli koirien lisäksi muita palveluseläimiä.

Joissain maissa saattaa olla rajoituksia eläinten tuomisen suhteen. Sen vuoksi suosittelemme suorittamaan tarvittavat ennakkovalmistelut (kuten voimassa oleva eläinpassi ja rokotustodistus).
 

Palveluskoirat kaikilla lennoilla

Tuodaksesi koulutetun palveluskoirasi mukaan matkustamoon, ole hyvä ja lataa ja täytä palveluskoirien hakemuslomake  ja lähetä se KLM CARES  -palveluun. Ole hyvä ja tuo se mukanasi myös lentokentän lähtöselvitykseen.

Vain matkustaessasi Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista voit tuoda mukanasi psykiatrisen tukikoirasi koulutettuna palveluskoirana. Varmista, että se täyttää hakemuslomakkeissa mainitut hyväksyntäkriteerit. Emme salli psykiatrisia tukikoiria mihinkään muuhun kohteeseen suuntautuvilla lennoilla.
 

Palveluskoirat lennoilla Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista

Tuodaksesi koulutetun palveluskoirasi mukaan lennoille Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista, ole hyvä ja lataa ja täytä palveluskoirien hakemuslomake . Sinun on ladattava ja täytettävä ylimääräinen U.S. DOT Service Animal Transportation -lomake . Lähetä molemmat täytetyt lomakkeet KLM CARES  -palveluun. Ole hyvä ja tuo molemmat lomakkeet mukanasi myös lentokentän lähtöselvitykseen.
 

Lentokentällä

Ole hyvä ja mene lentokentän lähtöselvitystiskille saadaksesi tarkastuskorttisi. Suosittelemme saapumaan kentälle vähintään 30 minuuttia ennen tavallista suositeltua lentokentälle saapumisaikaa.

Jos koirasi ei käyttäydy asianmukaisesti julkisilla paikoilla, emme katso koiraasi palveluskoiraksi, vaikka koiran roolina olisikin tarjota tukea fyysisesti rajoittuneelle matkustajalle tai vaikka se olisi tarpeen matkustajan henkisen hyvinvoinnin kannalta. Tällaisessa tapauksessasi koirasi tullaan kieltämään. Epäselvissä tilanteissa KLM:n henkilökunta voi pyytää sinua antamaan lisätietoja varmistaakseen, että koirasi on todella palveluskoira. Mikäli et pysty antamaan uskottavaa suullista selitystä, saatetaan pyytää ylimääräistä kirjallista todistusta.

Jos lennon osa on ajoitettu vähintään kahdeksan tunnin päähän, saatamme vaatia asiakirjoja koskien sitä, ettei palveluskoiran tarvitse käydä tarpeillaan tai että se suoriutuu siitä tavalla, josta ei aiheudu terveys- tai puhtaanapito-ongelmia koneessa.

 

Lennollasi

Palveluskoiran kanssa matkustavat matkustajat voivat istua millä tahansa istumapaikalla, paitsi jos koira on esteenä käytäväpaikalla tai muulla alueella, jonka on pysyttävä esteettömänä turvallisuussyistä. Koirallasi on oltava yllään (auto)valjaat, ja sen on oltava kytkettynä turvavyöhösi koko lennon ajan.

Jos palveluskoira ei mahdu osoitetulle paikalle, saat matkustamosta saman matkustusluokan istumapaikan, johon koira mahtuu joko matkustajan eteen istuimen alle tai siten, ettei se ole esteenä. Voimme tarvittaessa pyytää muita matkustajia vaihtamaan istumapaikkoja. Meidän ei kuitenkaan täydy tarjota lisätilaa koiralle varattua istumapaikkaa enempää, tarjota istumapaikkaa muussa matkustusluokassa kuin siinä, josta on maksettu, tai evätä lentoa toiselta matkustajalta. Jos yksittäinen istumapaikka matkustamossa ei riitä sinulle ja koirallesi ilman, että siitä muodostuu este, saatamme tarjota sinulle mahdollisuutta matkustaa myöhemmällä lennolla tai siirtää palveluskoira matkustamaan ruumassa.