Veel gestelde vragen over bezorging

Uw bestelling bij Shop@KLM kan op twee manieren worden geleverd: wij bezorgen uw aankopen tijdens uw vlucht of bij u thuis. Heeft u hierover nog vragen? Mogelijk vindt u het antwoord bij deze veel gestelde vragen.

Welke bezorgmethodes zijn er?

U kunt uw bestelling op twee manieren laten bezorgen:

1. Tijdens uw vlucht.

Wij bezorgen kosteloos uw aankopen aan boord van:

  • Alle KLM-vluchten van en naar Amsterdam (behalve op vluchten korter dan 1u30).
  • Voor sommige bestemmingen gelden restricties. U kunt deze vinden in de bezorgingsinformatie op de product informatie pagina.

2. Aan huis.

Een deel van het assortiment van Shop@KLM bezorgen wij wereldwijd bij u thuis. U dient dan wel de btw van 21% en de verzendkosten te betalen.

Thuisbezorging

Kunnen alle producten thuis worden bezorgd?
Nee, niet alle producten van Shop@KLM kunnen bij u thuis worden afgeleverd. Tijdens het bestellen ziet u meteen op welke manier(en) het product van uw keuze kan worden bezorgd. Bepaalde artikelen worden niet in ieder land bezorgd. Dit staat vermeld in de leveringsvoorwaarden op de detailpagina bij ieder artikel.

Wij proberen via onze website zo duidelijk mogelijk aan te geven welke producten in aanmerking komen voor thuisbezorging in uw land. Dat doen we door bepaalde producten uit te sluiten bij de landkeuze. De productlijst wijzigt echter regelmatig; u dient dus ook zelf bij de lokale autoriteiten te controleren of u een bepaald product in uw land kunt laten bezorgen.

Hoe worden de verzendkosten berekend?
Wij rekenen geen verzendkosten voor levering tijdens uw vlucht. Voor iedere bestelling die bij u thuis wordt afgeleverd, worden wel verzendkosten in rekening gebracht. Bij de berekening van de verzendkosten wordt gekeken naar het gewicht van de producten en het land van bestemming. Hier vindt u een overzicht van de verzendkosten per land.

Wat is de leveringstijd van mijn bestelling?
Onze pakketten worden met PostNL verzonden. Op onze website vindt u de leveringstijden van de diverse producten. Voor de totale verwachte leveringstijd dient u de bezorgtijd van PostNL hierbij op te tellen. De bezorgtijd van PostNL is afhankelijk van het land van bestemming en varieert van 1 tot 12 werkdagen. De genoemde leveringstijd is een indicatie, geen garantie. Hier vindt u een overzicht van de verzendkosten per land.

Kan mijn bestelling overal worden bezorgd?
Ja, uw bestelling kan in principe wereldwijd worden bezorgd. Wij proberen via onze website zo duidelijk mogelijk aan te geven welke producten in aanmerking komen voor thuisbezorging in uw land. Dat doen we door bepaalde producten uit te sluiten bij de landkeuze. De productlijst wijzigt echter regelmatig; u dient dus ook zelf bij de lokale autoriteiten te controleren of u een bepaald product in uw land kunt laten bezorgen.

Houd er rekening mee dat de producten vanuit Nederland worden verzonden en dat voor sommige landen hoge verzendkosten gelden. Binnen de Europese Unie worden er geen invoerrechten geheven. Buiten de EU dient u mogelijk invoerrechten op uw aankopen te betalen. U kunt bij de lokale autoriteiten informeren hoe hoog dit bedrag is. In onze webshop proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met de geldende douaneregels. KLM is echter niet aansprakelijk indien een pakket aan de grens toch wordt tegengehouden als gevolg van douaneregelgeving.

Kan ik mijn bestelling op een ander adres laten bezorgen?
Ja, dat kan. Tijdens het bestellen kunt u een ander bezorgadres dan het factuuradres invullen.

Kan ik de status van mijn bestelling volgen?
Het is momenteel niet mogelijk om de status van uw bestelling te volgen. Door ons geleverde pakketten kunnen onverwacht vertraging oplopen bij de post; hier hebben wij geen controle over. Als u een product niet binnen 14 dagen (of niet binnen de geschatte bezorgtijd) heeft ontvangen, kunt u contact met ons opnemen. Vergeet hierbij niet uw bestelnummer te vermelden. Wij laten vervolgens een onderzoek instellen door PostNL. Als uit dit onderzoek blijkt dat het pakket is zoekgeraakt, heeft u recht op volledige vergoeding. Dit geldt niet in het geval van onverwachte vertraging bij de douane. Wanneer uw pakket door de douane wordt tegengehouden, kan KLM hierop geen verdere invloed uitoefenen. U heeft in dat geval dan ook geen recht op restitutie.

