Veelgestelde vragen over herroepingsrecht, retourneren restituties of garanties

Heeft u vragen over de garantietermijn van een artikel dat u bij Shop@KLM heeft besteld? Of wilt u meer weten over uw herroepingsrecht, een retourzending of een restitutie? Wij helpen u graag verder.

Herroepen

Kan ik mijn artikel terugsturen als ik van mijn aankoop af wil zien?
Wanneer een artikel niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u het ons laten weten binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel (de “ Bedenktijd”). Gebruik hiervoor het Webformulier waarin u onder het kopje “uw verzoek” aanklikt “ik wil een aankoop retourneren”. Zodra u het formulier heeft ingevuld en heeft verzonden, stuurt KLM u een bevestigingse-mail.

U kunt er ook voor kiezen om het Modelformulier Herroepingsrecht te gebruiken. U bent hiertoe echter niet verplicht.

Retourneren

Wanneer moet ik het artikel uiterlijk terugsturen?
U dient het artikel binnen 14 dagen na ontvangst van de bevestigings e-mail van KLM over uw herroeping terug te sturen naar het onderstaande adres.


Hoe moet ik het artikel retourneren?
Retourneer uw aankoop in de originele, onbeschadigde verpakking, inclusief een kopie van de aankoopbon. Geef ook een korte omschrijving van reden van retournering aan (bijvoorbeeld: herroepen van de aankoop, beschadigd artikel, onvolledig artikel), en uw contactgegevens inclusief huisadres en telefoonnummer. Indien u uw artikel contant heeft afgerekend ontvangen wij ook graag de naam van uw bank, de bank locatie, uw bankrekeningnummer / IBAN – nummer.
Aan wie moet ik het artikel retourneren?
Bestelde artikelen kunnen worden geretourneerd aan:
KLM Inflight Services
Attn: KLM After Sales Cateringweg 1
1118 AM Schiphol Noord
Nederland
Mijn bestelling is onvolledig afgeleverd. Wat moet ik doen?
Neem zo snel mogelijk contact met ons door ons e-mail te sturen via shopping.service@klm.com. Wij zullen samen met u naar een passende oplossing zoeken. In overleg met u zullen wij het artikel nazenden of indien van toepassing betalen wij u het aankoopbedrag en verzendkosten zo snel mogelijk terug.
Ik heb een defect artikel ontvangen. Wat moet ik doen?
Neem zo snel mogelijk contact op met door ons e-mail te sturen via shopping.service@klm.com. Wij zullen samen met u naar een passende oplossing zoeken. Indien mogelijk ruilen we het artikel direct voor u om of betalen het aankoopbedrag en verzendkosten zo snel mogelijk terug. een bericht te sturen via Facebook, of Twitter of stuur ons een e-mail . Wij zullen samen met u naar een passende oplossing zoeken. Indien mogelijk ruilen we het artikel direct voor u om of betalen we het aankoopbedrag en verzendkosten zo snel mogelijk terug.

Restituties

Welke gegevens heeft KLM van mij nodig voor restitutie?
In het geval van een restitutie waarbij u heeft betaald met uw credit card dan hebben wij geen verdere informatie aangaande uw betaalgegevens nodig.


In het geval van een restitutie waarbij u contant heeft afgerekend, hebben wij de volgende informatie van u nodig;
- naam van uw bank;

- bank locatie;

- bankrekening / IBAN nummer;

Vergeet u niet deze gegevens te vermelden bij uw verzoek tot restitutie.


Krijg ik mijn verzendkosten terug bij het retourneren?
Wij zullen zo spoedig mogelijk na ontvangst en controle van het artikel overgaan tot restitutie van het aankoopbedrag en de verzend (leverings en terugzend)–en eventuele verpakkingskosten in geval u eenverkeerd of beschadigd artikel heeft ontvangen. Indien u uw order herroept, komen de kosten voor het terugzenden van het artikel voor uw rekening.

Wettelijke garantie

Hoe lang is de garantie op de bestelde artikelen geldig?

Op alle artikelen die u bij Shop@KLM heeft gekocht, is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie houdt in dat het artikel datgene moet doe wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Er is geen wettelijke termijn aan deze garantie verbonden omdat het per artikel verschillend is wat de consument mag verwachten. Dit geldt echter niet voor consumptiegoederen of goederen met een houdbaarheidsdatum.

Veel artikelen vallen bovendien onder de fabrieksgarantie van fabrikanten. De termijn en inhoud van deze fabrieksgarantie kunt u terugvinden in de gebruiksaanwijzing bij het artikel. Uw factuur en ontvangstbewijs dienen als garantiebewijs, bewaar ze dus goed.

Vul ons Webformulier in als u verdere vragen of opmerkingen heeft over uw herroeping, retournering of restitutie of stuur ons een e-mail naar Shopping.Service@klm.com.

Veelgestelde vragen

Lees ook de veelgestelde vragen over:

Uw bestelling
Bezorging
Betaling
Overige onderwerpen en klachten