KLM Giftcard Q & A

intro

Ik wil een KLM Gift Card kopen.

Het is niet langer mogelijk om een KLM Gift Card te bestellen, omdat KLM dit product niet langer aanbiedt. Voor een ander KLM gerelateerd cadeau verwijzen wij naar shop@klm.

 

Waarom biedt KLM de KLM Gift Card niet langer aan?

De vraag naar de KLM Gift Card is de afgelopen jaren afgenomen. Daarom is besloten om de KLM GiftCard niet langer aan te bieden. Wij kiezen ervoor producten aan te bieden die gewaardeerd zijn en waar voldoende vraag naar is.

 

Wat moet ik doen met mijn KLM Gift Card?

Als uw KLM Gift Card vervangen is door een EMD-voucher heeft uw kaartje geen waarde meer. U kunt het kaartje weggooien of bewaren als aandenken.

 

Ik heb een KLM Gift Card, maar ik zie geen betaaloptie meer op jullie website?

Het is niet langer mogelijk om de KLM Gift Card te gebruiken. Alle KLM Gift Cards die nog geldig waren en een waarde hadden zijn omgezet naar EMD-vouchers. De besteller van de KLM Gift Card heeft een e-mail ontvangen met daarin de gegevens van de EMD-voucher. Indien geen e-mailadres bekend is, is deze informatie middels een fysieke brief verzonden aan het huisadres van de besteller van de KLM Gift Card zoals deze bij ons bekend is.

 

Hoe gebruik ik een EMD-voucher?

Net als de KLM Gift Card kunt u de EMD-voucher gebruiken bij de (deel) betaling van een reis die geboekt  wordt via klm.nl. Bovendien is de EMD-voucher ook te gebruiken bij de (deel)betaling voor extra services of diensten, die u kunt boeken via klm.nl.

 

Ik kan de KLM Gift Card site niet meer vinden?

KLM biedt het KLM Gift Card product niet meer aan. De KLM Gift Card informatie is vervangen door een pagina met daarop meer informatie over de vervanging van de KLM Gift Card naar een EMD-voucher. Indien u in bezit bent van een KLM Gift Card is deze omgewisseld voor een EMD-voucher. De besteller van de KLM Gift Card is middels een e-mail of een brief geïnformeerd. Indien u nog vragen heeft verwijzen wij u graag naar het KLM Service Center

 

Ik heb een EMD-voucher ontvangen van degene die eerder voor mij een KLM Gift Card had gekocht, maar mijn naam staat niet op de EMD-voucher.

Dit is geen probleem. De EMD-voucher is net als de KLM Gift Card overdraagbaar en kan gewoon (online) gebruikt worden om een ticket en/of extra service aan te schaffen door iemand anders dan de naam die op de EMD-voucher staat.

 

Op de KLM Gift Card website staat dat ik een EMD-voucher zou hebben ontvangen, maar dit heb ik niet.

Wellicht is onze e-mail in uw spamfilter terecht gekomen? Indien dat niet het geval is verzoeken wij u om contact op te nemen met het KLM Service Center. Zij helpen u graag verder.

 

Mijn KLM Gift Card was geldig tot en met (bijvoorbeeld) 01-04-2015, maar mijn EMD is geldig tot (bijvoorbeeld) 05-02-2016.

De EMD-voucher vervangt uw KLM Gift Card. Een EMD-voucher is standaard een jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Het klopt dat de EMD-voucher langer te gebruiken is, dan dat de KLM Gift Card zou zijn geweest.

 

Mijn KLM Gift Card was langer geldig dan mijn huidige EMD-voucher. In de e-mail staat dat ik na de vervaldatum van de EMD-voucher deze nog kan gebruiken.

Dit klopt. Om de voorwaarden van de KLM Gift Card en de EMD-voucher gelijk te houden, is de EMD-voucher net zo lang als of langer geldig dan de initiële KLM Gift Card. Indien u de EMD-voucher in wilt wisselen na de vervaldatum van de EMD-voucher, en  voor de vervaldatum van uw originele KLM Gift Card, verzoeken wij u om contact te zoeken met ons KLM Service Center. Zij helpen u graag verder.

 

Ik wil een refund aanvragen voor mijn EMD-voucher. Waar moet ik dit doen?

Indien uw KLM Gift Card ingewisseld kon worden voor contanten, dan kunt u ook uw EMD-voucher inwisselen. U kunt een verzoek tot restitutie aanvragen via deze pagina.

 

Ik probeer met mijn EMD-voucher online te betalen maar dit werkt niet.

In dat geval verzoeken wij u om contact te zoeken met het KLM Service Center. Zij helpen u graag verder.

 

Ik wil mijn EMD-voucher graag weggeven aan iemand anders.

Dit is geen probleem. De EMD is overdraagbaar.

 

De waarde van mijn EMD-voucher komt niet overeen met de waarde van mijn originele KLM Gift Card

In dat geval verzoeken wij u om contact te zoeken met het KLM Service Center. Zij helpen u graag verder.