KLM CARES -palvelun erikoisavustus

Tarvitsetko erikoisavustusta lentokentällä tai koneessa? Matkustatko esimerkiksi pyörätuolin tai palveluskoiran kanssa tai tarvitseeko sinun ottaa lääketieteellisiä välineitä mukaasi? KLM CARES auttaa sinua. Ota yhteyttä meihin, kun tarvitset erikoisavustusta.
 

Tarkista tarvitseeko sinun pyytää erikoisavustusta

Ota yhteyttä KLM CARES -palveluun vähintään 48 tuntia ennen lähtöä, jos:
 • Sinun on järjestettävä itsellesi avustaja lentokentälle koneeseen nousua, koneesta poistumista ja/tai koneen vaihtamista tai lentokentällä kulkemista varten
 • Otat mukaasi oman (sähkökäyttöisen) pyörätuolin (skootterin) lennolle
 • Otat mukaasi erityisiä lääketieteellisiä välineitä käsimatkatavaroissasi tai ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissasi, vaikket aikoisikaan käyttää laitteita lentokoneessa
 • Sinun on tuotava palveluskoirasi matkustamoon
 • Jalkasi täytyy pysyä lääketieteellisistä syistä vaakatasossa (kipsissä).

Erikoisavustuksen järjestäminen ei ole mahdollista tai tarpeen

 • Kainalosauvat, rollaattorin tai kävelykepin saa tuoda veloituksetta ja ilman varausta.
 • Emme tarjoa erikoisavustusta lentopelosta kärsiville.

Järjestä itsellesi turvallisuusavustaja tai matkakumppani

 • Jos matkustat yksin ja tarvitset avustusta hätätilanteessa, on sinulla oltava järjestettynä joku, joka voi silloin avustaa sinua eli tarvitset niin sanotun turvallisuusavustajan. Voit joko järjestää asian itse tai pyytää KLM:n henkilökuntaa lentokentällä auttamaan sinua löytämään sopivan henkilön. Jos sinulla ei ole turvallisuusavustajaa auttamassa sinua lennon ajan, joudumme epäämään koneeseen nousun.
 • Jos tarvitset apua lääkityksen ottamisessa, vessassa käymisessä tai syömisessä, sinun tulee järjestää itsellesi matkakumppani, joka auttaa sinua lennon aikana.
 

Erikoisavustuksen pyytäminen

Pyydä erikoisavustusta vähintään 48 tuntia ennen lähtöä:
 • Verkossa: kirjaudu Matkani-palveluun
 • Sähköpostitse: KLMCARES@KLM.com (englanniksi tai hollanniksi)
 • Puhelimitse: +800 556 22737 (+800 KLM CARES), Alankomaat (maksutta): 0800 55622737 (7.00 - 22.00) tai USA ja Kanada: +1 844 7977723.
 

Avustus lentokentällä

Amsterdamin Schipholin lentokenttä ja useimmat muut lentokentät ovat ottaneet pyörätuolilla liikkuvat huomioon. Schipholin lentokentällä on tarjolla pyörätuoleja niille matkustajille, joilla on vaikeuksia kävellä. Jos haluat ottaa oman pyörätuolisi mukaan, sinun tulee ottaa yhteyttä KLM CARES -palveluun. Kysymme sinulta myös tarvitsetko erityisavustusta lentokentällä, koneessa tai kummassakin. Kun olet pyytänyt avustusta, ole hyvä ja varmista, että tulet lentokentälle hyvissä ajoin ennen lähtöä: vähintään 30 minuuttia ennen lähtöselvitystä tai jos olet ottamassa sähköistä pyörätuolia mukaasi niin tuntia ennen lähtöselvitystä. Jos lentosi lähtee Amsterdamin Schipholin lentokentältä, autamme sinua sen jälkeen, kun olet tehnyt lähtöselvityksen seuraavalla lähtöselvitystiskillä:

 • Jos matkustat Economy-luokassa, voit tehdä lähtöselvityksen lentokentän lähtöselvitystiskillä 8 (Schengen maat) tai lähtöselvitystiskillä 16 (Schengenin ulkopuoliset maat).
 • Jos matkustat Business-luokassa, voit tehdä lähtöselvityksen lähtöselvitystiskillä 10 tai 11.
 

