Blueline Nieuwsbrief

December 2013

Nieuw contractmodel per 1 januari 2014

Met ingang van 1 januari 2014 voert KLM een nieuw contractmodel in voor al haar ‘“netwerkcontracten”’. Het netwerkcontract met generieke korting naar alle bestemmingen, blijft gehandhaafd. Nieuw is dat de kortingen gerichter worden gegeven. We onderscheiden de volgende segmenten:  

  • Segment A: In segment A vallen de bestemmingen waarvoor er een vergelijkbaar alternatief is bij concurrenten. Hiervoor gelden in de meeste gevallen hogere kortingen vergeleken met het huidige contract.
  • Segment B: In segment B vallen de bestemmingen waarvoor er géén vergelijkbaar alternatief is bij concurrenten. De kortingen hiervoor zijn gebaseerd op de omzet die gegenereerd wordt in segment A.
  • Segment C: Segment C is het voormalige Annex C-segment. Voor de bestemmingen die in dit segment vallen, wordt de korting bepaald op basis van het totale volume over alle Segment C bestemmingen.


De ingangsdata zijn 1 januari en 1 april (afhankelijk van het contract).

Onze Account Managers zullen bij uw bedrijf langskomen (of zijn wellicht al bij u geweest) om persoonlijk een nadere toelichting te geven.