Vluchten wijzigen of annuleren

Zijn uw reisplannen gewijzigd? Afhankelijk van de tariefvoorwaarden van uw ticket kunt u uw vluchten wijzigen of uw boeking annuleren. Voor nog meer vrijheid om vluchten te wijzigen, kunt u tijdens het boeken van uw Europese KLM-vlucht de optie Flexibiliteit toevoegen.

Vluchten wijzigen

Met elk tickettype waarbij wijzigen mogelijk is of met de optie Flexibiliteit kunt u uw reisdata, reistijden en/of bestemming wijzigen. De wijzigingsvoorwaarden voor uw tickettype vindt u in Mijn Reis en in de e-mail over uw boekingsbevestiging. Uw ticketnummer moet wel met 074 (KLM), 057 (AIR FRANCE) of 006 (Delta Air Lines) beginnen.

Log in op Mijn Reis

Online vluchten wijzigen


Tickets voor baby’s, tickets voor alleenreizende kinderen en tickets waarvoor u een speciale dienst heeft aangevraagd – zoals (medische) assistentie, het vervoer van een huisdier of sportuitrusting – kunt u alleen wijzigen door contact met ons op te nemen.

Om een award ticket te wijzigen kunt u contact opnemen met het Flying Blue Service Centre.

Vluchten online wijzigen

     1. Log in op Mijn Reis. Bent u al ingecheckt? Annuleer dan eerst het inchecken en wijzig vervolgens uw vlucht. In Mijn Reis gaat u naar uw vluchtgegevens en klikt u op Vluchten wijzigen.

     2. Zoek en selecteer alternatieve vluchtdata, vluchttijden en zelfs bestemmingen. Eventuele wijzigingskosten en prijsverschillen worden duidelijk aangegeven.

     3. Als u extra opties heeft gekocht voor een KLM-vlucht, dan kunt u dezelfde opties nu opnieuw reserveren voor uw nieuwe vlucht. Eventuele prijsverschillen worden verrekend. Als deze extra opties niet meer beschikbaar zijn op uw nieuwe vlucht of als u andere opties koopt, dan kunt u teruggave aanvragen voor de extra opties op KLM-vluchten. In sommige gevallen ontvangt u een voucher voor het resterende bedrag.

     4.Bevestig uw vluchtwijziging. U kunt zelf kiezen hoe u eventuele extra kosten voor uw vlucht en extra optie(s) wilt voldoen. Eventueel teveel betaalde kosten worden verrekend en/of vergoed in de vorm van vouchers.

Dat is alles! Wij sturen u onmiddellijk een e-mail waarin we uw nieuwe reisgegevens bevestigen. U kunt deze gegevens natuurlijk ook op ieder moment in Mijn Reis, op uw mobieltje en via de KLM App bekijken. We sturen u uw nieuwe ticket en eventuele vouchers in een aparte e-mail toe.

Wijzig uw vluchten telefonisch of social media
Wij helpen u graag uw vluchtwijziging door te voeren. Via social media staan wij 24/7 voor u klaar, maar u kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen. Als u uw vlucht door ons laat wijzigen, brengen we hiervoor wel administratiekosten in rekening. U betaalt deze kosten niet als u een volledig flexibel ticket heeft of als u Flexibiliteit heeft gekocht om uw vlucht te wijzigen.

Neem contact met ons op om uw vlucht te wijzigen

Koop Flexibiliteit om vluchten kosteloos te wijzigen

Als u Flexibiliteit toevoegt bij het boeken van uw Europese vlucht via KLM.com, profiteert u van de vrijheid om uw reisplannen tot 3 keer zonder wijzigingskosten te wijzigen!

Met Flexibiliteit heeft u de vrijheid om:

  • 1 of alle vluchten in uw boeking tot wel 3 maal te wijzigen
  • Reisdata, reistijden en/of uw bestemming te wijzigen (binnen Europa)
  • Een vlucht tot 48 uur voor vertrek te wijzigen

Geen wijzigingskosten, geen administratiekosten! En als u uw ticket wijzigt naar een ticket van hetzelfde tarieftype hoeft u ook het prijsverschil niet te betalen. Als u uw ticket wijzigt naar een ticket van hoger tarieftype moet u het prijsverschil wel bijbetalen. Als u uw ticket wijzigt naar een ticket van een lager tarieftype wordt het prijsverschil niet vergoed. De ticketprijs kan iets hoger uitvallen door herberekening van de belastingen.

Flexibiliteit is alleen verkrijgbaar voor Europese vluchten die over 10 of meer dagen vertrekken, die geboekt worden via KLM.com.

Lees de Algemene Voorwaarden van Flexibiliteit

Vluchten annuleren

In de bevestigingsmail bij uw boeking vindt u de voorwaarden voor het annuleren van uw ticket.

Om vluchten te annuleren die u rechtstreeks bij KLM heeft geboekt, kunt u gewoon online teruggave aanvragen. Let op: alle vluchten in uw boeking worden dan geannuleerd.

Voor het annuleren van tickets die bij een reisagent zijn geboekt, kunt u terecht bij de desbetreffende reisagent.

Lees meer over het aanvragen van restitutie

Naam wijzigen

Is uw naam verkeerd gespeld in uw boeking? Er zijn 2 manieren om dit te veranderen. U kunt contact met ons opnemen via social media om uw naam door ons te laten wijzigen of u kunt uw naam zelf corrigeren via KLM.com. Als u inlogt bij Mijn Reis en naar ‘Passagiersgegevens’ gaat, kunt u zien hoe uw naam is gespeld en meteen een naamcorrectie aanvragen. Beide manieren zijn kosteloos. Uw boeking moet direct bij KLM zijn gemaakt en uw vluchtnummer(s) moet(en) beginnen met ‘KL’.

We hebben ongeveer 24 uur nodig om uw aanvraag te verwerken, dus doe uw aanvraag tenminste 24 uur voor het inchecken voor uw eerste vlucht begint. Het is niet mogelijk om uw naam te vervangen door die van iemand anders – uw ticket blijft op uw naam staan.

Een naamcorrectie is niet nodig:

  • Als u meerdere voornamen heeft. Als u alleen uw eerste voornaam invulde tijdens boeken, is dat voldoende.
  • Als uw namen in een andere volgorde staan, geen spaties hebben en/of er ‘MR’, ‘MRS’ of ‘MS’ tussen staat. Zo staan uw namen in onze systemen.
  • Als alleen uw meisjesnaam getoond wordt.

Als u een Award ticket boekte, neem dan contact op met het Flying Blue Service Centre.

Als een deel van uw reis door een partnerluchtvaartmaatschappij van KLM wordt uitgevoerd, raden we aan zo snel mogelijk contact op te nemen met betreffende maatschappij. Als u boekte via een reisagent, neem dan contact met hen op. Mogelijk kan de correctie alleen tegen een vergoeding gedaan worden.

Naamswijziging aanvragen via Mijn Reis