Pyörätuolin kanssa matkustaminen

Ota mukaan oma pyörätuolisi veloituksetta ja tee varaus vähintään 48 tuntia ennen lähtöä. Tarkistamme eri mahdollisuudet ja teemme varauksesi heti.

Millaisen pyörätuolin haluat ottaa mukaan?

 • Jos pyörätuolisi on kokoontaitettava tai purettava, voit ottaa sen mukaan käsimatkatavarana, kunhan sen mitat ovat enintään 33x92x107 cm (13x36x42 tuumaa).
 • Muunlaiset pyörätuolit kuljetetaan ruumassa. Kun olet tehnyt lähtöselvityksen, voit käyttää yhtä lentokentällä vapaana olevista pyörätuoleista.

Pyörätuolinen suurin sallittu koko ja paino lentokoneen tyypin mukaan:

Lentokoneen tyyppiEnimmäismitat
(K x L x S)
Enimmäispaino
Boeing 777, 747, 787 ja Airbus 330

152 x 139 x 149 cm /

59,5 x 54,5 x 58,5 tuumaa

Ei enimmäispainoa
Boeing 737

112 x 113 x 85 cm /

44 x 44,5 x 33 tuumaa

Ei enimmäispainoa
Embraer 175 ja 190

120 x 100 x 70 cm /

47 x 39 x 27,5 tuumaa

150 kg (331 lbs)
Teitkö varauksen pyörätuolin kanssa matkustamisesta? Jos olet ottamassa mukaasi sähköistä pyörätuolia, tule tuntia ennen lähtöselvitystä lentokentälle; muunlaisille pyörätuoleille riittää, kun tulet paikalle vähintään 30 minuuttia ennen lähtöselvitystä.


Lentokoneen varustus

 • Kokoontaittuva lentokoneen pyörätuoli löytyy kaikista KLM:n ja KLM Cityhopperin lentokoneista.
 • WC-tilat: KLM:n kaikissa Boeing 777, Boeing 787 ja Airbus A330 -lentokoneissa on inva-WC, johon pääsee pyörätuolilla. Boeing 737, Boeing 747 ja Embraer 190 -lentokoneiden WC-tiloissa on kokoontaitettava verho, jolla WC:stä saadaan suurempi. Henkilökuntamme auttaa sinua mielellään mennessäsi WC:hen ja takaisin paikallesi. WC-tiloissa emme kuitenkaan valitettavasti voi auttaa sinua.
 • WC:n kahvat: kaikkien KLM:n lentokoneiden WC-tilat on varustettu kahvoilla.
 • Siirrettävät käsinojat: kaikissa KLM:n lentokoneissa on useita käytävä- ja keskipaikkoja, joissa on siirrettävät käsinojat, jotta pääset helpommin omalle paikallesi. Siirrettävällä käsinojalla varustettujen käytäväpaikkojen lukumäärä voi vaihdella lentokonetyypin mukaan.
 • Lentostandardi- ja määräystenmukaisuusosastomme tarkistaa aina kaikki erityiset istuimeen asennettavat apuvälineet, kuten ortopediset tuet, jotta ne vastaisivat asiasta vastaavien viranomaisten (FAA) asianomaisia lentoturvallisuussääntöjä. Mikäli ne eivät vastaa yllä mainittuja sääntöjä, ei kyseisiä välineitä valitettavasti voida ottaa koneeseen. Jätä pyyntösi vähintään kaksi (2) arkipäivää ennen lähtöäsi soittamalla KLM CARES -palveluun.

Read the KLM CARES brochure 'Carefree travel'

Download the brochure
 

POC - Portable Oxygen Concentrator

Saat ottaa oman POC-laitteesi matkustamoon vain, jos se on EASA/FAA-hyväksytty laite. Muista varata POC-laitteesi kuljetus hyvissä ajoin ennen lähtöä.

