Erikoisavustusta koko matkan ajan

Tarvitsetko erikoisavustusta lentokentällä tai koneessa? Lue lisää siitä, kuinka voit käyttää erityisesti mukautettuja palveluitamme ja kuinka voimme auttaa sinua lentosi suunnittelemisessa ja varaamisessa.
 

Erikoisavustuksen pyytäminen

Pyydä erikoisavustusta ennen lentoasi niin pian kuin mahdollista, mutta vähintään 48 tuntia ennen lähtöä, jotta meillä on riittävästi aikaa järjestää se sinulle. Mitä enemmän tietoa meillä on erityisvaatimuksistasi, sitä paremmin pystymme valmistautumaan tarpeidesi täyttämiseen. Jos saamme pyyntösi 48 tunnin sisällä ennen lähtöä, teemme silti parhaamme auttaaksemme sinua, muttemme voi taata tarvitsemaasi avustusta ajoissa.

Haluatko pyytää erikoisavustusta?

Ota yhteyttä KLM CARES -palveluun

Erikoisavustuksen pyytäminen on tarpeen, jos:

Erikoisavustuksen pyytäminen ei ole mahdollista tai tarpeen

Oman turvallisuusavustajan tai matkakumppanin järjestäminen

  • Jos matkustat yksin, etkä pysty evakuoitumaan itsenäisesti epätodennäköisessä hätätilanteessa, on sinua avustavan turvallisuusavustajan järjestäminen silloin tarpeen. Voit joko järjestää asian itse tai pyytää KLM:n henkilökuntaa lentokentällä auttamaan sinua löytämään sopivan henkilön. Jos sinulla ei ole turvallisuusavustajaa auttamassa sinua lennon ajan, joudumme epäämään koneeseen nousun.
  • Mikäli tarvitset apua lääkityksen ottamisessa, käydessäsi WC-tiloissa tai syömisessä, sinun täytyy järjestää itsellesi matkakumppani avustamaan sinua lentosi aikana. Tällaisissa tapauksissa emme tarjoa erikoisavustusta.

Erikoisavustus lentoyhtiökumppaneiden kautta
KLM:n operoimilla lennoilla voit laskea kaikkien erikoispalveluiden saatavuuden varaan. Jotkut lennoistamme ovat kuitenkin lentoyhtiökumppaneidemme operoimia. Näillä lennoilla kaikki palvelut eivät välttämättä ole saatavilla. Suosittelemme sinua tarkistamaan matkatoimistolta tai ottamaan yhteyttä suoraan lentoyhtiöön nähdäksesi, mitkä palvelut tarjotaan varmuudella.

 

Lentokentällä

Lähtö Amsterdamin Schipholin lentokentältä
Jos lentosi lähtee Amsterdamin Schipholin lentokentältä, tarjoaa Schiphol lentokentällä tarjottavan palvelun. Pyörätuoleja ja avustusta on saatavilla matkustajille, joiden on vaikea liikkua eri pysäköintialueiden ja lähtöaulan välillä. Tätä avustusta voi pyytää ottamalla yhteyttä Amsterdamin Schipholin lentokenttään .

Jos olet pyytänyt avustusta, ole hyvä ja tee lähtöselvitys seuraavilla lähtöselvitystiskeillä:

  • Economy-luokka: lähtöselvitystiski 8 (Schengen-maat) tai lähtöselvitystiski 16 (Schengenin ulkopuoliset maat)
  • Business-luokka: lähtöselvitystiskit 10 ja 11

Kun olet tehnyt lähtöselvityksen ja luovuttanut matkatavarasi tai jos olet tehnyt lähtöselvityksen etukäteen verkossa, voit mennä lentokentän avustustiskille, joka sijaitsee lähtöaulassa. Schipholin avustajat ohjaavat sinua mielellään siitä eteenpäin.

Pidä huoli siitä, että saavut Amsterdamin Schipholin lentokentälle vähintään 30 minuuttia ennen tai tuntia ennen, jos tuot mukanasi oman sähköpyörätuolisi. Onko sinulla koneenvaihto Amsterdamin Schipholin lentokentällä? Suosittelemme lämpimästi varaamaan lentojesi välillä vähintään 90 minuuttia aikaa koneenvaihtoon.

Katso videot saadaksesi lisätietoa erikoisavustuksesta lähtösi  sekä saapumisesi ja koneenvaihtosi  yhteydessä Amsterdamin Schipholin lentokentällä.

Lentokentän lääkintäpalvelut  kattavat lääketieteelliset tukipalvelut Amsterdamin Schipholin lentokentällä. Myös ambulanssipalvelut ovat saatavilla.

Lounge-tilat Amsterdamin Schipholin lentokentällä
Jos sinulla on pääsy lounge-tiloihin ja riittävästi aikaa, voimme auttaa sinua siirtymään lounge-tiloihin ja sieltä pois. Liikuntarajoitteisten matkustajien on mahdollista päästä KLM:n lounge-tiloihin Amsterdamin Schipholin kentällä, ja niissä on erityistarpeisiin mukautetut erikoisvarustellut WC-tilat. KLM Crown Lounge -tiloja ei ole erikseen varusteltu liikuntarajoitteisille matkustajille suunnatuilla suihkuilla.

Lue lisää lounge-tiloistamme ja lounge-tilojen käyttöoikeuksista

Lähtö toiselta lentokentältä
Suosittelemme sinua tarkistamaan matkatoimistoltasi tai suoraan lentokentältä selvittääksesi, mitkä palvelut tarjotaan varmuudella.

 

Lentokoneeseen siirtyminen ja lentokoneesta poistuminen

Henkilökunta on valmiina auttamaan sinua koneeseen nousussa, koneesta poistumisessa ja koneenvaihdossa, mikäli olet tilannut tämän palvelun ennakkoon ja rekisteröitynyt erikoisavustustiskillä. Turvallisuuden takaamiseksi ja yksityissyistä liikuntarajoitteiset matkustajat voivat nousta lentokoneeseen ensimmäisinä. Samoista syistä näitä matkustajia pyydetään saavuttaessa poistumaan lentokoneesta viimeisinä.

 

Lennollasi

Matkustamohenkilökuntamme on erittäin pätevä takaamaan kaikkien matkustajien lentoturvallisuuden ja mukavuuden. Voit keskustella kaikista toiveistasi ja tarpeistasi heidän kanssaan lennon aikana. Matkustamohenkilökuntamme ei kuitenkaan saa auttaa sinua henkilökohtaisessa hygieniassa tai syömisessä. Heillä ei myöskään ole lupaa nostaa tai kantaa matkustajia tai tarjota lääkinnällisiä palveluita. Mikäli tarvitset apua lääkityksen ottamisessa, käydessäsi WC-tiloissa tai syömisessä, sinun täytyy järjestää itsellesi matkakumppani avustamaan sinua lentosi aikana.

Tarvitsetko erikoisaterian lääkärin määräämästä ruokavaliostasi johtuen? KLM:n mannertenvälisillä lennoilla voit tilata useita erilaisia erikoisaterioita.