Käyttämällä KLM.com-sivustoa hyväksyt samalla evästeiden käytön. Lue lisätietoja evästeistä.

ESTA-matkustuslupa Yhdysvaltoihin

Visa Waiver -ohjelmaan kuuluvista maista saapuvien matkustajien tarvitsee hakea ESTA-matkustuslupaa voidakseen matkustaa Yhdysvaltoihin. ESTA-matkustuslupaa voi hakea verkkosivustolla.

Mikä on ESTA-matkustuslupa?

Jos matkustat Yhdysvaltoihin ja olet Visa Waiver-ohjelmaan kuuluvan maan kansalainen, sinun on haettava ESTA (Electronic System for Travel Authorization) -matkustuslupaa.  

Tarkista, tarvitsetko ESTA-matkustusluvan

Tärkeää:
  • Sinun tulee hakea lupaa vähintään 72 tuntia ennen lähtöä. Sen jälkeen voit vielä hakea ESTA-matkustuslupaa, mutta jos sitä ei myönnetä, voi olla, että sinulla ei ole riittävästi aikaa hakea tarvittavaa viisumia.
  • Sinun tarvitsee maksaa ESTA-matkustusluvan hakemisesta vain, jos sinulla on uusi passi tai jos aiempi ESTA-lupa on vanhentunut.
  • Sinun tarvitsee hakea matkustuslupaa, voidaksesi tehdä lähtöselvityksen verkossa KLM.com-verkkosivustolla, huolimatta siitä, missä passisi on myönnetty. Tämä ei päde henkilöihin, joilla on oleskelulupa Yhdysvalloissa.

Hae ESTA-matkustuslupaa

Mikäli tarvitset ESTA-matkustusluvan , voit antaa yhteistyökumppanimme, CIBT:n, huolehtia kaikesta sinun puolestasi. Pientä maksua vastaan CIBT:
 
  • Tekee täydellisen kartoituksen siitä, mitä kaikkea tarvitset matkallesi.
  • Järjestää ESTA-matkustusluvan tai muut vaadittavat matkustusasiakirjat ja jopa passisi uusimisen ennen lähtöäsi. Ei lomakkeiden täyttämistä tai aikaa vievää kirjeenvaihtoa.
  • Takaamme, että kaikki hakemukset ovat valmiina luovutettaviksi viimeistään 72 tuntia pyyntösi jälkeen.
  • Reaaliaikainen verkkotukemme auttaa sinua kaikissa mahdollisissa kysymyksissä.
Hae ESTA-matkustuslupaa CIBT:n kautta

Voit hakea ESTA-matkustuslupaa myös suoraan Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen kautta.

Hae ESTA-matkustuslupaa Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen kautta
 
Tärkeää: Varmista, että annat ESTA-matkustuslupaa hakiessa tietosi täsmälleen siten kuin ne ovat passissasi.
 

Haettuasi matkustuslupaa

Vahvistuksen saaminen ESTA-matkustusluvan myöntämisestä saattaa kestää jopa 72 tuntia. Kun ESTA-matkustuslupahakemuksesi on hyväksytty, saat viitenumeron. Varmista, että tulostat ESTA-hakemukseen saamasi vastauksen, sillä tarvitset hakemusnumeroa vaihtaaksesi ESTA-tietoja, kun passisi voimassaolo päättyy.

ESTA-matkustuslupa on voimassa 2 vuotta. Näiden 2 vuoden aikana voit matkustaa Yhdysvaltoihin niin usein kuin haluat, kunnes jokin ESTA-matkustuslupahakemuksesi KYLLÄ/EI-kysymysten vastauksista vaihtuu tai kunnes passisi voimassaolo päättyy.

Mikäli et saa ESTA-matkustuslupaa heti, ole hyvä ja käytä ESTA-matkustusluvan hakemusnumeroa tarkistaaksesi, ollaanko lähtölupaa vielä myöntämässä. Varmista asia hyvissä ajoin, sillä sinun on ehkä haettava viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystössä tai konsulaatissa.

Suosittelemme, että tulostat ESTA-matkustuslupahakemukseen saamasi vastauksen ja otat sen mukaasi lähtölentokentälle.

Mitä minun pitäisi tehdä?

Jos et hae ESTA-matkustuslupaa, sinulta saatetaan kieltää pääsy Yhdysvaltoihin. Voit hakea ESTA-matkustuslupaa Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen ESTA-matkustusluvan verkkosivustolla. Lupaa on haettava mieluiten vähintään 72 tuntia ennen lähtöä. Hakemuksen täyttäminen kestää noin 15 minuuttia henkilöä kohden.

Annettavat tiedot ovat samat kuin aiemmin lennon aikana täytettävässä vihreässä I-94 maahansaapumis-/maastalähtölomakkeessa.

ESTA-matkustuslupa korvaa tämän lomakkeen. ESTA-matkustuslupa myönnetään tavallisesti heti, mutta sen myöntäminen saattaa kestää jopa 72 tuntia. Kun ESTA-matkustuslupahakemuksesi on hyväksytty, saat viitenumeron. Varmista, että tulostat ESTA-hakemukseen saamasi vastauksen, sillä tarvitset hakemusnumeroa vaihtaaksesi ESTA-tietoja, kun passisi voimassaolo päättyy.

ESTA-matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta. Näiden kahden vuoden aikana voit matkustaa Yhdysvaltoihin niin usein kuin haluat, kunnes jokin ESTA-matkustuslupahakemuksesi KYLLÄ/EI-kysymysten vastauksista vaihtuu tai kunnes passisi voimassaolo päättyy.

Saattaa olla, että et saa ESTA-matkustuslupaa heti. Siinä tapauksessa sinun täytyy käyttää ESTA-matkustusluvan hakemusnumeroa tarkistaaksesi, ollaanko lähtölupaa vielä myöntämässä. Varmista asia hyvissä ajoin, sillä on mahdollista, että sinut ohjataan Yhdysvaltojen suurlähetystöön tai konsulaattiin. Suosittelemme, että tulostat ESTA-matkustuslupahakemukseen saamasi vastauksen ja otat sen mukaasi lähtölentokentälle.

Hae ESTA-matkustuslupaa

Lue lisätietoja Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen virallisesta tiedotteesta  (PDF, 197 Kt).

Baggage

Frequently asked questions

Ask a question
Takaisin alkuun
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com