From Holland Food & Wine festival

1 October 2012 | Dit najaar wacht u een ware traktatie aan boord van KLM-vluchten vanuit Amsterdam!

Nederlands feestje

From Holland Food & Wine festival

Op alle KLM-vluchten die vanuit Amsterdam vertrekken verwelkomen we u in oktober en november met Hollandse gastvrijheid en gezelligheid.

Van uw stoel tot uw servet, alles is in het thema 'From Holland'!

Dit is de kans om de vertrouwde én de verrassende kanten van de Hollandse keuken te ontdekken. Hier vindt u alvast een voorproefje van de traktaties die we voor u in petto hebben – vrijwel alles is van Nederlandse bodem en zee.

 

Uw festivalmenu

From Holland Food & Wine festival

In World Business Class serveren we gesmoord kalfsvlees met rode biet, komijn en een Hollandaise piccalilly crème. Vervolgens kiest u uw hoofdgerecht:

  • Zuiderzeezilver-gecertificeerde snoekbaars met mosseljus, diverse groenten en groene asperges.
  • Volwaard-gecertificeerde kip in appelstroopjus met puree van Willem van Oranje aardappel en hazelnoten, ingelegde zilveruitjes, gestoomde krieltjes en Nederlandse peperkoekkruimels.
  • Taartje van Maas-Rijn-IJssel rundvlees met VOC kruidenjus, puree van Willem van Oranje-aardappel en rode kool met stukjes appel.


Tot slot geniet u van een chocolade-kaneel dessert met karamel, een oranje praliné of een kaasplateau met Reypenaer VSOP, Wijngaard's geitenkaas en biologische kaas.

Alle gerechten worden begeleid door geweldige wijnen van Nederlandse bodem, zoals de beroemde wijngaard 'De Kleine Schorre', of van Nederlandse wijnmakers in het buitenland.

In Europe Business Class serveren wij wisselende menu's. Bijvoorbeeld:

  • Op vluchten langer dan 170 minuten: een voorgerecht van gerookte zalm met roomkaas en haringkaviaar en een blini met Hollandse garnalen. Vervolgens kiest u uit 2 hoofdgerechten: kalfsvleesworstjes of vegetarische lasagne met knolselderij en paddestoelen, met een salade en Hollands kaasplateau. Tenslotte, een van Wely dessert van frambozen, vanille en pistache.
  • Op vluchten tussen de 120 en 170 minuten: een gazpacho-amuse, gevolgd door een stoofschotel van rundvlees met aardappelpuree of een pittige pangafilet. Daarbij vindt u een salade en tot slot een Van Wely dessert met Nederlandse speculaas.
  • Op vluchten tot 120 minuten: een voorgerecht van garnalen, 'Eigenheimer' aardappel, crème van Reypenaer, een grote salade met geitenkaas en honing en een Van Wely dessert van groene appel, vanille en speculaas.


In Business Class kunt u uw set zout en peper klompjes als souvenir mee naar huis nemen.

In Economy Class op intercontinentale vluchten kunt u kiezen uit 2 maaltijden:

  • Een entree van aardappelsalade, gevolgd door gehaktballetjes in saus, rode kool en knolselderijpuree.
  • Pompoensalade, gevolgd door pangafilet met gemengde groenten en kaassaus.


Op beide menu's vindt u een aantal Nederlandse kazen en een Bossche Bol.

Tussendoor trakteren we op appel-cranberrycake of pizza met kaas en paprika.

Natuurlijk kunt u ook in Economy Class binnen Europa echt Nederlandse snacks en/of broodjes verwachten. Zet uw tanden in een extra grote stroopwafel of Hollandse kaascrackers.

Lees meer over dineren aan boord