ESTA-matkustuslupa Yhdysvaltoihin

Visa Waiver -ohjelmaan kuuluvista maista saapuvien matkustajien tarvitsee hakea ESTA-matkustuslupaa voidakseen matkustaa Yhdysvaltoihin. ESTA-matkustuslupaa voi hakea verkkosivustolla.

Mikä on ESTA-matkustuslupa?

Jos matkustat Yhdysvaltoihin ja olet Visa Waiver-ohjelmaan kuuluvan maan kansalainen, sinun on haettava ESTA (Electronic System for Travel Authorization) -matkustuslupaa. 

Tarkista yhteistyökumppanimme CIBT:n kautta, tarvitsetko ESTA-matkustusluvan

Tarkista Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen kautta, tarvitsetko ESTA-matkustusluvan

Tärkeää:
  • Sinun tulee hakea lupaa vähintään 72 tuntia ennen lähtöä. Sen jälkeen voit vielä hakea ESTA-matkustuslupaa, mutta jos sitä ei myönnetä, voi olla, että sinulla ei ole riittävästi aikaa hakea tarvittavaa viisumia.
  • Sinun tarvitsee maksaa ESTA-matkustusluvan hakemisesta vain, jos sinulla on uusi passi tai jos aiempi ESTA-lupa on vanhentunut.
  • Matkustusasiakirjojesi (ESTA, viisumi tai muu sellainen) tulee olla täydelliset, jotta voit tehdä lähtöselvityksesi verkossa osoitteessa KLM.com.
  • Et tarvitse kansalaisuudestasi ja matkan tarkoituksesta riippuen välttämättä ESTA-matkustuslupaa. Tarkista, koskeeko ESTA-matkustuslupa sinua.

Hae ESTA-matkustuslupaa

Mikäli tarvitset ESTA-matkustusluvan, voit antaa yhteistyökumppanimme, CIBT:n, huolehtia kaikesta sinun puolestasi. Pientä maksua vastaan CIBT:
 
  • Tekee täydellisen kartoituksen siitä, mitä kaikkea tarvitset matkallesi.
  • Järjestää ESTA-matkustusluvan tai muut vaadittavat matkustusasiakirjat ja jopa passisi uusimisen ennen lähtöäsi. Ei lomakkeiden täyttämistä tai aikaa vievää kirjeenvaihtoa.
  • Takaamme, että kaikki hakemukset ovat valmiina luovutettaviksi viimeistään 72 tuntia pyyntösi jälkeen.
  • Reaaliaikainen verkkotukemme auttaa sinua kaikissa mahdollisissa kysymyksissä.

Hae ESTA-matkustuslupaa yhteistyökumppanimme CIBT:n kautta

Voit hakea ESTA-matkustuslupaa myös suoraan Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen kautta.


Tärkeää: Varmista, että annat ESTA-matkustuslupaa hakiessa tietosi täsmälleen siten kuin ne ovat passissasi.

Haettuasi matkustuslupaa

Vahvistuksen saaminen ESTA-matkustusluvan myöntämisestä saattaa kestää jopa 72 tuntia. Kun ESTA-matkustuslupahakemuksesi on hyväksytty, saat viitenumeron. Varmista, että tulostat ESTA-hakemukseen saamasi vastauksen, sillä tarvitset hakemusnumeroa vaihtaaksesi ESTA-tietoja, kun passisi voimassaolo päättyy.

ESTA-matkustuslupa on voimassa 2 vuotta. Näiden 2 vuoden aikana voit matkustaa Yhdysvaltoihin niin usein kuin haluat, kunnes jokin ESTA-matkustuslupahakemuksesi KYLLÄ/EI-kysymysten vastauksista vaihtuu tai kunnes passisi voimassaolo päättyy.

Mikäli et saa ESTA-matkustuslupaa heti, ole hyvä ja käytä ESTA-matkustusluvan hakemusnumeroa tarkistaaksesi, ollaanko lähtölupaa vielä myöntämässä. Varmista asia hyvissä ajoin, sillä sinun on ehkä haettava viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystössä tai konsulaatissa.

Suosittelemme, että tulostat ESTA-matkustuslupahakemukseen saamasi vastauksen ja otat sen mukaasi lähtölentokentälle.