Passi ja viisumi

Tarkista, mitkä matkustusasiakirjat sinun on otettava mukaasi ja tutustu muihin tärkeisiin kohdemaata koskeviin tietoihin.

Mitä matkustusasiakirjoja tarvitsen?

Jokaisella maalla on omat sääntönsä muiden maiden kansalaisille. Alta näet, mitkä yleiset säännöt mahdolliset koskevat sinua. Jotta saisit yksityiskohtaista, ajan tasalla olevaa ja matkasi kannalta olennaista tietoa, muista aina tarkistaa tarvittavat matka-asiakirjat ja terveystodistukset ja täyttää tarvittavat kohdat.

Katso, mitkä matkustusasiakirjat tarvitset

Tarkista matkasi

Viisumin hakeminen

Jos (sähköinen) viisumi on pakollinen, voit hakea sitä kätevästi verkossa Matkani-palvelun kautta ja antaa hakuprosessin hoidettavaksi yhteistyökumppanillemme, CIBT:lle, maksua vastaan. Voit hakea viisumia myös itse asianomaisilta viranomaisilta.

Kirjaudu sisään kohdassa Matkani

Tärkeitä matkustamiseen liittyviä vaatimuksia

  • Ranska edellyttää voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta:

Pariisin turvallisuustilanteen ja Ranskaan julistetun hätätilan takia viranomaiset edellyttävät voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta Ranskaan, Ranskasta tai Ranskan kautta lentäviltä. Esimerkiksi ajokorttia ei pidetä voimassa olevana henkilöllisyystodistuksena.

  • Kanadan muuttuneet maahantulosäännöt:

Kanadaan tai Kanadan kautta matkustavien odotetaan esittävän sähköinen matkustuslupa (eTA) ennen koneeseen nousua. Suosittelemme, että haet eTA-matkustuslupaa verkossa Kanadan viranomaisten verkkosivunkautta. Tämä sääntö ei päde Kanadan ja Yhdysvaltain asiakirjoja omaaviin henkilöihin, Kanadan vakinaisiin asukkaisiin eikä matkustajiin, joilla on voimassa oleva viisumi Kanadaan. 

  • Matkustaminen Yhdysvaltoihin:
Jos matkustat Yhdysvaltoihin, matkaasi saattaa kohdistua erityissäännöksiä. Viisumin ja passin lisäksi matkustajan on annettava matkustajan ennakkotiedot (API-tiedot) ja myös pyydettävä ESTA-matkustuslupaa riippuen omasta kansallisuudestaan. Hoidathan nämä asiat kuntoon hyvissä ajoin ennen matkasi alkua. 


Lue lisää matkustamisesta Yhdysvaltoihin>
 

  • API - Matkustajan ennakkotiedot:
Monien maiden viranomaiset edellyttävät meitä keräämään erilaisia henkilökohtaisia tietoja. Pyydämme näitä tietoja, mikäli matkasi edellyttää niiden antamista. Suosittelemme antamaan API-tiedot verkossa Matkani-palvelun kautta. Se helpottaa lähtöselvitysprosessia. Voit antaa ennakkotietosi myös matkatoimistosi edustajalle.

API-tiedot sisältävät tietoja passisi koneella luettavasta osasta:
  • sukunimi ja etunimi
  • syntymäpäivä, sukupuoli ja kansalaisuus
  • passin numero, myöntänyt maa ja viimeinen voimassaolopäivä
  • asuinmaa ja tilapäinen osoite, jossa majoitut (vain Yhdysvaltoihin suuntautuneisiin matkoihin). Osoitteessa on oltava rakennuksen numero, kadun nimi, kaupunki, osavaltion lyhenne ja postinumero.


Anna API-tietosi Matkani-palvelussa>