Erityisiä lääkintäpalveluita tarvitsevat matkustajat

Saatat tarvita lääkärintarkastuksen, jotta voit lentää. Muista myös tuoda mukanasi lääkärintodistus kaikille lääkkeille ja lääkinnällisille apuvälineillä, jotka otat mukaasi.
 

Lääkärintarkastus

Jos jokin alla olevista kuvauksista koskee sinua, ota yhteys lääkäriin ennen matkaa. Joissakin tapauksissa matkatoimiston virkailijan tai matkustajan on täytettävä sairaustietolomake A ja lääkärin täytyy täyttää ja allekirjoittaa sairaustietolomake B. Ole hyvä ja muista lähettää nämä lomakkeet lentokentän lääkintäpalveluun vähintään 48 tuntia ennen lähtöä, jotta meillä on riittävästi aikaa järjestää se sinulle.

  • Matkustajat, joilla on tarttuva tauti.
  • Matkustajat, jotka tarvitsevat hoitoa tai ovat riippuvaisia tietyistä lääkinnällisistä laitteista lennon aikana.
  • Matkustajat, joilla on sairaus, josta voi olla seurauksena hengenvaarallinen tila tai joka voi vaatia erityistä sairaanhoitoa potilaan turvallisuuden takaamiseksi lennon aikana.
  • Matkustajat, jotka eivät voi istua lentokoneen istuimella normaalissa pystyasennossa.
  • Matkustajat, jotka sairauden tai fyysisen terveydentilansa vuoksi käyttäytyvät tavalla, joka voi vaikuttaa muiden matkustajien ja/tai miehistön mukavuuteen ja hyvinvointiin, tai jotka saattavat vaarantaa lennon turvallisuuden tai aiheuttaa viivästymisiä
  • Raskaana olevat matkustajat, joilla on tiedossa olevia komplikaatioita.
  • Apua tarvitsevat, yksin matkustavat matkustajat, joilla on psykologinen häiriö

Frequent Traveller’s Medical Card

Välttääksemme sairaustietolomakkeen täyttämisen joka kerta kun matkustat, käytämme FREMEC-korttia (Frequent Traveller Medical Card) sellaisten usein lentävien matkustajien kohdalla, joilla on jokin sairaus. Tämä kortti on voimassa kortissa mainitun ajanjakson ajan. FREMEC-kortti on saatavilla vain, jos matkustat vähintään kaksi kertaa vuodessa. FREMEC auttaa meitä huomioimaan tarpeesi aina kun se on mahdollista. Sinun täytyy kuitenkin tehdä varauksesi vähintään 48 tuntia etukäteen. Lisätietoja FREMEC:stä saat ottamalla yhteyttä -palveluun.

 

Lääkkeiden ja lääkinnällisten apuvälineiden tuominen koneeseen

Ole hyvä ja varmista, että kaikki lennon aikana tarvitsemasi lääkkeet löytyvät käsimatkatavaroistasi. Mitkä tahansa nesteiden tuomista koskevat rajoitukset eivät koske lääkkeitä. Älä koskaan pakkaa sitä ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihisi. Se kuljetetaan lentokoneen ruumaan, eikä sinulla ole siihen pääsyä lennon aikana. Ole hyvä ja tuo mukanasi englanninkielinen lääkärinresepti lääkkeellesi sekä mahdollisesti mukanasi oleville ruiskuille siltä varalta, että tulli- tai turvallisuusviranomaisilla on kysyttävää.

Lentokoneessamme on lennolla rajallisesti jääkaappitilaa, joten suosittelemme kylmäkassien tai termospullojen tuomista mukanasi. Pienissä pakkauksissa olevia lääkkeitä voi kuitenkin säilyttää koneen jääkaapissa.

Voit tuoda mukanasi tiettyjä lääkinnällisiä apuvälineitä, mikäli ne voi sijoittaa istuimen alle tai kiinnittää vierekkäiseen istuimeen. Emme voi taata virtalähdettä koneessa, jonka vuoksi sinun on tuotava riittävä määrä täyteen ladattuja akkuja koneeseen. Akkujesi täytyy kestää vähintään 150 prosenttia lentosi odotetun enimmäiskeston ajan. Nämä akut on myös sijoitettava istuimesi alle.

 

Happi koneessa

Voimme tarjota kaikilla KLM:n lennoilla lisähappea. Matkustamohenkilökuntamme auttaa sinua mielellään tämän välineen käytössä. Tämä hapensyöttö toimii erillään hätätilanteissa käytettävästä hapensyötöstä. Tästä palvelusta veloitetaan standardinmukainen maksu, ja se on tilattava sairaustietolomakkeen kautta vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

Voimme säätää hapensyötön tarkalleen terveytesi edellyttämälle tasolle (enintään 5,2 litraa minuutissa). Tämä palvelu on saatavilla ainoastaan lentokoneessa. Jos tarvitset happea lentokentällä, KLM voi järjestää sen sinulle Amsterdamin Schipholin lentokentällä, muttei muilla lentokentillä.

Kannettava happikonsentraattori

Kannettavia happikonsentraattoreita (Portable Oxygen Concentrator, POC) voi käyttää koneessa ainoastaan, jos ne ovat akkukäyttöisiä tai sekä akkukäyttöisiä että nettovirralla käytettäviä. Ole hyvä ja varaa POC-laitteesi kuljetus hyvissä ajoin ennen lähtöä. Pidä huoli, että otat yhteyttä -palveluun vähintään 48 tuntia ennen lähtöä, jotta meillä on riittävästi aikaa järjestää se sinulle.

Valitettavasti emme pysty takaamaan virtalähdettä jokaiselle matkustajalle koneessa, joten sinun täytyy tuoda mukanasi riittävästi täyteen ladattuja akkuja POC-laitteellesi. Akkujesi täytyy kestää vähintään 150 prosenttia lentosi odotetun enimmäiskeston ajan. Sinun tulee sijoittaa akut istuimesi alle. Vara-akkuja saa kuljettaa vain käsimatkatavaroissa, niitä ei koskaan saa kuljettaa ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa.