Passi ja viisumi

Tarkista, mitkä matkustusasiakirjat sinun on otettava mukaasi ja tutustu muihin tärkeisiin kohdemaata koskeviin tietoihin.

Mitä matkustusasiakirjoja tarvitsen?

Jokaisella maalla on omat sääntönsä muiden maiden kansalaisille. Tästä osiosta voit tarkistaa, tarvitaanko kohdemaahan viisumia ja onko sovelletaanko kohdemaassa joitakin muita tärkeitä sääntöjä esimerkiksi passin voimassaoloon liittyen.

Huomatus:

  • Euroopan unionin alueelta, alueelle tai sen kautta matkustavilla lapsilla on oltava oma passi tai henkilöllisyystodistus. Lasta ei voi merkitä enää hänen vanhempansa passiin. Tämä sääntö ei koske henkilöitä, joilla on Yhdistyneen kuningaskunnan tai Irlannin passi.
  • Yhdysvaltoihin matkustavien saattaa täytyä anoa myös ESTA-matkustuslupaa.

Katso, mitkä matkustusasiakirjat tarvitset

Tarkista matkasi

Hae viisumia verkossa

Jos lentosi lähtee Alankomaista, Australiasta, Belgiasta, Espanjasta, Isosta-Britanniasta, Kanadasta, Ranskasta, Saksasta, Singaporesta, Sveitsistä tai Yhdysvalloista ja tarvitset viisumin, voit hakea sitä kätevästi verkossa Oma matka -palvelun kautta. Kumppaniyhtiömme CIBT auttaa mielellään kaikissa hakemukseen liittyvissä asioissa. Matkani-palvelu tarjoaa tämän vaihtoehdon vain, jos viisumi on pakollinen.

Kirjaudu sisään kohdassa Matkani

Ranska edellyttää voimassa olevaa henkilöllisyystodistusta

Pariisin turvallisuustilanteen ja Ranskaan julistetun hätätilan takia suosittelemme, että teillä on voimassa oleva henkilöllisyystodistus mukana matkustaessanne lentäen Ranskaan, Ranskasta tai Ranskan kautta. Ajokorttia ei pidetä voimassa olevana henkilöllisyystodistuksena.

Hae Kenian viisumisi verkossa

Niiden matkustajien, joilta edellytetään viisumia Keniaan, tulee tehdä viisumianomus yksinomaan verkossa. 1. syyskuuta 2015 lähtien viisumia ei enää voi hakea lentokentällä. Hae Kenian viisumisi verkossa eCitizen-sivuston kautta.

Kanadan muuttuvat maahantulosäännöt

15. maaliskuuta 2016 lähtien, Kanadaan tai Kanadan kautta matkustavien tulee esittää sähköinen matkustuslupa (eTA)  ennen koneisiin nousua. Voit hakea eTA-matkustuslupaa verkossa Kanadan viranomaisten verkkosivun kautta. Tämä sääntö ei päde Yhdysvaltain asiakirjoja omaaviin henkilöihin eikä matkustajiin, joilla on voimassa oleva viisumi Kanadaan.

API - Matkustajan ennakkotiedot

Monien maiden viranomaiset edellyttävät meitä keräämään erilaisia henkilökohtaisia tietoja. Pyydämme näitä tietoja, mikäli matkasi edellyttää niiden antamista. Voit ilmoittaa API-tietosi verkossa Matkani-palvelun kautta, tehdessäsi lähtöselvityksen tai lentokentällä. Voit antaa ennakkotietosi myös matkatoimistosi edustajalle.

API-tiedot sisältävät tietoja passisi koneella luettavasta osasta:

  • sukunimi ja etunimi
  • syntymäpäivä, sukupuoli ja kansalaisuus
  • passin numero, myöntänyt maa ja viimeinen voimassaolopäivä
  • asuinmaa ja tilapäinen osoite, jossa majoitut (vain Yhdysvaltoihin suuntautuneisiin matkoihin). Osoitteessa on oltava rakennuksen numero, kadun nimi, kaupunki, osavaltion lyhenne ja postinumero.

Kun matkustat Yhdysvaltoihin, on olemassa joitakin poikkeuksia, jolloin sinun ei tarvitse antaa API-tietoja.

Jos et halua antaa näitä tietoja verkossa, voit täyttää ja palauttaa API-kaavakkeen postitse.

Anna API-tietosi Matkani-palvelussa.

Lataa API-kaavake
Lue lisää matkustamisesta Yhdysvaltoihin