Matkustajat, joilla on kehitysvamma tai sensorinen vamma

Pyrimme tekemään matkustamisesta mukavaa ja kätevää kaikille, kehitysvammaiset sekä näkö- tai kuulovammaiset matkustajat mukaan lukien.
 

Kehitysvammaiset matkustajat

Kehitysvammaiset tai muistisairaat yksin matkustavat matkustajat (esim. Downin oireyhtymä tai Alzheimer) voivat tilata apua lähtöportille ja lähtöportilta siirtymiseen. Koneessa matkustajan täytyy pystyä ymmärtämään turvallisuusohjeet ja edesauttamaan omaa evakuointiaan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, tulee matkustajan matkustaa erityisen turvallisuusavustajan seurassa. Voit joko järjestää sen itse tai pyytää meitä auttamaan jonkun löytämisessä. Jos matkustajalla ei ole turvallisuusavustajaa auttamassa häntä lennon aikana, koneeseen nousu evätään.

Lue lisää erikoisavustuksen järjestämisestä
 

Näkö- tai kuulovammaiset matkustajat

Lentoa ja koneeseen nousua koskevia tietoja esitetään joka puolelta lentokenttää löytyvillä helppolukuisilla informaationäytöillä sekä lentokentän julkisessa osoitejärjestelmässä, mutta älä epäröi kysyä kenttähenkilökunnalta apua milloin tahansa. Henkilökunta voi myös saattaa sinut lähtöportille ja noutaa lähtöportilta, mikäli tilasit tämän palvelun ennakkoon.

Koneessa lennon turvallisuusohjeissa ja videossa (sisältää tekstityksen) on paljon visuaalista sisältöä. Lentokoneen WC-tiloissa on pistekirjoituksella varustetut matkustamohenkilökunnan kutsupainikkeet ja myös lennon turvallisuusohjeet ovat saatavilla pistekirjoituksella.

Matkustatko palveluskoirasi kanssa? Lue lisää palveluskoirien kanssa matkustamisesta