Teruggave ticketkosten

Als uw reis niet volgens plan verliep, dan bieden wij u onze excuses aan voor het ongemak.

Voordat u de ticketkosten terugvraagt

Belangrijk: zodra u teruggave aanvraagt, worden alle vluchten in uw boeking geannuleerd. De verwerking van uw restitutieverzoek kan 2-4 weken duren. De teruggave wordt uitgekeerd in dezelfde valuta en via dezelfde betaalmethode die u bij de aankoop van uw ticket heeft gebruikt.

Een restitutieverzoek kunt u kosteloos indienen via de onderstaande knop ‘Teruggave aanvragen' of via social media. U kunt ook het KLM Contactcentrum bellen om het verzoek voor u te regelen, hieraan kunnen kosten verbonden zijn.

Bij alle restitutieverzoeken moet de bankrekening op naam staan van één van de passagiers. Als dit niet overeenkomt, moet u een kopie van uw paspoort en een ondertekende schriftelijke machtiging (in het Engels) toevoegen aan uw online restitutieverzoek.

Als u uw ticket bij een reisagent heeft gekocht, kunt u voor een restitutieverzoek contact opnemen met uw reisagent. Voor tickets die gekocht zijn bij een andere luchtvaartmaatschappij dan KLM dient u contact op te nemen met de betreffende maatschappij.

Let op: uw gehele boeking wordt geannuleerd

Teruggave aanvragen
 

Voorwaarden teruggave ticketkosten

In de volgende gevallen kunt u een volledige teruggave aanvragen van het niet-gebruikte deel van uw ticket:
  • U kunt binnen 24 uur na het boeken restitutie van uw ticket aanvragen.
  • U werd geconfronteerd met een wijziging in het reisschema, en u heeft daarop besloten niet te reizen.
  • Uw KLM-vlucht werd geannuleerd, en u heeft geen alternatieve vlucht genomen.
  • U annuleerde uw reis omdat uw Europese vlucht meer dan 90 minuten vertraagd was en uw heen- en terugvlucht op dezelfde dag waren.
  • U annuleerde uw KLM-vlucht omdat deze meer dan 3 uur vertraagd was.
  • Als uw aansluitende KLM-vlucht meer dan 5 uur vertraging heeft en u niet langer naar uw eindbestemming wilt vliegen.
  • In het spijtige geval dat een passagier is overleden.
In de volgende gevallen kunt u ook teruggave aanvragen:
  • Teruggave is mogelijk volgens de voorwaarden van uw KLM-ticket. Teruggave wordt berekend op basis van de tarieven en belastingen voor de daadwerkelijk gevlogen vluchtsegmenten, minus een eventuele annuleringsboete.
  • Uw visumaanvraag is geweigerd.

In deze gevallen worden de boekingskosten, herafgiftekosten en betalingstoeslagen niet gerestitueerd.


Teruggaven worden toegekend volgens de regels van het land waar het ticket is gekocht en/of het land waar de teruggave wordt uitgekeerd.

Als u een ticket in Business Class heeft geboekt, maar heeft gereisd in Economy Class, dan kunt u voor het verschil in de ticketprijs een vergoeding aanvragen. Neem dan contact op met het KLM Service Centre.

Als u uw vlucht(en) heeft geannuleerd om een reden die niet hierboven is genoemd en u heeft een niet-restitueerbaar ticket, dan kunt u teruggave van ongebruikte luchthavenbelasting aanvragen. Boekingskosten, herafgiftekosten en betalingstoeslagen worden niet gerestitueerd. Internationale toeslagen opgelegd door de luchtvaartmaatschappij worden niet vergoed indien uw ticketvoorwaarden geen restitutie toestaan.

Kon u niet met een KLM-vlucht mee omdat deze overboekt was? Een vergoeding aanvragen.