Matkustaminen Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista

Yhdysvaltoihin suuntautuvilla tai sieltä lähtevillä matkoilla sovelletaan erityisiä sääntöjä. Jos et tarvitse viisumia, tarvitset ESTA-matkustusluvan.
 

Kun varaat lentoasi

Yhdysvaltain hallituksen Secure Flight -ohjelman mukaan lentoyhtiöiden on rekisteröitävä tiettyjä henkilötietoja lentovarauksen yhteydessä. Nämä Secure Flight -tiedot sisältävät sukupuolen, syntymäajan sekä etu- ja sukunimen täsmälleen samalla tavalla kuin ne on ilmoitettu passissa.

Meidän on lähetettävä nämä tiedot kaikista matkustajista Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiselle TSA:lle (Transportation Security Administration) vähintään 72 tuntia ennen lähtöä. Jos varaat lennon 72 tunnin kuluessa ennen lähtöä, tiedot lähetetään Secure Flight -tietojen kanssa varauksen yhteydessä.

 

TSA Pre Check

KLM osallistuu USA:n liikenneturvallisuusviraston TSA Pre✓® (TSA Pre Check) -ohjelmaan. Se on saatavilla matkustajille, jotka matkustavat Yhdysvalloista tai Yhdysvaltojen sisällä. Jos haluat hyötyä TSA Pre Check -ohjelmasta jatkolennollasi Yhdysvalloissa, sinun on aina tulostettava tarkastuskorttisi uudelleen, kun saavut ensimmäiselle lentokentällesi USA:ssa.

Kun olet hakenut ja sinut on hyväksytty TSA Pre Check -ohjelmaan, TSA Pre Check -logo tai teksti ”TSA PRE” ilmestyy tarkastuskorttiisi. Sinun on silti mentävä nopeaan turvatarkastukseen TSA-jonossa, joka on tällä hetkellä saatavilla 200 lentokentällä USA:ssa. Sinun ei tarvitse ottaa pois kenkiä, sähkölaitteita, nesteitä, vyötä tai kevyitä takkeja.

Rekisteröidy ja lue lisää TSA Pre✓® -ohjelmasta

Et voi vielä antaa TSA-ohjelman tunnettua matkustajanumeroa verkossa. Ole hyvä ja ota yhteyttä KLM:n palvelukeskukseen lisätäksesi numeron varaukseesi.

 

Matkustajan ennakkotiedot

Jos matkustat Yhdysvaltoihin, joudumme keräämään erilaisia henkilötietoja. Suosittelemme, että annat nämä ennakkotiedot (Advance Passenger Information, API)

 • matkatoimistolle
 • Matkani-palvelussa
 • tai lähtöselvityksen yhteydessä (enintään 24 tuntia ja vähintään 1 tunti ennen lähtöä).
 • automaatilla lentokentällä. Jos lähdet lentokentältä, jossa lähtöselvitys on mahdollista suorittaa vain tiskiltä, henkilökunta rekisteröi passisi API-tiedot.


API-tiedot sisältävät seuraavat tiedot:

 • sukunimi ja etunimi
 • syntymäaika ja sukupuoli
 • passinumero
 • passin myöntänyt maa
 • passin voimassaoloaika
 • kansallisuus
 • asuinmaa
 • tilapäinen osoite, johon majoitut. Osoitteessa on oltava talon numero, katu, kaupunki, osavaltion lyhenne ja postinumero.


 

ESTA-matkustuslupa

Visa Waiver -ohjelmaan kuuluvien maiden kansalaiset voivat matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia. Heidän on kuitenkin haettava täydentävää matkustuslupaa (ESTA). Nämä matkustajat eivät voi lentää Yhdysvaltoihin ilman ESTA-matkustuslupaa.

Kaikkien maiden matkustajilla täytyy olla ESTA-matkustuslupa, jotta he voivat suorittaa Yhdysvaltoihin suuntautuvan lentonsa lähtöselvityksen verkossa tai automaatilla lentokentällä.

Voit hakea lupaa joko suoraan US Customs and Border Protectionin virallisella verkkosivustolla tai antaa yhteistyökumppanimme, CIBT:n,  huolehtia kaikesta maksua vastaan.

Lue lisää ESTA- ja Visa Waiver -ohjelmaan kuuluvista maista

 

Matkatavarat lennoilla Yhdysvalloista/Yhdysvaltoihin

 • Koska matkatavarat täytyy tarkastaa, ruumassa kuljetettavia matkatavaroita ei saa lukita, ellei kyseessä ole TSA-hyväksytty lukko. Näitä lukkoja on saatavilla monissa matkalaukkuja myyvissä kaupoissa.