Oranje Handelsmissiefonds

Het Oranje Handelsmissiefonds helpt ondernemers de stap naar het buitenland te zetten. Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING, KLM en MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse zaken en biedt ondernemers de kans hun internationale plannen concreet te maken.

________________________________________________

Ondernemers die het meest kansrijk ondersteund kunnen worden in hun idee en als inspiratiebron kunnen dienen voor andere bedrijven met internationale ambities, maken kans op een vliegende start in een internationale markt.

 

Een idee waarin u gelooft

KLM Crown Lounge

Het onverwoestbare geloof van een ondernemer in zijn plan is een krachtige motor. De overtuiging dat net dat ene idee de wereld gaat veroveren maakt dat het ook werkelijk kan lukken. Maar om in het buitenland succesvol te zijn kunt u naast een goed idee en ambitie ook praktische steun, lokale kennis en een netwerk goed gebruiken. Daarom steunt het Oranje Handelsmissiefonds elk jaar 10 Nederlandse ondernemingen die hun grenzen willen verleggen.

 

Oranje Handelsmissiefonds

De inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 was de aanleiding om het Oranje Handelsmissiefonds op te richten. Handelsmissies en Oranje horen tenslotte van oudsher bij elkaar. Dit initiatief van ING, KLM en MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken stimuleert en inspireert ondernemers om internationaal te ondernemen.


Ondernemers die het meest kansrijk ondersteund kunnen worden in hun idee en als inspiratiebron kunnen dienen voor andere bedrijven met internationale ambities, maken kans op een vliegende start in een internationale markt.

 

Wat is uw internationale plan?

Heeft u met uw bedrijf internationale ambities en wilt u kans maken om samen met het Oranje Handelsmissiefonds de stap naar het buitenland te zetten? Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op oranjehandelsmissiefonds.nl. Stel uzelf daar ook meteen voor en overtuig het selectiepanel van uw plannen.

 

De beoordeling

Uit de inzendingen kiest het selectiepanel, bestaande uit Camiel Eurlings, President-Directeur KLM, Jan Hommen, CEO ING, Michael van Straalen, Waarnemend voorzitter MKB-Nederland en Simon Smits, Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken 10 bedrijven met veel internationale potentie, die een inspirerend voorbeeld zijn voor ondernemend Nederland. Deze bedrijven krijgen een ‘handelsmissiepakket’ met een symbolische waarde van € 10.000.

 

Het ‘handelsmissiepakket’

Tien ondernemers krijgen een Handelsmissiepakket aangeboden met een symbolische waarde van € 10.000. Een goede voorbereiding vergroot de kans op succes. Het wereldwijde netwerk van KLM helpt je aan belangrijke contacten op locatie en KLM verzorgt bovendien je vlucht, zodat je je volledig op een geslaagde handelsmissie kunt concentreren. ING helpt daarbij met financiële expertise, kennis van de sector en van het beoogde exportland. Je neemt deel aan een bestaande handelsmissie of een missie op maat en wordt geïntroduceerd bij relevante partijen in Europa of de rest van de wereld. MKB-Nederland ondersteunt in het verkennen van internationale markten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt ondersteuning via haar expertise en contacten, waaronder het RVO.nl.

Bekijk hier de boodschap van de heer Eurlings, President-Directeur van KLM over het Oranje Handelsmissiefonds

videoplayer


Voor meer informatie ga naar oranjehandelsmissiefonds.nl en schrijf u nu in!