Algemene Voorwaarden van Flexibiliteit

Reist u binnen Europa? Als u Flexibiliteit toevoegt bij het boeken van uw vlucht via KLM.com, profiteert u van de vrijheid om uw reisplannen tot 3 keer zonder wijzigingskosten te wijzigen. Hier vindt u alles wat u moet weten over deze extra optie.

Flexibiliteit

1.1 KLM biedt u de optie om Flexibiliteit te kopen tegen bijbetaling. Deze optie wordt uitsluitend aangeboden voor Light- en Flex-tickets waarbij wijzigen mogelijk is en alleen tijdens het online boeken via KLM.com.

1.2 De optie Flexibiliteit is alleen beschikbaar voor vluchten met vertrek en aankomst binnen Europa. U kunt Flexibiliteit alleen kopen als u uw reis minimaal 10 dagen voor vertrek via KLM.com boekt.

1.3 Flexibiliteit geeft u de vrijheid om maximaal 3 keer uw reisdata, -tijden en/of uw bestemming te veranderen. De nieuwe bestemming moet zich in Europa bevinden. Het is niet mogelijk uw vertrekpunt te wijzigen.

1.4 Na aankoop van Flexibiliteit worden de kosten voor het wijzigen van het oorspronkelijke ticket kwijtgescholden, mits het ticket ten minste 48 uur voor vertrek van de betreffende vlucht is gewijzigd.

1.5 Als u uw ticket wijzigt naar een ticket van hetzelfde tarieftype betaalt u geen prijsverschil. Als u uw ticket wijzigt naar een ticket van hoger tarieftype moet u het prijsverschil wel bijbetalen. Als u uw ticket wijzigt naar een ticket van een lager tarieftype wordt het prijsverschil niet vergoed. De ticketprijs kan iets hoger uitvallen door herberekening van de belastingen.

1.6 Na het wijzigen van een ticket waarvoor u Flexibiliteit had gekocht, blijven de tariefvoorwaarden van het oorspronkelijke ticket van toepassing.

 

Restitutie

2.1 Flexibiliteit wordt gerestitueerd indien de teruggave binnen 24 uur na aanschaf is aangevraagd, en als uw vlucht door KLM is geannuleerd. Wanneer vluchten worden geannuleerd of omgeboekt, gelden de Algemene Vervoersvoorwaarden van KLM.

Lees de Algemene Vervoersvoorwaarden van KLM