Algemene Voorwaarden Voucher (EMD)

Lees hier alles wat u moet weten over het Electronic Miscellaneous Document (EMD).
 

Algemene Voorwaarden EMD

1. Onderstaande termen betekenen het volgende, tenzij de context een andere betekenis rechtvaardigt. KLM betekent KLM Royal Dutch Airlines, gevestigd te Amstelveen, Nederland. Air France betekent Air  France, gevestigd te Parijs, Frankrijk. Delta betekent Delta Air Lines, gevestigd te Atlanta, Georgia, VS. Voucher (EMD) betekent Electronic Miscellaneous Document. KLM-vlucht betekent iedere vlucht met een vluchtnummer dat begint met KL. Air France-vlucht betekent iedere vlucht met een vluchtnummer dat begint met AF. Delta-vlucht betekent iedere vlucht met een vluchtnummer dat begint met DL. Kenya Airways-vlucht betekent iedere vlucht met een vluchtnummer dat begint met KQ.

2. Geen enkele reisagent, medewerker of vertegenwoordiger van KLM heeft de bevoegdheid om wijzigingen aan te brengen in of afstand te doen van deze Algemene Voorwaarden.

3. De niet-restitueerbare voucher dient te worden gebruikt voor een KLM-, Air France-, Delta- of Kenya Airways-tarief, uitgegeven op een KLM- of Air France-ticket. De waarde staat vermeld op het voucher. U kunt maximaal 2 vouchers per passagier en maximaal 3 vouchers per boeking inwisselen. Het is mogelijk om KLM- en Air France-vouchers te combineren, met een maximum van 1 Air France-voucher per boeking.

  • Voucher kan worden gebruikt door de passagier op wiens naam het voucher is uitgegeven;
  • voor passagiers met dezelfde familienaam;
  • en voor passagiers die in dezelfde reservering staan geboekt als de eigenaar van het voucher op het moment dat het voucher wordt gebruikt.

De maximale waarde van een voucher is EUR 800. Indien de valuta verschilt van de valuta van het ticket, dan wordt als wisselkoers de verkoopprijs van KLM’s bank in het betreffende land gebruikt. Indien na betaling van een ticket een restbedrag op het voucher ontstaat, dan wordt een nieuw voucher uitgegeven ter waarde van het resterende bedrag. Ook op dit nieuwe voucher zijn de Algemene Voorwaarden Voucher (EMD) van het originele voucher van toepassing.

4. Het restitueerbaar voucher geeft recht op een directe overboeking naar uw bankrekening ter waarde van het restitueerbare bedrag vermeld op het voucher.

5. Op al het vervoer uitgevoerd door KLM, Air France en Delta zijn de geldende voorwaarden omtrent vervoer, tarieven, tariefregels en/of speciale vervoersvoorwaarden van respectievelijk KLM, Air France en Delta van toepassing. Indien het vervoer wordt uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij, dan zijn Vervoersvoorwaarden van deze luchtvaartmaatschappij van toepassing.

6. Indien dit voucher wordt gebruikt voor vervoer op een Air France, Delta- en/of een andere luchtvaartmaatschappij, dan wordt KLM slechts beschouwd als een agent van Air France en/of Delta ten tijde van de uitgifte van dit voucher.

7. Een voucher is niet overdraagbaar. Een voucher mag niet worden verkocht of verhandeld. Het niet naleven van deze voorwaarde maakt het voucher ongeldig voor gebruik.

8. De passagier heeft de volledige verantwoordelijkheid voor het voucher. KLM is niet aansprakelijk jegens de passagier indien het voucher wordt gebruikt door een persoon anders dan de passagier. Zowel KLM als vertegenwoordigers van KLM zijn niet verplicht om de persoon die het voucher overlegt te vragen naar identificatie.

9. Het staat een passagier aan wie een voucher wordt aangeboden te allen tijde vrij om het voucher te accepteren of te weigeren. De acceptatie van een voucher door de passagier wordt gezien als instemming met- en acceptatie van deze Algemene Voorwaarden.

10. Een niet-restitueerbare voucher is 12 maanden geldig vanaf de dag van afgifte en kan gebruikt worden om een KLM- of Air France-ticket aan te schaffen voor een vlucht met KLM, Air Franc, Delta Air Lines en/of Kenya Airways tarief.

11. Niet-restitueerbare vouchers kunnen gebruikt worden voor de aankoop van andere optionele producten en diensten (indien aangeboden) op door KLM- of Air France-uitgevoerde vluchten.

12. Het is niet mogelijk om aankopen tijdens de vlucht te doen met de voucher (restitueerbaar en niet-restitueerbaar).

13. KLM behoudt zich het recht voor deze Algemene Voorwaarden te allen tijde te wijzigen.