ESTA-matkustuslupa Yhdysvaltoihin matkustamista varten

Visa Waiver -ohjelmaan osallistuvista maista saapuvat matkustajat eivät tarvitse viisumia. Heidän täytyy kuitenkin anoa ESTA-matkustuslupaa päästäkseen Yhdysvaltoihin. Voit hakea ESTA-matkustuslupaa verkossa.
 

Mikä on ESTA-matkustuslupa?

Jos matkustat Yhdysvaltoihin ja olet Visa Waiver -ohjelmaan kuuluvan maan kansalainen, sinun on haettava ESTA (Electronic System for Travel Authorization) -matkustuslupaa. Tarkista Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen  kautta, tarvitsetko ESTA-matkustusluvan.


Tärkeää:

  • Sinun tulee hakea lupaa vähintään 72 tuntia ennen lähtöä. Tämän jälkeen hakemuksesi käsittelyyn ei välttämättä jää riittävästi aikaa.
  • Jos sinulla on uusi passi tai jos edellinen ESTA-matkustuslupaasi on vanhentunut, sinun on haettava uutta ESTA-matkustuslupaa.
  • Tarkistaaksesi asian verkossa osoitteessa KLM.com matkustusasiakirjojesi (ESTA, viisumi tai muu) täytyy olla valmiina.
  • Varmista ESTA-matkustuslupaa hakiessasi, että ilmoittamasi tiedot ovat täsmälleen samoin kuin passissasi.
 

Hae ESTA-matkustuslupaa

Mikäli tarvitset ESTA-matkustusluvan, voit antaa yhteistyökumppanimme, Sherpa:n, huolehtia kaikesta sinun puolestasi. Lisämaksusta Sherpa tarjoaa:
 
  • Täydellisen katsauksen siitä, mitä kaikkea tarvitset matkallesi.
  • ESTA-matkustusluvan tai muiden vaadittavien matkustusasiakirjojen järjestämisen (jopa passisi uusimisen) ennen lähtöäsi. Ei lomakkeiden täyttämistä tai aikaa vievää kirjeenvaihtoa.
  • Kaikki hakemukset ovat valmiina luovutettaviksi viimeistään 72 tuntia pyyntösi jälkeen.
  • Reaaliaikainen verkkotukemme auttaa sinua kaikissa mahdollisissa kysymyksissä.


Voit hakea ESTA-matkustuslupaa myös suoraan Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen kautta .


 

Haettuasi matkustuslupaa

Vahvistuksen saaminen ESTA-matkustusluvan myöntämisestä saattaa kestää jopa 72 tuntia. Hyväksynnän jälkeen saat viitenumeron. ESTA-matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta. Näiden kahden vuoden aikana voit matkustaa Yhdysvaltoihin niin usein kuin haluat, kunnes jokin ESTA-matkustuslupahakemuksesi KYLLÄ-/EI-kysymysten vastauksista vaihtuu tai kunnes passisi voimassaolo päättyy.

Suosittelemme tuomaan ESTA-matkustuslupahakemukseen saamasi vastauksen tulostettuna lähtölentokentälle.