Is mijn bestelling verzekerd?
Bestellingen die via PostNL worden verstuurd, zijn binnen Europa tot € 500 en buiten Europa tot € 200 verzekerd.

Waarom is de prijs bij thuisbezorging hoger dan de prijs bij bezorging tijdens mijn vlucht?
De prijzen voor bezorging tijdens uw vlucht zijn taxfreeprijzen. Bij thuisbezorging zijn de prijzen niet belastingvrij. U betaalt dan de Nederlandse btw van 21%. Deze btw is in dat geval al doorberekend in de verkoopprijs.

Bezorging tijdens uw vlucht

Wat houdt bezorging tijdens uw vlucht in?
U kunt vanuit uw luie stoel producten bij Shop@KLM bestellen en betalen. Het online assortiment van Shop@KLM is bovendien uitgebreider dan het aanbod aan boord van het vliegtuig. Bij bezorging tijdens uw vlucht betaalt u geen btw (taxfree) en geen bezorgkosten.

Kunnen alle producten tijdens mijn vlucht worden afgeleverd?
Nee, niet alle producten van Shop@KLM kunnen tijdens uw vlucht worden bezorgd. Tijdens het bestellen ziet u meteen op welke manier(en) het product van uw keuze kan worden bezorgd. Bepaalde artikelen worden niet aan boord van het vliegtuig afgeleverd. Ook worden sommige artikelen niet bezorgd op vluchten naar bepaalde landen. Meer informatie hierover kunt u vinden in de leveringsvoorwaarden op de detailpagina bij ieder artikel.

Op welke vluchten kan ik mijn bestelling laten bezorgen?

U kunt uw producten laten bezorgen op:

  • Alle KLM-vluchten van en naar Amsterdam (behalve op vluchten korter dan 1u30).
  • Voor sommige bestemmingen gelden restricties. U kunt deze vinden in de bezorgingsinformatie op de product informatie pagina.

In de productdetails bij ieder artikel in Shop@KLM staat vermeld of dit artikel in aanmerking komt voor bezorging tijdens uw vlucht.

U kunt uw producten laten bezorgen op alle intercontinentale KLM-vluchten vanuit en naar Amsterdam. In de productdetails bij ieder artikel in Shop@KLM staat vermeld of dit artikel in aanmerking komt voor bezorging tijdens uw vlucht.

Kan ik ook producten uit de Holland Herald laten bezorgen tijdens mijn vlucht?
Alle artikelen in het Holland Herald-magazine kunnen tijdens uw vlucht worden bezorgd. Shop@KLM beschikt echter over een uitgebreider assortiment en heeft speciale aanbiedingen die alleen via deze website te bestellen zijn.

Wat heb ik nodig om mijn bestelling aan boord te ontvangen?
Nadat u uw bestelling via Shop@KLM heeft voltooid, ontvangt u per e-mail een bevestiging en een factuur. Print beide documenten uit en neem ze mee aan boord van uw vlucht. Ons cabinepersoneel is op de hoogte van uw bestelling en zal uw bestelling aan u afgeven. U tekent voor ontvangst en krijgt bij het product een ontvangstbewijs. Dit ontvangstbewijs is tevens uw garantiebewijs – bewaar het dus zorgvuldig. Wilt u uw aankoop op een door uzelf gekozen moment aan boord ontvangen? Meld dit dan even aan een van onze medewerkers.

Hoe ontvang ik mijn bestelling als mijn vlucht wordt geannuleerd of gewijzigd?
Als uw vlucht wordt geannuleerd, als u uw vlucht heeft gemist of als uw aankopen niet aan boord zijn bezorgd, kunt u uit de volgende opties kiezen:
  • uw aankopen worden op uw volgende vlucht aan u overhandigd; of
  • het bedrag of het aantal Miles dat u heeft betaald, wordt op uw rekening teruggestort. Wij nemen telefonisch of via e-mail contact met u op om deze opties aan u voor te leggen. Tijdens de vlucht kan ons cabinepersoneel het betaalde bedrag helaas niet vergoeden.

Kan ik een bestelling plaatsen en die laten bezorgen bij iemand anders die met KLM vliegt?
Ja. Dit kunt u doen via onze speciale Wannagives webshop. Klik hier om direct naar Wannagives te gaan.

Ik krijg een foutmelding als ik inlog met mijn boekingsgegevens. Wat moet ik doen?

Controleer of u de correcte boekingscode van KLM heeft ingevuld. Deze code bestaat uit 5 of 6 tekens. U kunt een bestelling plaatsen op de volgende vluchten:

  • Alle KLM-vluchten van en naar Amsterdam (behalve op vluchten korter dan 1u30).
  • Voor sommige bestemmingen gelden restricties. U kunt deze vinden in de bezorgingsinformatie op de product informatie pagina.