POC-laitteen akut/paristot

Emme valitettavasti pysty takaamaan, että lennolla on käytettävissä virtalähde joka istumapaikalla, joten sinun täytyy ottaa omat täyteen ladatut akut mukaasi. Akkujen täytyy kestää valmistajan arvion mukaisen käyttöajan ja lääkärisi antamien tietojen mukaan vähintään 1,5 kertaa lennon arvioidun enimmäiskeston ajan. Akut on säilytettävä istuimen alla. Vara-akkuja saa kuljettaa vain käsimatkatavaroissa, niitä ei koskaan saa kuljettaa ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa.

Katso litiumakkuja koskevat rajoitukset.

 

Palveluskoiran kanssa matkustaminen

Jos tuot palveluskoirasi mukanasi koneeseen, järjestämme asian puolestasi veloituksetta.

Palveluskoira

Jos haluat palveluskoirasi mukaan matkustamoon, ole hyvä ja lataa ja täytä Hakemuslomake palveluskoiraa varten ja lähetä se osoitteeseen KLMCARES@KLM.com. Ole hyvä ja tuo se mukanasi myös lentokentän lähtöselvitykseen.

Henkisenä tukena toimiva koira

1. joulukuuta, 2018 alkaen henkisenä tukena toimivan koiran tuominen matkustamoon on sallittua ainoastaan Yhdysvaltoihin, Yhdysvalloista tai Yhdysvaltojen kautta suuntautuvilla lennoilla.* Ole hyvä ja ota aina yhteyttä KLM CARES -tukeen vähintään 48 tuntia ennen lähtöä. Ole hyvä ja lataa ja täytä Hakemuslomake henkisenä tukena toimivaa koiraa varten sekä hanki mielenterveysasioitasi hoitavalta taholta allekirjoitettu lausunto asiasta. Ole hyvä ja lähetä täytetty lomake ja allekirjoitettu lausunto osoitteeseen KLMCARES@KLM.com, ja ota ne myös mukaasi lähtöselvitykseen.

* Saitko jo vahvistuksen koskien henkisenä tukena toimivan koirasi tuomisesta muuhun matkakohteeseen suuntautuvalle lennolle? Siinä tapauksessa voit yhä tuoda henkisenä tukena toimivan koirasi mukanasi.

Lue lisää palveluskoiran mukaan tuomisesta.


 

Terveystietolomakkeet (Medif)

Jos jokin alla olevista kuvauksista koskee sinua, ota yhteys lääkäriin ennen matkaa. Joissakin tapauksissa matkatoimiston virkailijan tai matkustajan on täytettävä Medif-lomake A ja lääkärin täytyy täyttää ja allekirjoittaa Medif-lomake B. Niiden on oltava KLM:llä vähintään 48 tuntia ennen lentoa.

 • Matkustajat, joilla on tarttuva tauti
 • Matkustajat, jotka tarvitsevat hoitoa tai ovat riippuvaisia tietyistä lääkinnällisistä laitteista lennon aikana
 • Matkustajat, joilla on sairaus, josta voi olla seurauksena hengenvaarallinen tila tai joka voi vaatia erityistä sairaanhoitoa potilaan turvallisuuden takaamiseksi lennon aikana
 • Matkustajat, jotka eivät voi istua lentokoneen istuimella normaalissa pystyasennossa
 

Muut kysymykset

Onko sinulla kysyttävää tai jäikö jotain epäselväksi? KLM CARES auttaa sinua. Voit aina ottaa meihin yhteyttä:

 • Sähköpostitse: KLMCARES@KLM.com(englanniksi tai hollanniksi)
 • Puhelimitse: +800 556 22737 (+800 KLM CARES), Alankomaat (veloituksetta): 0800 55622737 (7.00 - 22.00) tai USA ja Kanada: +1 844 7977723.

Read the KLM CARES brochure 'Carefree travel'

Download the brochure

Katso videoita saadaksesi lisätietoa lähdön , saapumisen ja jatkolennoille siirtymisen  yhteydessä Amsterdamin Schipolin lentokentällä erityisapua tarvitseville matkustajille tarjottavasta palvelusta.